Şimdi Ara

Aku bitikse silecek calisir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sabah araca bindigimde calismadi. Bir onceki gecede calismamisti, vurdurararak calistirdik. Iki kisi ittirdi vsz

Bugun calistirdigimda calismadi.
    Ama silecekler donuyordu. Benzinde az cunku isigi yaniyor. Akuden olsa silecek calisir miydi?

Birde 2.5 ay oncede vurdurmayla calistirmistik ama 2.5. Ay teklemedi. Akuyu degistirmek gerekiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet gerekiyor 2,5 ay öncede gerekiyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Evet gerekiyor 2,5 ay öncede gerekiyormuş

Tskler. Arac 2011 hyundai i 20 benzinli ne kadardir aku

Kazik yemeyelim

• 6o Amperlik bur akü yeterli olur.İnci,mutlu,yiğit aküleri tavsiye ederim.Fiyat konusunda bir bilgim yok netten araştırıp ortalama bir fiyata alınabilir

• aylardır vurdurarak idare ediyosunda bitik olduğuna inanman için nasıl bi delil arıyosungökten vahiymi inecek

• 300 lira civarı tutar diye düşünüyorum.
  • Konuyla alakalı değil ama atıyorum 60 amperlik akünün yeterli olacağı arabaya 70 amperlik yani daha yüksek voltajlı akü takarsak ne gibi +ları -leri var bilgi verir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ariza lambasi ve tekleme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • stop&start yoksa 150 lira civarında
  • deliyürek_116 kullanıcısına yanıt
    Bir ara aküm sorun çıkarınca baya bir araştırmıştım akü işini.
    ..Basitçe söylemek gerekirse 60 amperde 60 kere marş basabiliyorsan 70 amperde 70 kere basarsın gibi düşün.Arabanın akü yerine sığdıktam sonra istediğin kadar yüksek amperlisini takabilirsin ama gereksiz masraf olur o ayrı.
    ..Fakat araçta lpg varsa çalışması sorunlu vs oldugu için çok marş basarak çalıştırmak zorunda kalıyorsan araç çalışmazken çok elektrik kulalanacak aydınlatma ses multimedya vs gibi şeyler kullanıyorsan yüksek amperli almakta fayda var
  • Ne tuhaf insanlar var.

Araci vurdurarak çalıştırıyor hemde bi kac sefer.

Ve aku bitmiş midir deyip idare ediyor.

Allah selamet versin...

140 TL lik en kral akuyu alamiyorsaniz yada useniyorsaniz trafiğe çıkmayıniz efendim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir zahmet aküyü değiştirin artık. fiyat marka ve kalitesine göre değişir. varta-bosch-energizer-magneti marelli gibiler +200 lira civarıdır. kalite bunlar. diğer yerliler dandiktir 160 dan başlar.
  • Marş için gereken enerji ile sileceği çalıştırmak için gereken enerji arasında çok fark var. Silecek çalışıyorsa marşta almalı diye bir mantık yok, en çok enerjiyi marş basma harcar. Zayıf bir akü arabanın elektrikli her aksamını çalıştırabilir ama marş basmaz aküye kesinlikle baktırmanız gerekiyor.

• Aküden tabi,"Baba akü yok".

• aybasan kullanıcısına yanıt
    Sağolasın merak ettiğim bir konuydu

• Silecek motoru belki 50W güç harcarken marş motoru 1500-2000W civarı güç isteyebilir. Sileceklerin veya diğer basit elektrik aksamın çalışıyor olması akünün sağlıklı olduğu anlamına gelmez.
  • Akü bitmiş takviye ile aracı çalıştırıp gidip bir akü alın bi zahmet.60 amperlik çelik akü almıştım yazın 190 liraydı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.