Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Airbag Ömrü Kaç Sene?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzaktan bir akrabam kaza geçirmiş ve aracın airbagleri patlamış. Bildiğin bomba gibi patlamış yani. Sürücü ve yolcuda bir sağlık sorunu yok ama airbagler patlayınca döşeme kısmı yanmış kül olmuş. Araç 2005 model. Marka ismi vermeyim konu başka yerlere gitmesin. Bu airbaglerin ömrü kaç sene oluyor? Bunu bilelimki bundan sonra ömrünü tamamlamış airbagli araç almayalım Mazallah güvenli arabaya bineceğiz diye yüzümüz gözümüz yanmasın.

• 10
  • Bazı firmalar 10 sene garanti veriyor ama tam bilemeyeceğim.

Bir de sanayide patlakları yalap şap tamir edip sağlam diye iteliyorlarmış, belki de onlardan birine denk gelmiş olabilir.
  • benimde merak ettiğim konu bu. 10 sene sonra airbagların çalışmama ihtimalleri var yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka verseniz daha iyi olur o markadan uzak dururduk.
  • 10 sene omur veriliyor , 10 sene sonra patlamasina garanti verilmiyor yani turkcesi calismiyor. Ama normalden fazla patlamasi baska birsey, arac 30 yillikta olsa boyle birsey olmamali. bahsi gecen marka nedir merak ettim dogrusu.

• Bizim hanıma, kardeşimin bindiği 1999 model Opel Corsayı aldık. Alır almaz sanayiye çektim aracı. Orada ustayla bu konuyu konuştum. Oda 10 sene çalışacağını söyledi. Ama öylesine gayriihtiyari söyledi gibi geldi bana... Şu an sanki araçta airbag yok diye düşünerek biniyoruz maalesef...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben net bir yazılı kaynakta 10 sene olduğuna dair bişey bulamadım.Bana biraz söylenti gibi geliyor ama doğru olma ihtimali de bir hayli yüksek çünkü sonuçta azot şişiriyor.Azot zamanla özelliğini yitirebilir.
  • 2002 sonrası üretilenler kesinlikle ömür boyu garantiliymiş, 1998 sonrası içinde garanti veriyor çoğu marka. ondan öncekiler için 15 yıl diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 1 Ekim 2013; 23:22:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

2002 sonrası üretilenler kesinlikle ömür boyu garantiliymiş, 1998 sonrası içinde garanti veriyor çoğu marka. ondan öncekiler için 15 yıl diyorlar.

Kaynak varmı
  • Bazi markalar 8 bazilari 10 yil diyordu.

Ancak gordugum kadariyla patlamama durumu pek yok.

1-) sanayide bakiyorum bol bol hep acik havayastiklari
    2-)boyle olaylar yasansa avrupada hemen onlem alirlar serviste degistirirler.
    3-)cok kaza videosu da seyrederim eskide olsa araclarda havayastigi açılıyor.
    4-) bagimsiz guvenlik kuruluslarinin yogun bir uyarısı yok.

Eskiden 8-10 sene sonra eger bir kazada patlamazsa ( çok dusuk ihtimal) ureticiye dava acma hakkiniz olmuyordu. Biraz ureticilerin her hangi bir aksaklik durumunda isten yirtmalari icin soylenen bir sey.

Konu başına donersek havayastiklari zaten kimyasal reaksiyonla patliyor yavaslatilmis cekimlerde aracin icinin sapsari oldugu gorulebilir patlamanin etkisiyle ancak dosemelerin yanacak kadar bir patlama olmamasi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Ben net bir yazılı kaynakta 10 sene olduğuna dair bişey bulamadım.Bana biraz söylenti gibi geliyor ama doğru olma ihtimali de bir hayli yüksek çünkü sonuçta azot şişiriyor.Azot zamanla özelliğini yitirebilir.

Azot reaksiyon sonucu ortaya cikiyor. Yani herhangi bir gaz yok patlamadan once aracta.

1. Algılayıcı, bir çarpma kuvveti algıladığında şişme sistemine bir elektrik impuls (itki) göndererek sistemdeki sodyum azidin (NaN3) parçalanıp, azot gazı açığa çıkmasının sağlar; oluşan gaz miktarı, önceden hesaplanmıştır. 2NaN3 2Na + 3N2(g) 3000C
    2. İlk reaksiyondan, aynı zamanda yanıcı ve patlayıcı bir element olan sodyum da meydana gelir. Bu elementin zararsız hale getirilmesi için ikinci bir kimyasal reak- siyona gerek vardır. Bu işlem potasyum nitratla (KNO3) gerçekleştirilerek, aynı zamanda şişmeyi sağlayan ilave bir miktar azot gazı da elde edilir.
    10Na + 2KNO3K2O + 5Na2O + N2(g)
    3. Son aşama, potasyum oksit ve sodyum oksit (K2O + 5 Na2O) karışımının, yine sistemde bulunan silikon dioksit (SiO2) ile reaksiyona girerek zararsız ve güvenli, yanmayan alkali silikata (cam) dönüştürülmesidir.
    K2O + Na2O + SiO2 alkali silikat (cam)
    Bu kimyasal reaksiyonlar tetiklendiğinde hava yastığının azot gazıyla dolması, direksiyondan veya kontrol panelinden hızla fırlayarak kişiye sağlam ve korutucu bir yastık görevi geçmesi, 0.1 saniyeden daha az bir zamanda gerçekleşir.

• Marka tahminleri kavga çıkaracak cinsten olacaktır... Toyota yada VW... Oyum VW den yana :)

Neyse konu takip merak ettim işin açığı. Mantıken süresi geçmemesi gerekiyor.. Kullanılan gazın son kullanma tariyi varsa onu bilemem...

• Bu nasıl bir saçmalıktır.? Airbaglerin ömrü hakkında kesin kaynak var mı???

Airbag dediğin patlayana kadar miladını devam ettirmelidir.
  • Bizim eniştede 94 merso s320 w140 var. airbağları hiç açılmamış şimdiye kadar. kaza sırasında ne olur bilemeyiz..
  • Bunu hiç kendime sormayı düşünmemiştim.

• Kitapçıkta yazan 15 yıl.
    15 yıl sonra vur biryere açılsın,aklında şüphe kalmasın.
  • Airbag omru 10 yildir hatta 10 yasindan buyuk toyotalar servise gidince saseden airbag degisim durumlarina bakiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Ben net bir yazılı kaynakta 10 sene olduğuna dair bişey bulamadım.Bana biraz söylenti gibi geliyor ama doğru olma ihtimali de bir hayli yüksek çünkü sonuçta azot şişiriyor.Azot zamanla özelliğini yitirebilir.

Azot olduguna emin misin? Ben yanici bir gaz olmamali diye biliyorum. Kaza esnasinda alev almamasi acisindan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Bu nasıl bir saçmalıktır.? Airbaglerin ömrü hakkında kesin kaynak var mı???

Airbag dediğin patlayana kadar miladını devam ettirmelidir.

Sonsuza kadar calisacak diye birsey yok. Airbag sisteminde kullanilan mekanik elemanlar, sensorler eskiyebilecegi gibi, kullanilan kimyasallar da bozulmaya ugrayabilir. Ureticinin belirttigi bir tarih vardir muhakkak.

Ama onemli bir guvenlik komponentinde 10 yil bir araba icin az gibi geldi bana.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.