Şimdi Ara

AKP NİN BU ÜLKEYE HİÇ Mİ FAYDASI OLMADI? (HERKES İLK SAYFAYI OKUSUN) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
3
Favori
25.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • s_g_m_s kullanıcısına yanıt
    Otobüs ve diğer toplu taşımalarda sigara 1994 yılında yasaklandı. Sanırım Tansu çiller dönemiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan_fcb

    Fazlasıyla haklısın.



    https://seyler.eksisozluk.com/tubitakin-yillara-gore-degisen-bilim-algisi



    Tübitak ın başına hayvanat bahçesi müdürlüğü yapmış adamı getirmek traji-komik rutin olaylarından biri. Diğer icraatleri açısından hayli ipucu verebilir anlayacaklara. Din siyasallaşınca neler oluyor Ortadoğu, Afrika da yüzlerce örneği var.

    Mesela bunu AKP li kardeşlerimiz de eleştirmeli.

    Hem sizden hem bizden

    Öz eleştiri zamanı değil mi artık?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pruvap

    Otobüs ve diğer toplu taşımalarda sigara 1994 yılında yasaklandı. Sanırım Tansu çiller dönemiydi.

    İstanbul Üniversitesinde okuduğum sürede Has turizmle Günsas Turizmle gittiğim zamanları bilirim.Sigara kullanılıyordu hep.

    Gelmiştir,belki yürürlüğe girmemiştir olabilir mi?
  • Barış26 kullanıcısına yanıt
    Misli güç asıl şu an ellerinde değil mi hocam?
    Bundan sonrası ile bekleyip yargılamak lazım gelmez mi?
    (Bundan sonrası için konuştum şu zamana kadar ki yapılanlar için değil)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MOHER

    Tarafsız yorum istiyorsan önce tarafsız konu açacaksın ve tarafsız yorum yapacaksın! Buradaki insanlar okuduklarını anlayacak kapasitede insanlar.



    Dünyada her seyin iyi veya kötü yanları olur. Mesele hangisinin ağır bastığıdır.

    Serzenişi pek anlamsız buldum

    Konunun nesi taraflı?Cevap verenlerden hangisini kayırmışım?
    Dünyada herşeyin iyi ve kötü yanları var doğru
    İyiye iyi demeyip sadece kötüyü kötülemek ne kazandırır?
    İnsan psikolojisinde var bu olay zaten.Doğasında var.Herkes biraz da olsa övülmek ister.Hep mi yerilir be kardeşim.
    Muhalefet olarak biz ne zaman bir plan sunduk da ne bekledik be güzel kardeşim?

    Buradaki insanlar kesinlikle okuduklarını anlayacak kapasitedeler

    tabii okurlarsa




  • AKP li değilim ama faydaları olmuştur. Ama zararları saymakla bitmez. Herşey 2007 ye kadar güzeldi, ama sonrasında iş koltuk kapmacaya döndü, başta milletvekilleri ve bakanları hiç bir gelişim gösterecek faaliyetler yapamamıştır, çok pasif kalıp hatta bazıları saçma sapan düzenlemeler yapmıştır, en başta eğitim sistemini felç ettiler dindar kimliğiyle baya işi götürdüler, medya ayağıyla da halkın sempatisini çok iyi kazandılar, belli bir süre daha ülkenin başını çekerler ama sonra unutulur hepsi, gitmeden fetocuları tamamen temizleseler çok daha iyi olur. Bu ülkede isimler iktidarlar değişecek hep ama uyutulan üretmeyen düşünemeyen nesiller de devam edecek, Menderes ten sonra hep böyle olmuştur. Muhalefetin koltuğu daha sağlam ve muhalefet olmamak daha çok işlerine geliyor. Bu düzeni değiştirmek lazım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s_g_m_s


    quote:

    Orijinalden alıntı: WhiteLeon

    İnşaat işi ile uğraşıyorum(Müteahhitlik yapıyorum) sonrasını okumadım.

    @prestige07 Bak dostum şimdi beni daha iyi anladın mı

    Adam daha okumamış bile.Okumadan,Daha konuyu bile anlamadan kendince yorum yapıp lafı koyduğunu düşünüyor.İşin en kötüsü şu.Bu yorum ilk sayfada olsaydı 100 beğeniyi çok rahat geçerdi.İşte anlatmak istediğim bu.%50 lik kesimi biz yarattık ne yazık ki...

    gelelim sana @WhiteLeon

    White Lion dan gelsin

    When the children cry

    Dinlerken bir yandan konuya hakim ol tekrar yaz 10 dk nı almaz.Sana da ihtiyacımız var

    Geçen bir arkadaşla evet hayırdan Kadınların seçme seçilme hakkına doğru sohbet evrildi,

    dedi haremdir de Osmanlıda şöyledir böyledir vs.

    Dedim, senin 1850'lerden 1918'e kadar imtiyaz sahibi,yazarı,çizeri,sahibi kadın olan kadın basın yayınlarından haberin varmı?
    Osmanlı ordusundaki kadınlar taburundan haberin varmı?
    Osmanlıdaki feminizm hareketini hiç araştırdınmı? vs.
    sonra iş oy hakkına geldi,

    dedim Cumhuriyet kadınlara seçme seçilme hakkını vermedi, kadınlar bu hakkı söke söke aldı ve alırken de bu işe öncü olanların başına türlü türlü işler geldi,
    hatta bu işin başını çekmiş olan 3-4 dil bilen onlarca roman hikaye yazan bugünün standartlarına göre bile donanımlı denilecek kadının sonu akıl hastanesinde ölmek oldu.

    Hemen yüksek perdeden itiraz etti

    e dedim tamam ben yanlış biliyorum

    benim dokümanlardan okuyacak vaktim var ama senin olmayabilir aç dedim elindeki telefondan çok değil 10dk. ayır.

    Cumhuriyetin ilk partisi yaz,

    Kadınlar Halk Fırkası yaz,

    Nezihe Muhiddin yaz,

    çok değil bak 5-10 dk şu gün boyu kafanı kaldırmadığın oyundan ON DAKİKA FERAGAT ET şu dediklerimi google ye yaz bir oku ben şuradan buradan oku da demiyorum seç netten istediğin kaynaktan oku, ama mutlaka oku araştır.

    dedim.

    Söylenerek gitti.

    Yarım saat sonra şöyle bir yanına uğradığımda telefonda oyuna dalmışken gene sordum baktın mı diye, adam bilmem kaçıncı leveline dalmış başını kaldırmıyor...

    Şimdi sorsan ben Cumhuriyete karşı olağan şüpheli olurum o tam bir Atatürkçü...




  • bu internetteki paralı trol tim face, twitter ve sözlük hesaplarından sonra forum hesaplarını da satın almaya başlamış hayırlı olsun
  • Oldu ancak abartıldığı kadar fazla değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • s_g_m_s kullanıcısına yanıt
    senin gibi bir yeterki kendi malım dünya kadar olsun gerekirse ülke yansın umrumda değil zihniyetine sahip kişiliksizin hak ettiği üslupla konuşuyorum.

    bir de ögretmenim yazmışsın, babam da öğretmen ve bu yazdıklarını okusa senden ölesiye utanır.
    YAZIK.
  • Cidden dediğin gibi sol ağırlıklı bir aileden yetişmişsen, hatta CHP seçmeniysen ve hala öyleysen bu açtığın konudan büyük bir mutluluk duyarım. Bu forumdaki konularda çok yorumda bulunmuyorum hepsi seviyesiz konular, bu konunun da içeriğini çok okumadım ne yalan söyleyeyim çünkü bu forum çok gereksiz insan kaynıyor açıkçası özellikle siyaset konularında ben de o seviyenin aşağılarda sürünmesine dayanamadığım için pek takılmıyorum bu insanlara, bu forumda çoğunluğun ne olduğunu herkes bilir açıklamaya gerek yok.

    AK Parti ne yaptı konusuna gelirsek, ondan önceki dönemleri çok iyi bilecek bir yaşta olmadığım için canlı olarak işte hastanedir şudur budur konusuna pek çok giremeyeceğim maalesef. Ama bana söylenen şeylere baktığımız zaman, alanım da olduğu için, teknolojinin, otomasyon ve bilgi sistemlerinin gelişmesiyle beraber bana sorarsanız bu hastane yönetimi tarzı şeyler çok daha hızlı hale gelebilir bu normal bir şeydir, çok övülecek bir yanını ne yalan söyleyeyim göremiyorum. Zaten pek de ilgi alanım olmadığı için bu kısımlar ve Allah'a şükür pek hastaneyle işim olmuyor, Allah kimsenin hastanelere işini düşürmesin, o yüzden yorum yapamıyorum fazla. Benim yorum yapacağım 2 konu var ,uzmanlık alanlarım onlar olduğu için ,çünkü Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri her kafadan bir ses çıkması, herkesin her şeyi biliyormuş gibi eleştirmekten başka yaptığı bir şey yok, herkesin kendince fikri var eyvallah güzel ama o fikrini herhangi bir argümana dayandırmadan boş, temelsiz bir şeyin üstüne inşa edip konuşuyor bunun da bir anlamı olmuyor, kısacası faaliyete geçen insan yok sadece boş konuşmalar var ve ben bundan nefret ederim, neyse sadece onlarda biraz yorumumu paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle eğitim, en büyük problemimiz dediğimiz şey. Eğitim sistemi 2002'den önce de öyle ahım şahım değildi yine değil. PISA sonuçlarımız yerlerde, TIMSS'te de, çok konuşulmasa da, aynı şekilde. Bunun sebeplerinden birisi okullardaki öğrenci sayısı dengesizliğidir. 50 kişilik sınıfların olduğu okullarda iyi bir eğitim vermek imkansızdır. İlkokulda temel verilemeyen çocukların liseden sonra geri kazanılması çok zordur. Bu dünyada da böyledir. İlkokulda böyle durumda olan çocukların "drop out" dediğimiz, okuldan ayrılma oranı gayet fazladır. Tabi buna sebep olan şeyler var yine ama onları çok tartışmayacağım çok uzatmak istemiyorum, şu an yeteri kadar uzattım. Öncelikle bu problemin çözülmesi büyük bir önem taşıyor. İkinci olarak, ülkede eğitim konusunda çok ağır bir istikrarsızlık var. Sürekli ordan oraya değişen bir eğitim sistemimiz var, çocuk oyuncağına döndü diyebiliriz. Bu da doğal olarak, eğitimcilerin de sistemlere ayak uydurmasına engel olduğundan, sürekli bir alışma sürecine sebep oluyor ve çocuklar çok kötü etkileniyor. Örnek olarak son 4+4+4 sistemi güzel düşünülmüş içeriğe sahip olsa bile, milli eğitimin müfredatı bu sisteme hazır olmadığı için çok saçma bir hal aldı, bu da şu an başarılı olmasına engel oluyor. Bunun dışında Türkiye'deki eğitimin ağır bir şekilde çocuklara belli şeyleri aşılamaya çalışan bir durumda. Belli ideolojileri çocuklara aşılayamazsa, bu eğitim Türkiye'de başarısız sayılıyor ancak Türkiye'nin böyle gereksiz şeylerden kurtulmayı öğrenmesi lazım. Evet, eğitim hiçbir zaman nötr olmaz ancak, belli şeyleri de aşılamak zorunda değil. Son olarak, fazla uzatmayayım, meslek ve teknik liselerine önem vermiyoruz. Finlandiya'daki eğitim sistemine bakarsanız, hani herkesin çok övdüğü ama hakkında hiçbir şey bilmediği, öğrenciler 9 sene ilkokul okurlar, ardından %35-40'ı düz liseye gidip oradan üniversiteye hazırlanır, %55-60 arası meslek lisesine gidip kimisi direk işi başlar kimisiyse ordan teknik üniversiteye geçer. %1-5 arası ise ilkokuldan mezun olup direk işe başlar. Bizde anadolu lisesi fen lisesi hep ön planda, bu da iyi öğrencilerin bu liselere yönelmesine sebep oluyor. Doğal olarak üniversite okuyamadan hiçbir nitelikleri olmuyor bu öğrencilerin. Bu da üniversitesiz işte çalışşamazsınızı doğuruyor bu ülkede. Meslek liseleri için de üniversite kazanmak pek kolay bir iş değil. Oysa ki onlar çoğu üniversite mezunundan kat kat daha iyi iş yapabilecek seviyede öğrenebiliyorlar. Her yere fen lisesi açılsın falan diye herkes konuşuyor ama eğitimden bir haberiz işte. Bu kadar çok imam hatip açılmasını kesinlikle desteklemiyorum ama çoğu kişi de bilmediği konu hakkında çok doğru konuştuğunu sanarak yorum yapıyor, bu da ayrı bir yanlış.

    Bunun dışında bir de teknolojiye ve bilime yatırım yapmadığımız gerçeği var. Bu 2002'ye kadar da yapılmadı, şimdi 2002'den önce ne teknoloji, bilimi vardı diyecekler gelmez umarım. Şu aralar geç de olsa belli alanlarda bir şeyler yapılmaya çalışıldığını görüyorum ama hiç yeterli değil, gerekli değer verilmiyor. Bu da 21. yüzyıl dünyasında bir ülkenin batmasına sebep olacak bir durum. Zaten teknolojideki genel olaylara bu forumdaki insanlar hakimdir, bu yüzden çok açıklamaya gerek yok sanırım.

    Bilmiyorum okuyan çıkar mı ama eğitimde biraz fazla uzattığım için teknoloji ve bilim konusunda daha da uzatmayayım dedim ama benim görüşlerim en azından bunlar. Şu dönemde hükümetin yaptığı şeylerle ilgili olaylar ortaya çıkıyorsa, eskisinden daha kötü olduklarından falan çıkmıyor bu arada. Bilgi çağında olduğumuz için, eskiden hiç bilinmeyen gerçekler çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor. O yüzden çok farklı, çok kötü şeyler yapıyormuş havası da vermeye gerek yok. Aynı başkanlığın cumhuriyet rejimiyle herhangi bir ters düşme durumu olmaması gibi ve bunun ülkeyi cennet de yapmayacağı, cehennem de yapmayacağı gibi. Daha yazsam uzun uzun yazardım ama çok gereksiz uzattım, doluyum da bu konularda böyle güzel bir konu gelince bir yorum bırakayım dedim, bıraksan daha paragraflar bile yazarım ne yalan söyleyeyim.




  • Bunlara ne deseniz anlamazlar boşa uğraşmayın..dün haberlerde izleyenler görmüştür..Suriyeliler çok iyi yapmış...



    Adamlar mersinde kaçak hastane kurmuşlar kendi vatandaşlarına bakmak için...sıkı durun orda sattıkları ilaçlar da..bizim devletten beleş aldıkları ilaçlarmış



    Ama boş verin bunları siz verin mehteri bu millete verin...

    Hüloğ hüloğ hüloğ

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >






  • Türkiye'nin düşen insan kalitesinin geri yükseltilebilmesi onlarca yıl sürecektir.

    Hükümet zaten köprü, yol, üst geçit, hastane vs yapmak zorundadır.

    Siz sanat, kültür, bilim, edebiyat, felsefe gibi toplumun kalitesini yükselten konulardan bahsedin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları yapabiliyor olman bir gelişme olabilir mi acaba üç kuruş para vermeden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papaoutai

    bu internetteki paralı trol tim face, twitter ve sözlük hesaplarından sonra forum hesaplarını da satın almaya başlamış hayırlı olsun

    Önce 5 satır yazıp sildim
    sonra 3 satır da özetledim sonra sildim
    sonra tekrar 3 satır yazdım sildim

    Sonuç

    Sana diyecek birşey bulamıyorum

    Konuyu tam oku ondan sonra gel yaz.Şimdiden söyleyim özür dilemene gerek yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kilinchaci

    AKP li değilim ama faydaları olmuştur. Ama zararları saymakla bitmez. Herşey 2007 ye kadar güzeldi, ama sonrasında iş koltuk kapmacaya döndü, başta milletvekilleri ve bakanları hiç bir gelişim gösterecek faaliyetler yapamamıştır, çok pasif kalıp hatta bazıları saçma sapan düzenlemeler yapmıştır, en başta eğitim sistemini felç ettiler dindar kimliğiyle baya işi götürdüler, medya ayağıyla da halkın sempatisini çok iyi kazandılar, belli bir süre daha ülkenin başını çekerler ama sonra unutulur hepsi, gitmeden fetocuları tamamen temizleseler çok daha iyi olur. Bu ülkede isimler iktidarlar değişecek hep ama uyutulan üretmeyen düşünemeyen nesiller de devam edecek, Menderes ten sonra hep böyle olmuştur. Muhalefetin koltuğu daha sağlam ve muhalefet olmamak daha çok işlerine geliyor. Bu düzeni değiştirmek lazım

    Haklısın
    Kendi adıma söyleyim
    2007 ye kadar güzelken ne yazık ki güzel demedik.Hep eleştirdik hep tekiledik ve sürekli senaryo çizdik.
    Neyse işte...




  • Benim için Akp'nin faydalarını konuşabilmek 2014 senesinden sonra tamamen bitmiştir. Bugün parti lideri çıkıp ''elimize yüzümüze bulaştırdık, bırakıyoruz'' desin üstünden 10 sene geçtikten sonra utancım geçerse belki konuşurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirius144p -- 24 Nisan 2017; 19:9:48 >
  • İphone 7. Ciddiyim bak.

    Müteahhitten akp güzellemesi. Ya ne olacağıydı. Ne yapacaksın, sen de milletin eline mi vereceksin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barriss

    Yol yaptılar herşeyi boşver adamlar yol yaptı borumu yol yol üstelik yaptıkları yolun birinin açılışında yol çöktü acamadilar tekrar yol yaptılar bide herşeyi sattılar devletin elinde satılacak kurum kalmadı işte imfye borç veren bi ülkeyiz ya bilemem kaç milyar. Dolar borç için geçen caykuru da sattılar hep IMF yüzünden bi dünya borç aldılar vermediler bide çok güzel Suriyelilere vatandaşlık verdiler yetmedi sınavsız üniversite kpss siz devlet memurluğu gibi çok olanak sağladılar kendi vatandaşı açlık sınırında yaşarken Suriyelilere kelle başı 1290tl verdiler toki adamlara toplu konut yaptı ev verdiler terörist ile çatismada gazi olmuş vatandaşa taktıkları protezin parasını faizi ile alıp saray yaptılar kilosu 4000tl lik çay içiyorlar en son da kıdem tazminatı kalktı işverenin işine geldi 5 yıllık bi işçi en azından hakkım var içeride onu alırım diyordu haksızlığa göğüs geriyordu şimdi oda yok işveren hadi git dese yapcak bisi yok. Daha sayamadığım yazmadığım unuttuğum o kadar çok şey varki neyse durmak yok yola devam....

    Ağzına sağlık. Yazmakla bitmez.




  • ben partiye bakmam neye bakarım biliyor musun bak şimdi;


    1999 yılında 1€=0,40 TL imiş
    1$=0,47 TL imiş

    yani avrupada 60.000$ lık bir sıfır mustang
    Türkiye'de 28.200TL olacaktı (vergisiz fiyatı)

    yani 1TL = 1,4€ 99 yılından bahsediyorum hani açtık fakirdik o zamanlar..
    düşünsene o zaman iphone 7 çıkmış olsaydı Türkiye'deki fiyatı 300TL olacaktı.

    şimdi akp ne yaptı 18 yılda bakalım


    günümüz 1$=3,57 1€=3,88 1€=1,08$

    99 yılındaki 300TL lik iphone 7
    günümüzde 750x3,57=2677,5 + VERGİLER

    99 yılındaki 60.000$ dolarlık sıfır mustang 214.200 + VERGİLER

    benim iphone 7 yle mustang ile ne işim var birader sen bana köprüden yollardan hastanelerden bahset....
    Denizlide yaşıyorum

    99 yılından beri bir çok hastane yapıldı ama EGE bölgesi komple önemli operasyonlar için Hep izmire gidiyor.
    parmak kopması,beyin cerrahisi.. parası olan izmire gidiyor parası olmayan devlet hastanesindeki acemi stajyer doktorların elinde neler oluyor kim bilir. yaşanlar anlatsın

    köprüler yapılıyormuş.. benim asgari ücretimden kestiği vergilerle köprü yapıyorlar
    sonra parayla köprüyü kullandırtıyorlar.
    buna hizmet denmez!! bu işin ticaretini yapmaktır. devletin vatandaşını kene gibi emmesidir.

    10 yıl önce eskişehirde 75KR et döner yemiştim.
    ve 13 yıl önce denizlide 25KR tavuk döner yiyorduk.
    3TL harçlık alıyordum gün boyu harcıyorduk.

    şimdi...
    şimdiki hesaba göre 5000tl asgari ücret almam gerekir.

    ama hüloğğğğ var g*t kılları var onlar bayılıyorlar
    seviyorlar.

    çok konuşmak isterdim ama çok konuşmayı sevmiyorum.


    bir de şunun farkında değilsiniz...

    avrupada ya da amerikada atıyorum ekmek 50 yıldır 3€
    adamlarda yıllık enflasyon ½1-10 arasında
    bizde enflasyon günlük hesap ediliyor.
    senin cebindeki paran süreli eriyor.

    vakit ayırıp okuyana selam olsun
    (dip not herhangi bir siyasi görüşü temsil etmiyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 24 Nisan 2017; 19:19:21 >




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.