Şimdi Ara

AKP Düşecek! Her şey onu gösteriyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar ,sanki bir devrin daha sonuna geldik gibi hissediyorum. AKP iktidara geldiğinde ben daha 8 yaşımdaydım. Ama çok iyi hatırlarım bizim evdeki gerginliği rahmetli dedemle babam tartışmışlardı. Kasım 2002...

Dolayısıyla geçmiş dönemleri hatırlamam, Süleyman Demireli , Turgut Özalı , Mesut Yılmazı,Adnan Menderesi ve Tansu Çilleri sadece okuduğum ve izlediklerimden bilirim. Ancak Hem benim gözlemlediğim hem de büyüklerimin söylediği bir şey var. O da şudur: Bu vatandaş ne zaman kriz olur o zaman iktidar değişir, ne zaman vatandaşın cebindeki azalır o zaman iktidar değişir. Ne kadar acı ki vatandaşımız bize dokunmayan yılan bin yaşasın modunda takılıyor. Ceplerine dokunulmadığı takdirde , adalet ve diğer şeyler kimsenin umrunda değil. Evine bedava kömür geliyorsa , o ocakta bin lira için çalışıp canını veren kaç kişi olduğunu önemsemiyor. Karnı doyuyorsa ve başını sokacak bir yeri varsa sıkıntı yok. Adalet falkan kimsenin umrunda değil. Onur mu? şeref mi? Onlar da neymiş yeaaa ben cebimdekine bakarım diyor aslında ama dili bunu söylemiyor.

Evet bir kaç sitemden sonra esas konuya geleyim. Bilindiği üzere ( AKP yandaşı bilmez ama doların yükselme sebebi FED. Dolar basmayı bırakıp doları piyasadan çekmeye başladı ki dolar değer kazansın. Bunu 2013ten beri yapıyor, hatırlarsınız gezi olayları sonrasında başladı dolar yükselmeye işte tam o sıralarda FED dolar basmayı bırakmıştı. Gezi olaylarına bağlanan dolar yükselmesi ,ki ona da yine Akp bağlamıştı, FED den kaynaklıydı ve şu anki hale geldi.) dolar ve avro almış başını gidiyor. milletimizin cebindeki para gittikçe eriyor. Çünkü hiç bir şeyi kendimiz üretmiyoruz. En başta enerjimizi üretemiyoruz ki diğerlerini üretelim. Onun için bütün döviz hareketleri halkı doğrudan etkiliyor. Üretim maliyeti enerji maliyeti arttığı için artıyor ve bu vatandaşa anında etkiyor. Bu sebeple inşaat piyasası çoook uzun süredir sakin ilerliyor. Şu anda durdu. Zaten ucuza aldığımız dolarla yaptığımız evleri , yine ucuza alınan krediyle satıyorduk. Dolar yükselince inşaatta hem maaliyet arttı yüzde 20ye yakın, hem de kredi faizleri arttı. Dolayısıyla içinde 500 farklı kalemin bulunduğu sektör durdu. O durunca her şey durdu. Ucuza aldığımız dolarlarla önce enerjiye daha sonra ağır sanayi ve tarımımıza yatırım yapmış olsaydık şimdi doların inip çıkması bizi bu kadar etkilemiş olmazdı, evet dolar yine yükselecekti lakin bu kadar etkilenmeyecektik. Onun yerine 1000 odalı saraylar,çılgın projelere yatırım yaptık ki ülkeye ekonomik açıdan hiç bir fayda sağlamayan şeyler.

Yani olay şu, bütün ülkeleri birer şirketmiş gibi düşünün. Ve şirket sahibi de siz olun. Sizin yaşamanız için gerekli şeyler var. Yemek barınma vs. Yemeğinizi bir başka şirketten alıyorsunuz, barınma ihtiyacınız için gereken malzemelerin de bazılarını dışardan alıyorsunuz. iletişim ihtiyacınız var, cep telefonlarını bir başka şirketten alıyorsunuz. Peki karşılığında ne veriyorsunuz? Yani siz ne üretiyorsunuz? Bu dünyada katma değer yaratan bir şeyiniz var mı, diğer şirketlerin de ihtiyaç duyduğu türden? maalesef çok az. Aldıklarınızın maaliyetini karşılamıyor. Cari açık dediğimiz olay bu. Yani sürekli olarak biriktirdiğiniz şeyleri bozdurup diğerlerini alıyorsunuz. Biriktirdiğimiz şeyler ise fabrikalar ve para kazanan devlet kurumlarıydı ki, özelleştirme adı altında satıldı hepsi. Yer altı kaynaklarımız da bize yetmiyor. Doların da yükselişiyle beraber iyice çöküşe geçtik. durum hiç iyi değil.

AKP biliyor ki krizi üstlenirse bu millet kesinlikle tekrar seçmeyecek bu adamları. Onun için hedef saptırması yaparak suçu başkalarına atıyor. Daha sonra gündemi değiştiriyor ve Başkanlık sistemi gibi konularla oy toplamaya çalışıyor. Son çırpınışlar, başarılı olamayacak ve çökecek diye düşünüyorum. parti içinde Hakan Fidan ve Davutoğlu gibi çatlaklar meydana geldi, araları açılıyor. Bir şeyler değişecek gibi duruyor.

Evet kim iktidar olur bilmem. CHP ye oy verecek miyim hayır. MHP ye de vermeyeceğim. AKP ye de oy vermeyeceğim. Vatan partisi ve Hepara yakınım ikisinden birini tercih edeceğim.
    Saygılar.

• İsrail ve güdümündeki (cemat başta) grup bunu istiyor ama bir türlü gerçekleşmiyor gerçekleşmeyecek.
    Siyonist cemaat ve iş birlikçileri halkın vicdanında nasıl suçlu bulundular üç ay sonra göreceğiz.
  • Bende öyle hissediyorum ama hisle olmuyor bu işler... Güzel günleri göreceğiz İnşallah
  • Düşmezse kendini sınırsız çiz o zaman, bol keseden atmak kolay

sadece hülolar oy verse direk %25 geliyor zaten
  • Ekonomik sıkıntılar, ülkedeki kaos, Güneydoğu'da yaşananlar, laikliğin elden gideceği kaygısı... Bir sürü neden gösteriliyor her seçimden önce. 3 genel seçimde de, 3 yerel seçimde de, 2 referandumda da, 1 Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı hikayeler anlatıldı.

Değişen hiçbir şey olmayacak.

"Seçimlerde hile var" muhabbetine girmeyin şimdi.

Yazan: Yukarıda bahsettiğim seçimlerde oyunu CHP'ye vermiş ve bu sene de verecek bir vatandaş
  • Bende ondan korkuyorum olası bir iktidar değişikliğinde bütün kabak yeni gelen iktidarın başına patlayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Bende ondan korkuyorum olası bir iktidar değişikliğinde bütün kabak yeni gelen iktidarın başına patlayacak

O beni de düşündürüyor.

Hadi varsayalım AKP alamadı bu seçimleri. Yeni iktidarın işi çok zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rüyanda görürsün ancak. Her seçim öncesi akp bu kez bittiği geyiği. Asgsdass..bi bitmediniz arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 10 Mart 2015; 19:59:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İktidar çatırdamaya başladı doğru ama düşmez kolay kolay. Yani ben zannetmiyorum.
  • Ben hükümetin seçimden sonra düşeceğini düşünüyorum. Yani seçimi alacaklar ancak fazla dayanamayacaklar. Özellikle şu çözüm süreci saçmalığının geldiği utanç verici noktayı Türk insanı kaldıramayacak ve bunun üzerine gelecek olan ekonomik kriz bu olayın tuzu biberi olacak. 2015 seçimlerinin ardından çok fazla süre geçmeden toplumsal ayaklanmaların yaşanacağını ve erken seçim olacağını düşünüyorum. Eğer erken seçime gidilmezse de olayın iç savaşa kadar varabileceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellino

İsrail ve güdümündeki (cemat başta) grup bunu istiyor ama bir türlü gerçekleşmiyor gerçekleşmeyecek.
    Siyonist cemaat ve iş birlikçileri halkın vicdanında nasıl suçlu bulundular üç ay sonra göreceğiz.

Yahu en kibar tabirle ilginçsiniz. Daha 2 sene önce cemaat canınız ciğeriniz değil miydi?Dönemin başbakanı falan İsrailden plaket ve ödül alırken gurur duymuyor muydunuz? TR seninle gurur duyuyor sloganları atmıyor muydunuz? Esadla tatile çıkıp fotolar çektirmiyor muydu RTE? O zaman destekliyordunuz.

Ve bizler o zaman da diyorduk ki , hata ediyorsunuz gerçekler böyle değil, cemaat iyi niyetli bir kuruluş değil, İsrail çıkarı olmasa bunları yapmaz. O zaman da karşımıza dikilip çekemiyorsunuz diyordunuz. Yahu kardeşim biz niye çekemeyelim hepimiz aynı gemideyiz kimse bu geminin batmasını istemiyor. Lakin sizin bu "ilginçliğiniz" bitirecek bu ülkeyi. Dün savunduğunuz her şeyi bugün kolaylıkla yalanlıyorsunuz. Ve ben buna kibar tabirle "ilginçlik" diyorum çok daha ağırlarını hak ediyorsunuz.

Ayrıca sen halksın da biz değil miyiz kardeşim. Benim vicdanımda hem iktidar hem cumhurbaşkanı hem cemaat hem de israil düşmanımdır.

• eğer bu seçimde de seçilirse ekonomi battı demektir. artık bir dahaki seçimlerde isterse düşsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ne yazıkki bir emare göremiyorum. en 4 senesi daha var daha da ilerlemez
  • her şeye rağmen hala bir kaç sene giderleri var

+ bu seçimden sonra (gitmeyecekler ama bir sürpriz olursa) kim gelirse gelsin batmayı garantiledik zaten, malesef bunlar henüz iyi günlerimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KappaPride -- 10 Mart 2015; 20:16:20 >
  • Ben de oy kaybedeceklerini sansam da fazla umutlanmak istemiyorum. O 17 Aralık olaylarından sonra yerel seçim akşamı sonuçlar açıklanınca neredeyse ağlayacaktım. Çok üzülüyoruz sonra. Umarım dediğiniz gibi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer seçilir ise son seçim olacaktır.
    Seçme ve seçilme hakkı diye bir şey kalmayacaktır.
    Ona göre oyunuzu kullanınız.
  • dellino D kullanıcısına yanıt
    ufo gören masum köylü kadar saf ve doğalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Ben hükümetin seçimden sonra düşeceğini düşünüyorum. Yani seçimi alacaklar ancak fazla dayanamayacaklar. Özellikle şu çözüm süreci saçmalığının geldiği utanç verici noktayı Türk insanı kaldıramayacak ve bunun üzerine gelecek olan ekonomik kriz bu olayın tuzu biberi olacak. 2015 seçimlerinin ardından çok fazla süre geçmeden toplumsal ayaklanmaların yaşanacağını ve erken seçim olacağını düşünüyorum. Eğer erken seçime gidilmezse de olayın iç savaşa kadar varabileceğini düşünüyorum.

Bu halk eskisi gibi değil, eskiden tepki vereceği birçok olaya tepkisiz kalıyor. Zaten yıllardır halkın bu şekilde olmasına çalışıyordu. Şimdi istenilen halk elde edildi ki yeni büyük adımlar(başkanlık, özerklik) atılmaya başlandı. Ekonomi uzun süredir yavaş yavaş kötüye gidiyordu, bugünlerin geleceği söyleniyordu ama yavaş olunca millet alıştı galiba hala pek ses yok. Bir kesim halk dediğin gibi bu olaylara büyük tepki gösterecek. Bunu önlemek için yeni güvenlik paketini çıkarttılar. Ben zaten istenilenler gerçekleşsin diye iç savaşı bile göze aldıklarını düşünüyor zaten böyle bir şeyi yapacak olduklarını yakından tanıyanlar söylüyor. Olan gene bu millete olacak, 90 yıl gene iyi dayandı.

• barisatlas B kullanıcısına yanıt
    hiç bir cemaat benim can ciğerim değildir.
    Allahüteala ve Resulü benim için yeterlidir.
    Ama birileri bu konuda çok pis feto propagandası yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Ben hükümetin seçimden sonra düşeceğini düşünüyorum. Yani seçimi alacaklar ancak fazla dayanamayacaklar. Özellikle şu çözüm süreci saçmalığının geldiği utanç verici noktayı Türk insanı kaldıramayacak ve bunun üzerine gelecek olan ekonomik kriz bu olayın tuzu biberi olacak. 2015 seçimlerinin ardından çok fazla süre geçmeden toplumsal ayaklanmaların yaşanacağını ve erken seçim olacağını düşünüyorum. Eğer erken seçime gidilmezse de olayın iç savaşa kadar varabileceğini düşünüyorum.

16 devlet batırmış bir toplumu asla küçümseme.

Krizi de kaldırır çözüm sürecini de darbeyi de

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.