Şimdi Ara

Aile Otomobili olarak PICASSO mu CADDY mi (Biliyorum ne alaka diyeceksiniz ama olsun ;)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu anda 2009 ford focus sedan kullanmaktayım.
    Arkada sabit iki tane çocuk kolduğu ve bagajdada yedek lastik ve bir çocuk arabası sürekli duruyor.

Demem o ki ; bu araba sanki artık küçük geliyor.

Öteden beridir, iki sınıfa hevesim vardı zaten: MPV ve hafif ticari

Dizel otomatik olarak baktığımızda,

Picasso ve Caddy öne çıkıyor. Ama ben kararsızım:

Picassonun vites geçişleri sorunu ve Volkswagene kıyasla sağlamlığı beni düşündürüyor.

Caddy nin ise ticari olması ve bildiğiniz dezavantajları.

Bakım ve işletme maliyetleri, vergi vs. hangisi önde bilmiyorum ama caddy ye geçersem kaskom yanıyor. picassoya gecersem kasko hasarsızlık devam ediyor.

Aracı eşimde kullnacak bir bayan olarak. (Eşim hiç kullanmayacak olsaydı, Vito veya Transporter da bakabilirdim)

40-50 bin TL arasında
    Grand Picasso SX-PK
    Caddy 1.6 TDI DSG comfortline

Sizce hangisi?

• Sıfır almayacak olsanız da gidin bayilerine hafta içi test edin iyice inceleyin daha rahat karar vereceksiniz. SRC ve K belgesi mecburiyeti, her yıl muayene, hız sınırlaması, İstanbul 1. köprü yasağı ticari araçlar için geçerli unutmayınız. Grand Picasso, Pug 5008, Ford C Max Dacia Logody Stepway de bakabilirsiniz. Bu gibi araçlar Cady den daha konforlu gelecektir.
  • ben de MPV lerle başlayıp,
    gözümü vito-vianoya dikmiştim.
    ama şimdi hedefimde c4 grand picasso ya da yeni tourneo connect alıp,
    arkadaki koltukları söktürüp, 1 adet VİP,
    2 tane de çocuklar için yatabilen koltuk monte ettirmeyi düşünüyorum.
    bakalım yapabilecekmiyim.
    yeni tourneo connect in titanyum donanımlısı (gerçi 68 tl) oldukça güzel, tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

ben de MPV lerle başlayıp,
    gözümü vito-vianoya dikmiştim.
    ama şimdi hedefimde c4 grand picasso ya da yeni tourneo connect alıp,
    arkadaki koltukları söktürüp, 1 adet VİP,
    2 tane de çocuklar için yatabilen koltuk monte ettirmeyi düşünüyorum.
    bakalım yapabilecekmiyim.
    yeni tourneo connect in titanyum donanımlısı (gerçi 68 tl) oldukça güzel, tavsiye ederim.

hocam, otomatik vites benim olmazsa olmazım. ford ticari türkiyede sınıfta kaldı maalesef.

Araba hakkındaki hiçbir bilgiyi iddia etmem ama otomatik vites konusunda %100 eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Sıfır almayacak olsanız da gidin bayilerine hafta içi test edin iyice inceleyin daha rahat karar vereceksiniz. SRC ve K belgesi mecburiyeti, her yıl muayene, hız sınırlaması, İstanbul 1. köprü yasağı ticari araçlar için geçerli unutmayınız. Grand Picasso, Pug 5008, Ford C Max Dacia Logody Stepway de bakabilirsiniz. Bu gibi araçlar Cady den daha konforlu gelecektir.

Hocam MPV ler içinde picasso tercihim.
    maalesef, picasso değişti. şuanda bambaşka bir araç var showroomda.

Ama caddy deneyebilirim belki.
  • hocam aileni taşıyacaksın ama kamyonet alacaksın bana hiç mantıklı gelmiyor.. ben de bu yoldan 1.5 yıl önce geçtim sonunda hepsini eledim 5008 ve picasso arasında kaldım aynı özellik fakat çok daha uygun fiyatından dolayı picassoda karar kıldım hiç pişman olmadım...

sıfır alsan hani caddy bi nebze derdim ama dsg şanzuman garantisiz nasıl cesaret edeceksiniz ki.. helede bir ticari araca.. ben asla picassomda yük taşımam ve şehir içi özellikle dar alanda yük taşımak için yapılmış bi araçtada bilerek ailemi taşımam.. örnek picasso 10 hava yastık abs esp gibi üst donanım sunarken caddy ne sunuyor ona bakmag gerek...
  • allaturcha A kullanıcısına yanıt
    En azından fikir sahibi olursunuz. Alacağınız araç ile arasında öyle ahım şahım farklar yok. 5008 kardeşi o kasa değiştirmedi onunla da kıyaslayabilirsiniz. Picasso içi 2+1 80 m2 evden 150 m2 eve geçmiş hissi veriyor. Ön camlar çok geniş. Araç çok büyük ve güzel. İlerde İstanbul'dan taşınıp küçük bir ile geçersem ilk bakacağım araç olacak. Malum İst Trafik ve park sorunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden doblo çok var ?
    8 yıl önce açıldı
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Picasso aile için daha mantıklı bir seçim olacaktır yalnız, yarı otomatik şanzımana alışmanız gerekecektir. Caddy ne kadar aile aracına yakın görünse de, sonuç olarak ticari bir araçtır. Alternatif olarak;
    Scenic dCi EDC
    Yeti TDI DSG araçlara da bakabilirsiniz.
  • Bu iki araç içinden kesinlikle Picasso. Ticari dezavantajları bitiriyor caddy yi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı süreçleri yaşayıp Peugeot 5008 aldım.. Aldıktan beri 4 kez ş.arası yolculuk yaptık ailecek... Herkes o kadar memmun ki, ilk kez aldığım araç tüm ailenin takdirini kazandı.. bilgi almak isterseniz 5008 başlığı zaten oldukça düzeyli bir konu başlığı.. her türlü yardım alırsınız...

• Ben de otomatiğinden çekinmeme rağmen "bu fiyata dizel otomatik bulmuşum, kaçmaz" mantığıyla C3 Picasso aldım, iyi ki almışım diyorum. Evet, Citroen'in robotize otomatik vitesinin 1. ve 2. vites geçişlerini hissediyorsunuz ancak üst viteslerde hiç sorun yok. Bir de MPV gibi konfor ve genişlik amaçlı tasarlanan bir aracı performanslı kullanmadığınız için bu tür bir vites fazla sırıtmıyor. Bunun dışında konforu sadece vites bakımından değerlendirmemek lazım, bir bütün olarak yaklaşmalı. Örneğin şirkette kiralık Megane HB var, EDC'li. C3 Picasso'yu malzeme kalitesi olsun, konfor olsun her türlü tercih ederim. Hele bir de Picasso'larda cam tavan gerçekten hakkını veriyor, salon gibi. Perdeyi çekince aracın içi inanılmaz aydınlık ve ferah oluyor.

• Her sene muayeneye girmek çok zor oluyor hocam masraf ediyorsunuz boşu boşuna

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

Her sene muayeneye girmek çok zor oluyor hocam masraf ediyorsunuz boşu boşuna

Hocam nasıl çok zor oluyor, anlamadım. biraz abartmadınızmı

İnternetten randevu alıp gidiyorum, birkaç saatimi alıyor sadece.
    Hatta bu işi yapan firmalar var. Gelip evden arabayı alıyolar ve geri getiriyolar.

Neyse, demem o ki. muayene benim için sorun değil. ankarada şehir merkezinede hiç gitmiyorum. hız da yapmıyorum.

Tek sorun, kaskom bozulacak, caddy e geçersem.
    picassoya geçersem, hasarsızlık devam ediyor.
  • Eğer ticari olarak hiç kullanılmayacaksa MPV tercih etmek her zaman daha mantıklıdır.
  • Bence caddy'den vazgeçilmeli.

• Picasso bana daha mantıklı geliyo
  • Bence danışılması gereken biri var

• Hocam kesinlikle mpv almalısınız

ilk tercihiniz 5008 olsun
  • Kesinlikle Picasso... En azından korkusuzca kullanırsınız... Boşverin ilk 2 vitesde yığılsın Yada Sarsıntı yapsın. DSG ne zaman patlıyacağı belli olmayan bir bomba. Garantisi'de bitmiş vede ticari... DSG / Garantisiz / TİCARİ bence bu 3'lü yanyana geldiğinde arkanıza dahi bakmadan uzaklaşın. Ayrıca amacınıza hizmet edecek araçta bir MPV, Hafif ticari değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indispensable -- 7 Mayıs 2015; 0:35:41 >
  • Fiyat farki yoksa hic dusunmeden Picasso derim ben.
    Daha genis
    daha konforlu
    duzgun kullanilmis olma ihtimali caddy den cok cok yuksek cunku aile araci kimsenin Picassoyu hor kullanacagini sanmiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.