Şimdi Ara

Akım korumalı prizlerin içeriği nedir? Devresi nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
15.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar her evde moda olmaya başlayan bu cihazların içeriği nedir?

Görünüşe göre içine bir devre sığacak kadar büyüklüğü yok hatta bildiğimiz 3lü priz görünümde olanları var ve üstünde "4500 amperakım korumalı" yazıyor. Bu ne iştir arkadaşlar, sizce gerçek mi bu yoksa çin oyunları mı ?

• Akım Korumalı piriz dedikleri şey,

Pirizin içine 1 ad Varistör var herkes alıp normal prizin içinede koysa olur ancak elektronik çihazların tüm 220v ac girişlerinde bu varistörler vardır,

Varistör ne işe yarar onuda açıklayayım,

Varistörün teknik adı VDR( voltage dependent resistör) dür.Üzerinde yazan gerilim arttıkça,direnci düşer.Devreye genelde paralel bağlanır.Böylece gerilim artınca,fazla gerilimi kendi üzerine alır.devreyi böylece korumaya alır .Ayrıca ac akımlarda çalıan cihazlar ilk çalışma anında pik akımı oluşur bu pik akımlarını söndürmek için kullanılır ,

ekte verdiğim pirizede 1 ad varistör koymuşlar akım korumalı priz diye satıyorlar,

ege

• quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Akım Korumalı piriz dedikleri şey,

Pirizin içine 1 ad Varistör var herkes alıp normal prizin içinede koysa olur ancak elektronik çihazların tüm 220v ac girişlerinde bu varistörler vardır,

Varistör ne işe yarar onuda açıklayayım,

Varistörün teknik adı VDR( voltage dependent resistör) dür.Üzerinde yazan gerilim arttıkça,direnci düşer.Devreye genelde paralel bağlanır.Böylece gerilim artınca,fazla gerilimi kendi üzerine alır.devreyi böylece korumaya alır .Ayrıca ac akımlarda çalıan cihazlar ilk çalışma anında pik akımı oluşur bu pik akımlarını söndürmek için kullanılır ,

ekte verdiğim pirizede 1 ad varistör koymuşlar akım korumalı priz diye satıyorlar,

ege
    @egealtay hocam bilgilendirme için teşekkürler.Peki kendimiz bir akım korumalı priz yapmak istesek en iyi koruma için içine ne gibi düzenekler kurulmalı?(Fiyat/performans çerçevesinde tabi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

@egealtay hocam bilgilendirme için teşekkürler.Peki kendimiz bir akım korumalı priz yapmak istesek en iyi koruma için içine ne gibi düzenekler kurulmalı?(Fiyat/performans çerçevesinde tabi)

Alıntıları Göster
    yani o zaman bu sadece pazarlama için uydurulan birşey.
    Çünkü bim mağazasına da gelecek;

almayı düşünüyorum ama bu da kandırık olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Alıntıları Göster
    Çalışan her çihazın çektigi bir akım vardır ornek vermek gerekirse ,

Diyelimki bir ütünüz var normal çalımada 4 amper çekiyor eğer set çalışma aralığına dersenizki 4.2 amper üzerine çıkarsa ütüyü kapatsın sistem sürekli olarak amperi kontrol eder olası bir sebepten dolayı ütü 4.2 ampere gelirse hemen ütüyü kapatır kısaca akım koruma böyle olmalıdır,
    ben böyle bir sistemi yaparım lcd ekranlı olacak an ve an çekilen akımı göreceksiniz ve set aralıgı girenbileceksiniz,

ege

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

10 tl gold da satılıyor kargosuz bime alternatif olurmu bilemedim
    http://www.gold.com.tr/U204465/S-link-5-li-Akim-Korumali-Priz

• quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

10 tl gold da satılıyor kargosuz bime alternatif olurmu bilemedim
    http://www.gold.com.tr/U204465/S-link-5-li-Akim-Korumali-Priz

Alıntıları Göster
    http://www.gold.com.tr/OK9706066/Kargo-Bedava-Kampanyasi buradan bakınca 14 lira gözüküyor.Ama kargo bedava

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

http://www.gold.com.tr/OK9706066/Kargo-Bedava-Kampanyasi buradan bakınca 14 lira gözüküyor.Ama kargo bedava
    özdilekte verdiğin linkin aynısından var S-link yazıyor. O da 10 lira. Alacaktım ama muhtemelen içinde o varistörlerden var.

ilin ilginç yanı ben geçen 5 li tuşlu 4 lü priz aldım 16 tl idi. Bu nasıl bu kadar ucuz o zaman. Bi de akım korumalı diyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 1 Mayıs 2013; 14:08:35 >

• quote:

ben bu ürünü sıcak fırsatlar bölümünde görmüştümhttp://forum.donanimhaber.com/m_74442717/tm.htm
    akşam yazdığımda 9.90 tl di yeni güne zamla başlamışlar bu ürün 1 haftadır bu fiyata sattılar
    @yücelnet bimden 20 tl ye satın alıcam deyince aklıma geldi yazayım dedim hep iyi niyetimden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zokur -- 1 Mayıs 2013; 18:45:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

ben bu ürünü sıcak fırsatlar bölümünde görmüştümhttp://forum.donanimhaber.com/m_74442717/tm.htm
    akşam yazdığımda 9.90 tl di yeni güne zamla başlamışlar bu ürün 1 haftadır bu fiyata sattılar
    @yücelnet bimden 20 tl ye satın alıcam deyince aklıma geldi yazayım dedim hep iyi niyetimden

Alıntıları Göster
    Yok kardeşim zaten seni bilmiyor muyum

Ben sadece güncel bilgi fiyatı yazdım.Bilgilendirmen için teşekkürler ...

İyi günler

• 4500 amper nedir o prizden 4500 amper geçsin lamba olur lamba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

4500 amper nedir o prizden 4500 amper geçsin lamba olur lamba.
    Aha konu enerji tasarruf cihazına yöneliyor :D
    4500V şok gerilimi 13500A max ani akımı, iyiymiş :D o kablodan 100A geçirsen kömür olur, neyin kafası bu :D tek damarlı bile değildir onun kablosu,
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Aha konu enerji tasarruf cihazına yöneliyor :D
    4500V şok gerilimi 13500A max ani akımı, iyiymiş :D o kablodan 100A geçirsen kömür olur, neyin kafası bu :D tek damarlı bile değildir onun kablosu,

Alıntıları Göster
    peki saniyenin bilmem kaçta kaçı kadar bir sürede bu kadar akım olamaz mı ?
  • quote:

Ne yalan söyliyeyim bilemedim. gümüş alaşımlı falanmıda bu kadar dayanıklı :D pek inandırıcı gelmedi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

Ne yalan söyliyeyim bilemedim. gümüş alaşımlı falanmıda bu kadar dayanıklı :D pek inandırıcı gelmedi bana

Alıntıları Göster
    yok mu elektrik uzmanı arkadaşlar bu akım korumalı prizin nasıl yapılacağını anlatabilecek? ya da şöyle sorayım, internetten ben bu varistörlerden alsam, her prizin içine taksam, akım koruma yapmış olur muyum? yoksa o priz üreticileri benim evde yapamayacağım bazı devreler mi ekliyor? bir de varistör nasıl alınmalı, çeşitleri var internette.
    Burada resistör satıyorlar ama bilemedim şimdi hangisi olmalı, 510v olan var 420v olan var, 300 var.. daha yüksek volt bağlamak daha mı iyi olur?

bu resim de bir diğer bulduğum priz düzeneği, elbette böyle komplike bir şeyi ben yapamam, uğraşam da. ama merak ettiğim o varistörleri direk kullanamaz mıyız? Akım korumalı prizlerin içeriği nedir? Devresi nasıldır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuriciftcioglu -- 23 Aralık 2015; 15:47:48 >

• Arkadaşlar 1 yıl önce philips spn3040c model akım korumalı priz aldım normalde bir taraf kırmızı bir tarafı mavi ışık yanıyor bugüne kadar bir sorun yoktu bugün açtığımda sadece kırmızı ışığın yandıģını mavi ışığın yanmadığını gördüm bu bir arızamıdır bu şekilde kullanmanın sakıncası olurmu bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 66 yozgat -- 22 Mayıs 2016; 1:20:27 >

• Bu resimde flaşlı olduğu için ışıklar tam belli değil
    Bu mesaja eklenen görseller:

• 66 yozgat 6 kullanıcısına yanıt
    Prizin kılavuzunu okudum. Mavi gösterge power, kırmızı protection(koruma) olarak geçiyor. Koruma özelliği kırmızı yandığı sürece aktif. Mavi gösterge sönmesiyle ilgili birşeye rastlamadım. Yanmaması muhtemelen arıza kaynaklı. Kırmızı sönseydi koruma devredışı kalır, priz kullanılır denilebilirdi ve bu arıza sayılmazdı. Bu durumda prizin garantisi devam ediyorken philips müşterilerine hizm. Eposta yazın servis işlemi başlatsınlar. Büyük ihtimal yenisiyle değişirler.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmen için sağol kardeşim ben akım korumalı prizi alalı 1 yıl oldu olarak biliyordum ama 2 yıl olmuş hatta iki yılı bir ay geçmiş bu durumda değişim yapacaklarını zannetmiyorum bu durumda en iyisi tamire göndermek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 66 yozgat -- 22 Mayıs 2016; 23:04:30 >
  • Bir konuyu daha hortlamış olucam :) bu varistör lerden alsam evin duvarlarındaki bütün prizlere taksam ise yararmı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.