Şimdi Ara

Ailenizden dahi olsa aracınızı birine vermeyin. Başıma gelen rezil olay.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
14.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Babamın amcasının oğlu arayıp rica etti dün akşam, yarın araç ile işin var mı diye, ben de dükkana gideceğim araçla pek işim yok şu anlık dedim. O da bana '' yarın sabah aracı alsam akşam yasak başlamadan getirsem olur mu, sabah kardeşi okula bırakacağım oradan da bir arkadaşın yanına uğramam gerek, uzak olduğu için araç lazım '' dedi.


    Ben de normalde aracımı kimseye vermeyen biriyim ama babamın kuzeni sonuçta ayıp olmasın diye düşündüm ve kabul ettim, sabah işe giderken onu aldım dükkanın orada indim kendisi gitti.


    Neyse bugün saat 16:30 civarında bir arkadaşım aradı ve hayırdır bir olay mı oldu nereye basıyorsun öyle arkandaydım şu an seni takip ediyorum dedi.


    Ben de direkt anladım ve araç bende değil sen az onu bir takip etmeyi bırakma dedim, sen anlat başka ne yaptı dedim ve başladı anlatmaya '' ışıklarda önüme denk geldi, yeşil yanınca dip gaz ile makas atarak en öne geçti, ben de bir olay mı oldu acaba diye biraz peşine takıldım, seni aradım '' dedi.


    Arkadaşa aracın içinde kaç kişi var bakıp söyle sonra takibi bırakabilirsin dedim, biraz bekledim ışıklarda tekrar yakaladı aracı, aracın içinde 2 erkek 2 kız varmış camlar da sonuna kadar açık aracın içinde sigara falan içiyorlarmış. O sinirle arkadaşa teşekkür edip telefonu kapattım.


    Direkt arayıp neredesin kim var dedim, '' arkadaşın yanına geldim bir kaç saate geleceğim bir sıkıntı yok '' gibi bir cümle kurdu, ben de ona '' yanındaki kızları ve erkeği en müsait yerde indirip çabuk yanıma gel '' dedim. O da ne alaka falan filan yaptı, buraya gel dedim kapattım.


    1.5 saat sonra yanıma geldi, ben buna ulan hani işin vardı tanıdığım yolda görmüş makas atarak kızlarla geziyormuşsunuz falan dedim. İtlik yapmak için mi istiyorsun bu arabayı falan dedim. Bir yere, birine vursan ne olacak la dedim. Aval aval suratıma baktı, ben de buna bir daha bu arabayı istemeyeceksin hadi şimdi git dedim. Hiçbir şey demeden bastı gitti.


    Adam bir de benden 8 yaş büyük, abi diyordum seviyordum sayıyordum ama demek ki sevmemek lazımmış. Herif gitse birine vursa benim başım belaya girecek, gitse arabayı vursa kendi cebinden yaptırsa benim arabam değer kaybetmiş olacak yine.


    Artık aileden birine de araba vermemem gerektiğini tecrübe ettim, babama da olayı anlattım iyi yapmışsın dedi.








  • Hocam bu iş akraba filan değil, verdiğiniz kişinin insanlığına bağlı bir durum. Geçende biz de teyzemler verdik arabayı. Eski arabalarını satmışlardı, yenisi daha gelmediği için rica ettiler. 1 hafta sonra full depo geri iade ettiler. Yani aslında bu olay araba vs. konusu değil. Karşınızdaki kişinin ne kadar dürüst ve değer bilen biri olduğuna bağlı; yarın bi gün telefonu bozulur yedek telefon ister, 3 gün sonra kırar ekranı getirir.

  • sonuna kadar haklısınız bir daha istemeye yüz bulamaz. en azında kafanız rahat olur.

  • Araba istemek nedir ya? Bir yere gideceksen, otobüsle git, taksiyle git. Bana tuhaf geliyor araba istemek. İsteyenin bir yüzü kara, sözüne güvenerek isteniyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanabana kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi normalde araç vermem kimseye ama ailemden birisi güzelce rica etti kıramadım dedik işi var diye verdik başıma gelene bak. Daha da anam babam dışında birine araç vermem.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    Araba istemek nedir ya? Bir yere gideceksen, otobüsle git, taksiyle git. Bana tuhaf geliyor araba istemek. İsteyenin bir yüzü kara, sözüne güvenerek isteniyor sanırım.

    Bizim aileden adam diye verdim ama daha da vermem bu olaydan sonra. Dediğiniz gibi binsin taksiye önemli işi varsa.

  • Akbaba bunlar akraba falan değil. Kendi malı değil ya eşek gibi biner. Kendi malını gözünden sakınır. Kimsenin canına bir şey gelmediği için ucuz atlatmışsınız.

    Hele hele sigara içilmeyen arabada sigara içmek nasıl bir karaktersizlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crssover C kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle daha da vermeyeceğim.


    Ben de sigara kullanıyorum aracın içinde içmiyorum kokmasın diye, adamlar 4 kişi sigara içiyorlarmış, terbiyesizlik.

  • Verdiğiniz tarihi tam olarak not edin ışık radar Vs para cezası gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkasının arabasını da almak sıkıntı ki. Geçen sene covid başları Eşimin arkadaşının arabasını mecburan aldık. Bizimki bozuktu. Nasıl tırsıyorum giderken biri dokunacak diye. İlk fırsatta verdim.
    Araba elim ayağım gibi ihtiyacı olanı ben taşırım kendi arabam ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    Araba istemek nedir ya? Bir yere gideceksen, otobüsle git, taksiyle git. Bana tuhaf geliyor araba istemek. İsteyenin bir yüzü kara, sözüne güvenerek isteniyor sanırım.

    Bende aynı kafadayım gerekirse 10 km yol yürürüm yine de milletten araba dilenmem.

  • şoför koltuğuna kendimden başkasını oturtmam bu kadar net.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder46 kullanıcısına yanıt

    Ettim hocam, teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgutozkan

    Başkasının arabasını da almak sıkıntı ki. Geçen sene covid başları Eşimin arkadaşının arabasını mecburan aldık. Bizimki bozuktu. Nasıl tırsıyorum giderken biri dokunacak diye. İlk fırsatta verdim.
    Araba elim ayağım gibi ihtiyacı olanı ben taşırım kendi arabam ile.

    Aynen öyle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    Bu mesaj silindi.

    Aileden saydım hocam, bu zamana kadar onlar da çok işimizi gördü, biz de çok gördük. Ama hata yaptım haklısın, daha da yok zaten.

  • Bu işin bir de kan parası boyutu var bunu araştırın aile bireylerine bile araç vermezsiniz allah düşürmesin..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akyurt

    Bu işin bir de kan parası boyutu var bunu araştırın aile bireylerine bile araç vermezsiniz allah düşürmesin..

    Kan parası konusu da aşırı zor bir durum.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.