Şimdi Ara

Ahmet Davutoğlu'ndan Skandal!!!Irak Açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakın koyu siyah ile çizeceğim , ne diyor, suriye ırak çoraplarını başımıza ördüğü yetmezmiş gibi. Yorumsuz; 10 madde. dedim ama okudukça kan beynime çıkıyor.

Asırlarca Ortadoğu’nun kadim kültürünün kesişim alanında bütün etnik ve mezhebi renkleri ve aidiyetleri bünyesinde barındıran Kerkük’ün statüsü etrafında süren tartışmalar ve yapılan askeri yığınaklar sadece bu aziz şehirde yaşayan kardeşlerimizi değil bütün Irak’ı ve bölgeyi kaosa sürükleyecek bir potansiyel taşımaktadır. Kerkük’teki gelişmeler bu şehrin, kardeş Irak’ın ve bir bütün olarak bölgenin geleceği ile ilgili iki zıt senaryonun çatışmasına yol açacaktır. Ya Kerkük’te bütün kesimlerin hak ve hukukunu gözeten ve sahip olunan zenginliği hakça paylaşan bir çözüm bulunacak ve bu çözüm Ortadoğu’da kalıcı bir barışa da güzel bir örnek teşkil edecek ya da bu şehirde başlayacak etnik ve mezhebi yangın hızla Irak’ın diğer şehirlerine ve bütün bölgeye yayılacaktır.

Hiçbir taraf bu kadim ve zengin şehirde başlatılacak bir yangının Kerkük’le sınırlı kalacağı ve bir tarafın mutlak surette kazanacağı bir senaryonun gerçekleşebileceği vehmine kapılmamalıdır.

Kerkük’te çıkacak bir çatışma Arap-Kürt, Kürt Türkmen, Sünni-Şii çatışmalarını körükleyecek ve bir tsunami etkisiyle yayılmasına yol açacaktır.

1. Irak savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri olarak benimsediğimiz “Irak küçük bir Ortadoğu, Kerkük küçük bir Iraktır” ilkesi mucibince Kerkük’te bütün etnik ve mezhebi tarafların katılımı ile bir sonuç bulunması gerektiği ilkesi benimsenmeli ve tek taraflı eylemlerden ve emrivakilerden kaçınılmalıdır.

2. Bu çerçevede Kerkük’ün statüsü de dahil olmak üzere 25 Eylül referandumunun ortaya çıkardığı bütün sonuçlar müzakerelere fırsat tanımak üzere dondurulmalıdır. ŞOK ŞOK ŞOK

Daha fazla yazmayacağım sinir oldum buyrun link, okumayacağımda.
    http://www.haberturk.com/ahmet-davutoglu-ndan-kerkuk-aciklamasi-1673595

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 15 Ekim 2017; 23:14:59 >

• dünyada malum şahıstan daha fazla nefret ettiğim tek kişidir davutoğlu. bin yıllık türbeyi vatan toprağından pkk yardımıyla kaçırıp bunu ülke içerisindeki lağım medyası vasıtasıyla zafer havasında sunmayı başarabilmiştir. 5-6 saatlik bir görüşme sonrası dost ülke suriyeyi düşman ilan edederek dünya siyaset tarihinde ilk ve muhtemelen de tek olacak bir olaya imza atmıştır. bu vesileyle güneydeki olası bir pkk devletinin kurucu babasıdır. döneminde yapılan pislikleri anlatacam da sabrım sinirim yetmiyor işte. tek diyeceğim umarım rte sonrası dönemde iktidar bunların eline geçmez.
  • Ahmet Davutoğlunun kendisi skandal zaten.utanması olsa insan içine çıkamaması, ülkeyi terkedip gitmesi gerekir ama belli yerlerden alınmış belli görevleri var galiba.RTE'nin bunu görevden aldığı gün hayatımın en mutlu günlerinden biriydi.
  • NoobEater kullanıcısına yanıt
    Ya 2. maddeye bakar mısın Diğerlerini okumadım bile.Kim bu adam ya, başbakanlık yapmış biri nasıl bunları söyler. Sonra ülkede kaos bitmiyor, pkk bitirilecek iken, askerler dağdan döndürülüyor, kandil kuşatılmışken aşağı inin deniliyor, suriye düşman oluveriyor laf laf laf. Elbette şehit ve gazilerin iki elide yakalarında olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 15 Ekim 2017; 23:27:1 >
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    Hakikaten bir yerlerden bir talimat gelmiş, böyle şey olmaz.Bir oyun var, inşallah Allah ülkemiz üzerine oynanan bu oyunu başlarına geçirir, ters eder.
  • başbakanlığı döneminde suriye de kürt devletinin temelini attı, suriyeyi batırdı.. şimdi sıra ırak a mı geldi?

bu adamın başbakanlığı döneminde yapılan 2 kritik hata yüzünden şuan suriye bu halde.

kobani olayları yaşanırken peşmergeyi ülkeden geçirip yardıma göndererek ypg yi ipten aldı. öyle bişey yapmasa şuan ypg diye bişey yoktu.
    süleyman şah türbesini kaçırmak yerine korumaya alsaydı eğer şuan o bölgede ypg olmazdı..
  • O kadar çok yazı üzerinde yorum vs yapmışsın ki okuduğunu anlamadım.

Sal da okuyayım ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • laflarını işine geldiği yerden anlamışsın hep biz buna ideolojik körlük diyoruz......kerkükün nufüs ağırlığının kürt olduğundan haberin yok herhalde sadece sanki türkler yaşıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ekim 2017; 0:53:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

Ahmet Davutoğlunun kendisi skandal zaten.utanması olsa insan içine çıkamaması, ülkeyi terkedip gitmesi gerekir ama belli yerlerden alınmış belli görevleri var galiba.RTE'nin bunu görevden aldığı gün hayatımın en mutlu günlerinden biriydi.

İyide bu adamı kardeşim gibi diyen kişi seçti ve getirdi, birlikte bir sürü işlerde yaptılar, şimdi de kandırıldım mı diyecek yine.

Ben de artık rte nin bu taktikle önce işleri başkalarına yaptırıp sonra kandırıldım demesinden şüphelen,yorum, böylece kendisine hiç birşey olmuyor ama işler tıkırında gidiyor.
    Bop takır takır işliyor ama sorsan beka sorunu var ve kendisi bunun için savaşıyor hemde tek başına. Taktik çok güzelmiş acaba abd mi buldu bu yöntemi.
    Her seçtiğin adam yanlışsa ozaman ya sende bir hata var yada sende bu işin içindesin.

• Iyi polis kötü polis, geçiniz. Davutoğlu, Erdoğan, hepsi aynı terane.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.