Şimdi Ara

Akü takviye yapmasını öğrenin !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saat 20.30da piknik yapmak için kocaeli yeniköy kadırga tepesine giden hava kararınca farla aydınlanmayı deneyen 3 kafadarı kurtarmaya gittim. Evet aküleri bitmiş. 3 ayrı araç akü takviyesi denemiş ki biri küçük otobüs yani 24v akü. Hiç biri bir sonuç alamamış. Aracı 1 kere 1. 1 kere 2. 1 kere de 3. vitesle vurdurmayı denemişler. Hatta geri vitesle de. Sonuç tabii ki hüsran. O arada 100tlye yaparım diyen mi istersin, çekiciyi getirelim diyen mi.

3 saatin sonunda 20.30da en son beni aradılar. Kablo ve sigortalara baktım yanık kopuk var mı? Kurcalarken iyice bozdular mı diye bakındım. Akü takviye denemiyorum zira denemişler olmadı diye.

Yarım saat böyle geçtikten sonra akü takviyeyi bir de ben deniyeyim dedim. 5 dakika takviyeden sonra marş alır gibi oldu. Biraz daha takviye olsun diyip manzarayı izlemeye koyulduk zira yeniköy ve gölcük ayaklarının altında. 20 dakika geçmiş sohbet ederken. Çalıştırmayı denedik ve sonuç aldık.

Bilmeyenlerin de başına gelme ihtimaline karşı akü takviyesini öğrenmesi önemle rica olunur. Böylece benim gibi çocukları erken uyuttum keyif yapayım diyenlerin keyfinin içine limon sıkmazsınız.

http://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/support/battery-safety-maintenance/jumping-a-battery/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yararlı konu. Oldukça basit bir işlem olmasına rağmen bilmeyen çok insan var
  • Civic varken biri aracımdan kendi aracına takviye istemişti. Aracım lpg li deyip izin vermemiştim

• Askerde zma aracım vardı çok yapardım 2 tane aküsü vardı
    Ben alışkınım

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Lpg beynine zarar verebilir diyorlar. Aslında elektronik beyne sahip araçların da akü takviyesi yapması sakıncalı ama o saatte orada yeni aküyü nereden bulacaksın? Aracı orada bıraksan sabaha çıkacağı meçhul.

• En son ford servisin onundr durmus araca anayolda baska bir arac takviye yapiyodu takviye yapaninda yaptigi atacinda yaniyoruscasina dumanlar cikiyordu ben arac.yanmaya basladi zannettm duman oyle soddetliyd cok cok zorda kalmadikca yapmam adamlar servisin onunde 2dk rica etmiyorlar parasi nrysr verirsn

• Ben sık sık takviye yapıyorum. Zira sürekli yatmakta olan iki arabam var. Günlük kullandığım arabalardan birinden bu araçlara yılda iki kere takviye yapıyorum.

Takviye yapmayı doğru biliyorsan, elektroniğe zarar verme ihtimali yoktur. Takviye yapılan aracın aküsü bitmiş; ama ölmemiş ise, yani şarj tutuyor ise, garantide olmak için şu yapılabilir, takviye bağlanır, diğer araca marş basılmaz. Takviye alınan aracın, boş aküyü diğer arabaya marş bastıracak kadar şarj etmesi beklenir. Ancak buna da gerek yok. Çoğu arabada şarj devreleri 80 amperden aşağı değil. Marş dinamoları da bu kadar akım çekmiyor. Dolayısı ile zarar vermek pek mümkün değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü Takviye Cihazı Tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Akıllı Akü Takviye Cihazları
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birde takviye kablosuda kalıteli olmalı marketlerde satılan 7tl lik takviye kablosu anca motorsikleti olana yarar....
  •  Akü takviye yapmasını öğrenin !

sunu koyalim. telefonunuza kaydedin. gerekli olabilir.
  • Yalnız ben hep bugüne kadar önce eksileri sonra artıları bağladım. Kendi aracım çalışır vaziyetteyken yaptım bunu ve bugüne kadar gayet iyi takviye verdim hiç bir sorun yaşamadım?
    Fiat Linea'sından Tempra'sına (2 farklı Tempra) pek çok araca takviye verdim.
    Bir de bu yöntemi denemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Yalnız ben hep bugüne kadar önce eksileri sonra artıları bağladım. Kendi aracım çalışır vaziyetteyken yaptım bunu ve bugüne kadar gayet iyi takviye verdim hiç bir sorun yaşamadım?
    Fiat Linea'sından Tempra'sına (2 farklı Tempra) pek çok araca takviye verdim.
    Bir de bu yöntemi denemek lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.