Şimdi Ara

AKP'li Milletvekili Cevheri: HDP legal parti. Desteklerine ihtiyacımız var, partimizin yaptığı doğru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AKP’li vekil: ‘Anayasa değişikliği için HDP’ye ihtiyacımız var’

AKP’nin, “PKK’nın Meclis’teki temsilcisi” diye suçladığı HDP’nin kapısına, Anayasa değişikliği için gitmesi tartışma yarattı. AKP’li Cevheri, “HDP legal parti. Desteklerine ihtiyacımız var, partimizin yaptığı doğru” dedi.

Başta CHP olmak üzere muhalefetin tüm kesimlerini “HDP ile ortak hareket etmekle” suçlayan AKP, terör örgütü PKK'nın temsilcisi ve siyasi ayağı olarak nitelendirip kriminalize ettiği HDP'den, Anayasa değişikliği için destek istedi. Görüşme dolayısıyla AKP içerisinden peş peşe eleştiri gelirken, AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AKP'lilerin HDP'ye yönelttikleri “PKK'nın Meclis'teki uzantısı” suçlamasını yerle bir eden bir değerlendirme yaptı. Cevheri, “HDP'ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Meclis'te Grubu bulunan legal bir parti. Ve Anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var” dedi.

26 OY EKSİKLERİ VAR

Başörtüsü konusunda Anayasal değişiklik yapmak isteyen AKP'nin TBMM'de 285, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin ise 48 oyu bulunuyor. Meclis'te bir sandalyesi olan BBP ile birlikte 334 oy sağlanırken 26 oy eksik kalıyor. Anayasa değişikliğini referanduma götürebilmek için en az 360, referandumsuz değiştirebilmek için ise en az 400 oy gerekiyor.

AKP'li Milletvekili Cevheri: HDP legal parti. Desteklerine ihtiyacımız var, partimizin yaptığı doğru

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/anayasa-degisikligi-icin-hdpye-ihtiyacimiz-var-7463474

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 7 Kasım 2022; 2:48:3 >

• tmm sorun yok. Peki neden Chp yapsa pkk lı diyorsunuz? İnsanlar sandığınız gibi apdal değil

• ümmetçilik ve milliyeçilik zaten doğanın kanununa ters.

o yüzden akp hdp ittifakı hayırlı olsun.

akp ye yakışır.

• aynı oylar chp ye gidince pkk oyu, ama malum milletçi partinin desteklediği partiye gidince kürt oyu. ne güzel hikaye valla

• Net bir şekilde ikiyüzlüyüz diyorlar. Sinsilik ve işgüzarlık her işlerine bulaşmış durumda. İnsanda biraz utanma olur ama artık onu da bunlardan beklemek, bizleri gülünç bir duruma sokar.

• Çok merak ediyorum neredesiniz ve ne diyeceksiniz. Şu ziyareti kilicdaroglunun adamaları yapsa teröristlerle iş birliği diye yüzlerce manşet atılır buraya konusu acikirdi. Yorum yapında girelim düşüncenizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilicdaroglu vatana ihanetten yargılanmalı demissin buraya alalım seni yorumun nedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu bağlamından koparmaya gerek yok, yurtdışına gidip ülkesini suç örgütleriyle işbirliği yapmakla itham eden bir adamdan bahsediyorum ben. HDP'ye ziyaret ile ilgili görüşümü gerçekten merak ediyorsan , niyetin üzüm yemek ise söyliyeyim, ben olsam gitmezdim ziyarete, yanlış yaptılar. " Efendim gurubu olan tüm partileri gezdiler, legal parti , anayasa değişikliği için destek istedik " diye savunuyorlar bir de. Şuursuzluk, vizyonsuzluk, iş bilmezlik , ikiyüzlülük diyebilirsin ama ihanet başka bir konu " siyasi ittifak " yapanlara soracaksın onu... Siyasi ittifakın ne olduğunu anlatmama gerek yok sanırım..

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Hdp ile birlikte seçime girse akparti tavrın ne olur onu da yazar msin merak ediyorum. Yani kim oya verirsin böyle bir durumda.

Peki olası AKP -MHP-HDP ittifakı hakkında ne düşünüyorsun?

Böyle bir durumda bu ittifaka oy verir misin?

Sizin için HDP hala terörist parti olur mu ?

• Oy vermem kesinlikle ki zaten ben önümüzdeki seçimlerde AK Parti'ye oy vermeyeceğim. Erdoğan konusunda gel-gitlerim var ama muhaliflerin kavradığı düzeyde değerlendirmiyorum. Anlık öfke , küsme gibi çocukça duygusal reaksiyonla bakmıyorum ben, daha derin meseleler var aklımı kurcalayan. Daha anti-kapitalist , gelir dağılımında adaleti savunan, işçilerin çalışma koşullarını düşünen, zenginden, sermaye sahiplerindne yana değil, halktan yana bir profil arıyorum. Dünya'ya sunacağı bir teklifi olan, hakiki dünya görüşü olan birisini arıyorum ama öyle biri yok, ütopya benimkisi, siyaset değerler üzerine kurulu bir şey değil onu biliyorum..

@Reformix

Akparti ye vermem Erdoğan ile ilgili gitgellerim var ne demek. Akpartiyi uzaylılar mi yönetiyor. Hdp ile işbirliği yapılacaksa emri Erdoğan vermiştir zaten.

İmkan olsa herkes kendi gibi birini seçmek ister. Netice var olan durumlar üzerinden yorum yapmak lazım.

• Siyasal İslamcılar gene şaşırtmadı.

• Ak parti ile Erdoğan'ı ayırırım ben, kusursuz, hatasızlık atfetmek için söylemiyorum Sokaktaki vatandaş ta ayırır, hatta bu seçim Erdoğan'ın oyu Ak partiyi geçerse şaşırmayalım, meclis çoğunluğu tehlikede bence..

Geçecek zaten mhpliler de veriyor. Ancka Erdoğan ve akpartiyi ayırmak patolojik bir düşünce. Adam ayrılmamak için anayasayı değiştirdi. Ama sen ayiriyirsun ilginç.

• 2. çözüm süreci hayırlı olsun

• nerdesiniz sağcı muhafzakarlar islami ülkücüler chp ye laf edenler çıkın bişey söyleyin aa akp pkkcı hdpci deyin!..

• En çok Teğmen Çelebi'nin dansını merak ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ülkenin bekası için beylerrrrrr

AKP'li Milletvekili Cevheri: HDP legal parti. Desteklerine ihtiyacımız var, partimizin yaptığı doğru AKP'li Milletvekili Cevheri: HDP legal parti. Desteklerine ihtiyacımız var, partimizin yaptığı doğru AKP'li Milletvekili Cevheri: HDP legal parti. Desteklerine ihtiyacımız var, partimizin yaptığı doğru 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.