Arkadaşlar merhaba, aks komple elden geçirildi, sağ ve sol aks başları, iç aks kafası vs. ancak hala az da olsa bu problem devam ediyor. Eskisi gibi değil oldukça iyileşti ancak bir miktar devam ediyor. Tamir işine girmeyip komple sıfır bir tane mi almalıydım acaba? Yoksa aks dışında başka bir parça da buna sebep oluyor olabilir mi? Sallantıyı tarif etmem gerekirse, yokuş yukarı 2. ya da 3. viteste alt devirlerden gaza yüklenince sağa sola balans yapıyormuş gibi kafa sallıyor araç. Eskiden çok barizdi ve direksiyonda hissediliyordu, tamirden sonra sallantı azaldı ve direksiyondan hissedilmiyor artık. Ancak dikkatli birisi hala bu problemin az da olsa devam ettiğini net anlar. Yani pürüssüz bir şekilde hızlanmıyor araç(yükte). Edit: Tamirden sonraki ilk sürüşte sallantı çok vardı, biraz sürünce problemin çoğu geçti ki bunu alışma sürecine bağlıyorum. Sonrasında ise oldukça azaldı ancak hala biraz da olsa problem kaldı gibi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 20 Aralık 2022; 0:23:6 > |
Aks tamir olmasına rağmen gazlarken sallantı devam ediyor
-
-
Aks tamiri sağlıksız , sıfır yan sanayii alıp takın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 2bin tl verdik tamirine, yanılmıyorsam 2-3 sene önce bir kere daha tamir görmüş. Haberim olsaydı direkt oem bir tane alır sıfırını takardım. Şimdilik bir dahaki bozulmaya kadar değiştirmeyi düşünmüyorum. Kesinlikle aks dan dolayıdır değil mi bu problem?
-
Sorunu bilecek bilgiye sahip değilim hele ki uzaktan :)
Bunlar hep tecrübe bende zamanında tamir ettirdim tamircime uyarak ama olmadı , kendi aklım ile gittim yan sanayii aldım taktırdım mis gibi oldu
Alışma diye bir şey yok sallantı varsa hala sorun vardır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şöyle, akslar bozukken belki başka bir yeri, salıncak burçlarını v.b bozmuş da olabilir.
-
Lalelerin içi bozuktur onlar tam olarak tamir olamıyor. Aks şanzıman içini de bozmuş olabilir. 2000 liraya neyin aksını tamir ettirdiniz anlamadım. Kafalar değişiyorsa değişir onun dışında lalelerde vesayre bozukluk varsa tamire girmeyeceksiniz direk değişim.
-
Bu tarz parçalarda tamirat için verilen para ve harcanan zaman çöpe atilan bir yatırımdır. Sıfırini ya servisten ya da OEM alıp değiştirmek gerekir iki kere zaman / para / işçilik ödemeyin bu tarz işler için arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: goodorevilŞöyle, akslar bozukken belki başka bir yeri, salıncak burçlarını v.b bozmuş da olabilir.
Sol amortisör takoz ve bilyasında problem var, onun dışında ön takım komple elden geçirildi. Sallantı oldukça az bu arada, yani başka birisi binse sürse problem yok bile diyebilir hassas olmayan birisi.
Yaşayarak tecrübe ediyoruz maalesef.
Hocam detayı bilmiyorum, kafalar değişti sağ ve sol, iç aks kafasında da problem varmış onu da tamir etmişlerdi sanırım ya da değiştirdiler onu da, tam hatırlayamıyorum. Toplamda 2bin tl aldılar, atatürk oto sanayii olduğu için tuzlu olmasını normal karşılıyorum, yaptırdıkları yer bu işte nam salmış güya italya dan malzeme getirten bi mekan, gidip gördüğümde oldukça büyük ve yoğun bir aks tamircisiydi. Ne kadar iyi de olsalar demek ki dikiş tutmuyor bu merette.
Aks şanzıman içini nasıl bozuyor tam olarak? Şu an çok çok hafif cidden dikkat edersen o sorunu anlıyorsun, bu şekilde kullanmak zarar verir mi?
Bir dahaki aks arızasına kadar artık masraf harcamak istemiyorum, bu şekilde kullanmayı planlıyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 20 Aralık 2022; 0:20:29 >
Benim araçta sol aks kafası dönüşlerde ses yapıyordu.Sol sağ aks kafasını birlikte değiştirdim ses gitti.Sizin problem başka bir şey kaynaklı da olabilir bence alt takımı tekrar gösterin.
ARkadaşlar aks bozulursa ne yansanayi alın , nede gidin tamir ettirin. Çıkmacılardan orjinal çıkma alın. Elinizle kontrol edince boşluk olmadığını görebilirsiniz.
Çıkmacılarda yan sanayi parasına orjinal parçalar var. Yan sanayi pek dayanmıyır 2 senede boşluk oluşuyor.
-
frene basinca direksiyonda saga.sola oynama oluyor mu?
aksin balans verdigini ilk defa.duydum.aks bosluk yapar , tam sag tam sol.yaparken sakirdar sadece.ama hizli giderken direksiyona vuran balans ilk defa duydum.
fren yapinca direksiyon saga sola oynuyorsa salincak burclari eskimistir.bir zamanlar tanesi 30 liraydi heralde simdi 150-200 tl dir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapar hocam, konu sahibi arkadaşın teşhisi de doğru, aks problemleri genellikle rampa yukarı hızlanırken kendini belli eder.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eski arabamda bu sorunu uyaşadım. Sorunun sebebi aks.
Araba nedir ? Chevrolet veya Opel grubu mu ?
-
Valla ben sağ ön aksı tamir ettirdim(yan sanayi dayanıksız oluyor tamir ettirelim demişti ustam) gayet de güzel olmuştu araba bariz kafa sallıyordu+direksiyon acaip titriyordu sonrasında düzelmişti ... Belki 2.tamir olmuyo olabilir bir yerde duymuştum ondan kaynaklanıyordur...
Kangoo 3 araç hocam. 2011 model
Hayır bir problem yok, hızlı giderken de bir problem yok. Sadece yükteyken alt devirlerden yüksek devire aracı zorlayınca oluyor ama tamir öncesi gibi değil, oldukça düzeldi diyebilirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X