Şimdi Ara

Akbank'ta sistem çöktü! İşlem yapılamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
9
Favori
28.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akbank'ta sistem çöktü! İşlem yapılamıyor

Yerli sermaye ile işletilen en büyük bankalardan Akbank, büyük bir problem yaşıyor. Akbank’ın dijital sistemleri çöktü. İnternet şubesi, mobil şube ve ATM’ler hizmet vermiyor. Pos cihazları sisteme bağlanamadığı için kartlı ödemeler yapılamıyor. Neredeyse hiçbir bankacılık işlemi yapılamıyor. Sorun yaklaşık 2 saattir devam ediyor.

Ayrıca Bkz.İkinci Solarwinds vakası: 200 şirket etkilendi

Akbank konuyla ilgili olarak Twitter’dan bir açıklama yayınladı. Şu ifadelere yer verildi:

“Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz.”

Akbank, sistemlerin kapalı olduğu süre boyunca büyük maddi kayıp yaşadı. Ayrıca siber saldırıya uğradığına yönelik çeşitli iddialar ortaya çıktı. Akbank bu konu hakkında yeni bir açıklama daha yaptı ve kesintinin sebebinin siber saldırı olmadığını belirtti. Hiçbir güvenlik sorunu bulunmadığı ifade edildi.

• Sene 2008 SMS geldi cebime paranız ATM’den çekildi diye.paramı Ukrayna’dan cekmiş hackerlar.müşteri hizmetleri suçu bana attı bilgisayarınıza virüs bulaşmıştır diye.bilgisayardan o kadar anlayan ben hatalıymışım.Hemen araştırdım forumdan.internet bankacılığı olmayan ebeler dedeler emeklilerinde parası çekilmiş binlerce mağdur var.Akbank bankamatik kartlarının bankaya ait şifresini ne yapmış bilin bakalım 0000 😂birde içerden bilgi sızdıran biri müşterilerin kart bilgilerini hackerlara bildirince adamlar kart kopyalama makinası ile çayır çayır cekmişler taaa Ukrayna’daki ATM’lerden.Ama malum medya reklam alamayız korkusuyla haber yapmıyor.Neyse aradım müşteri hizmetlerini dedim hata bende değil sizde mahkemeye vereceğim basına haber vereceğim felan deyince ertesi gün param yattı.Madem hata bendeydi niye para yattı?ilk işim tüm hesaplarımı kapatmak oldu.Eşimin evlenmeden önce hesabı varmış Akbank’ta.evlendikten sonra tam 4 kez şubeye gittik defalarca müşteri hizmetlerini aradık kızlık soyadını değiştiremediler.Anlayın işte nasıl banka olduğunu.güvenliğe nasıl önem verdiğini.çok kaliteli mühendisler çalıştırdıklarını😁
    Arkadaşlar Merhaba

Yaklaşık iki gündür benim gibi akbank kullanıcıları inanılmaz mağduriyetler yaşıyorlar.Herkesin kenarda parası yada başka banka hesaplarına bölebileceği bir parası olmayabilir.Markette mahsur kalanmı, yemek yiyemiyenmi, faturasını ödiyemiyenmi aklınıza gelmeyecek mağduriyetler yaşanıyor.Emin olun sosyal medya kullanmayan ve daha ne mağduriyetler yaşayan insanlar var.

Birgün bile gecikmeye giren borçlara ceza ve faiz işleyen banka iki gündür yaşattığı maddi manev bu mağduriyetin cezasını nasıl ödeyecek??

Bu platform aracılığı ile yaşadığımız maddi manevi mağduriyetlerin tazminat olarak alınmasını için beraber olup bir dava açalım? Bu platformda avukat olup yardımcı olacak arkadaşlarda varsa çok daha iyi olur.
    Benim esas kızdığım nokta hükümet veya ilgili devlet kurumlarından bir ses gelmemesi.
    Adamların borcunu silerken iyi, şimdi vatandaş mağdur olmuş ne BDDK dan ne de diğer kurumlardan bir açıklama yok. Ne zaman böyle kurumlara derdini anlatsan şirketi değil vatandaşı suçluyorlar. BDDK, BTK vs hepsi halkı korumak yerine, şirketleri koruyor. Şu durumda BDDK veya diğer kurumlar masaya yumruğunu vuracak, 2 gündür vatandaşı mağdur ediyorsunuz, sorunu çözün 1 gün daha sürerse cezayı yapıştıracak, yok 1 hafta devam etti mi bankacılık lisansını geri alacak. Bu kadar net.

benim hiç akbank'ta hesabım olmadı.

hesabım olsaydı bu işlerden hemen sonra çekerdim hepsini..

1 gün fatura ödemesek, kredi borcunu ödemesek hemen uyarı telefon mesaj gelir üstüne de faiz eklenir.

bu müşterinin ihmalkarıdır anlarım.

bankanın dijital veri hizmetlerini sürdürememesi de tamamen bankanın hatasıdır.

umarım akbank bu işten sonra her birinize bonus para gönderir de konu kapanır, yoksa 1 dk paranızı tutmayın.

diğer bankalara da umarım ders olur bu durum.

• ben de sorun bende mi diyordum :)

• inşallah sakat bir durum çıkmaz.

• aycibin A kullanıcısına yanıt
    Aynen sıkıntı bende sandım sildim mobil bankacılığı yeniden yükledim meğer akbank çökmüş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah cezalarını versin.

• Böyle bir duruma kimse anlayış göstermez

• Borcunu öderken az geciktirsen hemen faizi yapıştırırlar. Şimdi banka bu gecikme yüzünden müşterilerine bir ödeme yapacak mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2017 de mi ne bunlar en iyi dijital bankacılık bilmem ne ödülü aldı. Tebrik ederiz kendilerini

• Dün akşam saat 20:45 civarı Akbank ATM'ye kartı taktım, şifre sordu, düzgün ve emin şekilde doğru ve bir kez girdim ama "3 kere hatalı girdiğiniz için kartınız bloke olmuştur" dedi. Haydaa kart gitti şimdi uğraş dur diye düşünürken "kartınızı almayı unutmayın" benzeri yazı geldi ve kartı aldım yürüdüm gittim. Bugün başka bir ATM'de denemeyi düşünüyordum bu olay patlak verdi.

1 yıl önce de aynı şifre saçmalığını yapıp kartımı gerçekten almıştı. Anında müşteri hizmetlerini arayınca da tam 27 dakika telefonda kalıp, biri diğerine aktarıyor, sonra o başkasına ama çözemediler, kart gitti, sonra yeni kart vb.

@Pc.programcı aynı konuda 5-10 tane ödül oluyor, fiyatları oluyor, ödüyorsun parayı alıyorsun ödülü, sorun yok, öyle bir ödüldür bunlarınki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkayu -- 6 Temmuz 2021; 17:01:17 >
  • her maaş dönemi atm lerinin yarısı çalışmıyor zaten çalışmak zorunda kaldıgım en berbat banka

• twitter'da dostlar 100 lira chip para isterük diye yüklenmiş :)

• Türkiyeye gelen tosuncuk akbankı satın almış, noterde devir işlemleri yapılıyormuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bir kaç gün önce
    ininal barkod numaramı ATM girince
    sistem kendini resetliyordu !

• Beter olun.

• içerden bilgi geldi, durum kötü çözemiyorlar bir türlü, sorunun nedenini bile bulamadılar, vasat mühendis çalıştırmanın sonucu...

• Yurtdışındayım 2 gün önce uçak bileti alıcam. Neyse şifre geldi girdim. Pat kartı bloke ettiler durup dururken. Bunların ben sistemlerini ....... O gün bugün hala açtıramadım. Kredi kartına bağlı hiç bir ödemem yapılmadı. Tr telefon hattımda kapanmış ))) şifre gönderiyoruz diyor . Ödeme yapılmadığı için hat kapalı. Hesapta para var, bari ordan çekin oda olmaz. Kısacası Akbank pişmanlık.

• Pc.programcı kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaş niye felaket sevicisi olmayı seçiyorsunuz anlamıyorum ciddiyim. Akbank'ı gram sevmem önünden dahi geçerken çemkiririm uyuz bir bankadır ama bu tip durumlarda kalınabiliyor.
    O yıl ödül alırken para yedirip almadıkları için hakettiklerini söyleyebiliriz.
    Müşterilerine bu askaklıktan ötürü bir özür yahut telafi çalışması olacak mı asıl bunu sormanız lazımdı. sanki gavurun bankası.

• Saat 21:46 ve hala Akbank Mobile girilemiyor. İnanılır gibi değil.

• iyiki akbankın müşterisi değilim yoksa çıldırırdım ne demek 4-5 saat mobil'e giriş yapılamaması en fenası kartlı ödemelerde sıkıntı çıkması yıl 2021 acil durumlar için aksiyon planı yok muymuş bunların

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.