Şimdi Ara

AKP Çok Fena Düşüyor.. (805. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28.560
Cevap
66
Favori
526.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1406 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 803804805806807
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serenissimo

quote:

Orijinalden alıntı: Zero Degrees

13 yıldır aynı hikayeyi söylemekten hala bıkmadınız mı ya ?

Vallaha ben dinlemekten bıktım, siz söylemekten bıkmadınız.. Ne hikmetse bir bölünemedi gitti ülke.

evet güzel bir noktaya değinmişsiniz :) 13 yıldır o kadar çabaya rağmen beceremediniz gitti o işi :) al bir başarısızlık örneği daha :) bu kadar başarısızlık örneği varken nasıl oy verelim size :) ardı arkası kesilmiyor yaptığınız hataların ve yanlışların :) ne güzel itiraf ediyorsunuz :)

Topragım benim yazılarımı oku bunların hepsi SAF boş boş yazı yazmaktan başka birşey yaptıkları yok yazdıkları yazılardan cahil olduklarını anlarsın Bunlar oldugu sürece AKP ömür boyu olmayan türkiyeye iktidar olur..

• Neyse geçnler sohbetinize doyum olmuyor :)) Benden bu kadar hadi Allah Emanet Olun..

Allah Türkü korusun ve yüceltsin, yüceltsin ki kalbindeki merhameti tüm dünyaya yaysın. Yaysın ki Türkler sayesinde belki daha güzel bir dünya oluruz. Hadi sağlıcakla..
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    gelelim 1950 kayseri teyyare fabrikası ve marshall yardımına :)
  • quote:

Vecihi Hürkuş;
    1. dünya savaşında sivil bir uçakla göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı adı ve şanı duyulan bir insanımızdır. Savaştan sonra gökyüzüne ve uçmaya olan merakı nedeniyle bir uçak yapmaya karar verir ve güzel bir sivil uçak yapar ama o dönem kimseden bu uçağın uçması için onay alamaz ve uçağına el konulur. Vaz mı geçmiştir peki ? Hayır..

Aradan zaman geçer ve yine bir uçak yapar. Bu sefer uçağı Prag'a götürür ve bütün onayları alır. (Uçağı trene koyarak götürür, tamamen kendi imkanlarıyla yaptığı uçağı parçalayarak yine kendi imkanlarıyla trene koyup tekrar kendi imkanlarıyla orada birleştirir). Büyük bir ümitle Türkiye'ye geri döner ama ne olsun ? Yine onay çıkmaz uçması için ve yine elinden alınır. Vaz mı geçti peki ? Tabiki de hayır ?

Türkiye'nin ilk sivil havacılık okulunu açar ve öğrencileriyle birlikte 2 tane uçak daha yapar ama yine umduğunu bulamaz. En sonunda savaşta göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı almış olduğu maaşı bile keserler.

Hastalanır ve hastanede hayata gözlerini yumar.. Fakirlik ve sefalet içinde..

Ve en çok insanın canını yakan nedir biliyor musun ? Öldüğü gece Apollo yani uzaya gönderilen ilk mekik gönderiliyordu.. Adam kahrından öldü be kahrından.. Şimdi gelmiş benim neslime mi kızıyorsun ?

gerçekleri de saptırmasak :) gerçek hikaye sanırım şöyle ;

6 Ocak 1896 tarihinde İstanbul'da doğdu. I. Dünya Savaşı'na katıldı. Yaralanınca İstanbul'a dönerek Yeşilköy'deki Tayyare Mektebi'ne girerek pilot olarak mezun oldu. Birinci Dünya Savaşı sırasında pilot brövesi alarak 7. Tayyare Bölüğü'nde Ruslara karşı harekata katılan Vecihi Bey, başarılı keşif ve bombardıman uçuşları yapmış ve bu arada girdiği bir hava muharebesinde bir Rus uçağını indirmiştir. Vecihi Hürkuş, uçak düşüren ilk Türk tayyarecidir. Daha sonra Ruslara esir düşen Vecihi Bey, Hazar Denizi'nde bulunan Nargin Adası'ndan yüzerek İran üzerinden kaçmayı başarmış ve yurda dönerek 1918 yılı yaz başında Yeşilköy'de konuşlanmış bulunan 9. Harp Tayyare Bölüğü'nde görev almıştır.

Bu bölükte görevli iken bir av uçağı tasarımı yapan Vecihi Bey'in bu projesi Mondros Ateşkes Antlaşmasın'ın imzalanması ile yarım kalmıştır. Kurtuluş Savaşı'na katılan Vecihi Bey, özellikle İnönü ve Sakarya savaşı sırasında çok başarılı keşif ve destek uçuşları yaptığı gibi bir Yunan uçağını da indirmiştir. Kurtuluş Savaşı'nın ilk ve son uçuşunu yapan pilottur. İzmir (Gaziemir - Seydiköy) hava meydanına ilk giren ve işgal eden kişi olur.

Vecihi Bey'e kırmızı şeritli İstiklal Madalyası verilmiştir. Ayrıca TBMM tarafından üç kez Takdirname verilmiştir. Üç takdirname verilen tek kişidir.

Savaştan sonra İzmir'de yeni tayyarecileri eğitmeye başlar. Edirne'ye yanlışlıkla inen bir yolcu uçağını almakla görevlendirilir. Hizmeti karşılığı uçağa "VECİHİ" adı verilince, uçak inşa etmek düşünceleri canlanır. İzmir Seydiköy Hava Mektebi'nde -bugünkü Gaziemir Hava Teknik Okullar Komutanlığı- uçak yapımı projesine devam eder. 1923'te ganimet olarak Yunanlardan ele geçen motorlardan yararlanarak ilk Türk uçağını imal eder. 28 Ocak 1925'de "VECİHİ K-VI"adını verdiği uçağını uçurur. Ancak ödül yerine onu ceza beklemektedir. Vecihi Hürkuş'un ödül beklerken ceza almasının nedeni, havacılıktan anlayan kimsenin bulunmamasıydı. İzin verecek merci olmadığı için, izinsiz havalanmış, bu yüzden de cezalandırılmıştır.

Daha sonra askeri havacılıktan ayrılarak uçak tasarımı ve yapımı çalışmalarına devam etmiştir. Havacılığa gönül veren Tayyareci Vecihi Hürkuş da sadece Türk havacılık tarihinin değil, belki de tüm Türkiye tarihinin en ilginç simalarından birisiydi.

1930'da Kadıköy'de bir keresteci dükkânını kiralayarak, 3 ay içinde ilk Türk sivil uçağını, aslında ikinci uçağı VECİHİ XIV'ü inşa etti. İlk uçuşunu 27 Eylül 1930'da Kadıköy Fikirtepe'de büyük bir kalabalık ve basın topluluğu karşısında yapmıştır. Bu uçuştan sonra VECİHİ XIV ile önce Yeşilköy'e, sonra Ankara'ya uçmuştur. Uçabilirlik Sertifikası için İktisat Bakanlığına başvurmuş, 14 Ekim 1930'da “Tayyarenin teknik vasıflarını tespit edecek kimse bulunmadığından gereken vesika verilmemiştir” cevabını almış. Hürkuş, bunun üzerine bakanlık nezdinde yapılan girişimler sonucu uçağa istenen belgenin alınması amacıyla uçağı sökerek demiryollarından kiraladığı vagonla Çekoslovakya’ya gönderilmesi için müsaade almıştır. Hürkuş, 6 Aralık 1930’da Prag’a geldiğinde henüz tayyare gelmemişti. Tayyareye ait statik raporu gibi resmi evrak önce Çek diline çevrilmiş, uçak gelince tekrar monte edilerek uçağın malzemeleri ve her türlü teknik kontrolü yapıldıktan sonra uçuşu istenmiş. Her türlü uçuş şekilleri ile uçuşun kontrolü tamamlanmıştır.

Hürkuş 23 Nisan 1931’de Çekoslovakyalı yetkililer tarafından civardaki bir gazinoda düzenlenen bir törenle, başköşesinde “Yaşasın Türk Tayyareciliği” yazılı bir pankartla onurlandırılarak uçuş müsaadesini almıştır. 25 Nisan 1931’de Çekoslovakya’dan uçarak Türkiye’ye gelmek için yola çıkıp 5 Mayıs 1931’de Türkiye’ye gelmiştir.

Vecihi Hürkuş, 1931 yılında, TTaC (Türk Tayyare Cemiyeti) yararına Türkiye turu yaptı. Birinci Tur (02.09.1931): Ankara, Kızılcahamam, Gerede, Bolu, Ereğli, Zonguldak, Cide, Sinop, Samsun, Trabzon, Of, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Suşehri, Zara, Hafik, Sivas, Şarkışla, Akdağmadeni, Sorgun, Yozgat, Sungurlu, Kalecik, Ankara.

İkinci Tur (09.11.1931) : Ankara, Gölbaşı, Bağla, Şereflikoçhisar, Aksaray, Konya, Beyşehir, Seydişehir, Alanya, Manavgat, Antalya, Fethiye, Köyceğiz, Muğla, Göktepe, Kale, Tavas, Karacasu, Babadağ, Denizli, Çal, Çivril, Karahallı, Ulubey, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Çukurhisar, İnönü, Bozüyük, Karaköy, Söğüt, Geyve, Adapazarı, İzmit, İstanbul.

1932'de Vecihi Sivil Tayyare Mektebi isimli ilk Türk Sivil Havacılık Okulu'nu açmıştır. Okulda ilk Türk kadın pilotu olan Bedriye Gökmen ile birlikte 12 pilot yetiştirmiştir. İstanbul Kalamış-Kadıköy'de Türkiye'nin ilk sivil uçağı VECİHİ XIV, ilk eğitim ve spor uçağı VECİHİ XV, 160 beygirlik Mercedes uçak motorlu deniz kızağı VECİHİ SK-X üretilmiştir. Nuri Demirağ, bir tayyare yapımı için 5000 TL vermiş, böylece 1933'te Vecihi Hürkuş tarafından NURİ BEY adı verilen VECİHİ XVI kabin uçağı yapılmıştır. Vecihi Bey zor koşullarda eğitim yaparken bazı kurumların, örneğin TEKEL İdaresi’nin ve Türkiye İş Bankası'nın reklamlarını yapmış, bazı vatansever yetkili kuruluşların da yardımları oldu.

1937 yılında Türk Hava Kurumu, Hürkuş'u mühendislik eğitimi alması için, Almanya'daki mühendislik okula gönderdi. 1939 yılında mezun olarak ülkesine dönen Vecihi Hürkuş'a iki yılda mühendis olunmasının imkânsızlığı gerekçesiyle uçak mühedisi ruhsatı verilmedi.

1954 yılında ilk sivil havayolu şirketi olan Hürkuş Hava Yolları'nı kurmuştur. Ancak; kazalar, kaçırılmalar ve sabotajlar gibi sebeblerle şirket uçuştan men edilmiştir.

Türk havacılık tarihinin en üretken ve girişimci kişilerinden olan Vecihi Hürkuş, Ankara'da 16 Temmuz 1969 tarihinde Gülhane Askerî Tıp Akademisi Hastanesi'nde vefat etmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 28 Nisan 2015; 21:19:59 >

• quote:

Neyse geçnler sohbetinize doyum olmuyor :)) Benden bu kadar hadi Allah Emanet Olun..

Allah Türkü korusun ve yüceltsin, yüceltsin ki kalbindeki merhameti tüm dünyaya yaysın. Yaysın ki Türkler sayesinde belki daha güzel bir dünya oluruz. Hadi sağlıcakla..

Noldu mesai saatin bitti herhalde ,fazla kalınca para vermiyolarmı orada ,vermiyolar herhlade ki gidiyosun.
  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=-8pMp6yK3qM

Son cevabımdı bu. Hadi iyi akşamlar..
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=-8pMp6yK3qM

Son cevabımdı bu. Hadi iyi akşamlar..

son mesajınız da tıpkı desteklemeye çabaladığınız :) parti gibi , bomboş :) , vecihi hürkuş elbette çabaladı ve Atatürk ona elbette destek verdi ; fakat maalesef bunu bürokrasi adı altında :) engelleyen yine sizin o zamanki :) bize sadece din eğitimi yeter diye bağıran :) nesliniz di :)
  • Her şeyi geçtim de bu konu bir aydır popüler konularda. Ha çok ceza yiyen oldu. Konu kapandı tekrar açıldı. Son durumu bilmiyorum ama eğer adam akıllı tartışılıyorsa helal olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    Toprağım Yanlış anlaşılmasın ama Türk işi DİN Getiricem desinler Sana yemin ediyorum Hemen destekler oy atar bunlar O kadar çok bilinçsiz vatandaşlar varki Herşeye inanıyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykusuzinsan

Her şeyi geçtim de bu konu bir aydır popüler konularda. Ha çok ceza yiyen oldu. Konu kapandı tekrar açıldı. Son durumu bilmiyorum ama eğer adam akıllı tartışılıyorsa helal olsun

Adam akıllı tartışılmıyor topragım AKP li Troller sadece 2 kelime Kullanıyor '' Yav he he ''

CHP li Vatandaşlarda ülkenin son halini RTE nin kim oldugunu BOP'un var oldugunu 2023 de lozanın kalktıgını türkiyenin bölünücegi olan toprakların satılıcağını konuşuyor..
  • ibo155 kullanıcısına yanıt
    hoşgörü ve güleryüzle düzeltmeye çalışıyoruz olumsuz durumları :) ibrahim bey , ama elbette yüzyıllardır ısrarla devam ettirilen :) tabir uygunsa babadan oğula geçirilmeye özen gösterilen :) olumsuzlukları aşmak kolay olmuyor :) keşke eğitim adına bir zamanlar yapılan hamleler başarıya ulaşabilseydi , Cumhuriyetin ilanını kabullenemeyen fren mekanizmaları olmasaydı :) sanırım o zaman uzaya gerçekten gitmiş olurduk :)
  • Dolarla getirilenler dolarla gidecek inşallah...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    efendim size de iyi akşamlar , bizde bulunan doğru sözler , affınıza sığınarak yazıyorum ; sizde ki doğru olmayan :) , içi boş sözler kadar çabuk tükenmiyor :) kalın sağlıcakla :)
  • quote:

muahahahaha.. Şuan yaptığım mesleğe girmek için bir tarafını yırtan yüzbinlerden biri olduğuna adım gibi eminim. Hadi yine gülelim muahahaha

hımmmm demek ki diyorsunuz ki , ülke de hakikaten işsiszlik had safhada :) bu konuda da başarısız olduğunuzu ne güzel ifade etmişsiniz :) şu an yaptığınız mesleğe girmek için bir tarafını yırtan :) yüzbinler olduğunu yazarak :) itiraflarınız çok net , dürüstlüğünüzü beğendim bu konuda :)
  • Sandıga gitmeyenleri ikna edin yapılacak en iyi şey.

• çok basit düşünüyorsunuz yahu.. küçük gördüğünüz millet sşzin düşündüğünüz gibi her söylenene inanacak kadar aptal olsaydı chp 1. Parti olurdu.. ne yazık ki milleti menfaat düşkünü olarak nitelendiren sizler.. desteklediğiniz siyasi görüş herkese her bireye paralar dağıtacağını söylüyor. menfaat düşkünü millet 900 liraya 1 ay çalışıp chp nin vereceği paraya tenezzül etmiyor.. o kadar cahiller ki ... bunun saçmalık olduğunun onlar bile farkında.. chp ne zaman farkedecek bakalım..

• quote:

kabul ediyorsun yani... Üstelik bizim kadar ?

Ne olduysa o gezi parkı olaylarından sonra oldu. Dolar bir fırladı daha önüne geçilemedi. O zamanlar arap baharı her yeri sarmıştı. Ülkede uzun süren bir eylem vardı ve o zaman ülkeden çıkan yabancı sermayeden haberin var mı ? Burasıda o arap ülkelerine dönecek diyen kaç tane yabancı sermaye var haberin var mı ?

Türkiye'nin bütçesi son 13 yılda 1.8 trilyon dolar.. Bu paralar nasıl toplandı hiç düşündün mü ? Türkiye tarihinde toplanan bütçenin 3 katı ? Bunları hiç düşündün mü ?

Bunları düşün ve o paralar neymiş sonrasında anlarsın.

Kardeşim dünya büyüdü sen neyin kafasındasın ? 1990 yılında da dünyanın 17.büyük ekonomisiydik şimdi kaçıncıyız ? Hadi 3 kat arttı ama dünyada ilk 10'a mı girdik ? Dünyayla paralel biz de büyümüşüz olay bu. 3 kat 10 kat artması birşey değiştirmiyor. Git araştır biraz diğer ülkelerin ekonomisi nolmuş, kişi başı gelirleri nolmuş...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ne kemal kılıçtaroğlu nun nede devlet bahçelinin bu ülkeyi yönetebileceğine zerre inanmıyorum.. ikisinde de liderlik vasıfları göremiyorum.. devlet Bahçeli ne zaman o partinin başından giderse o mhp ye oy kullacam.. tabi onun kadar gereksiz olan Oktay Vural genel başkan olmazsa..

• quote:

uçak: Şu anda neredeyse bütün şehirlere uçakla gidebiliyorsun..
    Tren: Bir çok tren yolu yapıldı, hızlı trenler yapıldı ve Türkiye'nin her yerine yapılacak.. Akdeniz ve Karadeniz'i bir birine bağlayacak tren yolundan haberin bile yoktur senin.
    Metro: Ankaraya 3 yeni hat açıldı ve 4.sü de geliyor. Gecikmelide olsa. Bir çok şehirde zaten mevcut ve hala yapımı ve açılışı olan bir çok metro hattı var.
    AKP döneminde 170 binden fazla yeni derslik açılmıştır ve her ile bir üniversite yapılmıştır.
    Bilim'e gelince; bilime aktarılan bütçe 2002 yılından sonra 7 kat arttırılmıştır. Dünyada bir ilklerin arasında olan kol ve yüz nakli Türkiye'de yapılmıştır. Bu yeterli herhalde..
    Sanat'a gelince; hangi sanatçı bu kadar rahat etmiştir bilmiyorum. Hangi dönemde yani. Her biri çıkıp atıp tutabiliyor. Büyük ve Yüksek miktarda para alıyorlar. Bir sürü imkanları var.
    Kültüre gelince: İnsanlar kültürlensin, okusunlar diye kaç tane yeni kütüphane açıldı biliyor musun ?

Başka sorun ?

AKp' ninde güzel yaptığı işler oldu olmadı dersek haksızlık olur o konuda hiç tavizim yok ama bunların yanında çok büyük canlar yakıldı ve bu durum yaptıklarını yapacaklarının bedeli olarak haklı kılmaz.

GSS illetinden memnun olan T.C vatandaşları el kaldırsın memnun olmayanlarda el versin kaçınılmaz sona.

Vergilerden memnun olan, fatura kesildiğinde %80 pay isterim diyen AKP' den memnun olan İş yeri ve işletmeci olan T.C vatandaşları el kaldırın memnun olmayanlarda versin hakkını artık bunların hak ettiği.

Eczaneye gidip ilaç alıyorsunuz 10 tl doktora gidip yazdırıyorsunuz katkı payı 10 tl eczanede reçete parası 7 tl ee hani benim ödediğim ssk destek pirimleri ?? buhar oldu gitti.

İşsizlik durumu için ödediğimiz pirimlerin 1 lirasına dahi dokunamayan milyonlar var ee hani bu T.C vatandaşlarını korumak içindi ???

Tüm dünyada yasak kavramı yoktur dağa taşa bayıra özel durumlar ve özel mülkiyetler haricinde bizim türkiye de ise yassak arkadaşım yassak mantığını sevenler versin bir ses birde memnun olmayanlar. Antalya'dayım sahil boyu o yassak bu yassak ama kerhane olarak tüm cadde ve sokakları kullanmak serbest nasıl bir mantık ise. denize lastik balon ile bile kıyıda 30 mt uzaklaş sahil güvenlik anında tepemizde yok fatura yok bayrak yok ıvır zıvır sanki kaçakçılık yapıyoruz.

Tarım El finito bitik kavramı karşılayamıyor gelen her şey İsrail oğullarının vebalı ürünleri Allahtan yazın yerli tohumlardan oluşan ufak bahçemden faydalanabiliyorum. İsrail oğullarına ait vebalı yada lanetli bitkilerin hiç birisi yenilebilecek gibi değil. eğer yerli tarımcılığa % 100 abanılırsa HOLLANDA gibi o zaman işte yücelebiliriz. İsrail oğullarını detekleyen kim var ise ALLAH bilinmeyen ne kadar türlü bela var ise eksik etmesin üstünden.

Nükleer işte bu konuyu es geçmek imkansız isterse AKP tüm türkiyedeki kişi başı geliri net 25000 $ yapsın yine de asla kabul edilebilecek bir proje değildir. Almanya Fransa ve diğer bir çok ülke gigawatt bazında elektrik enerjisi üretmeye hazırken nükleeri bırakıp bizdeki bu bilinçsizlikte neyin nesi ?? bir ev 4 adet petek ile günlük tüketiminin 2 katı enerjiyi alabilirken nükleer cahillikten başka bir şey değildir. ben bile 4500 lira parayı verip panel bağlamaya hazırlananlardan birisiyim yemişim CLK' yı vermeyeceğim o 120 liraları 10 lira yeter sadaka olarak kullansınlar.

ve daha saymak isteyim vakit ayıramadığım diğer konular bunlar yukarıda senin bahsettiklerinin kefareti ise eğer bir şey demek isterim boş işler ile uğraşıyorsunuz açık ve net söylüyorum gerçekten memnun olan durumdan sadece memnunum desin memnun olmayanda değilim bakalım kaç kişi çıkacak sonuç olarak memnun olan. ayrıca şunuda belirteyim kazara olur ya AMPUL patlarsa taraf değiştirenler olacaktır hepsini fişlemek lazım forumda nasıl ki bazıları üzerinden 1 ay bile geçse bir şekilde bazılarımızı fişletip trafik cezası gibi geçmişin kefareti reçetesini yazıp yollatıyorsa diyerek daha ileri gidip olmadık şekilde tepki çekecek bir cümle kurmak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bodylove

quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

Orijinalden alıntı: Bodylove

quote:

Orijinalden alıntı: can_38

Adamın kafaya bak ya.

Dolar 2.14 ten 2,72 yi görmüş. Şimdi biraz düşmüş 2.67 lerde......

Herifin algılayış tarzı bu işte. Ona göre dolar hiç artmadı....Buna ne anlatacaksın...Anlamazki..

Kandırmaya ne var bunu. Benzine yap zam,yap zammı.Sonra ufak bir düşür.Yer bu bunu.....

Doların çıkmasını da REİS'e bağlayan kafalara hayret ediyorum yahu
    He , emredersiniz birileri doları manipule etsin dolar fırlasın bizde chpye oy verellim ki doları düşürsün.

Yahu siz hangi kafayı yaşıyorsunuz gençler

Dolar 1.65ten 1.8e çıkınca siz gezicileri suçladınız ya ?

ben suçlamadım şekerim git suçlayanlara söyle

her yazdığının sonuna gülücük vs.. koyuyorsun . belliki yaşın küçük ya da eğitim seviyen düşük. bu verdiğin cevaplardaki karşı tarafı nasıl sinir ederim , nasıl altedebilirim tarzı cümlelerden de belli oluyor. sana abi tavsiyesi önyargılarını bir kenara at. önce araştır bilgi edin , sonra mümkünse sırf karşı tarafı demoralize etmek için değil de herkesin bilgilenmesi için daha entellektüel cevaplar ver.saygılar...

• 
Sayfa: önceki 803804805806807
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.