Şimdi Ara

AKARYAKIT FİRMALARI VE MAZOT FİRMASI SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın Aleyküm değerli forum okuyucları..Ben şimdi dizel binek araç aldım 2004 model,hyundaı..Sorum şu;
    1)En iyi ve Kaliteli eurodizel hangi firmadadır?
    2)Alacağım mazotun PERFORMANS VE EKONOMİK Ve MOTOR TEMİZLEME,YAĞLAMA,ONARMA VS.. gibi ekstra özellikli eurodizel firma hangisidir acaba?Çünkü Her firmanın kendine göre KATKI MADDESİ varmış? Tabi istasyon çok olan firma tercihimiz olsun istiyorum..

Sizden Bilgili,Tecrübeli kardeşlerimizden,abilerimizden yardım,destek istiyorum..Çünkü dizel araç için mazot çok önemli diye bana özellikle uyardılar..
    Şimdiden Yardımlarınız ve destekleriniz için Teşekkürler...Ayrıca herkesin RAMAZAN BAYRAMINI kutlarım..

• Benim sıralamam

1)Shell

2)Total

3)PO

Motor HDi.

Mesela bazı motorlara Shell iyi gelmiyor

Vmax ve Excellium güzel menzil veriyor.

Shell GTL vermiyor
  • renoya total. Toyotaya opet
  • Arkadaşım inan bana bunların hiçbir farkı yok... Gözünüzü seveyim zaten dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz. Birde gidip yok excellium, yok vpower, yok ultraforce diye gidip normal dizel'in üzerine 10-15 kuruş daha fark vermenin hiçbir esprisi yok.

Ben İstanbul'da yaşıyorum bundan önce Punto ve 207 kullandım daima yakıtı Türkoil, Energy, Türkiye Petrolleri ve Full istasyonlarından aldım. Bunca yılda hiçbir problem yaşamadım. Çünkü diğer yakıt firmalarına göre enaz litrede 30 kuruş daha ucuz. Buda bir depoda nerdeyse 20 lira fark yapar.

Şuan Bravo 1.6 Multijet kullanıyorum ve yakıtı yine Türkiye Petrollerinden alıyorum. Normal istasyonlarda 4.40 küsür olan dizeli ben 4.07 olarak alıyorum ve euro dizel.

Tabikide ucuz diyede köy yollarındaki ismi cismi belli olmayan istasyonlardan almayacaksın ama büyükşehirlerde yaşıyorsan en ucuz nerdeyse ordan al. Kafanıda hiç takma

Rafineriden hepsi aynı yerden çıkıyor...

Burda mutlaka bazıları gelip yok şurdan al yoksa motoru eline alırsın, yok mazot pompan arızalanır yok bilmem sıkıntı yaşarsın diyenlerde olacaktır...

Karar Senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultracimbom -- 8 Ağustos 2013; 0:25:22 >

• Malesef öyle dostum herifler dalga geçercesine 4 kuruş indirim yapmışlar sevinenler var ne günlere kaldık ...
  • PERFORMANS+MENZİL=???.. VMAX EURODİZEL MESELA NASILDIR?SAYIN ARKADAŞLAR..
  • Hepsi aynı falan değil arkadaşlar.Arabama Total harici bi yerden yakıt alınca sesi artıyor performansı düşüyor.Bariz şekilde hem de.Kaç kere denedim ve her seferinde sonuç aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysml

PERFORMANS+MENZİL=???.. VMAX EURODİZEL MESELA NASILDIR?SAYIN ARKADAŞLAR..

Toyota kullaniyorum vmax performance olarak dusuk menzil olarak uzun bir kullanimi var ama ben shell den aliyorum GTL en iyisi o . Vmax le cok bayiliyor , GTL hem performance li hemde buna bagli menzil iyi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 numara karıştırılmamış, hile hurda olmayan , her hangi bir mazot alınabilir. Ama sorun şu ucuz oldumu insanın aklı hep acaba 10 numara katmışlarmıdır a gidiyor
  • ARAŞTIRMA SONUÇLARIM;
    *OPET;PERFORMANS KÖTÜ,MENZİL İYİ,MOTOR SESİ BİRAZ YÜKSEK (KULLANDIĞI KATKI MADDE TÜRK MALI,İSTASYON SAYISI İYİ)
    *PETROL OFİSİ; PERFORMANS NORMAL;MENZİL İYİ;MOTOR SESİ NORMAL(İSTASYON HERYERDE KÖYDE,İLÇEDE VAR;KATKI MADDELERİ V MAX USA KANADA MALI)
    *TOTAL;PERFORMANS İYİ,MENZİL İYİ;MOTOR SESİ BENZİNLİ ARAÇA GİBİ(İSTASYON ÇOK AZ;KATKI MADDELERİ EXCİLİUM FRANSIZ)
    *BP;1 SEFER ALDIM,BÜTÜN ÖZELLİKLERİ İLE VASAT
    *LUKOİL;PERFORMANS İYİ,MENZİL İYİ,MOTOR SESİ NORMAL(İSTASYON SAYISI AZ;KATKI MADDELERİ ECTO DİZEL,RUS MALI..)
    *SHELL V POWER DİESEL(FUELSAVE DENEMEDİM);PERFORMANS SÜPER;MENZİL KÖTÜ;MOTOR SESİ DÜŞÜK (İSTASYON SAYISI NORMAL,KATKI MADDELERİ İNGİLİZ MALI)..TŞKLER...

SİZLERİN FİKİRLERİ NEDİR ACABA?
  • 2013 manuel passat tdi , nisanda qldim, total euro exelium diesel kullaniyorum , max tork araliginda arac canli , depoyu tamamen bosaltip 75 tl shell gtl aldim , dusuk devirde arac ataklasti ama max tork araligindaki yqpistirma hissi azaldi , benim algima gore shell gtl dusuk devirde atak ama yakit sarfiyati saniyorum biraz fazla , hemdebpahali .
    Vw grubunda vuruntu yapar diye gtl kuppanmiyorum total tev %5 indirimim var , doco total den aliyorum, ayni bayii ayni pompadan , suan problem yok, ama s.ici icin shell gtl aklimi kurcaliyor :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç birinin bir diğerinden farkı yok. Ama yok diye de adı sanı duyulmamış yerden almayın. Ben 1 kere mecbur kaldım ve aldım. 20TL'lik LPG aldım 15-20 km gidemedim. Yarısı hava idi sanırım
  • Ailecek Hem diesel hemde benzinli araçlarımızda Opet i tercih ediyoruz senelerdir, hiç bir sıkıntı yaşamadık.
  • PETROL OFİSİNDE BULUNAN V MAX EURODİZEL NASIL SİZCE BEYLER?KATKI MADDESİ VE ÜRÜN HAKKINDA TEKNİK VE TEORİK BİLGİSİ OLAN VARSA PAYALABİLİRMİ ACABA,.....TŞKLER...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.