Şimdi Ara

Akran zorbalığı yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
8.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 10.sınıfa geçtim özel meslek lisesinde otomotiv bölümünde okuyorum normalde okulun başlarında okulumdan memnundum fakat sonradan gerçekten nefret etmeye başladım hala ise nefret etmeye devam ediyorum.Okulumda çok fazla akran zorbalığı yaşayan kişi var bende buna dahilim.kolidorda yürürken bilerek bana çarparak önüne baksana diyenler oluyor kusura bakma dememe rağmen üstüme üstüme geliyorlar.Fakat bunlada sınırlı kalınmıyor merdivenden çıkarken bir serseri tarafından itilmiştim az kalsın merdivenlerden yuvarlanacaktım.Hatta bazen o kadar çok sert bakışlar atıyorlarki gereken cevabı bakışlarından anlayabiliyorsunuz artık tenefüse çıkmaya korkar hale geldim.Boşuna savunma sanatına yazıl falan demeyin evet belki zorbalık yapan kişiyi orada patates edebilirim fakat bunlar öyle boş gezen tipler değil mutlaka ellerinde emanet vardır veya arkalarına güveniyorlar.Son haftalarda aşırı derecede haraca benzer para almaya başladılar tabi parayı verip vermemek size kalmış fakat para vermezseniz size karışmaya devam ediyorlar fakat para verirseniz sizin birden bire bodyguardınız olabiliyor.Günlük harçlığım 10 lira normalde ben tutumlu bir insanım daima para biriktiririm gerekirse yemek yemem su içmem fakat sürekli para aldıklarından dolayı bugün 10 liraya yakın param serserilere gitmiş bulunmakta sadece bugün değilim neredeyse hergün en kötü 2 günde 1 mutlaka para alırlar.Ailemle defalarca bu konuyu konuştum fakat müdürle konuşacaklarını söylediler fakat ben istemedim çünkü müdürle konuşurlarsa durumumun daha kötü olacağını tahmin edebiliyorum bunu daha önceden deneyen öğrenciler oldu çıkışta ise ya dudakları patladı veya burunları kırıldı.Evet son haftalarda para verdiğimden akran zorbalığı biraz azalmaya başladı fakat yinede laf linci yiyebiliyorum veya ufaktan tokat yiyebiliyorum.Sadece kendi halime üzülmüyorum daha benim gibi akran zorbalığı yaşayan öğrenciler var gördükçe gerçekten aşırı derecede psikolojim bozuluyor ve sinirleniyorum okul yönetimi deseniz müdürlerde pek bir işe yaramıyor sadece küfür etmesini ve dövmesini biliyorlar (özel okul olmasına rağmen)Sizce ne yapmam gerekiyor gerçekten çok çaresiz bir durumdayım otomotiv bölümü okuma sebebim ileride işsiz kalmak istemiyorum o yüzden fakat sizce ne yapmam gerekiyor sizce düz özel liseye gitsem durum değişirmi acaba her okulda zorba vardır fakat bu okulda herkes abi olmuş durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben sadece tavsiye vericem sen bunun üzerine düşün kendin karar ver .Açık liseye geçebilirsin henüz 10.sınıfmışsın hem işe girersin para kazanırsın hem boş vakitlerinde üniversite sınavına çalışırsın önünde 2 sene var günde 1-2 saat ayırsan güzel bir üniversite kazanırsın tyt-ayt forumuna ugra bilgi edin. Kısaca açık liseyi tavsiye edebilirim ben son sene geçtim açık liseye keşke lise 1 de geçseydim diyorum ama tabi bunu iyi düşün öyle karar ver ailene danış güzelce anlat hakkında hayırlısı olsun.
    Böyle tipler dövmeyle bitmez, hakkını kesinlikle hukuki yollardan aramanı tavsiye ederim. Öncelikle bu hukuka aykırı davranışlarını bir şekilde kaydet. Ses kaydı mı olur, videoya mı çekersin, bir şekilde ispatın olsun. Bu ispatlarla birlikte ailenle hukuki yollara başvur. Direkt savcılığa falan git, polisler uğraşmaz. Dava açacaksın.

    Heriflerde darp, gasp, tehdit, her şey varmış zaten. Hukukla karşılaştıkları zaman korkudan altlarına ederler merak etme. HUKUKİ YOLLARA BAŞVUR. OKUL ÇALIŞANLARI VEYA POLİS ZERRE UMURSAMAZ, KANITLARINI TOPLAYIP DİREKT HUKUKİ YOLLARA BAŞVURMAN LAZIM. BAK GÖR O ZAMAN NE OLUYO O TİPLERE
  • Hocam işte öyle birşey yaparsam çıkışa teke tek falan gel diyorlar ne bileyim veya dayak yerlerse adam topluyorlar ne yapacağımı gerçekten hiç bilmiyorum çok çaresizim acaba okula harçlık götürmesemmi diyorum kafayı yemek üzereyim :(
  • Okul degistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul değiştirmek istediğim zaman ise ailem ufaktan trip atıyor gibime geliyor o yüzden ikilemde kalmış durumdaydım artık yaşadığım zorbalıkları aileme anlatınca gereksiz bir tribe giriyorlar henüz anlamış değilim o yüzden yaşadıklarımı hiç anlatmıyorum.Normalde ailem bu tür konuları gerçekten çok önemserler benim kılıma bile dokundurtmazlar fakat olayın ciddiyetinin henüz hiç farkında değiller ya gerçekten çok kötü oluyorum dudağı patlayan oldu burnu kırılan oldu gözü moraran oldu dostlar neler olduğunu görseniz felaket dehşet verici birşey
  • gücün olduğunu anlamalarını sağla kardeşşş
  • Dayak yiyeceğini bilsende diş göstereceksin ne hocan kurtarır seni ne ailen. Dışardaki hayata istemeden erken atılmış olacaksın. Birde ne kadar dürüstte olsan üst sınıflardan pij bir tanıdğın olmalı hiç mi muhabbetin yok veya mahallenden eski okulundan falan eşin dostun yokmu hiç üst sınıflardan ? Yoksa acil edin
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    Evet tanıdıklarım var fakat bana zorbalık yapanların arkadaşı gerektiği zaman olaya müdahale ediyor bana vurmamalarını söylüyor fakat anlamıyorlar 1 hafta sonra yine aynı şekilde devam ediyolar.Bu arada özel okuldan devlet okuluna yani eski okuluma geçmek istiyorum fakat hiç boş kontenjan yok meb falan hiç yardımcı olamıyorlarmı bu tür olaylarda çünkü 1.dönemden sonra alan değişikliği yapamıyorum veya düz liseye geçiş yapamıyorum
  • Bu yaşlarda bu tiplerle çok karşılaşacaksın.Bu nedenle hakkını yedirmemeye bak.Bir kere senden para aldılarsa sürekli senden o parayı alırlar.Gerekirse kavga etmekten çekinme.İşin sonunda dayak yemiş olsan bile hakkını savunmuş olursun.Bir iki kere daha senle kavga ederler fakat senden para alamadıklarını görünce en sonunda bırakırlar.Sen uysal olduğun sürece tependen inmezler.

    Eğer yönetim bunlarla uğraşmıyorsa okul yönetimini ailen MEB'e şikayet etsin.Okulda haraç toplanıyor,zorbalık yapan öğrenciler var hatta kendilerine direnen öğrenciler bile darp ediliyor fakat hala daha bu mafya bozuntuluğu devam ediyorsa bu okul yönetiminin aciz kalmasındandır.Gerekirse birkaç olaydan sonra bu çocuklara ''Tasdikname'' verilip okuldan atılmaları gerekirdi.Bunu yapmıyorlarsa okul yönetimi de bu zorbalar kadar suçludur.

    Hatta sen bunlara direndikten sonra dayak yersen ailenle git darp raporu al ve çocukları şikayet et.Yasal prosedür işlesin.Üstüne bir de seni kameraların olduğu yerde döverlerse elinde sağlam kanıtta olur.

    Not:Özel okullarda ne yazık ki bu tür olaylar görülebiliyor.Bu tip okullar öğrencileri müşteri olarak gördükleri için nerde zorba,işe yaramaz tipler varsa okul bünyesinde barınmaya devam ediyor.Fakat sizde o okulda müşterisiniz.Paranızla oraya gidip dayak yemek zorunda değilsiniz.Ne güzel ailen seni özelde okutmak için kim bilir buraya ne kadar para ödüyordur.Hem para ödüyorlar hem de çocukları para ödedikleri kurumda zorbalığa maruz kalıyor.Olmaz böyle...Senin ve ailenin gerekirse hem o çocuklara hem de okul yönetimine dişinizi göstermeniz lazım.Gerekirse diğer darp edilen çocukların aileleriyle irtibata geçip beraber hareket etmeye çalışın.




  • savunma sanatına yazıl
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Evet çok haklısınız müdürlerin tek yaptığı şey zorbalara 2 tokat vurup gidiyorlar o kadar ben 1-2 defa denilen yöntemi denedim çelme takan bir çocuğa karşı çıktım fakat sonuç nafile bana daha çok salça olmaya başladılar üstelikte okul yönetimi dayak yiyen öğrencilere karşı herhangi bir önlem almıyor bahsettiğim tipler ise gerçekten tehlikeli tipler ara sıra kavgalara karıştıklarından dolayı mahkemeye çıktıkları oluyor sınıf gruplarından veya sosyal medyadan mahkeme kağıtlarını atıyorlar canımın yanmasını ise hiç istemiyorum tek istediğim şey eski okuluma yani devlet okuluna dönmek fakat bu imkansız gibi gözüküyor siz bakmayın otomotiv bölümü olmasa meslek lisesi olmasa ben bu okulda 1 dakika bile durmam.Eski okulumda meslek lisesiydi fakat bir disiplin vardı devamsızlık asla yapılmazdı derslere zamanında girilirdi hocalara diklenilmezdi evet zorbalık yine yoktu değil vardı fakat bu okuldaki kadar şiddetli değildi ve okul içi huzur bozulmazdı.Kavga edilenler ise çok ufak bir kavga bile olsa ağır ceza alabiliyorlardı




  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi herkes arkasına güveniyor benim savunma sanatına yazılmam sadece okul içinde sözümü geçirtir o kadar onun haricinde zaten az çok serserileri biliyorsundur en az 10 adam toplayıp seni kovalar :)
  • Yazının hepsini okumadım. Okuldan ayrılman en mantıklı seçenek olabilir. Aileleri bile o çocuklara karışamıyor, sen terbiye edemezsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi güzel kardeşim bu anlattığın şekilde yanlış yapıyorsun bence sana tekrardan aynı şeyi yaparlarsa hiç tereddüt etme koy kafayı suratının ortasına geç. Tepki vermemekle hata yaparsın.
  • Skanderbeg kullanıcısına yanıt
    Az öncede bahsettiğim gibi okul yönetimini şikayet edin.Hatta okul yönetimine dava açın.Elinizde kanıtlar varsa MEB ilaki oraya bir müfettiş vs gönderir.Durumu FOX gibi haber hatlarına ihbar edin,haberlere çıkmasını sağlayın.Sizi ilk darp ettikleri an hemen rapor alın ve okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunun.Anladığım kadarıyla idare özel olduğu için öğrencileri müşteri olarak görüyor.O mafya bozuntuları da bundan güç alıyorlar.Yönetim gerekirse bu çocukları okuldan atmak zorunda.Ne demek okulda adamlar terör estirecek,mahkeme kağıtlarıyla gurur duyacaklar,insanlardan paralarını gasp edecekler fakat yönetim sessiz kalacak.Burada bir yanlışlık var.Siz ve sizin gibi mağdur olan çocukların aileleriyle beraber bu okuldan davacı olması lazım.Daha bir iki testosteron hormonu azmış ergenlerle baş edemiyorlarsa kendilerine okul demesinler.Kimse çoluğunu çocuğunu oraya ''parasıyla'' dayak yesin diye göndermiyor.

    Ayrıca bu özel okul tanındık bir okul mu yoksa yeni kurulmuş pek fazla okulu olmayan bir eğitim kurumumu?Eğer tanıdık ve çok sayıda okulu olan bir eğitim kurumuysa olayı büyütmeniz karşısında ilgili çocukları okuldan atabilirler.Fakat okul küçükse ve pek fazla tanınmıyorsa dediğim gibi her çocuğu müşteri olarak gördükleri için ancak çok zorda kalırlarsa atabilirler diye düşünüyorum.Siz yine de çok çok rahatsızsanız gerekirse ailenizle ve diğer ailelerle beraber okul yönetiminden davacı olun ve MEB'e şikayet edin.




  • Benim sana öğretmen olarak tavsiyem bir şey oldugunda direk karakola gidip sikayetci olmandır. Zorla harac almak gaspa girer cezası büyüktür. Seni kanunlardan iyi hiçbir şey koruyamaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skanderbeg kullanıcısına yanıt
    Bu tiplerle kavga edip hiçbir şey elde edemezsin. Zaten özel okulda okuyormuşsun başka bir özel okula geç. Devlet okuluna geçmeyi düşünme bence daha kötüsüyle karşılaşacağını düşünüyorum. Ben yine de polise ihbar etmeni öneririm ciddi anlamda ilgileniyor polisler. Bu tipler de anca polisten korkar zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kavgaya tutuşma. Bana kalirsa okulunu değiştir en mantikli seçim bu olacaktir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.