Şimdi Ara

Akıncı TİHA, TSK'ya teslim edildi: Bayraktar TB3'ün uçuş tarihi açıklandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu projeyi CHP liler yapsaydı yemin ederim uzay mekiği yapmış gibi lanse ederlerdi.
    Şimdi hiçbirinin sesi çıkmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyuk proje helal olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Dostum senin bile cevap vereceğin 2 soru soracağım sana. Cevaplarsan çok mutlu olurum.
    1) bu şirket İHA Gelistirme çalıştırmalarına ne zaman başladı?
    2) Cumhurbaşkanı ne zaman bu aile akraba oldu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar vizyonsuz, bakış açısı sıfıra yakın, bilgiden ve fikirden uzak insanlarla bir arada yaşıyoruz görüyor musunuz?


    Henüz bağlaçları ayrı yazamayan insanlar burada neleri eleştiriyor? Üstelik nasıl eleştiriyor?


    Sidik yarışı yapıyorlar. Biri dinocan atıyor diğeri çakma Sünger Bop. Yarışa bakın. Sen daha kötüsün yarışı.


    Bunu en çok Pkk-Hdp ve çözüm süreci olaylarını tartışırken görüyoruz.


    X- Pkklılar davul zurna ile karşıladınız, çadır mahkemeleri kurdunuz.


    Y- Chp genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da oradaydı, gönüllü avukatları oldu.


    X- Oslo'da görüştünüz.


    Y- Birlikte salladınız.


    X- Pkklı cenazelerine gittiniz.


    Y- Asıl siz Pkklı cenazelerine gittiniz.


    Bakın bu insanların tartışma odağı "hayır biz öyle şeyler yapmadık" üzerine değil. Siz de yaptınız üzerine. Yani ne halt yediğini çok iyi biliyor, kendini temize çıkarmak için karşı tarafı da işin içine alıyor.


    Aslında tarafsız bir insan bu olaylara ve kişilere bakınca "siz kardeşsiniz, aynı şeyi yapmışsınız kavga etmeyin" diyor içinden.



    Hepiniz oradaydınız.


    Hepinizin geçmişi kara, eli kirli. Hepiniz gücü ele geçirip şahsi menfaatleri için kullanma peşinde.


    Şu anda % 100 zıt dünya görüşüne sahip olan Fatih Mehmet Maçoğlu ve Mansur Yavaş dışında hiçbir siyasetçiye % 1 bile güvenmiyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Lafla da peynir gemisi yürümez. Bu 2 adam asla genel seçim kazanamaz. Yiyici olmayan insanların seçim kazandığı görülmemiştir bu ülkede. 1938-2019. Hep belli kazananlar. Düzen değişir düzülen halktır.





  • cnrdrsn C kullanıcısına yanıt

    Şimdi beni dinle , senin bile anlayabilecegin şekilde yazacağım.


    Bu Bayraktar grubunun tamamen safi torpil nedeniyle ekonomi bakanı olarak atanan damatları ekonomiye o çapta bir hasar verdi ki bu şirketin veya bu şirketin ihasinin fetistahi gelse karşılayamayan akları büyüklükte bir darbe aldı ülke.


    Senin gibi zaten zihnen yozlaşmış insanlara aaa uçağa bak derlerken o ihanin yapımı için harcanan paranın 100 katından daha fazla bir meblağ sırf damat torpili diye yetersiz birini yanlış bir mekana atadigimiz için buhar oldu.


    Sen önce etik kavramını öğren. TDK sozlugunde yazıyor. Onun ardından sizin küçük meselelerinizi konuşalım olur mu. Bu ülkenin şirketlerinin yaptıklarından bağımsız olarak ülkenin şimdi ve gelecekte ayakta kalması adına siyaset ve akraba iliskerinin mümkün olduğunca ayrı tutulması gerektiği gibi çok basit bir ahlaki konuyu kavrayabildiginde konuşalım.


    Bizim toplumuz dibine kadar yozlasmis , sokaktaki adamdan ülkenin her kademesine kadar Ahlakın ve Etiğin adını bile anamayan insanlar bu sınırların içinde mlsf...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Ağustos 2021; 21:53:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çürükdiş kullanıcısına yanıt

    Ne zaman adam oluruz size söyleyeyim. Damat olmanın avantaj değil dezavantaj yarattığı bir ülke inşa edebildigimizde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşşallah...


    Bir damat muhabbeti gidiyor.

    Selçuk Bayraktar damat olduğu için bunları yapmadı. Bunları yaptığı için damat oldu.

    Baykar Technologiesyoutube
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın gece ve gündüz ihtiyacı olan yakın menzil keşif, gözetleme, hedef tespit faaliyetlerini gerçekleştirmesi maksadıyla 2005 yılında Mini İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi başlatılmıştır. Bu tipte bir hava aracı ile askerimizin kendi hayatını riske atmadan, bulunduğu bölgenin etrafının gözlemlenmesine imkân sağlayacak, sırtta taşınabilen, ihtiyaç duyulduğunda kolayca monte edilip uçurulabilen bir sistem geliştirilmesi hedeflenmiştir. Katılımcı yerli firmalardan kendi prototip sistemlerini uçuş gösterimleri ile tanıtılması istenmiştir. Bu kapsamda Baykar bünyesinde gövdesinden elektronik kontrol sistemlerine kadar milli ve özgün olarak prototip mini iha geliştirilmiştir. Halen Baykar'da teknik müdür olarak görev yapan Selçuk Bayraktar o dönemde Amerika'nın en prestijli mühendislik okullarından olan MIT'de (Massachusetts Institute of Technology) doktora çalışması kapsamında agresif manevra kabiliyetine sahip helikopterlerin uçuş kontrol sistemlerini geliştirmekteydi. 2005 Ekim ayında TAI tesislerinde gerçekleştirilen mini iha uçuş gösterimi için Türkiye'de bulunan Selçuk Bayraktar başarıyla tamamlanan uçuşların hemen akabinde bu duygusal konuşmayı gerçekleştirmiştir. Bu demo sonrasında 2006 Ekim tarihinde Baykar firmasından 19 Sistem Mini İHA (76 Uçak ve 38 YKİ) sipariş verilmiştir. Bu proje kapsamında geliştirilen yeni tip Bayraktar Mini İHA Sistemleri ilk olarak 2007 Aralık ayında başarılı geçen kabuller sonrasında aktif operasyonel kullanıma girmiştir. Bayraktar Mini İHA https://tr.wikipedia.org/wiki/Bayraktar_Mini_%C4%B0HA
    https://www.youtube.com/watch?v=FlEyq2DRdP4
    Baykar Technologiesyoutube
    TRT BELGESEL KANALINDA 2009 YILINDA YAYINLANMIŞTIR.
    https://www.youtube.com/watch?v=v0XeRvVnBI4


    Cüneyt Özdemiryoutube
    Destek Olmak İçin ► http://bit.ly/cuneytozdemirdestek — Selçuk Bayraktar kimdir, Türkiye için neden önemli bir isim? İHA ve SİHA'ların üretim aşamasında neler yaşandı? Türkiye bu alanda neden dünya liderliğine oynuyor? İsteyen her ülke üretilen İHA ve SİHA'ları satın alıp kullanabiliyor mu? Sınır ötesi operasyonlarda nasıl bir fark yaratıldı? Üretilen ürünler yüzde yüz yerli ve milli mi? Dışa bağımlılıktan kurtulmak için neler yapılabilir? Teknofest nedir, neden düzenleniyor? Bu yıl neden Gaziantep'te düzenlenecek? İBB ile yaşanan polemiğin perde arkasında neler yaşandı? "Milli teknoloji hamlesi" nedir? Yurt dışında yaşayan mühendislere ne gibi tavsiyeleri olur? İnsansız deniz aracı üretimi yapılacak mı? Yurt dışında eğitim alan bilim insanlarının ve mühendislerin Türkiye'ye neden önemli? Gazeteci Cüneyt Özdemir yerli teknolojideki gelişmelerin nabzını tutarken Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'a merak edilenleri soruyor. — Tüm Videolar ► http://bit.ly/cuneytozdemirvideolar Yeni Videoları Kaçırmamak İçin ► http://bit.ly/cuneytozdemiryoutube — Sosyal Medya ► http://instagram.com/cuneytozdemir http://twitter.com/cuneytozdemir — #cuneytozdemir
    https://www.youtube.com/watch?v=Qho9jpWTioo


    Gereksiz konuşanlar biraz izlesin de daha iyisini yapabiliyorlarsa yapsınlar...!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoomBookTR -- 30 Ağustos 2021; 22:24:57 >




  • husamsdu kullanıcısına yanıt

    Binlerce bilim insani gitti, en basiti asiyi bulan Biontech firmasinin sahibi cift. Dr.Oz , Aziz Sancar vb. bunlar sadece adi duyulan kisiler. Bunlar gibi Abd de deprem muhendisligi yapandan tut, Otomotiv sektorunde, rol alan pozisyonlarda olan biliminsanlarina kadar dunya kadar insan var.


    Sen ulkede huzur, adalet kavramlarini yok eder. Ne idugu belirsiz 10 milyon soysuz insani ulkeye sokarsan, gelecek kaygisi yasayan insanlarda firsatlari degerlendirip gitmek zorunda kalir.


    Cehaletinizi kendinize saklayìn. Bu dunyanin her yerinde de bòyledir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Size gòre Abd deki herkes ulkesini satar. Zira orada calisan herkes oraya hizmet eden herkes zamaninda oraya para icin ya da ozgurce dusuncelerini dile getirebilmek icin gitmis. Ama asil sorun satmasi degil, su an Abd yi dunyanin en guclu ulkesi yapmasi. Bunlarin babasi Nikola Tesladir. Sirbistandan gòcmek zorunda kalmis maddi yoksunluk sebebiyle. Ve Abd deki bilimsel ortami ve maddi getiriyi tercih etmiš. Abd halen daha sir gibi onun notlarini saklar. Abd ye kattigi katkiyi varin siz dusunun. Stev Jobs babasi Suriyeli bir ailenin cocugudur. Elon Musk Guney Afrikali bir ailenin cocugudur. Bunlar en bariz en goze batan ornekler.


    Soylediginiz sey, sovenizmden òteye gitmez. Kimse ezildigi ulkede, bilimini ifa edemedigi yerde kalmak istemez. Biliminsani sizin gibi dunyaya bakmiyor. Senin rn kutsalin dini kitabinsa onun en kutsali, icraa ettigi bilim ve ona saglanan desteklerdir.


    Bu arada bu ulke, Hitlerden kačan binlerce yahudiyi kabul etti, Ataturk bizxat biliminsanlarini davet etti. Bugun ki universitelerin kelli felli olanlarinin hepsinde o hocalarin izleri halen vardir. Onlarin ogrettigi matematik sayesinde bu ulkede bilim fizik muhendis gelišti.


    Bakis acinizi biraz genisletin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 30 Ağustos 2021; 23:29:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    Size gòre Abd deki herkes ulkesini satar. Zira orada calisan herkes oraya hizmet eden herkes zamaninda oraya para icin ya da ozgurce dusuncelerini dile getirebilmek icin gitmis. Ama asil sorun satmasi degil, su an Abd yi dunyanin en guclu ulkesi yapmasi. Bunlarin babasi Nikola Tesladir. Sirbistandan gòcmek zorunda kalmis maddi yoksunluk sebebiyle. Ve Abd deki bilimsel ortami ve maddi getiriyi tercih etmiš. Abd halen daha sir gibi onun notlarini saklar. Abd ye kattigi katkiyi varin siz dusunun. Stev Jobs babasi Suriyeli bir ailenin cocugudur. Elon Musk Guney Afrikali bir ailenin cocugudur. Bunlar en bariz en goze batan ornekler.


    Soylediginiz sey, sovenizmden òteye gitmez. Kimse ezildigi ulkede, bilimini ifa edemedigi yerde kalmak istemez. Biliminsani sizin gibi dunyaya bakmiyor. Senin rn kutsalin dini kitabinsa onun en kutsali, icraa ettigi bilim ve ona saglanan desteklerdir.


    Bu arada bu ulke, Hitlerden kačan binlerce yahudiyi kabul etti, Ataturk bizxat biliminsanlarini davet etti. Bugun ki universitelerin kelli felli olanlarinin hepsinde o hocalarin izleri halen vardir. Onlarin ogrettigi matematik sayesinde bu ulkede bilim fizik muhendis gelišti.


    Bakis acinizi biraz genisletin

    Bir arkadaş daha yazmış ama alıntılama gözükmediği için görmemişim. Aşağı yukarı mantık aynı, Birincisi ben hepsi için demedim bilgisini para ile satan ülkesine ihanet etmekten rahatsız olmayan kişiler için dedim. Yani kısacası ben herşeyn başında Ahlâk olması gerektiğini düşünen biriyim. Bilimdede Ahlâk olmadığında insan kurtarmak için yapılan ilaçlar insan öldürmek içinde yapılabiliyor. Yani ülkesi için çabalamak biraz maddi gelir kaybına yada başka birşeye sebep oluyorsa insan ülkesini seviyorsa buna razı olur.


    Yani örnek verdiğiniz kişilerden bazısı çocukken ülkeden gitmiş bu kişiye ben ne ihanet etmiş nede para için satmış derim. Ama Burada Okuyan yada buranın imkânları ile yurtdışında okuyup, yurtdışındada olsa ülkesinin faydası için çalışmayan çabalamayan hatta ülkesinin zararına çabalayan kim varsa benim için değersizdir.


    Abd özelinde orada bir sorun olsa o ülke için çabalayıp kurtulması için mücadele verecek kişi sayısı bana göre azdır. Şuan abd dünyanın en iyi ekonomisi ve silah gücü var diye orada duruyorlar. Yani bu durumu mesela çin için diyemeyiz. Çünkü dünyanın maddi ve silah gücü olarak en geri ülkesi olsada oranın halkı ülkesi için herşeyi yapar çabalar (not: olarak söyleyeyim ben çini hiç sevmem iki sevmediğimden hangisi derseniz abd derim) ama abd ve orada yaşayanlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Bir ülke halkını iyi ve güzel günde değil zor durumdayken tavrından anlarsınız. O yüzden diyorum Kişilerin bu ülkede kritik mevkilere ve önemli yerlere getirirken Ahlâki yeterlilik çok önemlidir. Bilim insanı yetiştirebilirsiniz ama o bilim insanının Ahlâki bir yeterliliği yok ise o bilim insanı yeri geldiğinde ülkeyi hiç düşünmeden satabilecek bir zihniyete sahip olabilir.


    Benim bakış açımın dar olduğunu söyleyen siz birde bu açıdan durumu değerlendirin isterseniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 30 Ağustos 2021; 23:41:47 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    dostum anlaşılan okuduğunu algılamada sorunun var.. verdiğin tepkiler de tipik troll tepkisi efekti oluşturdu bende.. hatırlatayım:

    sen bu işleri yapan firmanın cb ile akraba olması etik değil demiştin! bende sana 2 soru sormuştum. o iki soruya cevap ver ondan sora başka konulara gir.. eğer ki sorular senin kapasiteni aştıysa sana yardımcı olabilecek çok arkadaş vardır forumda, kusura bakma ben sana yardımcı olamayacağım.. 2 soruya cevap vermeyeceksende boşuna kendini yorup bireyler yazma, benim de vaktimi sana cevap vermek için boşa harcatma..

  • Bu işin mimarı Necmettin Erbakan'dır..

  • çerkes89 Ç kullanıcısına yanıt

    Dostum sizlerin etik ahlak vb gibi kavramlarınız gelişmemiş dolayısıyla iletişim kuramıyorum çünkü değerleriniz yok.


    Karşımda füzelerin önünde ip gibi dizilmiş bir kuzey kore halkı var gibi hissediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Ağustos 2021; 23:52:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle youmları okudum açıkcası çekinerek okudum fakat ne kadar güzel, tek yürek olmamız. Dil din ırk siyasi görüş farketmeden. Bu gurur hepimizin

  • Vatana hizmet böyle bir şey işte.
    Hiç kimse bok atmasın.
    Bu konuda doğru yolda ilerliyoruz.
    Yüce Allah bizlere çok daha iyi bir savunma sanayii kurarak düşmanı caydırmayı nasip eylesin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu işler çok karışık geliyor hiç anlamıyorum, uzaktan kumandalı uçak gibi birşey galiba bunlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnrdrsn C kullanıcısına yanıt

    IHA is kolunun, sırf Tayyip'in damadını zengin etmek için TAI'nin elinden alınmış olduğu bilinen bir gerçek. Yoksa sırf damada vermek için TAI'den alınmamış olsa bunlar yine yapılırdı, sadece 10 yıl daha erken olurdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    😂😂 he he İha yı da Ecevit yapmıştı dimi..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/akinci-tiha-tsk-ya-teslim-edildi-bayraktar-tb3-un-ucus-tarihi-aciklandi--150347558-3#150364300

    Yine yapılırdı gerçekten. O kadar mühendisimiz var ki bu zorluklarla her dakika baş edebiliyor :)

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.