Şimdi Ara

Akrabaların Evinde Kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın bir akrabanız üniversite kazandı ve kalıcak bir yeri yok ailesi sizi arayıp sizde kalmasını istese tepkiniz ne olur yani bir akrabanın başka bir akrabasında kalmasında bir sakınca görürmüydünüz ?

www.tr37.net

• ben ankarada oturuyordum üniversite için bu sene istanbula geldim.burdaki akrabalar hemen hemen hergün arıyor.niye gelmiyorsun bize diye...ama bazı akrabalarım bunu asla yapmaz.

akrabalık derecesine göre değişir anlıyacağın...
    Akrabadan akrabaya değişiyor tabiki bu.
    Ben başkasının evinde kalamıyorum o ayrı mesele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.saygili -- 13 Ekim 2009; 14:54:06 >
    4GB DDR2 RAM || NVIDIA GeFORCE 8600M GS || 160 GB SATA
    Western Digital My Passport Essential
    320GB 2.5" 5400RPM || USB 2.0 || Piano Black
  • quote:

Orijinalden alıntı: danterdi

Arkadaşlar yakın bir akrabanız üniversite kazandı ve kalıcak bir yeri yok ailesi sizi arayıp sizde kalmasını istese tepkiniz ne olur yani bir akrabanın başka bir akrabasında kalmasında bir sakınca görürmüydünüz ?

eğer kalacağı ev geniş ferah bir ev ise odaları birbirinden bağımsız tuvalet banyo ihtiyaçlarını kimseye engel olmadan yapabilecek ise ve evdekiler rahat edecekse sorun olmaz.
    ben biri bende kalsın isterim ama ben kimsede kalamam çünkü rahat edemem.
    ama uzun süreli olmaz, yakışık almaz. her iki taraf için ve o misafir için de sıkıntı verici olur. huzur kalmaz.
    okumak için başka şehiri yazan, baştan tedbirini alır. maddi imkanı yoksa, akrabaların da hal ve imkanları iyi ise tabi bu kadar maddeyi
    düşünmek ve tedbir almaya da ihtiyaç kalmaz ayrı konu. ama mantıken, evdesin karnın acıktı, mutfağı istediğin gibi
    kullanamadıktan sonra, istediğin zaman banyoyu kullanamadıktan sonra yani bence çok garip. diyorum en fazla 1 ay.

Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D

• Şimdi akrabalar arası olması gereken muhabbetler vardır.
    Diyelim ben istanbul kazandım.Teyzemler var orda...Teyzem tabiki diyecek gel bizde kal diye.
    Ama ben kabul etmem.Çünkü rahat olmaz,ayrıca teyzemde olsa rahatsızlık vermek istemem.
    Ama gittiğimde bi süre kalırım mesela yurt-ev işi falan ayarlanana kadar.Ona da zaten kimse bişey demez.
    Mesela benim halamın oğlu bizim burda okudu üniyi.Üniversiye boyunca bizle yaşadı...Ben ve kardeşim o zamanlar küçüktük tabi,sorun olmuyodu ama şu an olsa hem o gelmek istemez,hemde aksaklıklar çıkar mutlaka...
    Kısaca uzun süreli kalmak 2 taraf içinde uygun değil,her ne kadar kal deselerde...

Ama ben başka akrabada kalamam.Rahat olamıyorsun,yaptıklarına falan dikkat etmen gerekiyor.

Ayrıca üniversite okuyan biri imkanı varsa akrabasıyla kalmamalı bence.Bir sürü konuda sıkıntı olur. (Anladınız siz !)

Orijinalden alıntı: The souls migration

elektrik, su, doğalgaz, yiyecek, içecek, mekan, eve giriş ve çıkış saatleri, tuvalet ve banyo kullanımı - hijyenliği,
    tv paylaşımı, düşünce paylaşımı, serbestlik.. bir sürü madde var. hangi madde üzerinden çözüm üretelim?
    bence herkes kendi mekanında ancak rahat eder. misafiri ise bir hafta 10 gün bilemedin bir ay ağırlarsın karşılıksız.
    ama uzun süreli olmaz, yakışık almaz. her iki taraf için ve o misafir için de sıkıntı verici olur. huzur kalmaz.
    okumak için başka şehiri yazan, baştan tedbirini alır. maddi imkanı yoksa, akrabaların da hal ve imkanları iyi ise tabi bu kadar maddeyi
    düşünmek ve tedbir almaya da ihtiyaç kalmaz ayrı konu. ama mantıken, evdesin karnın acıktı, mutfağı istediğin gibi
    kullanamadıktan sonra, istediğin zaman banyoyu kullanamadıktan sonra yani bence çok garip. diyorum en fazla 1 ay.

• ben izin veririm bide tam benim kafaysa super olur kopariz hergun
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.