Seat Leon 1.0 TSI Style Visio
Merhaba yaza doğru fiyatların da düşeceğini tahmin ederek 2020 model Seat leon style visio 1.0 TSI manuel almayi düşünüyorum. Şu anda fiyat ve donanim olarak istedigim tarzda bir araç. Sormak istediğim bu markanın servis durumları, piyasa talebi kronik durumları nedir? Daha önce bu marka modeli kullanmış bilen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.
Merhabalar. Bu konuyu açmamdaki amacım 1 ay önce başıma böyle bir olay gelip internette bunun ile ilgili neredeyse hiç kaynak bulamam ve sürecin nasıl işleyeceğini bilmememden kaynaklanıyor. İleride başına böyle bir olay gelen insanların birazda olsa akıllarında bir yol oluşması için süreci buradan detaylı bir şekilde anlatacağım.
Öncelikle geçmiş olsun eğer bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen bir kaza yapmışsınız demektir.
Kaza yaptıktan sonra ilk yapmanız gereken kasko şirketini arayıp durum hakkında bilgi vermek kaza yaptığınızı söylemek. Eğer sağlık açısından bir sıkıntınız yok ise ve aracınızın durumu sizin gözünüzde pert ise aracınızı en yakın yetkili servise kasko şirketinizin anlaşmalı olduğu çekici ile çektiriyorsunuz. Çekicilerin anlaşması genelde en yakın yetkili servise çekmek şeklinde oluyor. Farklı uzak bir yer için ekstra para istiyorlar biz 1500 tl verdik çekiciye. Yetkili servisteki hasar bölümünden dosya açılıyor eksper atanıyor. 1 2 gün sonra eksper aracınızın yanına gidip hasar değerlendirmesi yapıyor ve bir ön rapor hazırlıyor. Bu sırada sizde Kasko şirketinizi arayıp dosyanızın yetkilisinin kim olduğunu öğrenebilirsiniz ve süreci zaten dosya sorumlunuz ile birlikte yönetme imkanınız oluyor. Ben kendisine mesaj atıp ön raporda ne çıktığını falan sormuştum. Bütün bu işler duruma göre yaklaşık 1 hafta sürüyor. Bu 1 haftadan sonra kasko şirketiniz sizinle mail üzerinden yine iletişime geçerek aracınızın rayiç bedeli ne ise ona göre bir teklif hazırlıyor ve sizlere sunuyor. Bazı kişiler ilk teklifi kabul etmeyin 2. 3. teklifi kabul edin vs gibi bir şey söylüyorlar fakat bu her firmada olmuyor. Firma bizim teklifimiz bu kabul edersen e getirebiliyor. O yüzden riske atmamakta fayda var. Teklifi kabul ettikten sonra gerekli belgeleri doldurup kasko firmanıza yolluyorsunuz ve tabi bu arada arka planda bu pert aracın ne olacağına dair kasko firması ve sovraj firması görüşmeler yapıyor. Sovtaj firması dediğimiz ise böyle pert araçları noter vekaleti ile bizim adımıza birilerine satan bir firma. İnternette sigorta şirketinin kaybını minimum a indirmek için böyle bir yöntem uygulandığı yazıyor. Sovtaj firması vekaleti aracın yedek anahtarlarını plaka ruhsatı yolladıktan sonra sizin adınıza bu aracı satıyor. Paramı alamam vs gibi bir düşünceniz olmasın vekalet ile satıldığı için borçlar kanununa göre bu şirket bu parayı size vermekle yükümlü. Hadi ben vermiyorum eyvallah vs diyemiyorlar. Aracınızın durumuna göre veya o anki duruma göre bu araç ya hemen satılıyor yada beklemeli satılıyor. Bizim aracımız aynı gün satılmıştı bizim şansımıza. Aracınızın rayiç bedelinin yarısını bu aracın satışından yarısını da karşı tarafın sigortasından temin edip size veriyorlar. İlk önce sovtaj firmasının aracı sattığı rakamı sizin hesabınıza yatırıyor. Biz parayı 8 günde aldık. Satıldıktan 1 hafta sonra para hesabımıza geçmişti. Burada biraz sabırlı davranmakta fayda var. Para onlarda olduğu için adamları darlayıp işi aksattırmak kimse istemez. Parayı hesabınızda gördükten sonra. Kaskodaki dosya sorumlunuza mail atıp sovtaj firmasından parayı aldığınızı ve geri kalan ücretin de hesabınıza yatırılmasını istediğinizi söylüyorsunuz. Kasko şirketi de yine 1 haftalık bir süreç içerisinde parayı hesabınıza yolluyor. Böylelikle ilk başta kabul ettiğiniz rayiç bedelin toplamını almış oluyorsunuz.
Hasar uzmanı yada sigorta işlemleri
Merhaba arkadaşlar aracimi perte ayırdık kaskodan. Süreçle ilgili hasar uzmanı yada sigortacı bir arkadaş var mi yardımcı olabilecek. Bir kaç sorumuz olacak
Sizce bu araç perte çıkar mı?
Özel mesaj atamıyorum. Sayfalar açılmıyor.
Forumda genel bir sıkıntı mı var yoksa sadece bende mi oluyor ? Mesaj atmaya çalışırken yukarıdan " an error occurred " diye uyarı alıyorum. Sayfaları açmaya çalışırken "beklenmedik bir hata oluştu" diyor.
İşlemci mi daha önemli Ekran kartı mı?
3600x işlemcime 6900x ekran kartı takmayı düşünüyorum ama çoğu yerde darboğaz olacağı söyleniyor. Alacağım ekran kartı fiyatına 5900x ve 6700xt alabiliyorum. Sizce ne yapmalıyım uzun dönemde
işlemciyi yükseltmeye gerek var mı? Yada direk ekran kartı alıp belirli bir oranda darboğazla idare mi etmeliyim ?
İnternetteki hiçbir çözüm bilgisayarın sesini geri getiremedi
Kolay gelsin herkese. Geçen gün bilgisayara (win11) güncelleme yaptıktan sonra bilgisayarın sesi gitti kullandığım soundbar da (grundig gsb 910) ve hiçbir şekilde şekilde şuan ses çıkmıyor.
Arkadan video falan açınca yada oyun sesin bilgisayara geldiğini görüyorum ses aygıtlarını yönet kısmından kulaklık takıncada arka jaklara ses alıyorum ama soundbardan ses gelmiyor hiçbir şekilde.
Bluetooth ile bağlanınca telefondan sorunsuz çalışıyor. Optik ses kablosu ile bağlıydı onu değiştirip HDMİ kablo aldım taktım yine hiç bir şey değişmedi. Yardımlarınızı bekliyorum
Kargolarınızı Aras kargo ya taşıtırken 2 kere düşünün
2 kasım günü aliexpress üzerinden 2 tane 170 tl ye anahtarlık aldım 10 gün içerisinde TR gümrüğe geldi ve gümrükten geçti ürün sorunsuz bir şekilde. Aras kargo ne zaman ki ürünümü aldı ürün aynı gün
dolaşımda kayboldu. Aras kargo müşteri hizmetlerini aradım şikayet oluşturdum size döneceğiz dediler 1 aydan fazla oldu bir Allahın kulu arayıp kargonuz şöyle böyle oldu demedi her seferinde kendi
çabam ile bilgi sahibi oldum. Ürün Trakya Kurumsal şubesinde kaybolduktan sonra şubeye bir daha ulaşamadım kesinlikle telefonlara bakan yok. Trakya bölge müdürlüğünü de aradım ne operasyon
ne de operatöre ulaşabildim. Siz siz olun Aras kargo ile iş yapmayın.
Satılık hesap arıyorum
Erkek karakter arıyorum. Karakterin genel özelliklerini, fiyatını ve yeteneklerinin görsellerini özelden atabilirsiniz.
silinebilir
silinebilir
Son Giriş: 20 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 673
İkinci El Bölümü Mesajları: 63
Konularının görüntülenme sayısı: 24.493 (Bu ay: 271)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 138 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar