Şimdi Ara

Ahize sesi bir anda azaldı. Yardımınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Uzun zamandır turkcell hattımla birlikte iphone 5 kullanıyorum. Yaklaşık 3 ay önce hattımı vodafone'a taşıdım ve vodafone sim kartını taktığım andan itibaren, ahize sesinde rahatsız edici/duymayı güçleştiren bir azalma söz konusu.

Kesilmiş sim kartın yerine sıfır nano sim istedim, sorun çözülmedi.
    Müşteri hizmetlerinden hattımın güncellenmesini istedim defalarca, sorun çözülmedi. Hattımda bir sorun olmadığı söyleniyor.
    Telefonu restore ettim, güncelledim, apple forumlarında bile dolaşan "dili değiştir" veya "yan yatır" tarzı hurafeleri bile denedim ama düzelme yok.

Önemli bir nokta, hat değişikliğinden itibaren böyle bir sorunla karşılaşmış olmama rağmen, bu yeni hattımı bir arkadaşımın iphone 5'ine takıp test konuşması yaptığımda, eskisi gibi yüksek ses aldım arkadaşımın telefonundan. Bu da sorunun donanımsal olduğunu düşündürdü bana.

Telefonumu servise gönderme imkanım yok malesef, yedek telefonum yok. Deneyebileceğim başka bir yol, aklınıza gelen bir çözüm var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bulunduğun bölgedeki baz istasyonundan kaynaklanıyor olabilir. Turkcell'de böyle problem olmuyor diyorsun. Başka bir vodafone hattı takıp dene.
    eğer yine aynı problem olursa hattını tekrar Turkcell'e taşı.
  • bence bi turkcell tak hala sorun varsa donanımsal olabilir yoksa geç turkcelle
  • Ahize sorunu benim telefonumda da var cihazım zaten swap cihaz. Randevu aldım, zorludan gidip değişim istiycem. Kabul ederlerse buradan yazarım.
  • Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

@zh6r @RASP Turkcell'den vodafone'a geçtiğim andan itibaren bu sorun var ve vodafone hattımı başka bir iphone 5'e takıp denediğimde ses gayet iyi geliyor, tekrar kendi telefonuma taktığımda ise ses son derece düşük. Bu yüzden donanımsal kaynaklı diye düşünüyorum ama neden? Bir hat değişikliği neden böyle bir şeye sebep olsun ki? Veya donanım arızası nasıl tam olarak hat değişikliğine denk geldi? Düşünemediğim başka bir ihtimali mi var acaba?

@talesoflostchildren Ne yazık ki Ankara'dayım ve bırakın zorluya gelmeyi, telefonumu buradaki genpaya teslim etme imkanım bile yok dediğim gibi, yedek telefonum yok. Yine de cevabınızı bekliyorum.
  • Müşteri hizmetleri ile görüş durumu anlar. eğer çözemezseniz hattımı taşıyacağım daha önce böyle problem olmuyordu cihazım da operatörünüze geçtim böyle oldu de. biraz bağlayıcı ve sert konuş. baktın ki sonuç yok geç Turlcell'e
  • Telefonun ahizesine sıvı teması oldu mu hiç ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vires kullanıcısına yanıt
    Bildiğim-farkında olduğum kadarıyla hiçbir şekilde sıvı teması olmadı. En yüksek ihtimal, kulağımda konuşurken oluşan ter temas etmiş olabilir. Ancak bir akşam turkcell hattı takılıyken, ertesi sabah 7'de vodafone hattını takınca bu değişikliğin gerçekleşmiş olması kafamı kurcalıyor.
  • Tremonster kullanıcısına yanıt
    Randevum bugündü, gittim anlattım sorunumu, telefonu alıp test ettiler, sonra telefonum ile birlikte gitti eleman, geri geldiğinde telefonun donanımsal bir sorunu olmadığını sadece toz kir vb. seylerden dolayı böyle bir sorun ile karşılaştığımı ve onlarıda temizlediklerini söylediler. Test ettim hemen cihazımı ve dedikleri gbi sorun çözülmüştü. Hemen yanımda oturan bir arkadaş vardı ki oda aynı sorundan şikayetçiydi. onunkide temizlendi ama arkadaş ısrarla değişimini istyordu ve epey zorlayıcı gözüküyordu. Sim kartına baktıklarında nano simkart değil micro sim kartın kesilmiş hali olduğunu gördüler ve sırf bu yüzden kullanıcı hatası diyebılıcek konuma geldiler. Apple bunu önermiyor, milimetrik derecedeki hatalar sinyalı zayıflatıyor halıyle karsı tarafın sesinde sıkıntılar yaşanıyor hatta ve hatta sim kart yuvasına hasa veriyor fılan dediler. Demem o ki sırf bu ahize sorunu yüzünden ücretsiz değişim yapmamak için biraz uğraşıyorlar. Yan taraftaki arkadaşın 700 tl karşısında cihazı değiştirabileceği söylendi en son. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum, çıkıp biraz zorluda turladıktan sonra storeun önünden geçerken içeri tekrar göz attığımda arkadaşı orda göremedim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.