Şimdi Ara

Efexor kulanım tecrübem (2. yıl bitti artık bırakıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
82
Cevap
2
Favori
47.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuyu bu ilacı ilerde kullanacak olan arkadaşlara yardım ve kendimdeki etkilerini belirtmek için sürekli guncelleyecem

1.gun
    Dun akşam tok karına saat 7 gibi 37.5 mg olandan 1 tane İctim
    İlacı yutarken sanki ağzımda mısır patlamasi hissi vardı hemen dağıldı ilacın içindeki tozlar
    Aksamdan beri hafif baş ağrısı cenemi istemsiz ara ara kenetleme ve ağız kuruluğu yasiyorum

3.gun
    artık bugun etkileri ve yan etkilerini ciddi anlamda yaşadıgımı düşünüyorum
    begendiğim yanları herhangi bir canınızı sıkan birşey oldugunda amaaan boşver deyip hemen aklınızdan çıkarabiliyorsunuz
    en ciddi sorunları bile yumusak gorup pas geçebiliyorsunuz
    ders çalışırken birisini dinlerken bön bön bakıyorsunuz ama hür dikkat anlatılanı yaşıyorsunuz ayrıntılara odaklanabiliyorsunuz
    yan etkileri ise beni sıkıntıya sokuyor
    gün içinde bir çok kez esniyorum, geç boşalma yapıyor
    hani yogun iş temposu yaşayanlar vardı ogleden sonra 1-2 gibi uyumak isterler
    o uyuma isteğini bu ilaç gün içine yayıyor ama kesinlikle ne çok ne az bir istek hani uyumasanızda olur gibi ( bu etki benim için iyi oldu çünki 1-2 gibi olunca saat dayanamıyordum [öğle saatleri 1-2] )
    şu ana kadar umdugumun %60 ını verdi
    bazı sitelerden okudugum kadarıyla karaciğer alt ast artışı yapıyormuş buda yaşlılıkda insanı etkiler galiba yani uzun süreli kullanım için sıkıntı olabilir
    yarın 75lige geçiş yapmayı düşünüyorum normalde 5. günde geçmem lazım ama vaktim yok sınavlar çok
    konuyu dediğim gibi sürekli güncelleyeceğim

7.gun
    75 mg lik kullanıyorum
    ciddi anlamda beni strese sokan olaylarda yada can sıkıcı durumlarda hafızamı bosaltıyor sinirlenmiyorum
    amaaaan bosver dedirtiyor insana
    çok fazla agız kurulugu ve esneme yaşıyorum gün içinde,
    aşırı iştahsızlık yapıyor, mesela sabah kahvaltınızı yapmışsınız saat oglen 1-2 olmuş karnınız gurulduyor ama hiç açlık hissetmiyorsunuz
    gözünüzün önünde kebaplar pideler geçse umrunuzda olmuyor, galiba kilo verecem gibi gorunuyor
    sosyofobi olarak henüz doruga ulaşmadım

konuyu açarken ilk yazdıklarım
    Ders calisirken Konsantre olamama ve sosyofobi için bu ilacı verdi az öncede eczaneden aldim.
    Sizce derslerime çalışırken faydası olurmu sürekli unutuyorum calistiklarimi bunun için iş gorurmu
    Pskiyatrist kadın 1 ay sonra Gel ritaline başlayalım dedi
    37lik ve 75lik iki kutu verdi ilk 5 gün 37lik sonrasında 75lige baslayacakmisim
    İçip icmeme konusunda tereddutteyim
    Edit: ilacın adı efexor yazmayı unutmusum

10.ay
    Dostlar bugün tam 10 ay oldu ve değişiklikleri anlatmak istiyorum
    Artiları:
    Bariz bir şekilde yaptığım işe dinlediğim kişiye izlediğim olaya sorunsuz odaklanabiliyorum,
    Başıma gelen kötü olaylarda sogukkanliligimi ve dikkatimi koruyabiliyorum,
    Duygusalligim azaldı, neredeyse her hafta herhangi birseye gözyaşı döken ben aylardir gözyaşı dokmuyorum,
    Hiçbir şeyden korkmuyorum, zifir karanlikda dağ başında göz gözü gormuyorken 1 hafta geçirdim
    Hiç kimseden cekinmiyorum, birşey söylerken karsimdaki alinirmi uzulurmu Felan diye dusunmuyorum bir işte niyetim neyse onu çekinmeden belirtiyorum
    Geç bosaliyorsunuz : D

Eksileri:
    Öyle bir rahatliginiz oluyorki ailenize bile espri yaparken dozunu arkadaş ortamindaymis gibi tutamayabiliyorsunuz
    Eğer bir konuda karariniz yanlissa ilacın verdiği ozguvenle gazinizi kesemeyip yanlisda ısrar ediyorsunuz,
    Bazen mide yanması oluyor,
    Sanki kisa vadede gecmisi çabuk unutuyorum mesela son 2-3 sene silik silik gibi

25.ay ve bırakıyorum
    geçen 2 yılın ardından bu ilaç bende eklem rahatsızlıkları, gastrit, ve aklıma gelmeyen bir çok değişik semptom başlattı vucudumda
    bu yüzden ılacı bırakıyorum ve perşembeden itibaren ilaç kullanmıyorum, sert bir şekilde yoksunlugu başladı
    -bu 3 gündür başım çok kötü dönüyor düz yürüyemiyorum ellerim ayaklarım kollarım her tarafımda sanki orumcekler yürüyor
    -kabusların ardı arkası kesilmiyor ve uyanınca kabusun bittiğini anlamıyorsunuz :(
    -şuan çok kotuyum ama bu kadar çile çekmişim 3 gündür işkencesini görmüşüm vazgeçmiyecem bırakacagım boşa gitmesine izin veremem bu 3 günüm
    -midem felaket bulanıyor yediğim hiçbirşeyden tad almıyorum kusasım geliyor habire
    -zaten kafayı ve gözü saga sola çevirmek cesaret istiyor her kafa çevirişinizde değişik sesler duyuyorsunuz ve beyninizi mıncıklanıyor gibi hissediyorsunuz
    -çok üşüyorum yatakdan kalkasım gelmiyor :(

siz siz olun sakın ola bu lanet ilaca başlamayın, hatta ölün ama yinede bu ilaca başlamayın bugunki aklım olsa asla başlamazdım bu ilaca, ve kanaatım şudurki bu ilaç her nekadar krımızı reçete ile satılacak kadar etken maddesi masum olsada hiçde kırmızı reçeteli ilaçlardan geri kalır yanı yok
    umarım şu birkaç gün çabuk geçerde yoksunluk belirtilerinden kurtulurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 14 Ocak 2018; 14:8:31 >

• Guncel
  • Bu ilaçlar genelde dikkat dağıtır senin söylediğin ilacı hiç kullanmadım ama selectra,risperdal,fulsac,cipralex kullandım sosyal fobi için konsantirasyonu dağıttığını söyleyebilirim yinede herkesde farklı etki yapıyor.
  • On numara ilac
  • ritalin müthiş konsantrasyon sağlıyormuş. ben kullanmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

ritalin müthiş konsantrasyon sağlıyormuş. ben kullanmadım
    Benim hiperaktif arkadaşım vardı çalışmadan önce ritalin atıyordu tüm gün çalışabiliyordu
  • Evet unide yükseklisans tezine baslamis liseli ergenim sorunun varsa ankara dışkapı veteriner fakültesinde kliniğe beklerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EO2527

Evet unide yükseklisans tezine baslamis liseli ergenim sorunun varsa ankara dışkapı veteriner fakültesinde kliniğe beklerim

Sosyofobisi olupta böyle yazana ne derler biliyonmu klavye delikanlısı derler

O ilaçlar hiçbir şeyi umursamaz hale getiriyormuş insanı.Bu güzel bir şey ama bağımlılık yapıyor bıraktırmıyorlarmış.Yoksa bende kullanacaktım kafasını merak ediyorum.

• Goygoy yapma dediğim yere Gel gor klavye delikanlisini adamsan gelirsin
  • Yola çıktım seni bulacam olm
  • Beyler 6 ilac kullaniyorum ritalin ve concerta dahil, kafanizda yoksa calismak ilaclar bir halta yaramaz. Ayrica o her seyi umursamiyosun olaylarini gecin 6 aydir kullaniyorum her turlu ilaci denedim soylenenlerin cogu yalan bu ilaclar hakkinda. Doktordan baskasini dinlemeyin, bos yapiyolar ilac kulaniyorum diyince cool olduklarini saniyolar siz gercekten benim durumumda olsaniz ilaclara gram yaklasmassiniz. Intihar riskim olmasa ben de kullanmam zaten unutkanlik, bas donmesi mide bulantisi bunlari yapiyor iste gercekten. Merak eden varsa rivotril,largactil,concerta,ritalin,lamictal ve ismini hatirlamadigim bir ilac daha kullaniyorum. Kronik depresyon teshisi konuldu ek olarak sinir hastaligim var ilaclardan biri sakinlestirici olarak geciyor. Rica ediyorum ozenmeyin hayatinizdaki olaylari fazla takmayin ilaca basladiktan sonra daha da boka sariyor ama birakamiyorsun tum dengen bozuluyor 2 gun almayinca dozunu.
  • Hocam kaç kilosunuz o ilaçlar çarpıntı yapmiyormu
    Şuan tam olarak nasıl hissediyorsunuz konsantrasyon sorunu için ne yapiyorsunuz
  • Bence o tür ilaçlar kullanma eğer konsatre olmak istiyorsan kendini kapalı bi odaya kapat ve dikkatini dagitacak biseyi yaninda tutma eger calistiklarini unutuyorsan kendini vererek calismiyorsun demektir yatmadan once calistigin seyleri tekrar etmeye calis
  • Hocam oldum olası boyleyim
    Açık konusursam kapastem pek iyi değil ilkokuldan beri sıkıntı yaşıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

Hocam oldum olası boyleyim
    psikiyatrist bana ritalini düzenli kullanmamı söylemişti,ben de sadece sınav zamanı kullandım
    çok işe yaradı öğrencinin en yakın dostu şu ritalin
  • quote:

Hocam oldum olası boyleyim

Herkeesin beyni aynidir.Bazilari icini dolu dolu doldurur.Bazilari da bos doldurur
  • quote:

Hocam kaç kilosunuz o ilaçlar çarpıntı yapmiyormu
    Şuan tam olarak nasıl hissediyorsunuz konsantrasyon sorunu için ne yapiyorsunuz

Özellikle concerta başlarda çarpıntı yapar, 170cm üstüyüm 66-68 arası gidip geliyorum aynı zamanda spora gidiyorum fit bir vücudum var diyebilirim. Konsantrasyon olarak yaptığın işe cidden odaklanıyorsun ama öyle çok aman aman bi etki yok. Kendin kararlıysan ilaç sana yardımcı olur, çalışmayacak adama bütün ilaçları dayasan da çalışmaz. Hedefini belirle zorlanıyorsan psikiyatriste git destek al kafanda büyütme
  • Guncel
  • Üstteki yorumlarından sosyal fobi olduğun anlaşılıyor
  • Beni hiç etkilemedi o ilaclar zamaninda kullandim her turlusunu en yuksek dozlari da... Direncim var herhalde, zaten pek bir ise yaramiyorlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.