Üniversiteden sonra ailenizden para yada maddi bişey isteyebildinizmi ? Sizin için kenarda para biriktirdiler mi? Geleceğinizi garantiye aldılar mı ? ev alarak yada bankada bir miktar para...
üniversite son sınıftayım, neredeyse üniversiteye başladığımdan beri çalışıyorum ve evden para almıyorum. geleceğimi kendim garantiye aldım. bankada paramı kendim biriktiriyorum, evimi de tek başıma stüdyo veya 1+1 alabileceğime inanıyorum. yaptıklarımdan da gurur duyuyorum.
ihtiyacım olursa, ev araba vs her türlü borca da girer alırlar ama ben yapabildiğim kadarını tek başıma yapmak istiyorum.
soruya farklı bir açıdan yaklaşacak olursam, üniversiteyi bitirmiş, iş arayıp bulamamış olsam ve bu konuda gerçekten elimden geleni yapıyor olsam, sigara alkol gece hayatım olmasa babamdan mecbur para isteyeceğim ve zaruriyetten olduğu için utanmam isterim.
quote:
Orijinalden alıntı: löpçük
üniversite son sınıftayım, neredeyse üniversiteye başladığımdan beri çalışıyorum ve evden para almıyorum. geleceğimi kendim garantiye aldım. bankada paramı kendim biriktiriyorum, evimi de tek başıma stüdyo veya 1+1 alabileceğime inanıyorum. yaptıklarımdan da gurur duyuyorum.
ihtiyacım olursa, ev araba vs her türlü borca da girer alırlar ama ben yapabildiğim kadarını tek başıma yapmak istiyorum.
soruya farklı bir açıdan yaklaşacak olursam, üniversiteyi bitirmiş, iş arayıp bulamamış olsam ve bu konuda gerçekten elimden geleni yapıyor olsam, sigara alkol gece hayatım olmasa babamdan mecbur para isteyeceğim ve zaruriyetten olduğu için utanmam isterim.
Teşekkür ederim yorumunuz için işte bu bakış açıları gerek banada :)
:) ne iş yapıyorsun merak ettim hem okuyup hemde yapılacak ne işler var bunu merak ettiğimden soruyorum
konuyla ilgili olarak ya zaruride olsa keyfide olsa para ailende varsa isteye bilirsin eğer onlardada yoksa yani sadece kendilerine yetecek paraları varsa isteyemessin çekinirsin tabi
Üniversiteden sonra artık aileden maddi destek falan yok:)
quote:
Orijinalden alıntı: goodfalles
:) ne iş yapıyorsun merak ettim hem okuyup hemde yapılacak ne işler var bunu merak ettiğimden soruyorum
konuyla ilgili olarak ya zaruride olsa keyfide olsa para ailende varsa isteye bilirsin eğer onlardada yoksa yani sadece kendilerine yetecek paraları varsa isteyemessin çekinirsin tabi
Okula(üniversiteye) başladığımdan beri ben de ailemden doğru düzgün para almıyorum denebilir. Nereden buluyorum parayı sorusuna gelince de 200 TL kyk bursu, 100 TL bir şirketten alıyorum, 200 lirada okulumda kısmi zamanlı olarak çalışıyorum oradan geliyor. Şu saatten sonra annemi arayıp da para göndermesini istemek imkansız gibi geliyor bana.
daha doğmadan önce banka hesabı açmışlar ve yüklü bir miktarda bakiye koyup faizlenmeye bırakmışlar ayrıca eğitim hesabı da açmışlar her yıl belli bir miktar koymuşlar 7 yaşıma gelince bayağı birikmiş 7 yaşımdan beri özel okulda okudum,üniversiteyi de burslu olarak özel bir üniversite de kazandım yurt ve harçlık masraflarımı babam veriyor üniversiteyi kazandığımda bilgisayar aldı bir de o kadar zaten başka bir şey istemeye de yüzüm yok .
Üniversite okumuyorum şuan hazırlık aşamasındayız. Banka hesabı veya benim için alınmış bir ev yok. Bir tek babamın arabası var. Belki ileride istesem verir ama bu sefer de kendi arabasız kalır diye istemem açıkçası. Bu sene üniversiteyi veya polis okulunu kazandığım da belli bir düzeyde harçlık göndersinler yeter. Geri kalanı ben alırım ev , araba..
quote:
Orijinalden alıntı: TRojka
quote:
Orijinalden alıntı: goodfalles
Okula(üniversiteye) başladığımdan beri ben de ailemden doğru düzgün para almıyorum denebilir. Nereden buluyorum parayı sorusuna gelince de 200 TL kyk bursu, 100 TL bir şirketten alıyorum, 200 lirada okulumda kısmi zamanlı olarak çalışıyorum oradan geliyor. Şu saatten sonra annemi arayıp da para göndermesini istemek imkansız gibi geliyor bana.
taktir ediyor ve bir son sınıf öğrencisi olarak kendimi kötü hissediyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme