Şimdi Ara

Başımda çıkan İltihaplı sivilceler. ( Kıl Kökü İltihabı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Yaklaşık 3 yıldır bu sorun var. Başımda iltihaplı sivilceler çıkıyor. O kadar kötü çıkıyor ki geceleyin başımı yastığa koyamıyorum ağrıdan. Bere şapka vs takamıyorum.

Sadece başımda değil yüzümdede çıkmaya başladı. Sabahleyin yüzümü yıkayamıyordum ağrıdan. Özellikle sakal altlarında çıkıyordu.

2 yıl önce doktora gittim. Bana Monodoks 100 mg hap, dextrocin melhem ve ismini hatırlamadığım şampuan yazmıştı.

Özellikle monodoksu kullandığım süre boyunca sivicelerin hepsi kayboldu. Doktor bana bu ilaçları 6 ay kullanmamı söyledi. Ben 6 ay değil 1 yıl kullandım. Ardından ilaçları bıraktım. İlaçları bırakır bırakmaz tekrardan sevilceler çıkmaya başladı.

Geçen hafta tekrardan doktora gittim. Teşhis olarak bana Kıl kökü iltihabı olan bakteriye yakalandığımı söyldei. ve bundan kurtulmanın çok zor olduğunu belirtti.

Gittiğim kuaförden, gece yattığım yastık kılıfına, traş olduğum makineden bütün araç gereçlere dikkat etmemi söyledi.

Ek olarakta monodoks yerine Stafine 500 mg hap verdi. Şuanda kullanıyorum. Etkisini gördüm.

Bu hastalığa yakalanıp bu hastalığı kalıcı olarak atlatabilen arkadaşlar varmı ?

• Zaman zaman bende de aşırı bir şekilde çıkıyor. Kullandığın sabun veya şampuanı ıslak yerlerde tutma. Islak yerde mantar ve bir sürü bakteri ürüyor.

Antibakteriyel sabun veya şampuan kullan. Sebamed markasına bakabilirsin. Pahalıdır ama faydasını görürsün.

Kuaförde de makineleri, tarak ve makasları dezenfekte etmiyorlar. Kendi makinanı al. Ben Moser aldım Alman malı. Makas, tarak ve kendi havlumu kullanıyorum. Dikkat ettiğimde de tek tük çıkıyor.
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Hocam açıklamanız için teşekkür ederim. Zaman zaman sizde çıktığında nasıl tedavi ediyorsunuz? Kendiliğinden geçmesinimi bekliyorsunuz yoksa herhangi bir ilacmi kullanıyorsunuz?

Berber işini ne yaptığınızi anlamadım. Yani siz kuaför e giderken kendi makinenizi ve havlunuzumu götürüyorsunuz?

Son olarak doktor bana ilaç dışında '' Octenisan '' adlı bir ilaç verdi. Şampuan yerine kullanıyorum. Bunu kullandınızmi hiç?

Kusura bakmayın çok soru sordum ama bu illetten kurtulmak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Hocam açıklamanız için teşekkür ederim. Zaman zaman sizde çıktığında nasıl tedavi ediyorsunuz? Kendiliğinden geçmesinimi bekliyorsunuz yoksa herhangi bir ilacmi kullanıyorsunuz?

Berber işini ne yaptığınızi anlamadım. Yani siz kuaför e giderken kendi makinenizi ve havlunuzumu götürüyorsunuz?

Son olarak doktor bana ilaç dışında '' Octenisan '' adlı bir ilaç verdi. Şampuan yerine kullanıyorum. Bunu kullandınızmi hiç?

Kusura bakmayın çok soru sordum ama bu illetten kurtulmak istiyorum.

Estagfurullah, maksat yardimci olabilmek...

Agizdan ilac almadim ben. Onu duzenli kullanmak gerekiyor. Ciktiginda sivilce kremlerinden suruyorum. Fucidin kullaniyorum su aralar. Kendiliginden sonuyor. Sabun ve sampuani da eczaci onermisti bana. Sebamed Alman mali zaten, etkili oldu bana. Onun haricinde bir sampuan veya sabun kullanmiyorum. Kuafor isinde de berber benim makas, makine, tarak, havlu ve sampuani kullaniyor. Baskasinin kafasina degen seyi kesinlikle kullanmiyorum. Siz de kullanmayin. Dikkat edince sonuyor. Bir de mevsimsel olarak artis oluyor. Saclarimi da 3 numara kestiriyorum. Krem surmesi daha rahat olup saclarima bulasmiyor.

3 numara traş olmak biraz zor benim için ama diğerleri yapılamayacak kadar zor değil :)

Bu Sebamed dediğiniz ilacı araştırdım bunun çeşitleri var. Sabun olanı var, Saç dökülmesine karşı olanı var, Hergün kullanım olanı var. Siz hangisini tercih ediyorsunuz ?
  • Sac dokulme problemi varsa sac dokulmesine etkili olanindan alabilirsiniz.

Sivilcelerim artmaya basladiginda antibakteriyel sivi sabunundan kullaniyorum. Zaten face and body ozellikli.

Normal zamanlarda da gundelik kullanim olanindan kullaniyorum. O da sivi. Tek kotu yani ise, saclariniz uzunsa biraz mat gozukmesine neden oluyor. Bunun haricinde sadece eczanelerde satiliyor ve fiyati biraz pahali.

Diger bir tavsiyem ise; yastik kilifini sik sik degistirin. Yuksek isida kaynatin. Ev halkinin kullandigi tarak ve havluyu da kullanmayin. Tarak icin de agzi sivri olanlar yerine yumusak olanlardan tercih edin ve mumkunse sik sik yikayin. Dikkat edince gercekten sivilceler azaliyor. Bir de yolmamak gerek...

Sanırım herşey hijyen ve temizlikte bitiyor. Hocam son olarak bu şey bulaşıcımı ? Yani benden başka kimselere bulaşabilir mi ? Doktor bana başka kimseye bulaşmaz ama kendi bedeninde bulaşıcıdır demişti. Belki sizin doktorunuz başka bilgiler vermiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kıl dönmesi bitkisel tedavi ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bulasici oldugunu biliyorum. Sonucta bu sey baska insanlardan bulasti. 36 yasindayim son 6-7 senedir bende var.

• Dextrocin Krem ile ilgili belki işinize yarayabilir. Bayağı bi bilgi vermişler.

https://sosyola.com/dextrocin-krem/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.