|
Bildirim
|
7 senedir getz kullanan biri olarak;
Artıları: - 1 kere tık demedi. Haşin kullanıyoruz köy yollarına da giriyoruz 7 senedir en ufak arıza hata vermedi. Periyodik bakım dışında masrafı 0 tl. Eksileri: - aşırı düz sert bir araç. Malzeme kalitesi sıfır. Güven vermiyor. İç ses aşırı fazla. Uzun yolda bel fıtığı olma riskiniz var. |
Valla hocam üstteki arkadaşa katılmıyorum.
2005 Getz 1.3 GLS kullanıcısıyım. İçi öyle ahım şahım geniş değil tabi ki B segmenti olmasından dolayı. Ancak belki Jazz'dan sonra içinin ferahlığı olarak sınıfının en iyisi olabilir. 1.3 GLS'ler 82 HP, performans beklentiniz varsa karşılamaz ancak her türlü idare eder, vites düşürürsünüz yine gidersiniz. LPG'siz binilmez kesinlikle, hele de son zamlardan sonra. Ancak motoru LPG'ye uygundur, Atiker,BRC,Prins vs seçmez, hangisini takarsanız problem çıkarmaz. Yakıtı LPG'de uygundur. Uzun yolda konforlu değildir ancak üzmez de. 1200 kg ağırlığında, cüssesine göre ağırdır, uzun yolda kamyonların rüzgarından görece olarak az etkilenirsiniz. Şehir içinde pratik bir araç boyutları dolayısıyla. 1.4 DOHC'lar daha çok tercih ediliyor 1.3 GLS'ye göre. Yakıt verileri de daha uygundur. 1.5 CRDI ise bu araba için sağlıklı bir motor değil, fazla güçlü(110'luk galiba) Ancak söylediğiniz bütçeye ve yıllara göre 1.3 GLS bakıyor olmalısınız. 21-22 bin TL'ye alınabilecek mantıklı bir arabadır bence. Kronik bir problemi yoktur, kliması soğutur ancak üşütmez yazları. Şimdilik aklıma gelen, diyebileceklerim bu kadar. 1.5 sene önce öğrencilik zamanında aldım Getz'i, periyodik bakımlar haricinde LPG taktırdıktan sonra bir bujiler ve kabloları değişti. Onun haricinde 20000 km yol yaptım ki buna uzun yolda dahil, bi sıkıntısını yaşamadım. Tabi sizin tercihleriniz nedir yazmadığınız için spesifik yorumlar yapamadım ancak yardımcı olabilirim sorularınız varsa. |
3 yıl 2005 model Getz kullandık, yaz ayında bir kaza geçirdim, araba pert oldu, sigortadan parasını aldık, gittik 2008 model Getz aldık. Dün de 2006 Model Getz aldık, birisi benim benim birisi abimin
![]() Şu kadarını söyleyeyim. Yakıt alıp almadığını unutursun, neredeyse 0 sıkıntı diyebilirim. Periyodik bakımını yap yeter. Bence tatlı hoş bir araba. Geniş aile değil de bekar veya 2 kişilik aile filan kullanacaksa gayet yeterli. Biz 4 kişi ve bagaj tamamen dolu İzmir-Antalya yaptık, araba ne tekledi, ne de güçten düştü. Rüzgar sesini de 110'dan sonra filan almaya başlar. Tavsiye ederim, alabilirsiniz. |
Amcamda 2005 gls modeli var daha aküsüyle egzosu orjinal ustunde duruyor gaz attı 15 kurusa geziyor sunroof klima felanda var yani tam f/p arabası.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanabana -- 7 Aralık 2016; 1:42:10 > |
|
|
|