Şimdi Ara

Akşener'den Tunç Soyer'e uyarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TUNÇ SOYER AÇIKLAMASI

    "Atatürk’ün sözlerini hüküm cümlesi olarak kurduğu için bu dönemde bizim yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.


    Bu nasıl bir laftır ya? Atatürk'ün sözlerinin hüküm cümlesi olarak kabul edilmesi nasıl olur da ortamı bozar? Siz nasıl bir ortam kurdunuz öyle? Atatürk'ün sözleri hüküm olmayacak da senin sözlerin mi hüküm olacak eyy eski AKPli Akşener?








  • 100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. Yine o sabah, tam da bu bulunduğumuz yerden, Kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi. O ses, sadece bir kurşunun sesi değil, İzmir’den tüm Anadolu’ya yayılacak bir direnişin müjdecisiydi. Akşener yol al be.
    Tunç soyer neyi yanlış söylemişki. Vahdettin ingilizlerle birlikti hükümetiyle beraber. Zaten onların gemisine binip kaçtı. Vatansever olsa idamı göze alıp vatanında kalmalıydı. Milli direnişçiler için idam kararları aldırdı. Halen daha konuşuyorsunuz. Zaten meral hanım ölüm yıl dönümlerinde necip fazılıda anar. Akapelilerin fikir babası. Ya ben anlamıyorum bu ülke nasıl böyle oldu.
    Vahdettin i burda uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok.

    İşte dün akşamki yayında Sinan Meydan uzun uzun anlattı. Aşağıya ekledim.

    Tarih bir tanedir. Emperyalizmin kuyruk acısı ile üretmeye çalıştığı

    saklanan, gizlenen, derin, görünmeyen bilinmeyen, söylenmeyen, taraflı, yanlı, resmi, gizli saklı tarih tezlerini yiyenlerle veya yemiş gibi yapan art niyetliler ile muhattap olmaya gerek yok.

    Amirallere zevzek diyen, üniversite kontenjanlarını düşmesini desteklerim diyen, yavuz'un gafı konusunda gerekeni yapmayan, Lütfü Türkkan konusunda ihraç yapmayan kendisi ;

    doğu ziyaretleri sırasında, burası bilmem nere diyen tipe de had bildiremediği gibi Tunç Soyer e sallayanlara da yine had bildirememiş

    Bu çekingenliği saadet partisi ya da işçi partisi gösterse anlarım da eee sen Atatürk diyorsun, Cumhuriyet diyorsun be dayı

    Ne kadar samimiyetsiz oldukları çok belli değil mi





    Lafı yiyen Osmanlı değil; vahdettin ve damat ferit..

    Fatih'in emanetini ingilizin kontrolüne bakkal hüseyin mi verdi ?

    Kuvay i inzibatiye'yi kuran, İngilize o mektupları yazan terzi mehmet amca mı

    Bak bir kere de bi şeyi doğru anla len

    Gerçi daha düne kadar cümle kuramıyordu bu.. Benim de istediğim şeye bak

    Yatın kalkın Atatürk'e dua edin olm. Onun sayesinde Fatih'in emaneti korundu da fetih diye kutlama yapabiliyor; 6 Ekim'de de İstanbul'un İngiliz işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü gelince, sus pus rahatça oturabiliyorsunuz bilgisayarın başında ...

    Ulan var ya

    Şuraya da o günlerden bir hatıra fotoğrafı koyayım da ağla

    Onu bile savunuyorlar. rte çok büyük zararlar verdi ülkeye. Vahdettin ingilizle işbirliği, kaçışı bile savunulur oldu. Nasıl düzelecek bu iş bilmiyorum. Meral hanım zaten montröyü savunan amiraller için zevzekler diyende değil mi? Kim savunacaktı montröyü, kıraathaneciler sendikadı mı?

    Ama şuna eminim ki, istedikleri gibi bop tıkır tıkır işliyor.

    İsyanları bastırması için gönderiliyor Anadolu'ya. Milli Mücadele hareketini başlaması için değil. Sizin gibiler kendine muhalifim diyor. Siz neyin muhalifisiniz? Fikren Osmanlıcı ama Cumhuriyet'in değerlerini isteyen bir güruh.


    Akşener kendisinden bekleneni her seferinde dile getiriyor. Tipik bir sağcı. Tipik bir Osmanlıcı. Tipik bir Türk-İslamcı. Bu sözleriyle açıkça Atatürk'ten değil Saltanat taraftarlarından yana olduğunu dile getirmiştir. Bu konuda Akşener'i savunanların siyasi görüşünün ne olduğu belli. Diğer kısmı ise utangaç osmanlıcılar. Utangaç Türk-İslamcılar.


    Nutuk Milli Mücadele'nin liderinin olayların iç yüzünü belgeleriyle açıkladığı tarihi bir kitaptır. Reddedilen şey ne? Vahdettin Milli Mücadele'ye destek mi verdi? Mustafa kemal hakkında ölüm fermanı çıkarmadı mı? Kuvva-i İnzibatiye ordularını Milli Mücadele'nin üstüne salmadı mı? Nasihat Heyetleri oluşturmadı mı? Neyi inkar ediyorsunuz?


    Atatürk'ün Vahdettin'e söylediği sözler bir bakıma saltanata millet egemenliğini takakküm altına alan anlayışa söylenmiş sözlerdir. Saltanat kaldırılması için toplanan komisyonu dinleyen Mustafa Kemal Atatürk bu konuda son noktayı koymuştur.


    Egemenlik ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye; görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk Milleti'nin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu musallat olmalarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor. Bu bir olupbittidir. Söz konusu olan; millete saltanatını, egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten olupbitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir.

  • 100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. Yine o sabah, tam da bu bulunduğumuz yerden, Kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi. O ses, sadece bir kurşunun sesi değil, İzmir’den tüm Anadolu’ya yayılacak bir direnişin müjdecisiydi. Akşener yol al be.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akşener Tunç Soyer'e geç kalmasına rağmen haddini bildirmiş.

  • Tunç soyer neyi yanlış söylemişki. Vahdettin ingilizlerle birlikti hükümetiyle beraber. Zaten onların gemisine binip kaçtı. Vatansever olsa idamı göze alıp vatanında kalmalıydı. Milli direnişçiler için idam kararları aldırdı. Halen daha konuşuyorsunuz. Zaten meral hanım ölüm yıl dönümlerinde necip fazılıda anar. Akapelilerin fikir babası. Ya ben anlamıyorum bu ülke nasıl böyle oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 13 Eylül 2022; 15:21:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ülke ingiliz işgalindeyken,adım başı ingiliz savaş gemisiyken ne tip bir araca binmesini bekliyordun neye binip gidecek bu adam ? özel jetini ayarlayamamış sizin için tüh.

    adam sanki kralla 5 çayına londona gitti adamı dibimizdeki maltada sepetlediler yahu filistine bile gitmesine izin vermedi ingilizler italyaya sığındı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Eylül 2022; 15:24:53 >
  • Onu bile savunuyorlar. rte çok büyük zararlar verdi ülkeye. Vahdettin ingilizle işbirliği, kaçışı bile savunulur oldu. Nasıl düzelecek bu iş bilmiyorum. Meral hanım zaten montröyü savunan amiraller için zevzekler diyende değil mi? Kim savunacaktı montröyü, kıraathaneciler sendikadı mı?

    Ama şuna eminim ki, istedikleri gibi bop tıkır tıkır işliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 13 Eylül 2022; 15:32:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne yazık ki kabul etmeseniz bile NUTUK siyasi bir kitaptır. Ve içersinde siyasi söylemler vardır. Duruma ve şartlara göre söylenmek zorunda olan laflar vardır. ( Vahdettin ve Osmanlı hakkında söylenenler olsun veya Kazım Karabekirler ve diğer paşalar hakkında söylenenler. Hepsi o günün şartlarında siyasi gücünü devam ettirmek için söylenmek zorunda olunan şeyler gibi geliyor bana da)


    Mesala Kazım Karabekir ve Arkadaşları içinde haine varacak laflar ediyor Mustafa Kemal paşa. Şimdi bu kesin hüküm cümlesi mi? ( Madem Kazım Karabekir hain neden çoğu yerde adı var okullara veriliyor. Veya Fevzi Çakmaklar Rauf Orbaylar Refet Beleler Ali Fuat paşalar veya diğer üst düzey paşalar parti kurduğunda Atatürk kökleri dışarda olan ihanet şebekesi diyor onlar için. ( Yıllarca cephede birlikte savaştığı devlet millet sevdalısı insanlara diyor bu sözleri. Ordusunu teslim etmeyen ve sonuna kadar savaşan Kazım Karabekir hain olabilir mi sizce hemde dışarıdan emir alan birisi olabilir mi?)



    Saltanatı kaldırmak olsun Halifeliği kaldırmak olsun devamında Harf inkilabını getirmek olsun kılık kıyafet kanunu olsun tekke ve zaviyelerin kapatılmasın olsun. Bunlar çok büyük icraatlar ve bunları yaparken eskiye dönme umudu olmasın diye mecbur önceki dönem kötülenmiştir düşüncesi var çoğu tarihçide. Veya Kazım Karabekir ve Arkadaşları padişahlık kalktı ama hiç yoktan halfelik kalsın veya Harf inkılabı olmasın Osmanlıca kalsın düşüncesinde oldukları için o günün şartlarında bunlar söylendi gibi geliyor bana.


    Not: Akşener bu arada doğrusunu yapmış. Son zamanlarda CHP'yi savunacam diye çok zor duruma sokuyordu kendisini. Son 2 olaydır direkt söylüyor sözünü hiç esirgemiyor vallah ittifak çatlar mı masa dağılır mı demiyor. Milliyetçi geçinen bir parti Osmanlı'ya hakaret ediyor veya ettiriyorsa milliyetçiyim demesin kendisine zaten. Veya HDP'ye 2 bakanlık verilebilir lafını sindirebiliyorsa milliyetçiyim demesin.





  • benim için Atatürkün yeri vahdettinin yeri ayrı ikisinide vatan haini görmem taraflı yazılmış tarihede kendini çok kaptırma.

    vahdettine atılmış çamurda dolu biraz mantığını hür bırakırsan kolayca çözersin.

    bana görede başarılı bir padişah değildi orası ayrı hastaydı adam zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Eylül 2022; 15:39:7 >
  • Hemen hdp. Doğrula söylenince hemen hdp. Kılıçdaroğlu dedi. Parti görüşünü ben açıklarım, diğer arkadaşların söyledikleri kendi fikridir diye. Koskoca partide çatlak sesler olur. İstisnalar kaideyi bozmaz.

    Meral akşener sürekli ofsayt veriyor. Bu kaçıncı. Osmanlıya bir şey söylememişki tunç soyer. Ozamanki osmanlı yönetimine demiş. Haksızmı yani. Milliyetçilikle ne alakası var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Taraflı yazılmış tarih. Puhahahaha. Hiç bu kadar gülmemiştim. Hadi hadi az daha çıkacak gerçek kimliğiniz. Kim tarihi yalanlarla yeniden yazıyor acaba. Püsküllü popcorn tarihçileri sizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 13 Eylül 2022; 15:44:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vahdettin i burda uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok.

    İşte dün akşamki yayında Sinan Meydan uzun uzun anlattı. Aşağıya ekledim.

    Tarih bir tanedir. Emperyalizmin kuyruk acısı ile üretmeye çalıştığı

    saklanan, gizlenen, derin, görünmeyen bilinmeyen, söylenmeyen, taraflı, yanlı, resmi, gizli saklı tarih tezlerini yiyenlerle veya yemiş gibi yapan art niyetliler ile muhattap olmaya gerek yok.

    Amirallere zevzek diyen, üniversite kontenjanlarını düşmesini desteklerim diyen, yavuz'un gafı konusunda gerekeni yapmayan, Lütfü Türkkan konusunda ihraç yapmayan kendisi ;

    doğu ziyaretleri sırasında, burası bilmem nere diyen tipe de had bildiremediği gibi Tunç Soyer e sallayanlara da yine had bildirememiş

    Bu çekingenliği saadet partisi ya da işçi partisi gösterse anlarım da eee sen Atatürk diyorsun, Cumhuriyet diyorsun be dayı

    Ne kadar samimiyetsiz oldukları çok belli değil mi








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 13 Eylül 2022; 16:8:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • işgali yapan yunan denize dökülen yunan lafı yiyen osmanlı.Akşener'den Tunç Soyer'e uyarı  seneye tunç bey atinada yapar artık.Akşener'den Tunç Soyer'e uyarı 

  • Lafı yiyen Osmanlı değil; vahdettin ve damat ferit..

    Fatih'in emanetini ingilizin kontrolüne bakkal hüseyin mi verdi ?

    Kuvay i inzibatiye'yi kuran, İngilize o mektupları yazan terzi mehmet amca mı

    Bak bir kere de bi şeyi doğru anla len

    Gerçi daha düne kadar cümle kuramıyordu bu.. Benim de istediğim şeye bak

    Yatın kalkın Atatürk'e dua edin olm. Onun sayesinde Fatih'in emaneti korundu da fetih diye kutlama yapabiliyor; 6 Ekim'de de İstanbul'un İngiliz işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü gelince, sus pus rahatça oturabiliyorsunuz bilgisayarın başında ...

    Ulan var ya

    Şuraya da o günlerden bir hatıra fotoğrafı koyayım da ağla

    Akşener'den Tunç Soyer'e uyarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 13 Eylül 2022; 16:32:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siyasi görüşü Saray tarafından gayet iyi bilinen Mustafa Kemal' in 9. Kolordu Müfettişliğine atanması tesadüf olamaz...

  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    Heee eminimki osmanlıdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Ogünkü koşulda tek o vardı. İttihatçı değildi. Vahdettin veliaht iken yaverliğini yapmıştı. Zaten Mustafa Kemalin gerçek niyetini anlayınca hemen geri çağırdı, görevden aldı, en sonda idam kararı verildi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şuncacık bilgiyi ortaokulda falan öğretiyorlar aslında ama Akşener'den Tunç Soyer'e uyarı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nutuk siyasi bir kitap mı? Lan bunları gaygubet evlerinden mi öğreniyorsunuz? Akşener'den Tunç Soyer'e uyarı 

  • hayret amadeus yok konuda Akşener'den Tunç Soyer'e uyarı 

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    İsyanları bastırması için gönderiliyor Anadolu'ya. Milli Mücadele hareketini başlaması için değil. Sizin gibiler kendine muhalifim diyor. Siz neyin muhalifisiniz? Fikren Osmanlıcı ama Cumhuriyet'in değerlerini isteyen bir güruh.


    Akşener kendisinden bekleneni her seferinde dile getiriyor. Tipik bir sağcı. Tipik bir Osmanlıcı. Tipik bir Türk-İslamcı. Bu sözleriyle açıkça Atatürk'ten değil Saltanat taraftarlarından yana olduğunu dile getirmiştir. Bu konuda Akşener'i savunanların siyasi görüşünün ne olduğu belli. Diğer kısmı ise utangaç osmanlıcılar. Utangaç Türk-İslamcılar.


    Nutuk Milli Mücadele'nin liderinin olayların iç yüzünü belgeleriyle açıkladığı tarihi bir kitaptır. Reddedilen şey ne? Vahdettin Milli Mücadele'ye destek mi verdi? Mustafa kemal hakkında ölüm fermanı çıkarmadı mı? Kuvva-i İnzibatiye ordularını Milli Mücadele'nin üstüne salmadı mı? Nasihat Heyetleri oluşturmadı mı? Neyi inkar ediyorsunuz?


    Atatürk'ün Vahdettin'e söylediği sözler bir bakıma saltanata millet egemenliğini takakküm altına alan anlayışa söylenmiş sözlerdir. Saltanat kaldırılması için toplanan komisyonu dinleyen Mustafa Kemal Atatürk bu konuda son noktayı koymuştur.


    Egemenlik ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye; görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk Milleti'nin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu musallat olmalarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor. Bu bir olupbittidir. Söz konusu olan; millete saltanatını, egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten olupbitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 13 Eylül 2022; 16:37:37 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.