|
rüşvet, bedelsiz bir amaç yada iş karşılığı verilendir. oysa, karşılığında bu uçakları almamız iyi fikir. --- fakat partizanlık kafanı öyle bulandırmış ki, cümlelerin bile saçma. |
|

|
rüşvet, bedelsiz bir amaç yada iş karşılığı verilendir. oysa, karşılığında bu uçakları almamız iyi fikir. --- fakat partizanlık kafanı öyle bulandırmış ki, cümlelerin bile saçma. |
|
|
3 tane alacakken 5 tane almak veya tanesini 10 liraya alacakken 15 liraya almak da karşılıksız kazandırmadır. bir nevi "bir işinin olması veya olmaması için" verilen rüşvetlerdir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 25 Eylül 2025; 14:19:12 > |
|
Uçak falan hadi neyse, kendi yapamadığın ürünü mecbur dışarıdan alacaksın. Ama bu bahsedilen tarım ürünleri ülkemizde üretilen ürünlerdense yazık bu ülkeye. Günü kurtarmak için fiyatlar yüksek bahanesiyle dışarıdan ithalat yapılıyor. Çiftçilikle uğraşan insanımız maliyetlerle başa çıkmakta zaten zorlandığı için üretimi hepten terk ediyor. Bir sene "güya" fiyatı dengeleyeceğim diye kendi ülkenin insanını hepten bitiriyorsun. Bu yaklaşım ülke tarımının altına dinamit koymak resmen. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Eski ulkem yeni ulkeme siparis vermis, yeni ulkem eski ulkeme 300 Boeing yolcu ucagi, ayrica silah ve tarim urunleri satacakmis. Iki ulke icin de hayirli olsun. Eski ulkemde de az para yokmus ah sizi sizi :) 2008'den beridir yurtdisinda yasiyorum. Ben ulkedeyken kendi kendisine yetiyordu Turkiye. 17 yilda yeni ulkemden domates alir hale getirdiginiz icin hepinize ayri ayri tesekkuru bir borc biliyorum. Hirsizin hic mi sucu yok? Bu sucun cogu da HALK'a ait! Bence Turkiye'de yasayan her yetiskin vatandasin CV'lerine beceriksiz olarak not dusulmeli. Yasadigi ulkeyi mahvedenlerden bir iste basari beklenemez. Koca ulkeyi 17 yilda mahvettiniz be! Hepiniz! Kimse kimseyi ayirmasin! HALK olarak hep beraber yok ettiniz Turkiye'yi! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 25 Eylül 2025; 15:7:43 > |
|
Ekonomiyi sadece konkordato başlıklarından okumak, tıpkı doktorun sadece acil servisteki hastalara bakıp toplumun tamamını hasta sanması gibi. Türkiye'de her yıl binlerce şirket kuruluyor, bazıları batıyor, bazıları büyüyor. Ekonominin doğasında bu var. Ama sen sadece olumsuzu seçip onun üzerinden genelleme yapıorsun. Faiz politikasına gelince: Pandemide faiz artırmadı demişsin ama aynı dönemde tüm dünya reel ekonomiyi ayakta tutmak için faiz düşürüp genişleme yaptı. Türkiye de aynısını yaptı. Enflasyon sadece bizde değil, almanya’dan abd’ye kadar rekor seviyelere çıktı. Ama onlar enflasyonla mücadele edebilecek üretim gücüne sahip oldukları için tolere edebildiler. Biz ise geçmişten gelen yapısal dışa bağımlılıkla boğuştuk. Zaten bugün yaşanan geçici sıkılaşma da bu travmanın yansıması. Ddkkm diyorsun, o sistem kur 18 liradayken devreye alındı, ekonomi bir kur şoku yaşamadan atlatıldı. Senin alternatifin neydi? Doları 25 yapıp, reel sektörün iç borcunu patlatmak mıydı? Bu soruya kimse cevap veremiyor sonuç? Türkiye bugün enerjide tarihi yatırımlar yapıyor, thy 600 uçak siparişi veriyor, togg yollarda, tcg anadolu denizlerde, kızıl elma testlerde. Bunlar hepsi uydurma mı? Bunlar mı ülke batıyor dediğiniz ortamda oldu? ülke batıyor demek kolay, peki senin yerine önerdiğin sistem ne? Imf reçetesi mi, chp'nin seçime 10 gün kala bulamadığı ekonomi kurmayları mı, yoksa hâlâ simit 10 lira, o zaman kriz var analizleri mi? Yok eğer ekonomi sadece faizle okunuyorsa, o zaman buyur; 45 faizle uçmamız lazım. Madem sizin dünyanızda her şey bu kadar basit... |
|
Devlet yönetimini twitter'daki dedikodularla değil, rakamlarla ve kurumlarla değerlendireceksen konuşalım. Yoksa tatilde maaş alıyor, abd'de geziyor, danışman maaşı bizden çıkıyor gibi genel geçer cümlelerle kimseyi ikna edemezsin. Danışmanlık sistemi her kurumda var. Ibb’de, chp’li büyükşehirlerde eski vekil, eski başkan, akademisyen kim varsa danışman kadrosunda. Ama nedense sadece cumhurbaşkanlığı danışmanları sorun nedense, chp’li belediyelerdeki on yıllık kadrolara gelince ama ses yok. Gelelim ihalelere: 5’li çete diyorsun ama bu şirketlerin yaptığı projeler ortada. Havalimanı mı istiyorsun, tünel mi, otoyol mu? Her biri yap-işlet-devret modeliyle, bütçeye minimum yükle yapılıyor. Aynı sistemi almanya’da, fransa’da ppp adıyla yani (public private partnership) uyguluyorlar. Itirazın varsa alternatif modeli koyarsın, yoksa bu da sadece politik slogan olmuş olur. Abd parasını verip f-35’i de vermiyorsa, bu türkiye'nin değil, abd’nin ahlaksızlığıdır. Türkiye bu haksızlığa rağmen ne geri adım attı ne de teslim oldu; aksine alternatiflere yöneldi, kendi savaş uçağını yaptı, savunma sanayiinde bağımlılığı azaltarak stratejik özerklik kazandı. Bu tabloyu bile acizlik diye yorumlayan kördür. Aynı olay herhangi bir batı ülkesi başına gelseydi, onurlu duruş, haklı tepki, yerli alternatif diye manşetler atılırdı. Ama türkiye kendi göbeğini kesince size aciz oluyor öyle mi? |
|
Dış güçler bizi istemiyor diye 15 yıldır zırlayanlar şimdi işlerine geldiğinde işte bizi övüyor mesajları yazmakla meşguller şu an Eh artık durum böyle ise ( ki söylüyorsunuz ,yazıyorsunuz ) artık dış güçler istemiyor palavrasının sıkmaktan vazgeçersiniz |
|
|
|
|
ülkemizi parçalamaya çalışan dış güçler arasında amerika var mı? yoksa bulgaristan moldovadan falandan mı bahsediyoruz |
|
F-35 askerî program, thy’nin boeing görüşmesi sivil havacılık yatırımıdır; ikisini aynı kefeye koyman teknik olarak yanlış. F-35 alınmadı diye thy’ye uçak aldırmazsan amerikayi değil, kendi hava yolunu cezalandırırsın. Ahlaksız adamın ayağına gitti iyi de devlet duyguyla değil çıkarla yönetilir. Erdoğan hem s-400’ü aldı hem f-35 parasını takip etti hem de thy’yi büyütüyor. Bu teslimiyet değil, denge siyasetidir. Kapitülasyon falan da yok. Ticaret bakanlığı’nın açıklaması net: Bu sıfırlama değil, geçici ve sınırlı bir vergi indirimi. Amaç da 100 milyar dolarlık ticaret hedefi. Bağırıyorsun ama neyi eleştirdiğini bilmiyorsun ki. |
|
|
Trump F35ler konusunda yaptırımları kaldırmak istesede bu kararını kongre onaylamak zorunda. Ordada yahudi lobisi çalışır her zaman ve onayda çıkmaz. Zaten toplantı sonrası enerji ve askeri mühimmat alanında anlaşmalar yapıldığı açıklandı. Yani savaş uçakları konusu muhtemelen yarın yapılacak Trump-Netenyahu görüşmesi sonrası netleşecek. Netenyahu'da karşı çıkacak ama Trump iyi niyet göstermek adına F35lerin verilmesine onay verdiğini açıklayıp konuyu kongreye paslayacak, ordanda red gelecek..Yani F35 ve F16lar konusunda bir değişiklik olmaz, vermeyecekler.. boeing uçakları konusunda ise 200 uçak anlaşması yapıldığını ABD büyükelçisi Barrack'da onayladı. Bu uçaklar 10 yılda teslim edilecek ve eski yolcu uçaklarının yerini alacak. Eski uçakların bakım ve onarım maliyetleri artıyordu ve modelleride eskimişti. Ayrıca İstanbul havalimanının tam kapasiteye erişmesi ile birlikte Avrupa'nın en yoğun kapasiteli havalimanı konumuna gelmesi sebebilye ek tarifelerin konması gerekiyor. Kapasite arttıkça ekstra uçuşlar ve buna uygun yüksek yolcu kapasiteli uçaklar lazım. Türkiye'ye yurtdışından gelenler yada Türkiye üzerinden aktarma yapan yabancılar ise uçtuğu uçağın modeline bile bakıyor eskimi yenimi diye..Yani boing konusunda bir kaşık suda fırtına koparanlar partizan kafayla çok boş yapıyor.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 26 Eylül 2025; 0:39:13 > |
| _____________________________ |
|
Sen şirketlerin açılıp kapanmasını kolay zannediyorsun. Acaba kaç tane fabrika gezdin, kaç tane üretici ile oturdun da birşeyler konuştun. Yahu adam aynı organize sanayi içerisinde başka fabrikaya taşınıyor, 1 sene kendini zor toparlıyor. Sen biri açar biri kapatır diyorsun. Bir şirketin deneyimi, kapasitesini tam kullanımı, sektör bayi tedarikçi ağı, pazar oluşturması. Bunlar ne kadar zaman alıyor farkında mısın. Kobisinden, Ticarisine. Kaldı tek başına ekonomik gösterge olarak buna bağlamamakla birlikte önemli göstergelerden biridir de. 1 firma sorun yaşar 2 yaşar. Olağanın dışında konkordato, iflas yaşanıyorsa, bir çok sektör etkileniyorsa buna doğasında var demek ancak cahilliktir. Faiz politikasına gelme rezil etmişsin daha yazdığımı bile anlamamışsın. Çok basit birşey söyledim, dünya faiz arttırırken biz düşürdük. Bunu şu dönem bu dönem demeye gerek var mı.. Pandeminin başında zaten bir çok ülke ki bunların başında ABD, trilyonlarca dolarlık yardım paketi ile parasal genişlemeye gitti. 9.000 lerden 6,900 leri gören nasdaq parasal genişleme ile kısa sürede 12 binleri gördü..Haa benim çok işime geldi, millet bizim borsada para kazandık zannederken, ben amerikan borsalarında hem endeks hemde dövizden kazanıyordum. Neyse konuya gelirsek, ben sonrasında oluşan enflasyon dönemi ve ters emisyondan bahsediyorum. Ne seviyorsunuz konuyu saptırmayı. "Ddkkm diyorsun, o sistem kur 18 liradayken devreye alındı, ekonomi bir kur şoku yaşamadan atlatıldı. " Aga sen şakamısın, 2021 ekimde 10 lira olan kur aralıkta 18 olmuş, neyin şokundan bahsediyorsun. Nas nus derken kuru uçurdular.. Senin ciddi anlamdan bu konuda eksik bilgin var ve olayların zaman örgüsüde birbirine girmiş. Faizle uçulacağını başkalarının zannettiğini düşünen acizlikte bir bakış açınız var. Yüksek faiz, yüksek enflasyonun acı bir reçetesidir, zamanında ve doğru uygulanırsa, maliye politikalarıylada desteklenirse enflasyona merhem olur. Yani bu konu yeni olmamakla birlikte artık ilk okul seviyesinde verilebilecek bir ders haline geldi. Sizin gözlerdeki ışıltı farklı parladığı için anlayamıyorsunuz. Neyse, çok bile yazdım, önce bilginizi, alt yapınızı güçlendirin, sonra zaman örgüsünü gözden geçirin, belki ozaman sizin için birşeyler yolunda gider. Çünkü ne yazsam boşa gitiğini düşünüyorum. |
|
son demleri artık ama halk gözünü açtı ama olan esnafa ve çiftçiye olacak |
|