Şimdi Ara

AKP en çok özelleştirme yapan hükümet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
2
Favori
7.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maliye Bakanı Naci Ağbal, 15 yılda gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının toplam tutarının 59 milyar 558 milyon 255 bin ABD Doları olduğunu açıkladı.

“10 LİMAN, 81 ELEKTRİK SANTRALİ, 40 TESİS/İŞLETME, 3.483 TAŞINMAZ, 3 GEMİ VE 36 MADEN SAHASI”

Maliye Bakanı, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun 2002-2017 yılları arasında özelleştirilen KİT'lere ve elde edilen gelire ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Maliye Bakanı, 18 Kasım 2002 – 25 Temmuz 2017 döneminde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile 4046 sayılı Kanun’un 4. Maddesi doğrultusunda verilen yetkiye istinaden özelleştirme programındaki kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen uygulamalar kapsamında, 94 kuruluşta bulunan kamu paylarının blok satış, halka arz ve İMKB’de hisse senedi satışı yoluyla, 10 liman, 81 elektrik santrali, 40 tesis/işletme, 3.483 taşınmaz, 3 gemi ve 36 maden sahası ile araç muayene hizmetlerinin de varlık satışı/işletme hakkı devri yoluyla özelleştirildiğini ayrıca özelleştirme programındaki kuruluşların envanterinde kayıtlı bir kısım makine-teçhizat, demirbaş vb. varlıklar ile bu kuruluşlar adına tescilli markaların satışının yapıldığını söyledi.

Maliye Bakanı, 18 Kasım 2002 – 25 Temmuz 2017 döneminde gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının toplam tutarının 59 milyar 558 milyon 255 bin ABD Doları olduğunu bildirdi.

http://odatv.com/10-liman-81-elektrik-santrali-40-tesisisletme-3.483-tasinmaz-3-gemi-ve-36-maden-sahasi-1108171200.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZ44 -- 11 Ağustos 2017; 16:15:36 >

• 15 yılda 60 milyar dolar de
    Yıllık 4 milyar dolar
    Yıllık 13 milyar TL

Yıllık 500 milyar tl vergi toplayan bir devlet için 13 milyar çok büyük bir paraymış da hükümet satarak ekonomiyi yürütüyormuş gibi saçma sapan fikirlerle gelenler rakamları iyi okusun.
  • SpawniN kullanıcısına yanıt
    Rakamların gerçek olduğundan emin misiniz? Satılanların değerinin çok daha altına satıldığını duydunuz mu peki?

Eğer gerçek değerinde satılsaydı yıllık 500 milyar TL vergi almaya gerek kalır mıydı??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Rakamların gerçek olduğundan emin misiniz? Satılanların değerinin çok daha altına satıldığını duydunuz mu peki?

Eğer gerçek değerinde satılsaydı yıllık 500 milyar TL vergi almaya gerek kalır mıydı??

devlet memuru mantığıyla işletilen kurumlar olup da zarar etmeyi sorun etmedikleri için değeri düşmüş olabilir mi peki ? bunu düşündünüz mü hiç ?

hangi rakam gerçek olmayabilir mesela ?

vergi toplama ile satılanın değeri arasında nasıl bir bağ kurabildiniz ? merak ettim.

satılan kurumlar devletin elinden çıktığı için daha fazla vergi alınabiliyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpawniN

15 yılda 60 milyar dolar de
    Yıllık 4 milyar dolar
    Yıllık 13 milyar TL

Yıllık 500 milyar tl vergi toplayan bir devlet için 13 milyar çok büyük bir paraymış da hükümet satarak ekonomiyi yürütüyormuş gibi saçma sapan fikirlerle gelenler rakamları iyi okusun.

Haklısın, 500 milyar TL gelir, herşeye yetiyor, gerçi sene başında 570,5 milyar TL olarak öngörülen “bütçe giderleri” sene sonunda %15,3 artışla 583,7 milyar TL’ye ulaşmış ama yine de gelirimiz çok iyi!

Haklısın, ekonomi çok iyi yürüyor. Aslında 60 milyar dolar büyük para değil, ve aslında hükümet gelir elde etmek için değil "zevk" için yaptı bu özelleştirmeleri.

Bir de şuna hasta oluyorum. Devletin gelirini kendi geliri sananlar yok mu.. Neymiş 500 milyar TL vergi topluyoruz, çok büyüyüz. Yav, vergi kimden topluyor bu devlet? Halktan.

KDV'yi geçtim, ÖTV kalemlerinden gelen vergilere ayrı ayrı bakalım;

Petrol ve Doğalgaz Ürünleri 56,3 milyar TL,
    Motorlu Taşıt Araçları 18,9 milyar TL,
    Alkollü İçecekler 7,9 milyar TL,
    Tütün Mamulleri 32,2 milyar TL,
    Kolalı Gazozlar 362 milyon TL,
    Dayanıklı Tüketim ve Diğer Mallar 4,7 milyar TL

Sonra bir de istersen, hane halkı borcu nerden nereye gelmiş bir de ona bakalım :

2002'de 6,6 Milyat TL'den 2015 sonunda 401,5 milyat TL'ye..

AKP en çok özelleştirme yapan hükümet

En son hidro elektrik santralinin Mehmet cengize satıldığını duydum, milyonla ifade edilen bir paraya.

Devlet memuru mantığıyla zarar eden kurum satılıyor değil mi?

Boş konuşmaya devam etmeyin...

• quote:

En son hidro elektrik santralinin Mehmet cengize satıldığını duydum, milyonla ifade edilen bir paraya.

Devlet memuru mantığıyla zarar eden kurum satılıyor değil mi?

Boş konuşmaya devam etmeyin...

sen boş konuşma. hengi hes bu dediğin ?

örnek: 17 Haziran 2005: Oymapınar Barajı, Eti Alüminyum A.Ş. ve diğer taşınmazlar 305 milyon dolar karşılığı özelleştirilerek CE-KA İnşaat Makina Madencilik'e devredilmiştir.

bu da özelden bir örnek yıl 2016 : AKSA Enerji Üretim AŞ'nin bağlı ortaklığı İdil İki Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Ordu'daki Kozbükü Hidroelektrik Santrali'nin, 89 milyon 440 bin 904,91 dolara Nas Enerji AŞ'ye satıldığı bildirildi.

hes dediğin milyar dolar eden birşey değil ki zaten. kapasitesi nedir ne kadar satıldı.

öyle birgün gazetesi gibi duydum ki milyona satılmış bir hes diye hariçten gazel okuma. hangi hes hangi yıl kaç milyona satılmış, 1 milyona mı 999 milyona mı ? arada bin kat fark var ama ikisi de milyon.

boş konuşmayalım evet, dolu konuşalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Rakamı milyon olarak söylemişlerdi, haberi burada.

http://www.dogankentgazetesi.com/haber/ekonomi/dogankent-hes-kolinin-oldu/851.html

Bir zamanlar mühendisken hes sahibi olmak, vay be. Azmin önünde kimse duramıyor...

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi areels -- 11 Ağustos 2017; 22:45:39 >
  • quote:

Rakamı milyon olarak söylemişlerdi, haberi burada.

http://www.dogankentgazetesi.com/haber/ekonomi/dogankent-hes-kolinin-oldu/851.html

Bir zamanlar mühendisken hes sahibi olmak, vay be. Azmin önünde kimse duramıyor...

3 Hes in fiyati o :)

Ben de sasirdim, milyar dolarlik hes mi varmis diye.

Bu arada satilan hesleri, alan kisi yurtdisina mi goturuyor? Bunlarin satilmasinin devlete zarari nedir? Son olarak satilan herhangi bir kit yada kurum da calistiniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu özelleştirmeye karşı çıkanlar kaç yaşındalar acaba. Ülke hakkında neler gördüler acaba
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Bu kişi block listenizde. Bloğu kaldır

• quote:

Bu kişi block listenizde. Bloğu kaldır

Bu da guzel yontemmis.

Sadece kendi fikrindekileri okuyacaksan,herkese acik bir foruma neden takiliyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: areels

Arkadaşlar ben, chp'liyim demek istemiyorum çünkü Devlet Bahçeli'nin üniversiteden sınıf arkadaşı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu bir chp, chp'ye pek benzemiyor. Ama akp'ye karşı olan hayırcılardan biriyim denilebilir, daha doğru bir tanımlama olur.

Fakat şu özelleştirmeye karşı olmak, satıldı satıldı demek, son onbeş yıldır bana en saçma gelen argüman.

Özelleştirme kötü değil, çok iyi bir şeydir. Mümkün olduğunca ne var ne yok hepsi özelleşmelidir. Devlet herhangi bir kurum işletmemelidir.

Yok ucuza gitmiş, yok bilmemneymiş, bedava versen kar zaten, ucuza giderse gitsin.

Vay efendim telekom özelleşmiş de iletişim altyapısı elimizden gitmiş.

Savaş çıkacak derecede mühim bişey mi oldu, e git el koy telekoma, orada duruyor. limanlar mı lazım, gidersin ordunla ele geçirirsin, oldu bitti.

Şu özelleştirmeye karşı çıkma saçmalığını bırakın artık.

Evet, mesela TEKEL özelleştirildi sonra ne oldu biliyor musun ? Binlerce insan işsiz kaldı. Aileler dağıldı, tarlada, fabrikada TEKEL için üretim yapan insanlar işsiz kaldı.

Bak özelleştirme nelere sebep oluyor.

Özelleştirirken, kepenk kapatmayacaksın diye bir madde olsa, senin dediğin doğru da, özelleştirme adı üstünde. Telekom'u alır sonrada arkadaş ben iş yapamıyorum der satmaz da kapatır. Kapatmadan önce bütün altyapıyı da kullanılamayacak halde bırakır. Ne yapacaksın ? Özelleştirme ile satın alan şirketin ülkesine savaş mı açacaksın ?

• Ozellestirmeye hic bir zaman karsi olmadim.

Ancak akpnin yaptiklari ozellestirme degil yandaslara ilkeyi peskes cekme, bir nevi ulkeyi satmadir.

Akp 10 liralik mali 1 liraya satarak ulkeye ihanet etmistir.

• YOK
  • Şimdi birşey diyeceğim. Devlet şirketi diye zarar ediyor diyorsunuz ama ÖSYM ye bakın mesela. Normalde sınav merkezi olması olup, sınav yapması gerekirken milyonlarca lira kar ediyor. Adam akıllı yönetseydin kar edebilirdin. Mesela Telekom adam akıllı yönetilir fiber altyapısı yapılsaydı hem biz kazanırdık hemde Telekom. Şimdi araplar paracıkları sırtımızdan götürüyor hemde 50 yıllık kabloyla

• akp denen partinin ülkeyi sattığını zaten on gram aklı olan anlıyor.Anlamayanlar zaten belli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Altyapıyı kullanılamayacak hale getirmekte 3 dk falan alıyor herhalde

• Vay be Cumhuriyet kurulduktan sonra çekilen onca çile, yapılan fedakarlıklar evet hepsi ederinin yarısına 3te 1 fiyatına peşkeş çekildi sıcak para için.

Onu da gömdük betona kaldı mı 9.

Şimdi sıcak para bitti nereden hazineyi soydururuz da yandaşlarımız bize kıyak çeker onun telaşına düştüler.

Kıyakçılık mesleği hiç bu kadar değerli olmamıştı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.