Şimdi Ara

Aku cikarip takmak kolay midir, hangi aletler lazim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
10.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 den beri kullandigimiz aku soguk kisin da etkisi ile de olsa gerek tamamen bitti. Takviye yapacak birisi bulamadim, elektrikci de sadece takviyeye 30 tl istiyor. Onun yerine aku almak daha mantikli geldi.

Akuyu cikarmak istiyorum.

Kolay midir?
    Tehlikeli midir?
    Arabaya zarar verebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 22 Mart 2012; 20:14:32 >

Orijinalden alıntı: Taner Göde

10-11 ve 12-13 ile iyi bir pense yetmesi gerek. Önce ŞASEYİ söküyorsun, unutma, ÖNCE ŞASE!

Akunun ustunu kapatan metal sey degil mi :)

Teknik bilgi sifir malesef. Kutuplari baglana sirasini falan biliyorum o kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bazı insanlar söyleyeceği çok şey varken susar. Çünkü anlayanı yoktur. Bilir.
    Kötülük yaptın mı kork , çünkü o bir tohumdur , ALLAH yeşertir karşına çıkartır..
    Varlığı birşey kazandırmayan insanın yokluğu bir şey kaybettirmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

10-11 ve 12-13 ile iyi bir pense yetmesi gerek. Önce ŞASEYİ söküyorsun, unutma, ÖNCE ŞASE!

Akunun ustunu kapatan metal sey degil mi :)

Teknik bilgi sifir malesef. Kutuplari baglana sirasini falan biliyorum o kadar

Tamam - olandi o hatirladim.

1. Kontağı kapat
    2. El frenini çek
    3. Motor kaputunu aç
    4. Aküyü tespit et
    5. SİYAH KABLO = ŞASE (-) önce onu sök. Yoksa diğer kutup devreyi kapatmak isteyeceği için atlama yapabilir.
    6. KIRMIZI KABLO = ARTI (+) sonra onu sök.
    7. Akü sabitleme kelepçesini sök
    8. Aküyü çıkart, yeni aküyü tak, kutupbaşlarına sakın gres, vazelin, yağ sürme!
    9. Yeni aküyü tak, kelepçesini sabitle
    0. Önce KIRMIZI KABLO (+) kutupbaşını tak, sıkıca sık, sonra SİYAH KABLOYU (-) tak, sıkıca sık.

Kutupbaşlarını sökerken 11-12 ve 12-13 anahtarının kutupbaşları ve/veya araç şasisi (motor parçaları vb.) ile temas etmemesine dikkat et. Elektrik EKSİ'den çıkar ve ARTI'ya akar, bunu unutmadan hareket edersen sorun olmaz.

Hayırlı olsun.

Taner Göde

Orijinalden alıntı: kocaballi

yeni nesil araçlarda akü çıkınca radyo-teyp kod ister genelde.
    kodu bilmiyorsanız kendiniz yapmayın...

Bilmiyorum. Ne yapmam gerek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

aracın kitapçığının içinde olur genelde, önce ona bak...
    bulamazsan yetkili servisten alman gerekecek, şase numarası vs. bir kaç bilgi isterler, para isterler mi onu bilemiyorum....

• quote:

VW grubu araçlarında akü değişince (en azından PASSAT'ta) gösterge panelinde ne kadar uyarı ışığı varsa yanıyor, ESP ve ABS HATA yanmaya devam ediyor, 200 metre sonra kendiliğinden sönüyor. Alman Motor-Talk sisteminde fabrika yetkililerine sordular, araç ECU'sunun SELF-CHECK ve SYSTEM INITIALIZE prosedürlerinden kaynaklanıyormuş.

quote:

araç kitapçığında yada kullanma kılavuzunda vs biyerlerde yazıyor olması lazım... yeni aküyü bağladıktan sonra oradaki talimatlara göre radyoya şifreyi tekrar girmeniz gerekiyor...

10 tl ye heryerde bulursun takviye kablosunu.1 milyoncularda var.

Orijinalden alıntı: DoomBringér

quote:

quote:

araç kitapçığında yada kullanma kılavuzunda vs biyerlerde yazıyor olması lazım... yeni aküyü bağladıktan sonra oradaki talimatlara göre radyoya şifreyi tekrar girmeniz gerekiyor...

Kitapcikta oyle bir bilgi yok, camin, sunroofun, ayarlanmasi gerektigini soyluyor sadece onu da anlatmis zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

akü aldiğin yer takar onu .araç hiçmi çalışmıyor.

10 tl ye heryerde bulursun takviye kablosunu.1 milyoncularda var.

Hic calismiyor malesef. Bulundugum yerde yeditepe uni yurt otoparki. Bu islerden anlayan yok. İdari parsonel evine gitti, diger araclar da servis araci zaten.
  • Servise bin evine git. Sabah istediğin yerden aküyü al servise koy getir. Oradaki servis şöförlerine rica et..On dakikada söküp takarlar..Aktarma kablosu bulursanız bir arabadan elektrik verip boş aküyü sökersiniz yenisini bağlayıp aktarma kablosunu sökersiniz..Arabada elektrik kesintisi olmaz..Akü boş diyorsunuz...Ezbere bilemem..Kolay gelsin..

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
  • Belirli bir mesafeye kadar aküyü getirip ücretsiz takan yerler var. Mutlu akü satan yerlere bakın.
  • Ay sonu oldugundan aku param da yoktu, 15 tl kenarda vardi. Elektrikci 20 tl ye gelir takviye yaparim dedi. Fazla geldi ilk once aku de oldugu icin. Ama sonra da aku satan yere gitmek hem sure hem de para demek, otobus hangisine gider bilmek gerek, yeni aku parasi demek ve gelip takip takmayacaklarini bilmemek demek.

Yeni aku alip ben takarsam da sakat olabilir, bilmiyorum ne yapacagim hic belli olmaz. Ayrica aku ile anahtar falan da almam gerekecek.

Gene gittim 20 tl isteyene, siki pazarlikla 15 e indi, biraz daha yumusattim, sonra bombayi patlattim abi ogrenciyim.

10 tl ye arabaya takviyeyi yapti, araba calisti.

Ben de bir 10 dk bekledim, sonra 10-15 km yol yaptim is trafiginde bir saat falan surdu.

Caddebostanda enistenin garajinin yanina park ettim. İndigimde aku isigi yanmiyordu hala, calismazsa garajda sarj ederim akuyu.

Cevaplariniz icin tesekkurler, yeni akuyu ben takacagim, ama gunduz gozu ile sakinken ve enistemin garajinda onun gozetiminde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 22 Mart 2012; 20:14:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.