Şimdi Ara

AKTİF SUBWOOFERLAR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.848
Cevap
60
Favori
224.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu an samanyolunda Ip Man 2 oynuyor.
  • Kavgalarınızı okumaktan oturupta test hakkinda birseyler yazacak zamanı da hevesi de bırakmadınız yaw :)
    Reference sub kuvvetli evet. O gün testte de söyledim teknikaya burda da tekrarlıyorum.
    Reference'in 3 sürücüsünün olması avantaj sağladığı kadar küçük odalarda ve anlık vuruş ve duruş isteyen sahnelerde dezavantaj da sağlıyor.
    Küçük odalarda güç fazla geliyor.
    Ani vuruş sahnelerinde 3 sürücünün aniden vurmasında belki sorun yok ama duruşunda problem oluyor. O kadar anlık titreşimlerle 3 sürücünün aniden durması kabul edelim ki zor oluyor.
    Ben dinletide bu sekilde duydum. Benim fikrim.
    Nasip olursa önümüzdeki testlerde de deneriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rgokdemir

    Kavgalarınızı okumaktan oturupta test hakkinda birseyler yazacak zamanı da hevesi de bırakmadınız yaw :)
    Reference sub kuvvetli evet. O gün testte de söyledim teknikaya burda da tekrarlıyorum.
    Reference'in 3 sürücüsünün olması avantaj sağladığı kadar küçük odalarda ve anlık vuruş ve duruş isteyen sahnelerde dezavantaj da sağlıyor.
    Küçük odalarda güç fazla geliyor.
    Ani vuruş sahnelerinde 3 sürücünün aniden vurmasında belki sorun yok ama duruşunda problem oluyor. O kadar anlık titreşimlerle 3 sürücünün aniden durması kabul edelim ki zor oluyor.
    Ben dinletide bu sekilde duydum. Benim fikrim.
    Nasip olursa önümüzdeki testlerde de deneriz.



    Kusura bakma Rgokdemir haklısın.


    Zaten 2 hafta sonra bende toplanıyoruz biliyorsun ki. Bu sefer bekliyorum artık seni de.




  • İnşallah.
    Bu arada yarin yıldızlı bir tablo yapicam.
    Bir kac kriter söyleyin de tabloya koyayım.
    Watt, ebat , f/p vs vs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rgokdemir

    İnşallah.
    Bu arada yarin yıldızlı bir tablo yapicam.
    Bir kac kriter söyleyin de tabloya koyayım.
    Watt, ebat , f/p vs vs

    İlk yazımda yazdım ve bahsettim o detaylardan zaten.
  • Şimdi 20hz nin dalgaboyu 17metre dedi sn.şükrümercan:Biz 20hz yi 17 metre ilerde mi duyuyoruz anlamına geliyor bu?

    Yoksa 20hz deki max Spl mi 17 metre ileride oluşuyo.Buna bir örnek veriim arkadaşlar çok uzun uğraşlar sonucu(Profesyonel olarak)8 10 tane yüksek wattlı subwooferi hertarafı ziftlenmiş efsane eski kasa GOLF gti nin içine koydular yarışma için.Deneme amaçlı pazarbaşından bağlarbaşına giden yol üzerinde volume yaptık,100 metre ileride marketten insanlar koşuşmaya başladı dışarı doğru deprem oluyo diye düşündüler herhalde.Syn şükrümercanın 17 metre söylemi ile uyuşuyor bu örnek.

    Ama iş yarışmaya gelip te Sistemin Db sini ölçmeye geldiğinde Db mikrofonu neden aracın içine konuluyor.

    Herşey biryana definitive gerçekten iyi sub yapıyor.




  • dalga boyu 17 mt...
  • Ne dalgaymış be.

    Baksanıza, 17 Mt değil, 1700 Km uzaktaki arabistanı bile etkilemiş. Hatta artçıları da etraf civarı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

    Şimdi 20hz nin dalgaboyu 17metre dedi sn.şükrümercan:Biz 20hz yi 17 metre ilerde mi duyuyoruz anlamına geliyor bu?

    Yoksa 20hz deki max Spl mi 17 metre ileride oluşuyo.


    Dalgayı sinüs dalgası olarak çizersek dediğiniz gibi diyelim dalga peak halinde çıkınca 17 metre sonra yine maksimum halinde oluşur.

    http://www.youtube.com/watch?v=NWYgM8PqjrU
  • Aman diyeyim neler oluyor?

    20hz sinyal saniyede 17 metrelik bir yarıcaplı daire oluşturacak şekilde yayılıyor. 17 metre 'den daha küçük alanda hissedilmez diye bir şey kesinlikle mümkün değil.

    Bir örnekle anlatmak gerekirse 1000hz'lik midrange bir sinyal 90db şiddetle saniyede 331metre katediyor.

    Buradan çıkacak sonuç Ultra Alt Frekanslar orta ve üst frekanslara oranla çok yavaş bir şekilde bizlere ulaşıyor. MK SOUND 'un yapmaya çalıştığı şey işte bu durumu lehine çevirmek. Tam tersi durumlarda testte konu olan bass seslerin oluşması ve sönümlenmesi yavaş oluşuyorsa en mükemmel subwoofer bile sistemin diğer bileşenleriye bir tınısal eşlik (Timbre Maching) yakalayamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 15 Kasım 2011; 22:38:35 >
  • Sonunda vakit bulup yazabildim.

    Eresgü ve teknik anın aniden alevlenen benim subwooferım senin subwooferını döver atışmasının neticesinde tarafsız saha olarak tespit edilen evimde bir subwoofer testi yaptık.

    Aslında 2 subwooferın test edileceği bir toplantıda teste 3. Subwoofer olarak benim Atlantic Technology PBM 452 THX subwooferım da istemeden müdahil oldu

    Testimize ilk gelenler teknika ve aticustu. Kendilerini aşağıda karşıladım.Supercube Reference ın içeri 2 kişi eşliğinde girebilmesi için apartman kapısının ikinci kanadını da açmak zorunda kaldık.
    Aticus ve teknikanın 3 kat yukarıya subwooferı taşıdıklarında ilk talepleri “su” oldu

    Teknika ve aticus daha koltuklarına yerleşmeden eresgü de geldi. Haliyle apartman kapısının kanadı bir daha açıldı.
    M&K MX350 gelince aticus subwooferı inceleme altına aldı
    İlk tepki yanlış hatırlamıyorsam – "Baya büyükmüş yaw" olmuştu.
    Misafirler hemen teste başlamak istediler. Bu arada teknika voltaj ve dalgalanmaları ile ilgili testlerini yaptı. Bizler de cihazlardaki rakamlara ve kirli elektrik enerjisinin çıkardığı seslere şahit olduk.
    Test için neler kullanacağımızı konuştuk.

    Test için
    MASTER AND COMMANDER DVD
    HULK 2 BLURAY
    THX DEMO CD
    DTS HIGH RESOLUTION MÜZİK CD
    seçildi.

    daha sonra teste Celine Dion "Because You Loved Me Flac ve KING KONG mkv de dahil oldu.

    Ben kendi subwooferımı söküp yarışmacı subwooferlardan birini takmak için ayağa kalktığımda eresgüden önce ev sahibi subwoofırı sökmeden bir dinlesek teklifi geldi. Öyle de yaptık.

    Atlantic tam perde yanında köşede granit ve titreşim emici zemin üzerinde duruyordu. Standart kullanımım nasılsa ayarları ile hiç ama hiç oynamadan teste başladık. Ayarlar GÜÇ:1/4 Sub.Durum : THX Mode Açıktı.
    İlk denemeyi MASTER AND COMMANDER filmi ile yaptık. Volume -5 dB ve Susano THX Cinema Moduna getirildi. Filmin meşhur toplarla saldırı bölümü misafirleri oldukça memnun etmişe benziyordu.

    İkinci deneme HULK II Bluray ile yapıldı. Volume -5 dB ve Susano THX Cinema Moduna getirildi.

    Sırasıyla 3. Ve dördüncü olarak THX demo CD si (. Volume -5 dB ve Susano THX Cinema Modunda) ve DTS HD HIGH RESOLUTION ile müzik (. Volume -10 dB ve Susano THX Cinema Modunda) dinlendi. Ben subwooferımın ses karakterine ve gücüne zaten hakimdim fakat bu kadar uzun süreli -5 volume de test etmemiştim. Taraflı olmamak adına kendi subwooferım hakkında yorum yapmayacağım.

    Atlantic testi bitince misafirlerin yorumlarını aldık. Teknika zaten bu subwooferı daha önce denediğini ve beğendiğini fakat Atlantic Technology olarak set yapamadığı için satınalmadığından bahsetti. Eresgü e daha önce subwooferı dinlemişti. Kötü bir yorumu hiç olmadı. Aticus da gayet memnundu.

    Daha sonra Supercube Reference ile teste başlandı. Atlantic yerinden kaldırılmadı Supercube Atlantğin biraz önüne knuldu. Adaletsizlik olmasın diye Atlantiğin power kablosu ve sub sinyal kablosu Supercube de de kullanıldı. Aynı şey MK MX350 için de yapıldı. Teknika kendine göre ayarlarını yaptı ve teste başladık. Sıralama ve ses dB leri de aynı tutuldu.
    Reference mevcut ayarları ile biraz dinlendikten sonra hafızam beni yanıltmıyorsa teknika bir ayar daha yaptı. MASTER AND COMMANDER filminden sonra ben hemen bu film için fikrimi açıkladım. Zira Supercube güçlüydü fakat ses biraz boğulmuştu. Peş peşe gelen top sahnelerinde ise 2. Top atışı başladığında ilk top atışının etkisi tam sönümlenmemiş gibi hissediliyordu.Bir saniye belki de biraz fazla veya az 2. Efekt birinci efektin üzerinde kalmış gibiydi.

    HULK II testine başladık. Biter bitmez benim yorumum özellikle Üniversite sahnesindeki ses bombalarındaki uğultuda ve HULK un köprüdeki cama eliyle vurduğu sahnelerde Supercubün güç üretimi olarak 1 gömlek öne çıktığı oldu. Basınç ve kulak etkisi olarak daha yüksek bir his uyandırdı.Fakat benim kulak zevkime göre biraz rahatsız ediciydi. Zira ses bombalarındaki uğultu oldukça uzun sürüyor ve uğultu yükseldikçe kafa kaldırmıyor.Bence Supercube daha büyük odaları hak ediyor.

    THX demoda motor sesleri de daha sert ve tok gibiydi ve müzikte ise çok büyük bir fark hissedemedim.
    Son olarak M&K MX 350 testine geçtik. Eresgü kendine göre ayarları yaptı.MASTER AND COMMANDER filimine başladık. Devam ederken filmi diğerleri gibi THX Cinema modunda izlemediğimizi fark ettim. Düzelttik. Daha sonra ses dB si az gibi geldi kontrol ettiğimde ise hala Supercube’ün müzik testindeki -10 dB ayarında durduğunu gördüm. Onu da düzelttik. Fakat teknika sesin diğerlerinde de -10dB lerde olduğunu söyledi ve MK testini bırakıp
    Supercube ile ses seviyesini bir kontrol etmek istedi. Hep beraber volume ün -5dB lerde olması gerektiğinde mütabık kaldık ve filmi biraz başa sarıp tekrar teste başladık. İzleme esnasında seste bir şeyleri eksik kaldığı hissediliyordu. Baslar az çıkıyordu. Eresgü MX350 için güç artırımı önerisinde bulundu . Öyle de yaptı arkadan ayarı yükseltti. Fakat bir değişme olmadı. Daha sonra bunun THX Cinema Modundan ve MX350 nin THX modunda durduğundan dolayı olduğunu düşündük.

    HULK II filmine geçtik. Aynı sahnelerde testimize devam ettik. Cam kırılmalarının parlak sesleri ile patlama seslerinin aynı anda yürüdüğü sahnelerde sesteki parlamayı MX350 tam anlamıyla bastıramadı.
    Film biter bitmez ben ve aticus tizlerin daha fazla duyulduğunu söyledik.

    THX ve müzik testinden sonra sevgili eresgünün da teklifiyle KING KONG mkv izledik. Zira bu film MK hoparlörlerle yapılmış ve ses ödülü almıştı. Susano da volumü 0dB ye getirdik. Efektler gerçekten muhteşemdi. Bu filmde MK bence doyurucuydu. 0 db olmasına rağmen ve hoparlörlere en yakın ben durmama rağmen sesten ve güçten rahatsız olmadım.

    Özetle güç itibariyle Supercube daha güçlüydü ama bu güç dezavantaj olarak da teste yansıdı. Kulakları rahatsız etti ve 3 adet sürücünün de etkisiyle durmaları tam zamanında yapamadı.

    Atlantic hakkında yorum yapmayacağım. Onu diğer arkadaşlarıma bırakıyorum.
    MK MX350 ise -5dB lerde nedense tizleri baskılayamadı. Belki de sistemle beraber kalibre edildiğinde daha baskın olabilir. Zira o cüssede bir subwoofer çok daha başarılı olmalı. Eresgünün sisteminin bulunduğu odada gayet başarılı. Daha önce de söylediğim gibi M&K set kurmamdaki sebeplerden biri MX 350nin gücü ve işçiliği olmuştu. İlmek ilmek emek kokuyor. Özenle yapılmış. Atlantic subım olmasa düşünmeden MX350 alırdım.

    Ben 1 veya 2 diye bir yorum da yapmayacağım. Hepsinin kendine göre üstün olduğu noktalar var. Hepsi de orta üst sınıf için alınabilecek subwooferlar. Orta üst sınıf dememdeki sebep fiyat olarak.Yanlış anlaşılmasın. Tatminkarlık olarak değil
    Oturup bir defada simultane yazdım. Cümle düşüklüğü veya harf hatalarım varsa AFFOLA!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 15 Kasım 2011; 22:57:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN



    20hz sinyal saniyede 17 metrelik bir yarıcaplı daire oluşturacak şekilde yayılıyor. 17 metre 'den daha küçük alanda hissedilmez diye bir şey kesinlikle mümkün değil.



    Benim verdiğim örnekten de bu sonuç çıkıyor zaten Max spl i dalga boyunu hesaplayarak değil de o ufacık aracın iç hacminde alıyorlar(Ufacık derken salonlarımıza göre).Burdan da şu sonuca varabilirmiyiz sizin takdirinize bırakıyorum subwoofer ufak odada kendini daha iyi hissettirir?(SPL)

    Benim kendi şahsi fikrime göre yani bende oluşan subwoofer tanımına göre subwoofer kendini hissettirmeli yani tabiri caiz ise o böbrek taşlarını düşürecek şekilde hissettirmeli.Hissettiremiyorise benim frontlarımdam bi farkı kalmazki subın sadece 5+1 deki +1 i tamamlar.




  • @rgokdemir, müsaadenizle iki şey sormak isterim.
    Komşularınızdan testin tekrarı konusunda talep geldi mi?
    Test konusunda eksik donanımı tamamlama düşünceniz var mı? ( - VERDİĞİMİZ GEÇİCİ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ - tabelası )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Aman diyeyim neler oluyor?

    20hz sinyal saniyede 17 metrelik bir yarıcaplı daire oluşturacak şekilde yayılıyor. 17 metre 'den daha küçük alanda hissedilmez diye bir şey kesinlikle mümkün değil.

    Bir örnekle anlatmak gerekirse 1000hz'lik midrange bir sinyal 90db şiddetle saniyede 331metre katediyor.

    Buradan çıkacak sonuç Ultra Alt Frekanslar orta ve üst frekanslara oranla çok yavaş bir şekilde bizlere ulaşıyor. MK SOUND 'un yapmaya çalıştığı şey işte bu durumu lehine çevirmek. Tam tersi durumlarda testte konu olan bass seslerin oluşması ve sönümlenmesi yavaş oluşuyorsa en mükemmel subwoofer bile sistemin diğer bileşenleriye bir tınısal eşlik (Timbre Maching) yakalayamıyor.

    Sayin Hi-Def-Man'

    Dediginiz gibi dalga boyunun bitis yaninda durmaya gerek yok ama yine de izole 20 hz'in 17m'lik dalga boyunun icinde olunca nasil hissedileceginden emin degilim. Bildiginiz gibi 17m uzunluk aslinda sinuzoidal sekilde gidiyor, ses de havanin basinc aktarimi ile duyuluyor. Sonucta kulak zarindaki titresimlerin sonucunda bize ulasiyor. Dalganin icinde olunca daha dogrusu source'a 17m'den yakin olunca kulaga gelecek titresimler tam sinuzoidal dalga olmayacak. Boylece kulak zari titresimleri de eksik kalacak. Bana ideal sesi duyamayiz gibi geliyor.

    Bunu bilimsel olarak aciklayan bir kaynak varsa okumak isterim.




  • Yapılan literaturel bir test değil tamamen teste katılanların kulak zevklerine dayanarak, zevk için ve herhangi bir ticari amaç olmadan yaptıkları bir test. Nasıl yapıldığı bence testi yapanların kararıdır ve sonuçlarını alıp kullanmak veya kullanmamakta bize kalmış bir durumdur. Bu kadar zahmete girip böyle bir testi yapmak için emek, zaman, para vs harcadıkları için kendilerini tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum. Burası bir paylaşım platformu ve öneri verilmesi daha iyiye gitmek için mutlaka gereklidir fakat bunu birbirimizin motivasyonunu kırmadan yapmalıyız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lufubu

    @rgokdemir, müsaadenizle iki şey sormak isterim.
    Komşularınızdan testin tekrarı konusunda talep geldi mi?
    Test konusunda eksik donanımı tamamlama düşünceniz var mı? ( - VERDİĞİMİZ GEÇİCİ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ - tabelası )

    Sn lufubu

    Allahtan komşuların birisi birader diğeri annem ve babam da sorun olmuyor
    Yoksa bu kadar ileri gidemezdim.
    Tabelaya da gerek yok..
    Rahatsızlık KALICI




  • komşu olayı cansıkıcı bir durum .siz şanslıymıssınız allahtan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Aman diyeyim neler oluyor?

    20hz sinyal saniyede 17 metrelik bir yarıcaplı daire oluşturacak şekilde yayılıyor. 17 metre 'den daha küçük alanda hissedilmez diye bir şey kesinlikle mümkün değil.

    Bir örnekle anlatmak gerekirse 1000hz'lik midrange bir sinyal 90db şiddetle saniyede 331metre katediyor.

    Buradan çıkacak sonuç Ultra Alt Frekanslar orta ve üst frekanslara oranla çok yavaş bir şekilde bizlere ulaşıyor. MK SOUND 'un yapmaya çalıştığı şey işte bu durumu lehine çevirmek. Tam tersi durumlarda testte konu olan bass seslerin oluşması ve sönümlenmesi yavaş oluşuyorsa en mükemmel subwoofer bile sistemin diğer bileşenleriye bir tınısal eşlik (Timbre Maching) yakalayamıyor.

    Sayin Hi-Def-Man'

    Dediginiz gibi dalga boyunun bitis yaninda durmaya gerek yok ama yine de izole 20 hz'in 17m'lik dalga boyunun icinde olunca nasil hissedileceginden emin degilim. Bildiginiz gibi 17m uzunluk aslinda sinuzoidal sekilde gidiyor, ses de havanin basinc aktarimi ile duyuluyor. Sonucta kulak zarindaki titresimlerin sonucunda bize ulasiyor. Dalganin icinde olunca daha dogrusu source'a 17m'den yakin olunca kulaga gelecek titresimler tam sinuzoidal dalga olmayacak. Boylece kulak zari titresimleri de eksik kalacak. Bana ideal sesi duyamayiz gibi geliyor.

    Bunu bilimsel olarak aciklayan bir kaynak varsa okumak isterim.

    tam bir doktora göre bilimsel cevap




  • sayfayı baştan sona okudum..çok güzel bir test olmuş..ne güzel insanlar birbirlerine evlerini açıyor,böyle güzel,sıcak bir ortamda sohbet,muhabbet,test imkanı oluyor..valla kıskandım dogrusu,orada olmak isterdim.. bu şekilde testlerin ve buluşmaların devamı dilegiyle...

    test de emegi geçen arkadaşlara teşekkürler..sayelerinde bilgilenmiş olduk
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.