Bildirim
Akıllı telefona 6V vermek.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Kabul edilen şarj cihazı voltajı genelde 4.75V ile 5.25V arasında. 6V ile risk almayın. Kısa süreli dayanırsa da, uzun şarj sürelerinde ısınma yüzünden arızalanabilir. 6V akünün tam 6 değil, biraz daha yüksek gerilim vereceğini de hesaba katarsak, örneğin 2 tane seri diyot koyarak gerilimi istenilen aralığa getirebilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: Teknomani.com
Kabul edilen şarj cihazı voltajı genelde 4.75V ile 5.25V arasında. 6V ile risk almayın. Kısa süreli dayanırsa da, uzun şarj sürelerinde ısınma yüzünden arızalanabilir. 6V akünün tam 6 değil, biraz daha yüksek gerilim vereceğini de hesaba katarsak, örneğin 2 tane seri diyot koyarak gerilimi istenilen aralığa getirebilirsiniz.
Hocam diyotların değerlerini yazarmısın ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
S3'ün şarjı kaç amperlik ezbere bilmiyorum ama 1A'in altındaysa 1N4001 serisi, 1A'i geçiyorsa 1N5400 serisi olabilir. -
Bildigim kadariyla sarj esnasinda 700 mA civari cekiyor.
Step down ile powerbank yapilabilir, dagda bayirda kullanilir..
quote:
Orijinalden alıntı: Ch4ylak
Step down ile powerbank yapilabilir, dagda bayirda kullanilir..
Bana parçaları söyle hocam yapılır belki. step down olarak 7805 olur mu ?
7805'in minimum giriş gerilimi 7V civarında olduğu için kullanamazsınız. Piyasadan bir süredir uzak olduğum için hangisi piyasada mevcut bilmiyorum ama 5V, "low dropout" bir regülatör bulmanız lazım. Daha kolay olsun diye diyot demiştim zaten -
Ben Discovery telefona yanlıslıkla 12 volt bağladım. Ekranda yüksek voltaj -şarj aletinizi derhal çıkarın yazısı çıktı. Bir şey olmadı telefona. Hayret ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X