Şimdi Ara

AKP Çok Fena Düşüyor.. (809. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.560
Cevap
66
Favori
526.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1406 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 807808809810811
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rondo311

quote:

Orijinalden alıntı: Key

quote:

Orijinalden alıntı: high speed dirt

quote:

Orijinalden alıntı: Key

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bodylove

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bodylove

biri camileri ahır olarak kullanan , biride kuranı kerime kürsüden "gökten indiği sanılan dogma" diyen kişiler değilmi yahu

Senin uzun, Çanakkale Savaşı reklamında da Atatürk'ün resmini koyuyor, hani ayyaştı? hani dinsizdi, Ayyaş adamı, dinsiz adamı neden reklama çıkartıyor?

Koyuyor çünkü koymadımı senin gibiler "çanakkalede atatürke yer vermiyor " diye çığırtganlık yapıyor... Teselli olun diye yani

Uzun'un bizi düşündüğünü hiç sanmıyorum, sende sanmıyorsun, kandırma kendini.
    Tayip sadece ülkedeki her kesimden oy toplamak için kıvırmaktan dansöze dönen bir adamdır.

Doğuya gider kürt olur, g. doğuya gider eşkiya olur, Çanakkaleye gider Türk olur, tvlerde müslüman, tapelerde ise münafık olur. Reklamlarda Atatürkçü olur, teşkilatlarda antiAtatürkçü olur. 3 sene önce ileri demokrasici, bugün osmanlıcı olur. Tayip oy neredeyse oraya yamanır. Daha çakamadınız mı ne mal olduğunu 13 sene olmuş

Sanayi tipi uzun tüpe verecegime mahpye veririm daha iyi

Akp terör örgütüne verme de kime verirsen ver dostum.

merak etme hocam mhp

Hahahah MHP mi ?ABD ile gizli görüşme yapan baba kapitalist parti mi ?Zamanında hak aramak için sendikaya başvuran devrimci işçilere terörist diyen bunlar değil miydi?Burjuvazinin oyunlarına gelmeyin burjuva medya ya da... Zamanında iktidardayken imfye gidip satmadı mı ülkeyi ?Kapitalist partiler gizliden abd ye bağlıdır.AKP,MHP,CHP.Sen hdp,tkp ye ver tabi sosyalizmin ne olduğunu biliyorsan.Cahilsen mhp ye atabilirsin.İllede burjuva partilerine oy atacam diyorsan chp ye ver daha eşitlikçi

Çok doğru faşistlere oy yok tkp ye atıcam komünist parti Sosyalistler çokmuş forumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merve7365 -- 29 Nisan 2015; 3:11:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan_harputlu

quote:

Orijinalden alıntı: nuwanda87

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Glacie

Açlık sınırının 3000-4000 lerde dolaştığı ülkede akpli biri bana asgari ücretin mantıklı açıklamasını yapsın yahu, memur sınıfı bile nerdeyse zor geciniyor bu ülkede, yazık yahu okuyup rahat edelim diyorum ama içim o kadar huzursuz ki okuyunca bile rahat edeceğimi düşünmüyorum, işte maalesef sonumuzun belli olmadığı böyle bir ülkede yaşıyoruz, Allah sonumuzu hayır etsin..

Senin açlıktan ölen, ölmek üzere olan, aç gezen çok fakir akraba ve arkadaş tanıdığın var mı?

Benim yok. Ne ilkokul ne lise ne de üniversitede böyle "açlık sınırında" gezen, açlıktan ölmeye yakın kimse görmedim. Akrabalarım arasında da böyleleri yok. Yoksa ben çok lüks şehirlerden mi arkadaşlar edindim? Yok, Ağrı ve Doğubayazıt'tan bu söylediklerimi aktarıyorum. Hatta dün babama sordum "Açlık sınırı diyorlar, senin aç gezen böyle fakir bildiğin biri var mı?" diye sordum, cevabı "Hayır" oldu. Bu ülkede fakirlere yardım yapılmasaydı "açlık sınırı" sözlerinize katılırdım. Ancak bizzat kendi deneyimlerimden yola çıkarak malesef katılamıyorum.

Sizin gibi SÖZCÜ gazetesini sıcağı sıcağına takip eden dayım var her seferinde ağır bir şekilde Ak Partiyi eleştiriyor. Ancak daha bu ayın başında Reno 19 satıp Hyundai i20 aldı. Üstelik bu kişi MEMUR!

Bunu geçelim esnaf kısmına gelelim. Yine tüpçülükle uğraşan aynı zamanda Vestel bayiliğini yapan bir akrabam var. Önceden 50-100 metrekare dükkandan 200 metrekarelik 2 katlı bir dükkana geçti. Bunun dışında sanayide çalışan akrabam şuan bina müteahhiti olmuş durumda. Kaliteli binalar yapıp satıyor. Hatta şuan kendisinin yaptığı binada kalıyoruz.

Lütfen milleti kandırmak için kulaktan dolma bilgilerle gelip burda kimseye hava basmayın. Benim gibi bizzat kendinizin deneyimlediği şeyleri yazın.

ben açlık içinde yaşayan bir aile tanıyorum. yardım yapacaksan özelden mesaj at.

hyundai i20 dediğin b segment ekonomi aracıdır(lüx ve konfor bu araçların fıtratında yoktur). 0 ının ederi 20 25 bin liradır. ancak tayyik önce %18 kdv koyup fiyatı yükseltiyor üstüne %45 daha koyup verginin vergisini alıyor. arac fiyatı 50 binleri geciyor. memur dayın bu koşullarda hyundai i20 alabildiyse cok tasarruflu bir adamdır ve takdiri hak eder. 2 araba fiyatına bir araba alıp tayyiki zengin ederekte siz akplilerden takdir alması gerekir ne de olsa 1 araç kendine bir araç tayyike almıştır.

yine dayının arabası üstünden gidersek rafineriden 1 - 1.2 tl ye cıkan yakıtı vergiler sayesinden 4.5 tan alarak yine tayyike vergi vermeye devam eder her bir kilometrede. yetermi? tabiki yetmez.

dayın 2 senede bir muayene gider, her sene zorunlu trafik sigortası yaptırır, servise gider 2 3 parça değiştirip devlete yine vergi öder. yetermi kesinlikle yetmez. köprü ve otoban yapmaları için verdiğimiz vergilerden oluşturulan yollar için devlete geçiş ücreti öder. ispark denen otopark cetesine haraç verir.

yetermi tabiki yetmez. dayın bir de motorlu taşıtlar vergisi öder. devlet bizi 1.6 motor ve altına mahkum ederek otomobil keyfimize bile burnunu sokmuştur. 1.6 üstü araçlarda vicdansız vergiler uygular. tercih edilen 1.3 ve 1.6 motorlarında vergisini de son yıllarda orantısız olarak artırarak vatandaşı 1.3 1.2 1.1 fındık motorlu araçlara mahkum etmiş özel hayatıma zevkime hobime tutkuma burnunu sokmuştur.

devlet vatandaşın malını teröristlerden, serserilerden, HIRSIZLARDAN koruyamadığı için birde kasko yaptırır. orada da vergi öder öder.... açıkcası dayın tam bir tayyikcidir. değildir ama tayyikcidir. sırf ailesiyle hafta sonu pikniğe, eşe dosta, acil durumlarda hastaneye gidebilmek için aldığı araçla devleti ihya eder.. zavallının sesi cıkınca da muhalefet ediyorsun bi boktan anlamıyorsun derler.

dayını kıskanmak yerine üzülmelisin adamın haline.

diğer örneklerine de bol vakitli bir dönemde alıntı yapacağım.

Yazıkların beş para etmez saçma sapan laflardan oluşuyor. Hiçbirine cevap yazmayacağım.

Tayyik diyerek hakaret etmen senin ne kadar küfürbaz ve hakaretçi biri olduğunu kanıtlıyor. Bu forumda ne yazık ki sen ve senin gibi düzeysiz konuşan insanlar var. Seni kaale aldığımdan değil, hakaretlerini yüzüne vurmak istediğimden dolayı alıntılayı bu yazıyı yazma zahmetine girdim. Allah seni ve senin gibi küfür ve hakareti sevenleri ıslah etsin. "Hakaretçi küfürbaz ağzı bozuk kendini bilmez Cahillerle tartışmaya girmem"

Allah seni "ANANIDA AL GİT LAN" diyenlere biat etmemen için akıl fikir versin.

Provokatörlere sesleniyorum Ananı bacını alayını alda git .
    Oh etti Başbakan az bile dedi.
    Bir yanda Başbakanın ölmüş annesine sövecek duruma gelmiş biri.
    Diğer yanda devleti batırmış kaçmış olmamış seçime girmiş kaybetmiş yine kaçmış biri.

Ne diyorsun evladım sen. Sanane elalemin anasından babasından. Kendi ananıza küfür edilse bu kadar umursamazsınız. Peygamberin anasına küfür edilse bu kadar umursamazsınız. Atatürk'ün anasına küfür edilse bu kadar umursamazsınız. Ama bu umursamazlığınızın bedelini, bu aklınızı kullanmamanın bedelini Allah sizden soracaktır hiç kuşkunuz olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fuat Avniye göre Akp suan %40 hdp 10.5 demek oluyor ki AKP tek basina iktidar olamayacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: emreyil94

AK PARTİ ile CEMAAT beraberken CHP'nin ,MHP'nin ,HDP'nin tutumunu hatırlıyorsunuz değil mi?

AK PARTİ ve CEMAAT için o kadar iyiydiniz de şimdi ne oldu diye soranlara ben sorayım bir de. Peki bugün ne oldu da bu 3 PARTİ CEMAATLE aynı söylemelerde bulunuyor?

Bu ülkenin bir PKK gerçeği var. Medyanın (geçenlerdeki TARAF gazetesinin manşeti geliyor aklıma) HDP'yi barajın üstünden meclise hoplatma çabaları aklımda soru işaretlerine sebep oluyor. En son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin %5-6'lardan %9,5'a çıkışının mimari CHP'li seçmenlerin çözüm süreci öncesinde gelen şehitler için nasıl hassas olduğunu iyi hatırlıyoruz. Burada bir akıl tutulması, duygu yozlaşması var.

Artık AK PARTİ'ye ve ERDOĞAN'a sövmek, saymak trend olmuş. Ön yargılarınız mevcut algı yönetimi ile körüklenerek bir öfke, bir nefret çıkarıyor meydana. Hükümetin hataları yok diyemezsek de dik bir duruşu var. Ömrünüzü isyanla muhalefetle karartmayın. Osmanlı da Roma da mükemmel değildi. Şu an istenen Türkiye sadece bir ütopya! Gerçekçi olmakta büyük fayda var.

Ayrıca ÖZAL'ın başbakanlığının bitmesinden 2002'ye kadar kaç tane hükümetin kurulduğunu, kaç farklı koalisyonun oluştuğunu, bu istikrarsızlık dolayısıyla ülkenin sorunlarına ve geleceğine gereken ilginin, önemin verilip verilmediğini araştırmanızı veya hatırlamanızı rica ediyorum.

Ayrıca bu forumda siyasetin konuşulabildiğini bilmiyordum! Dikkat ediyorum konuyu kaldirmiyorsunuz yorum siliyorsunuz sadece. İyi bari. Madem öyle bir yorum da benden.

Sen kimsin yahu 94 lü çocuk.

daha 21 yaşındasın sanki dünyayı yalayıp yutmuşsun.

akp nin hataları yok diyemezsende dik duruşu varmış.O dik duruşu gördü bu millet ayakkabı kutularında , gemiciklerde , imralı muhattap alındığında , ölen çocukların annesini halka yuhalattığında , sıkıysa gelin sarayı yıkın diye millete meydan okuduğunda...

ilk önce yaşının olgunluğu kadar konuş,boş konuşma.

Aklımı bir ayakkabı kutusuna emanet edecek yaşı geçtiğimi düşünüyorum. Ayrıca 21 yaşında, dünyayı yalayıp yutmuş (!), bugün üniversitelerde olaylar çıkaran ve 2 yıl önce gezi olaylarında çoğunluk olan öğrencilerden bu ülkeyi AK PARTİ'den kurtarmayı ümit ederken iyiydi. Şimdi mi yaşa takılıyorsun? Güldürme! Keşke tek mesele yaş olsaydı. O zaman kayıtsız şartsız doğruyu bilirdi bu millet. Şimdi gençler babalarının, dedelerinin sözlerine kıymet vermiyorlar,onlara cahil muamelesi yapıyorlar. Kendileri AK PARTİ'nin ne mal olduğunu daha iyi biliyorlar aslında (!)

İşte hayat böyle, gözünüz o kadar kör ki tutarsızlıktan öte yol gidilmiyor!

Rahmetli Birand'ın Apo ile Suriye'deki röportajını izle. Olaylara, kişilere farklı bir açıdan bakmayı öğren! Apo yaptıklarında elbette suçlu, belki de dünyaya gelmiş en pislik insanlardan biri ama ne diyor biliyor musun? Kürt halkını muhatap alan bir siyasi mekanizma yok. Yerin dibine soktuğunuz, gece gündüz küfür ettiğiniz ERDOĞAN kanın vanası kapattı, güneydoğunun anahtarı aldı, siz Apo'yu muhattap almayı kafaya takmışsınız. Ne diyelim hayırlısı.

Son söylediğin şey beni çok güldürdü,teşekkür ederim bunun için.

Shiftdelete'de yazar bir videoda siyaset yaptı. Donanımhaber forumda siyaset konuşulmasına müsade ediyor. Onuncu seçim zaferinin arifesinde gerçekten herkes ve her şey prensiplerini bir kenara bırakmış. Keşke paralel evren denen şey gerçek olsaydı diyorum. Yazık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Açlık sınırının 3000-4000 lerde dolaştığı ülkede akpli biri bana asgari ücretin mantıklı açıklamasını yapsın yahu, memur sınıfı bile nerdeyse zor geciniyor bu ülkede, yazık yahu okuyup rahat edelim diyorum ama içim o kadar huzursuz ki okuyunca bile rahat edeceğimi düşünmüyorum, işte maalesef sonumuzun belli olmadığı böyle bir ülkede yaşıyoruz, Allah sonumuzu hayır etsin..

Senin açlıktan ölen, ölmek üzere olan, aç gezen çok fakir akraba ve arkadaş tanıdığın var mı?

Benim yok. Ne ilkokul ne lise ne de üniversitede böyle "açlık sınırında" gezen, açlıktan ölmeye yakın kimse görmedim. Akrabalarım arasında da böyleleri yok. Yoksa ben çok lüks şehirlerden mi arkadaşlar edindim? Yok, Ağrı ve Doğubayazıt'tan bu söylediklerimi aktarıyorum. Hatta dün babama sordum "Açlık sınırı diyorlar, senin aç gezen böyle fakir bildiğin biri var mı?" diye sordum, cevabı "Hayır" oldu. Bu ülkede fakirlere yardım yapılmasaydı "açlık sınırı" sözlerinize katılırdım. Ancak bizzat kendi deneyimlerimden yola çıkarak malesef katılamıyorum.

Sizin gibi SÖZCÜ gazetesini sıcağı sıcağına takip eden dayım var her seferinde ağır bir şekilde Ak Partiyi eleştiriyor. Ancak daha bu ayın başında Reno 19 satıp Hyundai i20 aldı. Üstelik bu kişi MEMUR!

Bunu geçelim esnaf kısmına gelelim. Yine tüpçülükle uğraşan aynı zamanda Vestel bayiliğini yapan bir akrabam var. Önceden 50-100 metrekare dükkandan 200 metrekarelik 2 katlı bir dükkana geçti. Bunun dışında sanayide çalışan akrabam şuan bina müteahhiti olmuş durumda. Kaliteli binalar yapıp satıyor. Hatta şuan kendisinin yaptığı binada kalıyoruz.

Lütfen milleti kandırmak için kulaktan dolma bilgilerle gelip burda kimseye hava basmayın. Benim gibi bizzat kendinizin deneyimlediği şeyleri yazın.

ben açlık içinde yaşayan bir aile tanıyorum. yardım yapacaksan özelden mesaj at.

hyundai i20 dediğin b segment ekonomi aracıdır(lüx ve konfor bu araçların fıtratında yoktur). 0 ının ederi 20 25 bin liradır. ancak tayyik önce %18 kdv koyup fiyatı yükseltiyor üstüne %45 daha koyup verginin vergisini alıyor. arac fiyatı 50 binleri geciyor. memur dayın bu koşullarda hyundai i20 alabildiyse cok tasarruflu bir adamdır ve takdiri hak eder. 2 araba fiyatına bir araba alıp tayyiki zengin ederekte siz akplilerden takdir alması gerekir ne de olsa 1 araç kendine bir araç tayyike almıştır.

yine dayının arabası üstünden gidersek rafineriden 1 - 1.2 tl ye cıkan yakıtı vergiler sayesinden 4.5 tan alarak yine tayyike vergi vermeye devam eder her bir kilometrede. yetermi? tabiki yetmez.

dayın 2 senede bir muayene gider, her sene zorunlu trafik sigortası yaptırır, servise gider 2 3 parça değiştirip devlete yine vergi öder. yetermi kesinlikle yetmez. köprü ve otoban yapmaları için verdiğimiz vergilerden oluşturulan yollar için devlete geçiş ücreti öder. ispark denen otopark cetesine haraç verir.

yetermi tabiki yetmez. dayın bir de motorlu taşıtlar vergisi öder. devlet bizi 1.6 motor ve altına mahkum ederek otomobil keyfimize bile burnunu sokmuştur. 1.6 üstü araçlarda vicdansız vergiler uygular. tercih edilen 1.3 ve 1.6 motorlarında vergisini de son yıllarda orantısız olarak artırarak vatandaşı 1.3 1.2 1.1 fındık motorlu araçlara mahkum etmiş özel hayatıma zevkime hobime tutkuma burnunu sokmuştur.

devlet vatandaşın malını teröristlerden, serserilerden, HIRSIZLARDAN koruyamadığı için birde kasko yaptırır. orada da vergi öder öder.... açıkcası dayın tam bir tayyikcidir. değildir ama tayyikcidir. sırf ailesiyle hafta sonu pikniğe, eşe dosta, acil durumlarda hastaneye gidebilmek için aldığı araçla devleti ihya eder.. zavallının sesi cıkınca da muhalefet ediyorsun bi boktan anlamıyorsun derler.

Yazıkların beş para etmez saçma sapan laflardan oluşuyor. Hiçbirine cevap yazmayacağım.

Tayyik diyerek hakaret etmen senin ne kadar küfürbaz ve hakaretçi biri olduğunu kanıtlıyor. Bu forumda ne yazık ki sen ve senin gibi düzeysiz konuşan insanlar var. Seni kaale aldığımdan değil, hakaretlerini yüzüne vurmak istediğimden dolayı alıntılayı bu yazıyı yazma zahmetine girdim. Allah seni ve senin gibi küfür ve hakareti sevenleri ıslah etsin. "Hakaretçi küfürbaz ağzı bozuk kendini bilmez Cahillerle tartışmaya girmem"

Diğer yanda devleti batırmış kaçmış olmamış seçime girmiş kaybetmiş yine kaçmış biri.

Ne diyorsun evladım sen. Sanane elalemin anasından babasından. Kendi ananıza küfür edilse bu kadar umursamazsınız. Peygamberin anasına küfür edilse bu kadar umursamazsınız. Atatürk'ün anasına küfür edilse bu kadar umursamazsınız. Ama bu umursamazlığınızın bedelini, bu aklınızı kullanmamanın bedelini Allah sizden soracaktır hiç kuşkunuz olmasın.

Asıl sanane O kişiye Ananıda al git denmesinden.
    CUMHURUMUN BAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN'nın inşallah Başkan olması dileğiyle zoruna gitmesin olacak.

• Seçimden sonra Ak Parti Çok Fena .... r :D olarak değiştirin. Yanlış anlamayın Çıkıyor :)=
  • Aynen bence de düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan95

Fuat Avniye göre Akp suan %40 hdp 10.5 demek oluyor ki AKP tek basina iktidar olamayacak

O dediyse doğrudur dedikleri hep çıktı kesin :D Ne alemsiniz kimlere kalmışsınız :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

CUMHURUMUN BAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN'nın inşallah Başkan olması dileğiyle zoruna gitmesin olacak.

lütfen seni tenzi ederim böyle sıfatlar kullanma. ona dokunmak ibadettir. o son mesihtir.o peygamber vasıflarına hatta ALLAH vasıflarına sahiptir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

lütfen seni tenzi ederim böyle sıfatlar kullanma. ona dokunmak ibadettir. o son mesihtir.o peygamber vasıflarına hatta ALLAH vasıflarına sahiptir.

Valla ben Atatürkçülerin Atatürke baktığı gibi bakmıyorum Erdoğana.
    Erdoğan benim liderimdir Cumhurbaşkanımdır.
    Ona dua ederim Atatürke tapanlar gibi tapmam.
    Ona o gözle bakanlarda umrumda değil.
    Son mesih Atatürk değil miydi ? :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Valla ben Atatürkçülerin Atatürke baktığı gibi bakmıyorum Erdoğana.
    Erdoğan benim liderimdir Cumhurbaşkanımdır.
    Ona dua ederim Atatürke tapanlar gibi tapmam.
    Ona o gözle bakanlarda umrumda değil.
    Son mesih Atatürk değil miydi ? :)

sonuçta mesih olsun peygamber olsun padişah olsun hepsi Allahın kulu. Tayyip hazretleri Allah vasfına erişmiş bir kişidir. Atatürk'le kıyasa bile girme yani o sıradan bir kul sonuçta.ölümlü. Tayyip ölümsüzdür.

Bu adamın psikolojisi bozulmuş fena ...r akp :) onu anlamış oldum.

aynen öyle

• nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Yaptığın trolluge başlatma yemin ederim yarın direk Savcıya suç duyurusunda bulunurum. Allah vasfına erişmiş nedir? hem TCK 216'dan hem TCK 299 dava açılır neye uğradığını şaşırsın. Ben uyarayım seni ortam sanal suç gerçek insanların dini duygularına devlet büyüklerine ve diğer insanlara saygılı olacaksın. Trollük yapacaksan birine edebinle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dombiya95

Yaptığın trolluge başlatma yemin ederim yarın direk Savcıya suç duyurusunda bulunurum. Allah vasfına erişmiş nedir? hem TCK 216'dan hem TCK 299 dava açılır neye uğradığını şaşırsın. Ben uyarayım seni ortam sanal suç gerçek insanların dini duygularına devlet büyüklerine ve diğer insanlara saygılı olacaksın. Trollük yapacaksan birine edebinle.

bunu diyen bir millet vekili.sen neden bahsediyorsun.kimseye hakaret etmiyorum.başbakanın seçmiş olduğu bir milletvekilinin konuşmasından alıntı yapıyorum.
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    herkes herşeyi bilmek zorunda değil alıntı yapıyorsan tırnak içine alacaksın ki diyeni de belirteceksin. Böyle sinirlenmeler normal tabiki hukuki ölçüde, hukukun üstünlügüne inanmış biri olarak asla birine saygısızlık etmedim etmem. Sen de bence benim yolumdan ilerle :P tayyip ölümsüz vs bisi yazmışsın bu da mı onun cümlesi? Adama diktatör deniliyor bak burada rahatça Cumhurbaşkanına arkadaşın gibi ismiyle hitap ediyorsun. Yaşadığımız ülkenin değerini bilelim yani. ( beni akpli yapacak olanlar çıkabilir :D olsun)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondo311

quote:

Orijinalden alıntı: Nervo

Şu ismi lazım olmayan ırkı tepemize çıkardı ya akp ben oyumu kesinlikle MHP ye atıyorum

Komünist bir partinin güçlü olduğu ülkede,patronlar işçileri istediği gibi işten atamaz!RESMi fuhuş açamaz!Maaşlarını düşüremez!Köleliği geri getiremez!Eğer sende ezilenleri düşünüyorsan burjuvazi nin partileri yerine proleteryanın partilerine atmalısın örneğin TÜrkiye komünist partisi.Kapitalist partilere oy yok.''Yağmur komünisttir,çünkü herkeze eşit yağar;rüzgar ise kapitalisttir,zayıf olanı yıkar.''Neden biri lüks otomobillerde gezsin diye diğeri çıplak olmak zorunda?
     AKP Çok Fena Düşüyor..
     AKP Çok Fena Düşüyor..
     AKP Çok Fena Düşüyor..
     AKP Çok Fena Düşüyor..
     AKP Çok Fena Düşüyor..

bu söylediklerin iyi güzelde komunizm parayı yada kıdemi bulana kadar. bakınız kuzey kore ye. kimi görsem senin gibi düşünen elinde ya apple ya da ona yakın değerli telefonlar kullanıyorlar. :) iktidardan yana değilim fakat kimseyi kandırmayalım. ülkede öyle bir kesim var ki sesini çıkartmadan akp ye oy veriyorlar ve bunlar bence onların oyunun yüzde ellisi ve çevremde bu kesimin hala çoğu akp ye oy atacağını söylüyor. son yaşanan olaylar fazla etkilemedi yani.

• ''Ak parti gidici'', ''Chp iktidara yuruyr'', ''Mhp yine %30 aliyor''.

Yani her sey yolunda, balkon konusmasini izlerkende biaz ''Diktator tayyip'' falan dersiniz.

Sonra 5 sene kafamiz rahat..

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero Degrees

Neyse senden birşey istemiştim ama yerine getirmedin.. Ama ben eve geldim ve güzelce bir araştırma yaptım ve bak neler buldum :)

1987-1991-1995 yıllarındaki seçimlerde neredeyse hep aynı partiler kazanmış. DYP, ANAP, SHP, RP gibi partiler hep baştaymış.. Yani öyle iktidar değişikliğie olmamış..

Neyse bunu öğrendik gelelim meseleye. Siz diyorsunuz ki o zamanın ekonomik durumu iyi değildi falan filan.. Tamam eyvallah iyi değildi zaten bunu herkes biliyorda, arkadaş 1987 dönemindeki gelen iktidar zamanında niye böyle bir sorun yaşanmamış ? Adamlar çatır çatır SSK'yı idare etmiş.. 1992'de KK başa gelince başlamış çatlaklıklar. Madem devlet veriyor bu SSK'ya bütçeyi, madem ekonomiye göre veriliyordu bu bütçe de o zaman KK'nın niye şöyle bir açıklaması var ? "Emeklilere zam gelecekmiş veremeyiz".. ee madem Kemal'in hiç bir sözü geçmiyordu bu ne demek oluyor :)

Neyse zararların nelerden kaynaklandığını şimdi anlayacaksınız:
    Milliyet Gazetesi 09.02.1996 Milliyet Sayfa 7

RP'nin kasası olarak nitelenen Süleyman Mercümek olayının gündeme gelmesinde önemli rol oynayan CHP'li Çalışma Bakanı Mustafa Kul, Türkiye'nin önemli kuruluşu SSK'da büyük bir operasyon başlattı.

Operasyonun ilk halkasında SSK Kartal Hastanesi bulunuyor. Bakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemeler doğrultusunda bu hastanenin onarım inşaatı ihalesinde hatalı ve usulsüz işlemler olduğu müfettiş raporlarında yer alırken. Bakan Kul, önceki gün kendisine sunulan Teftiş Kurulu Başkanlığı Raporu'ııu onayladı. SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu ve Yardımcısı Yusuf Hatay Önen'in bugün Bakan Kul tarafından görevden uzaklaştırılması bekleniyor.

MÜFETTİŞ RAPORLARI

Yıllardır batması ve zararda olmasıyla sürekli gündeme gelen SSK'da Genel Müdür Kemal Kılıçdaroğlu ile Bakan Mustafa Kul arasmda son günlerde ortaya çıkan gerginlik, müfettiş raporlarıyla yeni boyutlara ulaştı.

Bu müfettiş raporlarının yanısıra geçtiğimiz aylarda SSK'nın bilgisayar hatası nedeniyle çok sayıda emekliye milyarlarca lira fazla ödeme yapıldığı iddiaları da gündeme geldi. Bakan Kul'un bu konuda defalarca bilgi istemesine karşılık SSK yetkililerinin kendisine bugüne kadar bilgi vermekten kaçındığı da üeri sürüldü.

Mustafa Kul, Çalışma Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun raporunu onaylarken, rapor doğrultusunda bugün SSK'nin başta genel müdür olmak üzere yöneticiler hakkında bugün başlattı. SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu ve Yardımcısı Yusuf Hatay Önen bugün görevden almıyor

Bu müfettiş raporlarının yanısıra geçtiğimiz aylarda SSK'nın bilgisayar hatası nedeniyle çok sayıda emekliye milyarlarca lira fazla ödeme yapıldığı iddiaları da gündeme geldi. Bakan Kul'un bu konuda defalarca bilgi istemesine karşılık SSK yetkililerinin harekete geçmesi bekleniyor.

Kul'un SSK'da operasyon başlatmasına neden olan iddiaların ilk halkasını ise Kartal Hastanesi'nin inşaatı oluşturuyor. Bakana sunulan müfettiş raporlarına göre hastanenin onarım inşaatı ihalesinde çeşitli yolsuzluk iddiaları yeralıyor.

• USULSÜZ İŞLEMLER

Davet usulü yapılan ihalede bazı firmaların kurum katalogunda bulunmadığı bazılarının ihaleye açılan inşaat işleriyle bugüne kadar çalışma yapmadıkları ve bazı şirketlerin de aynı adreste müştereken faaliyet gösterdikleri, telefon ve faks numaralarının ortak olması gibi benzerlikler taşıdığı öne sürüldü.

Raporda, "Birinci keşfin düşük tutulmasından başlayarak davetli firmaların seçiminde yapılan bir dizi hata ve usulsüz işlemlerden ihalenin belli bir firma üzerinde kalması yönünde gayret gösterildiği izlenimi yarattığından SSK Kartal Hastanesi onarım inşaat ihalesindeki hatalı ve usulsüz işlemlerin soruşturulması gerektiği kanaatine varılmıştır denildi.

Kul: Bir bildiğimiz var
    ÇALIŞMA Bakanı Mustafa Kul, SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'nu savunanlara karşı "Başarılı olmak bir kurumu batırmak mıdır?" cevabını verdi.

Kul, SSK yönetiminde yaptığı girişimler ve Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı soruşturma için de "Bir bildiğimiz var ki soruşturma açtık" dedi.

Bu birincisiydi. İkincisine geliyoruz hazır olun. Bakalım bunlarada bir kulp bulabilecek misiniz :))
    Türkiye'de 'kara delik' diye anılan ve ilk kez CHP'li Kılıçdaroğlu'nun Genel Müdürlüğü sırasında açık veren SSK'nın nasıl battığı ortaya çıktı. Star'ın iddiasına göre Kılıçdaroğlu 7 yılda yandaşlara verilen ihalelerle kurumu 2.4 milyar TL zarar ettirmiş.Bakın dikkat edin ilk defa açık veriyor diyor ha

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1992 yılında karla devraldığı SSK Genel Müdürlüğü'nün 7 yıllık görev süresi boyunca nasıl zarar ettiği ortaya çıktı. 1991 yılını 128 bin TL karla kapatan SSK Genel Müdürlüğü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve geldiği 1992 yılında (bugünkü rakamlarla) 2 milyon 556 bin TL ile yüzde 2 bin 684 zarar etti. Kılıçdaroğlu 1999'da kurumu toplam 1 milyar 111 milyon lira zararla devretti. SSK'nın 'kara delik'e dönüşmesinin arkasında, 'davetiye usulü'nden yararlanarak ihalelerin Kılıçdaroğlu ve CHP yandaşlarına verilmesi ve inşaat süreçlerinin uzatılmasıyla firmalara ihale bedelinin 5 ila 20 katı ödeme yapması olduğu belirlendi.

1998'DE Göztepe Hastanesi onarımı işi CHP eski il başkanı Ali Özcan'a ait Yapı Üretim A.Ş'ye davetiye usulüyle (o günün rakamlarıyla) 21 milyar 304 milyon 980 bin TL'ye verildi. Şirkete 7 yılda yüzde 2 bin 119 artışla 466 milyar TL ödendi. Ali Özcan, ihalenin yasalara uygun gerçekleştiğini savunarak, 'Kılıçdaroğlu'nu o dönemde tanımadığını' öne sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun hemşehrisi Rıza Olcay'ın şirketine 1993'te davetiye usulü ile yine günün rakamlarıyla 23 milyar 655 milyon TL bedelle Tunceli Sağlık Meslek Lisesi'nin inşaat ihalesi verildi. 1997'de bitirilen inşaat için ihale bedelinin yüzde 747 fazlasıyla 195 milyar 452 milyon TL ödendi.

1993'te İstanbul Merdivenköy Dispanseri inşaatı yine yakın arkadaşı Adil Özçırpıcı'ya davetiye usulü ile 50 milyar 148 milyon TL TL'ye ihale edildi. 3 yılda yüzde 596 artışla 348 milyar 205 milyon TL ödeme yapıldı.

BİR YILDA İKİ KAT FİYAT ARTIŞI

1998'de FA-AL İnşaat'a 6 milyar 777 milyon 300 bin TL ile verilen Ankara Etlik Doğumevi Tıbbi Atık Deposu inşaatı aynı yıl tamamlandı, ancak yine yüzde 133 artışla şirkete 13 milyar 939 milyon TL ödendi. Aynı firmaya 6 milyar 576 milyon TL'ye ihale edilen Şanlıurfa Hastanesi kazan dairesi için de aynı yıl içinde yüzde 183 artışla 17 milyar 27 milyon TL ödendi.

SSK'nın aynı dönemde Oyak İnşaat'a verdiği ihalelerde ise yüzde 51 ila 84 arasında artış yapıldı. 1998'de 1 trilyon 589 milyar liraya Oyak İnşaat'a verilen Denizli'deki 200 yataklı hastane inşaatı ihalesi için 4 yıl sonunda yüzde 53 artışla 2 trilyon 440 milyar TL, Yalova'daki 200 yataklı hastane inşaatı için ise 1 tirilyon 589 milyar TL yerine yüzde 51'lik artışla 2 trilyon 410 milyar TL ödendi.

Vatandaş Geçmiş icraatlara bakar

Ali Müfit Gürtuna (İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı):

Kamu kurumlarında bir hizmete başlanacağı zaman kamusal fayda sağlanıyor mu konusuna öncelik verilmeli.

MÜSİAD Eski Başkanı Ömer Bolat:

İstanbul demek Türkiye ekonomisinin milli gelir anlamında yüzde 30'u, dış ticaret açısından da yüzde 50'si demek. İstanbul'a belediye başkanı olmak 15 milyon nüfusa hayatı kolaylaştıracak projeler üretmek demektir. Geçmişteki icraatlar bu konuda ayna tutar. Vatandaşlar artık insanların geçmişteki hizmetlerine bakıyor.

Yargılasalardı

Kılıçdaroğlu, SSK'yı batıran mali tablolarla ilgili sorular üzerine 'Emekli olduğumda dokunulmazlığım yoktu, yargılasalardı' dedi.

https://store.donanimhaber.com/a2/94/48/a2944860aad4082029a136cc12e21f61.png

Ve üçüncü geliyor beyler.
    Kılıçdaroğlu'nun teröristleri SSK'ya doldurduğu iddiasını soruşturan bakanlık müfettişlerinin, şok Kılıçdaroğlu değerlendirmesi...Devletin resmi raporları, CHP'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlüğü döneminde Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) PKK ve diğer yasa dışı sol terör örgütleri mensuplarının nasıl doldurulduğunu gözler önüne seriyor.

28 Haziran 1998 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan inceleme raporunda, SSK'ya alınan 22 personelin PKK, Dev-Yol ve TİKB gibi terör örgütleriyle olan ilişkileri ortaya konuluyor. Bu 22 personel içerisinde güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya giren bile var.

Dönemin Bakanlık Müfettişi Yusuf Aydın tarafından düzenlenen inceleme raporunda söz konusu 22 personelin, Dr. Kemal Subaşı, Dr. Muzaffer Irmak, Dr. Seyfettin Kızılkan, Dr. Sinan Olcan, Mustafa Gürler, Hayri Duman, Ş. İsmail Metin, Nazife Kaya, Ahmet Turan, Mehmet İpekçi, A. Osman Pehlivan, Ayhan Bülüm, Medet Kalkan, Erdal Camcı, İzzettin Endakçı, Şemsettin Kaya, Behlül Karadaş, Habip Güzel, Mehmet Ardıç, Hasan Ertürk, Hüsnü Ertürk ve Ali Uludağ olduğu belirtiliyor.

Raporda, SSK Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan 22 personelin PKK ve diğer yasa dışı bölücü terör örgütleriyle bağlantıları olduğunun, İçişleri Bakanlığınca da tespit edildiğine yer veriliyor.
    Bakan Nami Çağan tarafından Yusuf Aydın'a yaptırılan raporda, “Bu personelin büyük bir kısmının Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı veya bizzat imzası ile atandığı veya terfi ettirilerek etkili görevlere getirildiği görülmüştür” deniliyor.

Raporda ilgili mercilerin, atanacak personelin örgüt bağlantılarını yazılı olarak bildirmesine ve SSK Genel Müdürlüğü'nü uyarmasına rağmen, bu gereklere aykırı hareket edilerek bazı PKK'lıların etkili görevlere getirildiğine dikkat çekiliyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN ISRARLI TUTUMU ANLAŞILAMAMIŞ

Teftiş Kurulu'nun raporunda, SSK'ya atanan ve terör örgütleriyle bağlantıları ortaya çıkan 22 personelin karıştığı olaylar bir bir sıralanırken; konuyla ilgili daha önce Çalışma Bakanlığı müfettişleri tarafından düzenlenen iki rapora yer veriliyor.

Bu raporlarda, “Kılıçdaroğlu'nun bu atamalarla ilgili ısrarlı tutumunun nedeninin anlaşılamadığı” belirtiliyor. Raporlarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazılı olarak dikkatinin çekilmesi ve uyarma cezası verilmesi teklif ediliyor.

VALİYE RAĞMEN PKK'LIYI BAŞHEKİM YAPTI

Raporun bir diğer dikkat çekici bölümü ise, PKK'ya para yardımı ve yataklık yaptığı tespit edilen ve hastalar arasında bile ayrımcılık yapan Dr. Muzaffer Irmak'ın bizzat Kılıçdaroğlu tarafından başhekim yapılması.
    Hazırlanan rapora göre SSK'ya naklen geçişi sağlanan Dr. Muzaffer Irmak, Kılıçdaroğlu'nun teklifi ve imzası ile Van SSK Hastanesi'ne, Van Valiliği'nin 2 Aralık 1994 ve 4 Ocak 1995 tarihli itirazlarına rağmen başhekim olarak atandı.

Irmak daha sonra yine Kemal Kılıçdaroğlu'nun teklifi ve imzası ile Kars Hastanesi'ne başhekim yapıldı.
    Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de Kılıçdaroğlu'nun, PKK'ya yardım yaptığı, teröristleri evinde barındırdığı raporlarla tescilli olan Dr. Muzaffer Irmak'ın başhekimliği konusunda yıllarca direnç gösterdiğini gündeme getirmişti.

Rapora göre Kılıçdaroğlu tarafından etkin göreve getirilen ikinci örnek ise, Diyarbakır DGM tarafından PKK'lılarla irtibatlı olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan, 1996 yılında PKK'lı teröristleri tedavi etmekten ve PKK'ya örgütsel destek sağlamaktan gözaltına alınan Dr. Seyfettin Kızılkan.

Dr. Kızılkan'ın da Diyarbakır Devlet Hastanesi uzmanı iken yine Kılıçdaroğlu'nun teklifi ve imzası ile Diyarbakır SSK'ya başhekim olarak ataması yapıldı.

Raporda, bazı PKK'lı görevlilerin ise memurluktan müdürlüğe yükseltildiği belirtiliyor. (Örneğin: Hayri Duman, Ş. İsmail Metin)

SSK TELSİZLERİNİ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA VERDİ

İnceleme raporunda SSK Genel Müdürlüğü'nde PKK'lıların korunup kollanması sonucunda, Dışkapı Hastanesi'ne alınan telsiz cihazlarının ve bazı sağlık malzemelerinin PKK'lıların eline geçmesinin de Kılıçdaroğlu döneminde olduğuna dikkat çekiliyor.

Ali Osman Pehlivan, ayniyat memuru olarak görev yaparken hastaneye ait 10 adet el telsizi ve ekipmanlar ile bazı malzemeleri PKK'ya verdi.

Terör örgütüne yönelik operasyonlarda örgüt mensuplarında ele geçirilen el telsizleri ve ekipmanlarının Aselsan tarafından SSK Ankara Eğitim Hastanesi'ne verilen telsizlerden olduğunun tespit edilmesi üzerine hastanede ayniyat memuru olarak görev yapan Pehlivan 19 Haziran 1997 tarihinde yakalanarak gözaltına alındı.
    Pehlivan 25 Haziran 1997 tarihinde sevk edildiği Ankara 2 nolu DGM Başkanlığınca tutuklandı.

RAPORDA DİKKAT ÇEKİCİ DEĞERLENDİRME

Bakanlık Müfettişi Yusuf Aydın tarafından hazırlanan raporun sonuç bölümünde şöyle deniliyor: “Sonuç olarak SSK eski Genel Müdürü Kemal KILIÇDAROĞLU'nun Genel Müdürlük yaptığı dönemde SSK'ya PKK'lı veya diğer bölücü örgüt üyelerinin açıktan veya naklen geçişinin sağlandığı, terörle mücadelenin yoğun olarak devam ettiği Diyarbakır, Van ve Kars İllerine bu kişilerin Baştabip yapıldığı, bu kişilerin PKK'lılara her türlü desteği verdiğinin yargı makamlarınca tespit edildiği, bu kişileri koruyup kolladığı, ayrıca sakat ve mahkum kadrolarına da PKK'lıların ve diğer örgüt mensuplarının alındığı, bu kişilerin atamalarında ısrarlı davrandığı ve devlet kurumlarırıın uyarılarının dikkate alınmadığı anlaşılmıştır.”

BÇG'YE GÖRE KILIÇDAROĞLU SSK'YA TERÖRİSTLERİ DOLDURMUŞ

28 Şubat döneminde Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) Kılıçdaroğlu hakkında hazırladığı bir raporda, Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürlüğü yaptığı sırada 'Kürtçü-bölücü' faaliyetler içinde olduğu ileri sürülüyor.

Rapora göre, genel müdürlüğü döneminde SSK'ya aldığı 10 bine yakın kişinin tamamı Alevi veya Kürt kökenliydi. İşe aldığı 100'den fazla kişi PKK ve TKLP terör örgütleri üyeliği yapıyordu.

POLİS KATİLİ PKK'LILARLA GENELEVE GİTTİ

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP PM üyesi Ali Kılıç'ın, Deniz Feneri e.V. davasını takip için gittiği Almanya'da polis katili ve uyuşturucu kaçakçısı 2 PKK'lıyla geneleve gittiği iddia edilmişti.

Bir dönem Alman istihbaratında görev yapan gurbetçi Talip Doğan Karlıbel'in iddiasına göre Kılıçdaroğlu ve Kılıç, 2 PKK'lının içinde bulunduğu HH DP 934 plakalı bir araçla genelev tarzı bir saunadan çıkmıştı.
    2 CHP'li ile 2 PKK'lının içinde bulunduğu aracı arka lambası yanmadığı gerekçesiyle durduran Alman polisi, düzenlenen ceza tutanağına 4 kişinin ismini yazmıştı.

Araştırmacı-Yazar Karlıbel bu iddiasına ilişkin belgeleri Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na vererek Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Eğer hala niye zarardaydı derseniz daha yapacak ve anlatacak birşey yok :)
     AKP Çok Fena Düşüyor..

Oncelikle senin bir sözünle araştırma yapıp buraya bilgi ekleme zorunlulugum olmadığını belirtirim. Bende çalışan ve başka işleri olan biriyim. Iyi güzel araştırma yapmışsın teşekkür ederiz hepsini okudum ama genel olarak kısaca şunları soracağım sende cevabı bulacaksın. Hadi diyelim dedikleriniz dogru peki şu anda KK adına ssk ile ilgili açılmış ve mahkum edilmiş olduğu bir mahkeme kararı var mıdır? Yoksa bunlar sadece bir soylenti olarak mı kalmıştır? Bütçeden bahsettik sm zaten KK da buna dikkat çekmiş ve bu zamana kadar kasada paraların çok olmasından yani emekliye yeteri kadar para aktarılmamasından dolayı eldeki para fazlaydı bunu böyle bir kurumun kar etmesinden anlarsınız demiştir. Biz geldikten sonra ödemeleri yaptık ve kasadakı para azalmış ve sonunda eksiye düşmüştür diyor. Bu nedenle zarar gözükmektedir. Ihaleleri yandaşlara vermiş olmasına bir şey diyemem olabilir hangisi vermedi? Su anda en iyi fiyati verdiği halde ihaleyi kazanamamış firmalar yok mu? Bu maalesef Türkiyenin kanayan bir yarası bunu savunmuyorum. Genel olarak bunları söyleyeceğim bende mobilde olduğum için uzun uzun yazamıyorum.

Teşekkürler.

• Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Bende ufak bir zaman buldum ve bunları buldum.

Öncelikle burada her şey açıklanmış, izleyebilirsiniz.

https://tr-tr.facebook.com/herkesicinCHP/videos/726232444111892/

Ayrıca alıntıdır, aşağıdakş yazıyı okuyabilirsiniz.

Gazeteci Hasan Uysal, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bile “tenezzül” edip açıklamadığı bir gerçeği dile getirdi. Kılıçdaroğlu’yla aynı dönemde gazetecilik yaptığını belirten Hasan Uysal, Kılıçdaroğlu’nun, ANAP iktidarı döneminde batan SSK’ya, dönemin Çalışma Bakanı Mehmet Moğultay tarafından kurtarıcı olarak getirildiğini ve o yıl “Yılın Bürokratı” ödülünü aldığını belirtti.

Şimdilerde tiyatroculuğa merak sarıp tek kişilik oyunuyla diyar diyar gezen gazeteci Hasan Uysal’ın bizhaberiz.net deki yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle:

“Tayip Erdoğan iki de bir söylüyor ya; ‘SSK'nın başına geldi, kurumu iflas ettirdi’ diye. Aynı dönemde çalıştık Kılıçdaroğlu ile.

Evet SSK battı SHP-DYP hükümeti döneminde. Çünkü geçmişteki ANAP iktidarı, işçilerden kesilen trilyonları, faiz ödemesi bile yapmadan kullandı yıllarca.

Ve SSK emeklilere maaş ödemesi bile yapamayacak hale getirildi.

Bunun üzerine dönemin çalışma bakanı Mehmet Moğultay, kurtarıcı olarak Kılıçdaroğlu'nu SSK'nın başına getirdi.

Yani batıran olarak değil kurtaran olarak. Ve işin daha ilginci, batmış kurumun başına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, o yıl "yılın bürokratı" seçildi!

Ve o Kılıçdaroğlu, öylesine bir adam ki, Başbakanın bu iftirasına yanıt vermeye bile tenezzül göstermedi bu güne kadar.”

Burası önemli SGK'nın kendi sitesinde veriliyor. Özellikle 13. sayfada;

Sosyal sigorta kurumlarının mali bünyesindeki kötüye gidişin farkına
    varılması, yapılması gerekenlerle ilgili çabaları başlatmış, bu çer-
    çevede sistem mercek altına alınarak özellikle 1969 ve 1976 yıllarında
    yapılan emeklilik düzenlemelerinin finansman yapısına etkisi tespit
    edilmek istenmiştir. ILO uzmanlarından M. Antoine Zelenka 1971 yı-
    lında, Alman Hörst Loewe 1977 yılında SSK’nın mali durumu ile ilgili
    teknik raporlar hazırlamışlar ve alınması gereken tedbirleri sıralamış-
    lardır.

Tam dokuman;
    http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/9f6d1875-b3fa-4958-8f3d-b8ac61e9bc5c/YUSUFALPER.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=9f6d1875-b3fa-4958-8f3d-b8ac61e9bc5c

Yani KK genel müdür olmadan SSK'nın kötüye gidişi görülmüş ve rapor hazırlanmış.

Raporla ilgili başka haberler, aynı şey orada da yazmaktadır.
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8597995.asp
    http://www.gazetecileronline.com/newsdetails/730-/GazetecilerOnline/tayyip-bey39i-belgeyle-vuran-aciklama
    http://www.hukuki.net/haber/index.php?p=21264-sosyal-guvenlik-sisteminde-1992-yilindan-itibaren-yasanan-gelismelere-iliskin-degerlendirmeler

Bilinmesi gerekenler;
    http://www.uludagsozluk.com/k/sgk-n%C4%B1n-kar-etmesini-iyi-bi%C5%9Fey-zannetmek/

YETERLİ MİDİR?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dombiya95

herkes herşeyi bilmek zorunda değil alıntı yapıyorsan tırnak içine alacaksın ki diyeni de belirteceksin. Böyle sinirlenmeler normal tabiki hukuki ölçüde, hukukun üstünlügüne inanmış biri olarak asla birine saygısızlık etmedim etmem. Sen de bence benim yolumdan ilerle :P tayyip ölümsüz vs bisi yazmışsın bu da mı onun cümlesi? Adama diktatör deniliyor bak burada rahatça Cumhurbaşkanına arkadaşın gibi ismiyle hitap ediyorsun. Yaşadığımız ülkenin değerini bilelim yani. ( beni akpli yapacak olanlar çıkabilir :D olsun)

Diktatör deyip hapse atılanda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 29 Nisan 2015; 8:11:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtbrk58

quote:

Orijinalden alıntı: memoli_fox

quote:

Orijinalden alıntı: ahmtbrk58

quote:

Orijinalden alıntı: memoli_fox

HDP'yi baraj altında bırakma !
    Bırakma ki Tayyibin saltanat + halifelik hayalleri yerle bir olsun.
    Senle +1'iz.
    Herkes için HDP.
    Hdp'yi sevmiyor olabilirsin ama tayyibi daha çok sevmiyorsun.
    Saltanatın yıkılması için hdpye +1 destek.

Ulan ne halkı ya yavşak herifler
    Bebek katilleri bide yüzsüzler oy istiyorlar.
    Sana iyi bi küfür kayarım da ağzımı bozduğuma değmez. Karakter namına hiç bir şey barındırmayan çıkarları için yapmayacağı pislik olmayan embesiller.

Senin gibi eşşeklerrrrr oldukça sırtına binen çok olur. Ne yazikki sende seçmensin. 4 ayaklı seçmen.

Benim sırtıma kimsenin bindiği yok.Ben işimi gücümü bulmuşum sabah öyle çayımı yudumlarken açtım buraları baktım senin gibi barzolar burda dağdan inmiş insanlara sempatik yaklaşmaya çalışıyor ağzının payını bi vereyim dedim.
    Asıl senin gibi eşşeğin sırtına apo gibi kendisinin dünyada kötü söz karşılığı daha tespit edilemeyen bir yaratık binmiş belli ki burda anırmandan.
    Senin gibi topluma faydası olmayan bir bireyin burda bana 4 ayaklı seçmen demesi ne kadar ironi.
    Tayyibinde Allah belasını versin sizin gibi at kafalarını adam yerine koydu da başımıza çıkardı.
    Lafım asla Kürtlere değil. Kendini pkk lı olarak nitelendiren tüm çakallara.
    Boşuna şirinlik yapmayın bu insanlar sizin kalleşliğinizi asla unutmaz.

Fazla zorlama dostum. Herkes senle aynı görüşte değil. Evet ben kürdüm ve senin değerlerin benim için bişey ifade etmiyor. tipki benim değerlerimin sana terör gibi gelmesi. Unutma kürtler asla boyun eğmez. Takdir edecegine terör deyip geçiyorsun. Bu bir özgürlük mücadelesidir. Ve kazanacağimiz bir mücadele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF929F87 -- 29 Nisan 2015; 8:20:17 >

• 
Sayfa: önceki 807808809810811
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.