Şimdi Ara

Ağlayacaksan oynamayalım Hürriyet ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 13 Mayıs 2012 tarihli, şampiyon olduğumuz akşam Ercan Saatçi'nin yazdığı yazı
    Maçtan önce maçtan sonra

MAÇTAN önce; Onca yaşanan şeye rağmen (!), Fenerbahçe’nin final oynaması, en güzel cevaptır, onurlu duruşun zaferidir, içi dolu gerçek bir şampiyonluktur...

Maçtan sonra; Akbabalar gibi bekleyenlerin yutkundukları andır, vurup kıranların hayal kırıklığıdır. Çünkü bu mücadelenin galibini görmek için, maçın sonucunu beklemeye gerek yoktur...
    3 Temmuz’dan bu yana ne çok şey yaşandı, ne zihniyetler su yüzüne çıktı, ne kirli emeller zamanını bekliyormuş gördük... Bir futbol takımının “Kendi kurtuluş savaşı” iklimini yarattılar istemeden ve bu kadarını beklemeden...
    Gerdikçe gerdiler, sövdükçe sövdüler, vurdukça vurdular ama engel olamadılar. Bu muhteşem Onur Mücadelesine... Ayırdılar, böldüler, suçlu ilan ettiler ama yine olmadı.
    Fenerbahçe kenetlenmişti bir kere... Sadece bu kadar mı? Fenerbahçe’yi, Galatasaray’dan, Beşiktaş’tan, Trabzon’dan, Bursa’dan, Anadolu’dan, Avrupa’dan ayırmak için uğraştı bazıları. Kendi kişisel başarısızlıklarını örtbas etmek için koca camiaları Fenerbahçe’nin düşmanı ilan ettiler! Aynı dili konuşan, aynı Allah’a inanan, aynı Vatan’a hizmet edenleri ötekileştirmeye kalktılar... Kimileri bu oyuna gelmedi, kimilerinin de yakındır kurulan oyunu anlamaları...
    Fenerbahçe ve Galatasaray’ın aynı evde kamp yaptığı günleri okumayanlar, Karınca Ezmez Şevki’nin, bir elinde Fenerbahçe, bir elinde Galatasaray bayrağıyla sahaya çıktığını hatırlamayanlar, Ordinaryus Lefter’le, Kral Metin’in o müthiş fotoğrafını yok sayanlar, bir tarihin ve geleneğin üstünü örtmeye çalışsalar da, tarihin bu iklimi yaratanları affetmediğine şahit olacağız...

ONLAR VE FENERBAHÇE

- Onlar hem savcı hem hakim oldular, Fenerbahçe birlik oldu.
    - Onlar, Fenerbahçelilere ceza evini layık gördüler, Fenerbahçe ceza sahalarında konuştu.
    - Onlar Fenerbahçe düzenbazlıktır dediler, Fenerbahçe Yıkılmazlıktır gördüler.
    - Onlar Şike dediler, Fenerbahçeliler haykırdı; “Şike Şike...”

TOP 5

1- Kareografi, tribünler, tezahürat ve elbette Fenerbahçe taraftarı.
    2- Hatasıyla, sevabıyla kabul etmeye şartlandığımız Cüneyt Çakır’ın nizami golü vermeyişi, Dia’yı atması...
    3- Göstermesi gereken görüntülere sansür uygulayıp, Fenerbahçe aleyhinde ki görüntülere yer veren ve maçı anlatan Lig TV spikerinin kışkırtmalarına göz yumanlar...
    4- Dakikalarca yerde kalarak değil, dim dik ayakta kalarak oynayan Fenerbahçe.
    5- Bugün dahil önüne çıkan engellere yenilmeyerek en güzel cevabı veren F.Bahçeli oyuncular...

MAÇIN ÜÇ ADAMI

POLİS – SAVCI - HAKİM

15 Mayıs 2012 Tarihli yazısı ;

Üzülmeyin

FENERBAHÇE taraftarları... Sakın ha üzülmeyin. Aksine sevinin...

Böylesine berbat şeyler yaşayıp da, ayakta kalan, her iki kupada da final oynayan, basketbolda, voleybolda şampiyonluklar alan sporcuları alkışlamaya devam edin. Size karşı orantısız güç kullananlarla mukavemet etmeyin... Fenerbahçe’nin özellikle bu yıl yaşattığı bu başarı 10 şampiyonluğa bedeldir...

KUTLAYIN

Galatasaray’ı da tebrik ederim. Fatih Hoca sıfırdan bir takım kurdu ve başarılı oldu. Fenerbahçe’nin geçen yılki şampiyonluğunu yok sayanlara inat, Fenerbahçeliler Galatasaray’ı kutlamalıdır. Tıpkı Aykut Kocaman’ın, Volkan Demirel’in, Ali Koç’un yaptığı gibi...

SEVİNMEYİN

Ey futbolun bu en yüz karası dönemine ışık tutanlar, ateşe odun atanlar, arkadan kıs kıs gülüp yüzümüze adaletli kişiyi oynayanlar, hak yiyenler, koca bir camiayı kaosa sürükleyenler... Sevinmeyin. En büyük zevkleri futbol olan bir toplumu birbirine düşüremeyeceksiniz. Fenerbahçe’yi hiçbir zaman yerlerde sürünürken göremeyeceksiniz.

BRAVO ENGİN BAYTAR

Final maçı sonrası muhabirler saha içinde futbolcularla konuşuyorlar... Mikrofon Galatasaraylı Engin Baytar’a uzatıldı. Saha içinde çok agresif, sinirli ve biraz da çılgın olan Engin öyle güzel konuştu ki, TV’ler jeneriğine almalılar. Üstelik sıcağı sıcağına Kadıköy gibi bir atmosferde, böyle güzel, yapıcı rakibin de hakkını veren bir şampiyonluk konuşması tek kelimeyle muhteşemdi. Helal olsun Engin Baytar...

ŞİKE...

Yapıldığı zaman futbolu kirleten,
    Yapmayan bir camiaya yaptı damgası yapıştırıldığında taraftarlarını kahreden,
    11 aydır gündemi meşgul eden,
    İçimizdeki futbol aşkını yok eden,
    Emniyette ve adalette ismiyle münasip bölümler açılan,
    Bölen, ötekileştiren, vuran, kıran, ayıran,
    Tek başına yazıldığında hükmünü yitirmek üzere olan,
    Ama en önemlisi;
    Yan yana iki kez yazıldığında bir camianın dimdik ayakta kaldığını vurgulayan...

ÜZGÜNÜM

Onca kötü söze, hakarete, zulme, yalnızlığa mahkum edilmiş bir camianın ferdi olarak, cumartesi günkü derbi sonrası yazdığım o yazı bazı okuyucularımı çok üzmüş. Bundan dolayı onlardan özür diliyorum, üzüntümü belirtiyorum.

___

Ertuğrul Özkök'un Şampiyonluğumuz akşamı yazdıkları

Ceketimi ilikledim, Fenerbahçe'yi kutluyorum

HERKES forma giyiyordu. Benim içimden bir Arsenal yöneticisi gibi gitmek geldi.

Mavi bir gömlek, lacivert blazer,
    Sarı lacivert kravat.
    Sarı bir mendil.
    Arkadaş bugün aristokrat bir Fenerbahçeliyim.
    Bugün büyük gün.
    Şampiyonluktan önce, Fenerbahçe'nin başarısını kutluyorum.
    Bir takım ki, başkanına yapılan haksızlıklardan sonra, herkes dağılacak, yıkılacak diye
    beklerken;
    5 puan geriden geldi, Arena'dan çıktı, Avni Aker'den çıktı.
    Ve finale geldi.
    Kravatımı takip, ceketimin düğmesini ilikleyip.
    Bu takımın önünde saygı duruşunda bulunmak istedim.
    Peşinen.
    Maç başlamadan.
    Fenerbahçeli arkadaş. Sonuç şu olmuş,
    Bu olmuş.
    Sahamızda şampiyonluğu vermişiz.
    Hiç önemli değil.
    Bu ülkenin tarihinde futbol varsa,
    O futbolun her santimetrekaresinde Büyük Fenerbahçe vardır.
    Bu takım dün sahasında,
    Seyircisinin önünde,
    Türkiye'nin en büyük sivil toplum hareketinin neferleri önünde,
    Türkiye'nin önünde,
    Metris'in önünde;
    Herkese şunu haykırdı.
    Yıkılmadık, yıkamadınız,
    Ayaktayız.
    Bugün ayaktayız.
    Yarın da ayakta olacağız.
    Fenerbahçe taraftarı sahaya hiçbir şey atmasın istedim.
    Atmadı.

Diyecek pek birşey bırakmamış ekselanslarımız.

Halen Hürriyet alan varsa diye açtım konuyu

Özellikle kalın yerlere tek sözüm ;

• O nizami golse bende nizami essegim. Dia nin karti yanlissa degilse sen adam degilsin. İceriye aldikca cogaliyo bunlar asicaksin bunlardan bir iki tane bakalim gorevlerini kotiye kullanabiliyorlarmi birdaha
  • E Ercan Saatçi ordayken hala Hürriyet alan varsa, hakediyor bunları okumayı.
  • okumaya tenezzül etmek bile zaman kaybı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rulaZz

E Ercan Saatçi ordayken hala Hürriyet alan varsa, hakediyor bunları okumayı.

Valla ben gazete okuyan ya da alan birisi degilim sadece spor gecesi ve telegol izlerim onlar bu kadar sacmalamiyor
  • Şekip sen misin?
  • Ercan Saatcinin icine oturmus , soda icsin iyi gelir ama soda da kesmez diye korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hürrriyetin ne gazetesini alıyorum nede sitesine giriyorum. Mutluyum. :)
  •  Ağlayacaksan oynamayalım Hürriyet ?

ultrAslan
  • ercan saatçi gibi ahlaksız birisine yazı yazdırırsan ancak bu kadarını becerir işte.
    ömer çavuşoğlu ve bedri baykam gibi ülkenin en büyük provokatörleri de her türlü seviyesizliği ile her akşam programdan programa koşuyorlar, içlerindeki irini akıtıyorlar.
    ondan sonra da bunların gazına gelen taraftar polise saldırınca ne oluyoruz deniliyor, utanmadan polis suçlanıyor.

önümüzdeki sezon lig nasıl oynanır bilemiyorum artık.
  • Kareografive Fenerbahçe taraftarı, hem de aynı anda Top 10'da
  • zaman kaybetmeden iyi bir psikoloğa görünsün rapor felan alsın
  • YAV HE HE
  • bunu yazar diye oraya koyan da suç. Dünün popçusu spor yazarı kesildi başımıza.

Her şeyi gectim semihin golüne nızami demis ya..daha yazacak bısey bulamadım
  • aynı organın üstüne oturup bi de maç izlerse olacağı bu, yalnız dikkatimi çeken birşey oldu, o organla da yazmaya başlamış
  • Yırtık Ercan ın feryadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ribonucleic Acid

Ercan Saatcinin icine oturmus , soda icsin iyi gelir ama soda da kesmez diye korkuyorum

Aynen şampiyonluk kursaklarında kaldı
  •  Ağlayacaksan oynamayalım Hürriyet ?
  • Ercan Saatçi, Ömer Çavuşoğlu, Bedri Baykam, Lube Ayar, Adnan Aybaba gibi canlıları dikkate alıyorsanız tipik bir fenerli'den farkınız yok demektir. Bundan daha ağır bir tanımlama yok zaten.
  • bu adam canlı yayında cimbomba küfür etmemişydi , geçiniz , fenerli insanlardan yorumcu fılan olmaz objektif olamıyorlar bi türlü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.