Şimdi Ara

Akıllı telefona 6V vermek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S3 Mini ye 6V 4Ah aküyü direk bağlasak ne olur ? Yanma falan olurmu yoksa ona göre ayarlarmı telefon ? Elektrik konusunda bilgim hat safhada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Redese kullanıcısına yanıt
    Kabul edilen şarj cihazı voltajı genelde 4.75V ile 5.25V arasında. 6V ile risk almayın. Kısa süreli dayanırsa da, uzun şarj sürelerinde ısınma yüzünden arızalanabilir. 6V akünün tam 6 değil, biraz daha yüksek gerilim vereceğini de hesaba katarsak, örneğin 2 tane seri diyot koyarak gerilimi istenilen aralığa getirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Kabul edilen şarj cihazı voltajı genelde 4.75V ile 5.25V arasında. 6V ile risk almayın. Kısa süreli dayanırsa da, uzun şarj sürelerinde ısınma yüzünden arızalanabilir. 6V akünün tam 6 değil, biraz daha yüksek gerilim vereceğini de hesaba katarsak, örneğin 2 tane seri diyot koyarak gerilimi istenilen aralığa getirebilirsiniz.

Hocam diyotların değerlerini yazarmısın ?

S3'ün şarjı kaç amperlik ezbere bilmiyorum ama 1A'in altındaysa 1N4001 serisi, 1A'i geçiyorsa 1N5400 serisi olabilir.
  • Bildigim kadariyla sarj esnasinda 700 mA civari cekiyor.

• Step down ile powerbank yapilabilir, dagda bayirda kullanilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Step down ile powerbank yapilabilir, dagda bayirda kullanilir..

Bana parçaları söyle hocam yapılır belki. step down olarak 7805 olur mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    7805'in minimum giriş gerilimi 7V civarında olduğu için kullanamazsınız. Piyasadan bir süredir uzak olduğum için hangisi piyasada mevcut bilmiyorum ama 5V, "low dropout" bir regülatör bulmanız lazım. Daha kolay olsun diye diyot demiştim zaten
  • Ben Discovery telefona yanlıslıkla 12 volt bağladım. Ekranda yüksek voltaj -şarj aletinizi derhal çıkarın yazısı çıktı. Bir şey olmadı telefona. Hayret ettim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.