Şimdi Ara

Aile aracı sohbetleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ailemize yeni katılan üyemiz ile yeni araç ihtiyacımızı öğrenmiş olduk. 2011 yılından beri sorunsuz hizmet eden Getz dizel aracımızdan çok memnunuz ama bagajımız ancak bebeğimizin arabası kadar büyük ne yazıkki :)

    Bagajı geniş hatcback araçlardan, görece kısa ama içi geniş MPV tarzı araçlara; sw araçlardan sedan araçlara kadar seçenek oldukça fazla. Herkes gibi bizde aynı anda birçok şeyi birarada istiyoruz. Bunlara birde malum sitedeki temiz ve uygun araç bulma zorluğu eklenince zorluklar katlanıyor.

    İşte bu kısımda sizlere sanışmak istedim. Hem deneyimlerinizi öğrenmek hem de tavsiyelerinizi okumak için. Paylaşımlar genel olsada ben kendi ihtiyacım olan bilgileri alabilmek için biraz torpil istiyorum tabiki :) Kafa karışıklığımızı anlatabilmek için aklımızdaki araçları neden düğündüğümüz ve soru işaretlerinin ne olduğunu belirtmek isterim (Bütçemiz 40 - 45 bin arası ve fazla yukarı çıkmak istemiyoruz):

    - D sınıfı konforu ve iç hacmi nedeni ile 2.0 TDCi Mondeo MK4 kasa, çekincemiz yedek parça fiyatları ve sedan bagaj kullanışlılığı,
    - SW bagaj rahatlığı ve sorunsuz lpg/otomatik ile 1.6 benzinli Focus MK2.5 SW, çekincem 100 bg motorun manuel viteste bile ancak yeterli olması,
    - SW bagajı ve donanım zengini 1.5 DCi EDC şanzımanlı Megane Sport Tourer serisi, çekincem kronik arızaları var mı bilmemem,
    - İç hacmi ve donanım zenginliği ile 1.5 DCİ EDC şanzımanlı Fluence modelleri, çekincem yol tutuş ve Renaulta yakışmayan bir araç olduğu söylentisi,
    - Hatchback olmasına rağmen geniş bagajı ve sarsıntılıda olsa sorunsuz otomatik şanzımanlı 308 dizel serisi, çekincem ihtiyacımız olan bagaj hacmini verebilecek mi korkusu,
    - Benzer şekilde geniş bagajlı ve sarsıntılı şanzımanlı tüple uyumlu 1.8 Civic Sport HB, çekincem çok sert karakterli süspansiyon yapısı,
    - Sorunsuz tam otomatik keyfi ile dizeli birleştiren 1.6 CRDi motorlu Kia Ceed SW - Hyundai i30 ikizleri, çekincem yakıtta benzinli gibi yakmaları :)

    Aile aracı olarak kullandığınız araçlarla yaşadığınız deneyimleri, artılarını-eksilerini, bir sonraki aracınız olarak ne düşündüğünüzü, hangi donanımları ne kadar kullandığınızı, nelerin elzem nelerin gereksiz olduğunu paylaşırsanız sevinirim.Umarım faydalı paylaşımlar olur.







  • 2007-2008 picasso der giderim...
  • peugeot 3008 sizin icin bicilmis kaftan
  • Temiz mondeo bulunabiliyorsa direk alinir.parca fiyatlarida digerlerinin yaninda aman aman farketmez
  • Megane sport tourer varken diğerlerine bakmam
  • Ceed sw al bana dua et.
  • Picasso öneririm hatta Synthesizer hocamızı da konuya çağıralım. Uzun süredir Picasso kullanıyor. Sorularınızı yanıtlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scutigeromorpha -- 24 Şubat 2016; 7:2:48 >
  • 2. El alacaksaniz mpv sinifi cok iyi bir araci saydiklarinizdan cok daha uyguna alirsiniz. Bu yuzden c-max s-max picasso , modus vs bakin.
  • Hocam, eğer uzun kullanırım 2.el sıkıntı değil diyor iseniz Mpvler arkadaşların dediği gibi ihtiyacınızı fazlasıyla gôrecektir.
  • Octavia
  • 308 in bagajı inanılmaz geniş. Diğer yönlerden tatmin etti ise o konuda çekincen olmasın.
  • Uzun süre 1.5 110bg fluence kullanmış birisi olarak bagajını dolduramazsınız bile, yakıt tüketimi çok iyidir, performansı iyidir. Babam hâlâ kullanıyor, hiçbir şikayeti yok. Tavsiye ederim. Haricinde megane spor tourer de tercih edilebilir, sadece şekil farklı, geri kalan fluence ile aynı, parçaları da ucuzdur
  • Megane Sport Tourer al ama Manuel al.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pro-black

    Megane Sport Tourer al ama Manuel al.
    2015 grand picasso kullanıyorum.
    2. sıra koltuk diz mesafesi genişliği ve panaromik cam tavanın verdiği ferahlık hissi çok güzel.
    anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, rahat oturma pozisyonu, geniş görüş açısından çok memnunum.
    aracı alalı 2 ay oldu. uzun yola hep tek çıktım, ailecek kullanmadık henüz uzun yolda.
    sürücü bel desteği olmaması kötü.
    bagaj kapağının ayakla açılmıyor olması kötü.
    bence en kullanışlı aile aracı renault espace 4
    koltuklar 180 derece yatıyor ve ters monte edilebiliyor.
    bu iki özellik çok önemli ve bu 2 özelliği sunan MPV sayısı çooook nadir.
    ama 1,9 dci ile MTV sıkıntı olabilir, bi de yedek parça sıkıntısı olur mu bilmem.
    vito-vianolar olabilir.
    onlarında aşırı büyük boyları, fazla yakmaları, ve ruhsatta ticari geçmeleri problem olabilir.




  • ugur_bek U kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sizinle aynı durumdaydım. Eski aracım olan aurisimin bagajı küçük geliyordu, birazda bunu da bahane ederek aracı değiştirmeye karar vermiştim. Cmax ler çok güzel araçlar ama iç hacminin geniş olmaması, dizel motorla aramın iyi olmaması ve pahalı olması, benzinli ecobos motorların çok yakması vb sebeplerle vazgeçtim.
    Picasso ise bana en fazla antipatik gelen araçlardan, içi çok geniş ama araba ruhu yok, yol tutuş vasat, güvenlik kötü, sürüş zevki sıfır. Yani yürüyen ev gibi, tabi bunlar şahsi düşüncem.
    Bende epey araç araştırdıktan sonra fiyatıda uygun geldiği için sıfır avensis aldım. Hemen iyi bir ustaya lpg taktırdım, bagajada mini stepne aldım.
    Sonuç olarak gayet memnunum, donanım iyi, yol tutuş iyi, genişliği iyi,genel olarak sorunsuz, yakıt iyi. Kullanımıda gayet zevkli. Bagaj olarak ince uzun olsada gayet iyi bir bagajı var. Aynı anda, stepne, 2 büyük bavul, bir büyük bir küçük bebek arabası, katlanır bir beşik, ıvır zıvır bir sürü şeyi alıyor.
    Size tavsiyem mondeo veya avensis olacaktır. Tabi karar sizin.




  • Mvp araçlar tam size göre. C-max,scenic,c4 picasso bakılabilir.
  • 3yildir 2005 Opel Meriva kullanıyorum,çok sukur. Son derece sorunsuz bi araç ama LPG ile beraber 1450 kg civarında oldukça ağır bi araç.Dezavantaji kalkışı çok ağır,yakıt çok yakar demişlerdi ama 30lt LPG ile 360 km yol yapıyorum uzun yolda şehir icide 270 km civarı gidiyor.Alırken satamqzsin demişlerdi geçen gün bi deneme yapıp ilan koydum,Samsundayim,Konya,Ankara,Giresun vb yerlerden ciddi alıcılar oldu hemen geri kaldırdım ilanı,tavsiye ederim içi oldukça geniştir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

    3yildir 2005 Opel Meriva kullanıyorum,çok sukur. Son derece sorunsuz bi araç ama LPG ile beraber 1450 kg civarında oldukça ağır bi araç.Dezavantaji kalkışı çok ağır,yakıt çok yakar demişlerdi ama 30lt LPG ile 360 km yol yapıyorum uzun yolda şehir icide 270 km civarı gidiyor.Alırken satamqzsin demişlerdi geçen gün bi deneme yapıp ilan koydum,Samsundayim,Konya,Ankara,Giresun vb yerlerden ciddi alıcılar oldu hemen geri kaldırdım ilanı,tavsiye ederim içi oldukça geniştir..
    bence mpv almayacaksanız, aracınızdan memnunsanız sorunsuz ise, tavan aparatı , port bagaj gibi şeylerle çözüm üretin. çocugun arabası vs 1-2 senelik bir problem. hatta ilk 1 sene biz kullanmadık bile. sonrasında ihtiyaç bile duymayacaksınız.

    aracınızın arkasına bisiklet taşıma aparatı alarak cocuk aracını oraya koyabilirsiniz. (buyuk poşetlere sararak hava alanında verdikleri poşetlerden)
    cocuk arabasını bagaja, valizleri port pagaja alabilirsiniz,
    daha portatif küçük bebek arabası alabilirsiniz.

    bence aracı büyütmek-değiştirmek sadece ecocuk arabası yüzünden olacaksa pek mantıklı deeğil. "arabadan sıkıldım canım değiştirmek istiyor" diyorsanız o başka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 24 Şubat 2016; 13:11:38 >




  • Biz de epey kalabalıklaştık :) Araba şart oldu gibi. Otomatik vites olmalı, kimse araç kullanmıyor yıllardır. Sw olsa rahat ederiz, anladığım kadarıyla. Cmax mı diyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicomedian

    Biz de epey kalabalıklaştık :) Araba şart oldu gibi. Otomatik vites olmalı, kimse araç kullanmıyor yıllardır. Sw olsa rahat ederiz, anladığım kadarıyla. Cmax mı diyorsunuz?
    Kia ceed sw 1.6 dizel otomatik,6.yılını doldurdu sorun yasamadık cok sukur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.