Şimdi Ara

AKNETRENT GÜNLÜĞÜM!!!! (1. Gün)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
12.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 11.06.2014 / 16:16 (Tarihle başlayalım)

İyi günler, ben lise 3. sınıfta okuyan, yüzünde sivilce bulunmayan ama çok çok çok sayıda yağ bezesi bulunduran, güneş olmadığında tertemiz; güneş olduğunda mayın tarlası gibi bir cilde sahip biriyim.

Yani yüzümde sivilce yok ama güneşte ortaya çıkan çok fazla sayıda yağ bezesi var. (Beyaz nokta var)

Elli kez doktora/eczaneye gittim hepsi başından savmak için SİvEx, İmex tarzı işe yaramaz kremler yazdı gönderdi.

Artık cidden depresyona girecektim, en sonunda bugün doktora gittim ve şunları yazdı:

-Aknetrent (10 Mg)
    -Hametan (Cilt yanığı ve tahrişlerde, pişiklerde kullanılan krem)
    -Clindoxyl (25gram, jel)

Kısaca bunları tanıtayım ve günlüğü açayım. İnşallah her gün olmasa da her hafta gelişimi aktarmayı hedefliyorum.

Aknetrent: Rouccatane tarzı bir hap. Kırmızı reçeteyle falan yazılıyormuş galiba eskiden, hatta imza gerekiyormuş. Çünkü çok fazla yan etkisi olan bir ilaç. (Rouccatane ile aynı yan etkilere sahip diyebiliriz. Araştırın, tek tek yazamayacağım ) Yüzümdeki bezeler bir türlü geçmemişti. Sıkıyordum sivilceye dönüyor sonra geçiyordu. Fakat biri geçince diğeri çıkıyordu. Bugün doktora, diğer doktorların sivex tarzı işe yaramayan şeyler verdiğini söyledim. Doktor da yukarıdaki ilaçları yazdı. Aknetrent, kurumaya sebep olan bir ilaç. (Rouccatane'yi bilen bilir) Ben de bu kuruma ve diğer yan etkilerin bana etki edip etmeyeceğini, hafta hafta değişimleri size aktaracağım. Bu sayede hem ben gelişimi göreceğim hem de akneyle başı dertte olanlara yardımcı olmaya çalışacağım. (Sorumluluk size aittir, ben sadece günlük yazıyorum )

Hametan: Aknetrent'in kuruma yapacağını bilen doktor, bunu verdi. Dudak çevresine süreceğim

Clindoxyl: Yağ bezelerini yok etmek için cildi soymak gerekiyor. Cildi soyması için bu kremi aldık. (Doktor verdi daha doğrusu)

Ama clindoxyl 'nin prospektüsünde ''A vitamini türevleri ilaçlarla kullanmayınız'' yazıyor. Aknetrent ile birlikte kullanıp kullanmayacağımı bilemedim. (Allah yardımcım olsun beraber kullanacağım, duruma göre ikisinden birini bırakırım)

Kullanma şekilleri:
    Aknetrent'i sabahları tok karınla içeceğim, hametan'ı günde bir kez dudak çevresine süreceğim, clindoxyl'i de geceleri yatarken SADECE YAĞ BEZESİ OLAN YERE süreceğim. Clindoxyl çok etkili bir ilaçtır, doktor çok dikkatli kullan dedi. Bu yüzden tüm yüze sürülmemeli.

İçimde bir korku var, clindoxyl ile aknetrent i beraber kullanacağım için.

Her neyse bugün yemekten sonra akşam aknetrent'i kullanacağım. Hametan'a bugün başlamayacağım. Clindoxyl'i de gece yatarken süreceğim.

Yarın ilk editimi yaparım. Ardından fırsat buldukça editlerim.

(Yahu yazın hiç rouccatane, aknetrent, aknegen tarzı ilaçlara başlanır mı?! Ah benim aptal kafam! Ama şu bezelerden kurtulmam lazım)

Bu arada bir yıl var ama şimdiden YGS-LYS çalışıyorum. Nerden kafama estiyse 10.sınıftan beri ygs-lys çalışıyorum. Çok şükür birçok kişiden 10-0 öndeyim. Ama bu ilaçların etkisiyle ders isteksizliği, yorgunluk vb. olabilir, çalışmalarım aksayabilir. Bunları da belirteceğim. Unutmayım diye bu cümleleri kurdum, yanlış anlaşılmasın

NOT: kullananlar yorum bırakırsa sevinirim

_______________________________________________________________________________________________________________________________________
    İlk gün: 12.06.14

Dün akşam aknetrent'i tok karınla içtim yatmadan önce clindoxyl'i sürdüm. Bu sabahta aknetrent'i tekrar içtim tok karınla.
    Hiç bir yan etkisi olmadı ilacın. Fakat psikolojik olsa gerek dudağım kuruyormuş gibi hissediyorum ama hiçbir şekilde yapısal olarak bir bozukluk yok. Büyük ihtimalle psikolojik :)

Clindoxyl'i dün gece öylesine bir sürdüm sonra bir saat falan bekledim yıkadım. Gece yatarken tekrar sürdüm. Biraz yanma hissi oluştu ama çok az. Belki o da psikolojiktir. Doktor bana bu kremin soyucu özelliği olduğunu söylemişti ama pek işe yaramadı. İlk gün olduğu için yaramamıştır.

İlk gün nerdeyse hiç etki olmadı, zaten olmasını beklemiyordum ama edit yapmak istedim.

Ayrıca

Evde garnier 3 ü 1 arada var. Beyaz kil maskesi. Şimdi onu yüzüme sürdüm maske yaptım yüzüm yanıyor, zaten uzun süredir kullandığım bir ürün. Maske yapıp yıkadıktan sonra çok rahatlatıyor yağ bezeleri de azalıyor ama hemen geri çıkıyor. Bitmek üzere zaten, bu yüzden garnier'i de kullanacağım. Bir taktik geliştirdim, onu size aktarayım:

Her sabah 10 mg tok karınla Aknetrent içeceğim
    Sabah, gece yatmadan önce sürdüğüm clindoxyl'i SADECE SUYLA (Sabun olmadan) temizleyeceğim
    Temizledikten sonra garnier 3 ü 1 arada'yı süreceğim
    Gece yatmadan önce tekrar clindoxyl'i süreceğim

İki üç gün sonra da dudak kuruluğu başlarsa Hametan'a başlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayınBasgan -- 12 Haziran 2014; 12:21:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aknetrent Günlüğü: 1. Gün

Aknetrent, şiddetli akne tedavisinde kullanılan güçlü bir reçeteli ilaçtır. Tedavi süreci genellikle 4-6 ay sürer ve ilk ay genellikle en zorlu olanıdır.

Aknetrent 1. Ay Etkileri

Aknetrent'in yaygın yan etkileri arasında cilt kuruluğu, kızarıklık, soyulma ve kaşıntı bulunur. Ayrıca dudaklarda çatlama, burun kanaması ve göz kuruluğu gibi daha az yaygın yan etkiler de görülebilir. Cildin güneş ışığına karşı hassasiyeti arttığından güneşten korunmak çok önemlidir.

Aknetrent Kullananlar

Aknetrent, şiddetli akne tedavisinde etkili bir ilaç olsa da herkes için uygun değildir. Hamile kadınlar, emziren anneler ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişiler Aknetrent kullanmamalıdır.

Aknetrent Psikolojik Yan Etkileri

Nadir durumlarda Aknetrent, depresyon, kaygı ve intihar düşünceleri gibi psikolojik yan etkilere neden olabilir. Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsan, derhal bir sağlık uzmanına başvurmalısın.

Aknetrent Yağ Bezesini Geçirir mi

Aknetrent, akneye neden olan bakterileri hedefleyen bir ilaçtır. Yağ bezeleri tıkalı yağ bezleridir ve bakterilerle ilişkili değildir. Bu nedenle Aknetrent yağ bezelerini geçirmede etkili değildir.

Aknetrent Yan Etkileri Yorumlar

Aknetrent yan etkileri kişiden kişiye değişebilir. Bazı kişiler hafif yan etkiler yaşarken, diğerleri daha şiddetli yan etkilerle karşılaşabilir. Tedavi sırasında herhangi bir endişen veya sorgu varsa bir dermatoloğa danışmak önemlidir.

Aknetrent İlk Hafta

Aknetrent'in ilk haftasında cilt kuruluğu ve kızarıklık gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Bu yan etkiler genellikle zamanla azalır.

Aknetrent Kaç Günde Etkisini Gösterir

Aknetrent'in etkisini göstermesi kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler birkaç hafta içinde iyileşme görülebilirken, diğerleri birkaç ay beklemek zorunda kalabilir. Sabırlı olmak ve tedaviye devam etmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Keşke kışın kullansaydın güneşe çok sık çıkma geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thecrow.

Keşke kışın kullansaydın güneşe çok sık çıkma geçmiş olsun

Teşekkürler hocam. Ama artık dayanacak halim kalmadı çok sıkıldım bu bezelerden. Doktor da bugün verdi, kullanacağım :)

Cuma günü okula gideceğim. Karneyle beraber ödül töreninde madalya alacağım. Birçok kişinin karşısına çıkacağım. Bugün kullanmaya başlasam cuma günü dudağım yara olur mu bir fikrin var mı? O kadar kişinin önüne dudağım yara çıkmak istemiyorum, fikrin varsa söylersen sevinirim. Tekrar teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayınBasgan

quote:

Teşekkürler hocam. Ama artık dayanacak halim kalmadı çok sıkıldım bu bezelerden. Doktor da bugün verdi, kullanacağım :)

Cuma günü okula gideceğim. Karneyle beraber ödül töreninde madalya alacağım. Birçok kişinin karşısına çıkacağım. Bugün kullanmaya başlasam cuma günü dudağım yara olur mu bir fikrin var mı? O kadar kişinin önüne dudağım yara çıkmak istemiyorum, fikrin varsa söylersen sevinirim. Tekrar teşekkürler

Hocam ben günlük 40 mg kullanıyordum.kiloya göre farklılık gösteriyor.ben kullanmaya başladıktan 3-4 gün sonra yan etkiler ortaya çıkmaya başladı.Dudağım hafif hafif kurumaya başladı ve tedavi boyunca aman aman bir kuruma olmadı ama ben devamlı nivea 'nın dudak nemlendiricilerinde kullanıyordum

• quote:

quote:

quote:

Hocam ben günlük 40 mg kullanıyordum.kiloya göre farklılık gösteriyor.ben kullanmaya başladıktan 3-4 gün sonra yan etkiler ortaya çıkmaya başladı.Dudağım hafif hafif kurumaya başladı ve tedavi boyunca aman aman bir kuruma olmadı ama ben devamlı nivea 'nın dudak nemlendiricilerinde kullanıyordum

Hocam doktor bana hametan krem verdi kuruluk için. Ne zaman kullanmaya başlayacağım? İlacı şimdi içtim, bugünden itibaren kullanmam saçma olur ne zaman bailayım? Ayrıca benim ilaç 10 mg. İşe yarar mı emin değilim herkes 40 mg falan kullanıyor bana 10mg verdiler

ilgin için teşekkürler :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam doktor bana hametan krem verdi kuruluk için. Ne zaman kullanmaya başlayacağım? İlacı şimdi içtim, bugünden itibaren kullanmam saçma olur ne zaman bailayım? Ayrıca benim ilaç 10 mg. İşe yarar mı emin değilim herkes 40 mg falan kullanıyor bana 10mg verdiler

Hocam bende hametan kullanıyordum hem yüzüme hemde dudağıma sürüyordum.Fakat dışarıda filan kullanmak bayağı sıkıntılı o yüzden dışarı çıkacağım zaman dediğim nemlendirici lerden al.İlacın kullanımına gelirsek ben dediğim gibi 40 mg kullanıyordum.kiloya ve kişiye göre değişiyor eger doktor gerekli görürse yüksekte bilir ilaç 3-4gün sonra etkisini gösterir hafiften bir dudağın kurumaya başlar o zaman kullanmaya başlarsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bende hametan kullanıyordum hem yüzüme hemde dudağıma sürüyordum.Fakat dışarıda filan kullanmak bayağı sıkıntılı o yüzden dışarı çıkacağım zaman dediğim nemlendirici lerden al.İlacın kullanımına gelirsek ben dediğim gibi 40 mg kullanıyordum.kiloya ve kişiye göre değişiyor eger doktor gerekli görürse yüksekte bilir ilaç 3-4gün sonra etkisini gösterir hafiften bir dudağın kurumaya başlar o zaman kullanmaya başlarsın

Tamam hocam teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Gün Öncesine rapor alma
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.