Ağlamak isteyenler tıklasın (SS)
-
-
Doorycigim araba karin doyurmaz eger taksici veya oto kiralamaci degilsen. Araba refah seviyesinin gostergesi olmaz. Passata binmekle adam olunmaz. Araba zorunlu temel ihtiyac degildir hava su ekmek ve maaş gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural içidir.Lütfen uymanız gereken kuralları okumaya teşrif gösterelim.Kural dışı neresidir,onuda açıklamaya tenezzül edelim. Hayatı fantala ki o seni baltalamasın... -
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_mig
Doorycigim araba karin doyurmaz eger taksici veya oto kiralamaci degilsen. Araba refah seviyesinin gostergesi olmaz. Passata binmekle adam olunmaz. Araba zorunlu temel ihtiyac degildir hava su ekmek ve maaş gibi.Saçmaladığını sen de biliyorsun.
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_mig
Doorycigim araba karin doyurmaz eger taksici veya oto kiralamaci degilsen. Araba refah seviyesinin gostergesi olmaz. Passata binmekle adam olunmaz. Araba zorunlu temel ihtiyac degildir hava su ekmek ve maaş gibi.Bal gibi de zorunlu ihtiyaç. Çocuğunuz olduğunda ve işe gitmek zorunda kalıp çocuğu annenize bırakmanız gerektiğinde daha da anlıyorsunuz bunu. Taksi demeyin. Her gün taksiye para mı verelim? Günde kaç kişinin kullandığı belli olmayan, hijyenik olup olmadığı belli olmayan, kısa mesafe diye sözle olmasa da yüz ifadesi ile size küfür eden meymenetsiz taksicilere para vermek istemiyorum ben. Ayrıca sigara içmenin yasak olmasına rağmen hala size sormadan fosur fosur sigara içen orman kaçkınları ile hiiiç muhatap olmak istemiyorum. Sözün özü, otomobil ihtiyaçtır. Şimdiki durumda devletimiz sağ olsun lüks ihtiyaç oldu. Şimdi herkes alır, trafik olur felsefesine girecekler var biliyorum. trafiğe çare bulmak benim sorunum değil. über i yasaklamayacaklardı mesela. Alternatif taşımalara izin vereceklerdi. Sırf oy alacağım diye taksicilere yaranmak için bunu yapmayacaklardı. Kime ne anlatacağız ki...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Siemens S55-Nokia N73-iPhone 7
-
Lazlom kizma ban atma ama sen sehirli mantigina gore dusunuyorsun ve fikir yurutuyorsun. 70-80 lerde kimin arabasi vardi ? Okula ise ya yuruyerek ya otobusle, dolmusla giderdin. Omo matik kutusundan kupon biriktirip murat 124 almaya calisirdin. Yok passatmis yok mercedesmis yok tigiuanmis bunlari aramazdi kimse. Ha diyorsun ben kapitalist sistemin donemin adami oldum devir degisti, degisti de konforun tezatligi trafik, bilincsizlik, kuraklik, gurultu kirliligi ve tuketim toplumu yaratilmasina zemin hazirladi.
Arabanin artisi sana + zaman yaratiyor. Ama cebini bosaltiyor alisinca popon o koltuga bozulup sanayiye dusunce oyle bir zorlaniyor oyle bir afalliyor insan ki kendime bile kiziyordum fiziksel hayattan kopmusuz rahatligin esiri olmusuz. Bak bu adam eski subaymis birakmis uzak bir yerde yasam kurmus kendine toyota hilux pickup arabasi var onuda malzeme getir gotur icin kullaniyor hayvanlarina kendisini tasimak icin degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural içidir.Lütfen uymanız gereken kuralları okumaya teşrif gösterelim.Kural dışı neresidir,onuda açıklamaya tenezzül edelim. Hayatı fantala ki o seni baltalamasın...
-
Sen bir x5le mekana gir bakalım adam olunuyor mu olunmuyor mu. 18 yaşlarındayken arkadaşın x5i vardı herhangi bir mekana girdiğimizde daha o yaşlardayken garsonlar gelip abi özel masa ayarlayım mı vs derlerdi.
tabi hayatım boyunca bunları görmesem ben de arabayla adam olunmaz diye gezerdim orası ayrı :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migLazlom kizma ban atma ama sen sehirli mantigina gore dusunuyorsun ve fikir yurutuyorsun. 70-80 lerde kimin arabasi vardi ? Okula ise ya yuruyerek ya otobusle, dolmusla giderdin. Omo matik kutusundan kupon biriktirip murat 124 almaya calisirdin. Yok passatmis yok mercedesmis yok tigiuanmis bunlari aramazdi kimse. Ha diyorsun ben kapitalist sistemin donemin adami oldum devir degisti, degisti de konforun tezatligi trafik, bilincsizlik, kuraklik, gurultu kirliligi ve tuketim toplumu yaratilmasina zemin hazirladi.
Arabanin artisi sana + zaman yaratiyor. Ama cebini bosaltiyor alisinca popon o koltuga bozulup sanayiye dusunce oyle bir zorlaniyor oyle bir afalliyor insan ki kendime bile kiziyordum fiziksel hayattan kopmusuz rahatligin esiri olmusuz. Bak bu adam eski subaymis birakmis uzak bir yerde yasam kurmus kendine toyota hilux pickup arabasi var onuda malzeme getir gotur icin kullaniyor hayvanlarina kendisini tasimak icin degil.
80’ler özallı yıllardır özala laf söylemenize çok üzüldüm. Özal benim kırmızı çizgimdir.
şimdi mesela biraz daha geriye gidersek 3 kıtaya hükmedenyüce atam KSS (kanuni sultan süleyman han hazretleri) zamanında da hiç araba yoktu o zaman senin mantığına göre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
70-80'lerle 2021'i kıyaslamışsın ya yazık yani. Arabanın ihtiyaç olduğu coronada açıkca ortaya çıktı. Gece vakti ailenden biri hastalandı diyelim marmarayla mı hastaneye gideceksin yoksa taksi mi bekleyeceksin? Büyük şehirde zaten hiç bir zaman taksi yok. En son 2-3 aramamdada taksi bulamadım yolu yürümek zorunda kaldım.
Birde videoyla örneklendirmişsin, videodaki adama pikap lazım şehirde yaşayan adama binek araç bu kadar basit.
"Passata binmekle adam olunmaz." demişsin. Kendinde biliyosun ülkemizde sıradan bir binek arabanın bile lüks olduğunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takeshi Kovacs -- 9 Ocak 2021; 23:59:31 >_____________________________ -
Cumhurbaşkanı Mercedes maybach a biniyor şimdi sen ona itibarsız mı diyorsun mayback ile adam olunmaz mı diyorsun hakaret mi ediyorsun anlamadım???
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Almanya ile kendini kıyaslama hastalığı bitmiyor.
Almanyada sigortali tam 45 milyon insan çalışıyor. Türkiyede 25 milyon.
Türkiye'de dünyanın en büyük 1000 firmasından 4 ü türk firması
Almanların 100 ün üzerinde.
boş konuşmayalım, işimizi iyi yapmaya çalışalım.
_____________________________ gözleri tamamen kapalı. -
millet üretirken bizler tüketim toplumu olduk bunun sonucunda budur -
Tolgacigim 1000 tl olmasin sen bencil ve sig dusunmussun. Bu kadar ogrenci kardesimiz var senin batidaki sehrinde hayat toz pembe guzel ama doguda oyle degil. Ben gene oderim internetle yasiyoruz, mahalle sefil degil ki ? Insanlar her sene araba degistiriyorlar sefil bir mahalle proletelya kesim diyelim karin tokluguna hayatini idame ettirir
https://forum.donanimhaber.com/her-sene-nasil-araba-degistiriyorlar--147057600
O zaman passat ve mercedes almak gerekiyor refah seviyeni yukseltmek icin. Dolayisiyla banka kredisine basvurup ustun teknolojiyle hayatimizi idame ettirmeliyiz. Saygideger cumhurbaskanimizin ozel arabasi makam degil bak s500 mb ve kulliye sarayindaki gibi evlerde oturmaliyiz. Keciorenden ondan tasindi demek ki. Saygiler sevgiler ve hurmetler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural içidir.Lütfen uymanız gereken kuralları okumaya teşrif gösterelim.Kural dışı neresidir,onuda açıklamaya tenezzül edelim. Hayatı fantala ki o seni baltalamasın...
-
Sistem şöyle işliyor olabilir mi? Belirli bir peşinat verip aracı teslim alıyorsun(Senin olmuyor). Sonra her ay 159 euro ödüyorsun. 3 yada 5 yıl sonunda aracı Seat a geri verip, sıfırı ile yenileyerek devam ediyorsun. Böylelikle sigorta, lastik, bakım vs. den kurtuluyorsun. Peşinatın sürekli firmada kalmış oluyor. Her ay belirli bir miktar ödeyerek aslında aracı kiralamış oluyorsun. Audi firmasının kendi araçlarında böyle bir uygulaması olduğunu biliyorum.
Yoksa yılda 1900 Euro ya sıfırı ortalama 22-25 bin euro olan bir otomobili vereceklerini sanmam. Ki otomobillerin ekonomik kullanım ömürleri gelişmiş ülkelerde ortalama 10 yıl olan makinelerdir(Corollanın kitapçığında ekonomik ömrü 10 yıl yazdığını hatırlıyorum). Faiz uygulanmasa bile 12-13 yıl taksitle araç satılır mı? İddia etmiyorum, fakat zannetmiyorum. Mutlaka iyi bir peşinatı vardır diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 10 Ocak 2021; 13:8:41 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migTolgacigim 1000 tl olmasin sen bencil ve sig dusunmussun. Bu kadar ogrenci kardesimiz var senin batidaki sehrinde hayat toz pembe guzel ama doguda oyle degil. Ben gene oderim internetle yasiyoruz, mahalle sefil degil ki ? Insanlar her sene araba degistiriyorlar sefil bir mahalle proletelya kesim diyelim karin tokluguna hayatini idame ettirir
https://forum.donanimhaber.com/her-sene-nasil-araba-degistiriyorlar--147057600
O zaman passat ve mercedes almak gerekiyor refah seviyeni yukseltmek icin. Dolayisiyla banka kredisine basvurup ustun teknolojiyle hayatimizi idame ettirmeliyiz. Saygideger cumhurbaskanimizin ozel arabasi makam degil bak s500 mb ve kulliye sarayindaki gibi evlerde oturmaliyiz. Keciorenden ondan tasindi demek ki. Saygiler sevgiler ve hurmetler
Acil bir durum olduğunda, kapinin önünde araç olmayınca, tanıdık biriinden ödünç istemek istersen bir gün. O zaman işte anlarsın aracın ne anlama geldiğini :)
Yüzün kizarinca çok iyi anlamış olursun flyerciiiiimm...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 2011- Ford - Fiesta - 1.4TDCi - Titanium X
Garage Fiesta''To punish and enslave...''
-
Arabanın zorunlu ihtiyaç olduğu zamanları yaşayınca anlıyor insan.
İstanbulda oturuyoruz memlekette evimiz yanınca ve içinde ki kardeşimden dedemden ilk anda haber alamayınca anladık. Tekrar evimizi yapana kadar da çok lazım oldu.
Kansere yakalanıp kemoterapiye gidip gelirken nasıl bir ihtiyaç olduğunu ise daha çok anladık. Hele ki şu pandemi döneminde. Hemen hemen her gün hastaneye gitmek o ilaçlardan sonra otobüsle eve dönmeyi düşünemiyorum bile.
Daha çoluk çocuktan bahsetmiyorum bile. İyi kötü sizi a noktasından b noktasına götürecek bi araba şart ne yazıkki. Alırsın almazsın o sana kalmış. -
Buldum. Sistem şöyle işliyor;
Dacia Duster araç fiyatı 12000 euro.
2100 Euro peşinat veriyorsunuz. 9900 Euro sıfır faizle kredi kullanıyorsunuz. 36 ay taksitin 35 ayı 69 Euro öderken, son ay 7480 Euro ödüyorsunuz ve aracın tamamı sizin oluyor. Son taksiti ödemezseniz aracı geri veriyorsunuz.
https://www.dacia.de/modelle/duster/preise-versionen.html
Bir örnekte Audi A3 için;
Araç değeri 26500 Euro
5300 Euro peşinat veriyorsunuz. Geriye kalan 21200 Euro için kredi kullanıyorsunuz. 35 ay 216 Euro, 36. ay 14470 Euro ödeyerek aracın sahibi oluyorsunuz. Bu Dacia gibi değil 36 ay için faiz işletiyor. 21200 Euro yu 22262 Euro olarak ödüyorsunuz.
https://www.audi.de/de/brand/de/finanzdienstleistungen/finanzierung.html#nm-anchor-1634508168
Aynen refah seviyesinin göstergesi sürekli makarna yemektir. Ben protein oranı yüksek diye tam buğday makarna yiyorum çok refahım
_____________________________ 2600 - b450 - 16gb 3200 - rx480 8gb - 750w - 144hz.
|
Saçmaladığını sen de biliyorsun. |
|
Bal gibi de zorunlu ihtiyaç. Çocuğunuz olduğunda ve işe gitmek zorunda kalıp çocuğu annenize bırakmanız gerektiğinde daha da anlıyorsunuz bunu. Taksi demeyin. Her gün taksiye para mı verelim? Günde kaç kişinin kullandığı belli olmayan, hijyenik olup olmadığı belli olmayan, kısa mesafe diye sözle olmasa da yüz ifadesi ile size küfür eden meymenetsiz taksicilere para vermek istemiyorum ben. Ayrıca sigara içmenin yasak olmasına rağmen hala size sormadan fosur fosur sigara içen orman kaçkınları ile hiiiç muhatap olmak istemiyorum. Sözün özü, otomobil ihtiyaçtır. Şimdiki durumda devletimiz sağ olsun lüks ihtiyaç oldu. Şimdi herkes alır, trafik olur felsefesine girecekler var biliyorum. trafiğe çare bulmak benim sorunum değil. über i yasaklamayacaklardı mesela. Alternatif taşımalara izin vereceklerdi. Sırf oy alacağım diye taksicilere yaranmak için bunu yapmayacaklardı. Kime ne anlatacağız ki... |
|
Cumhurbaşkanı Mercedes maybach a biniyor şimdi sen ona itibarsız mı diyorsun mayback ile adam olunmaz mı diyorsun hakaret mi ediyorsun anlamadım??? |
|
Sen bir x5le mekana gir bakalım adam olunuyor mu olunmuyor mu. 18 yaşlarındayken arkadaşın x5i vardı herhangi bir mekana girdiğimizde daha o yaşlardayken garsonlar gelip abi özel masa ayarlayım mı vs derlerdi. tabi hayatım boyunca bunları görmesem ben de arabayla adam olunmaz diye gezerdim orası ayrı :) |
|
Almanya'da ya da diğer gelişmiş ülkelerde yaşayan insanların ne kadar rahat ve yüksek standartta yaşadıkları ispatlandıkça, bunun gibi iktidar yanaşmaları rahatsız olur, hemen yalanlar uydurmaya başlarlar. Aslında ne iş yaptıkları belli : hepsi devletten ballı maaş ya da ihale alan haram yiyicilerdir. Düzen bozulmasın diye korkuları ortada. |
|
Kuru ekmek yiyorsa aç değildir diyenin kitlesi bunun gibiler işte. |
|
80’ler özallı yıllardır özala laf söylemenize çok üzüldüm. Özal benim kırmızı çizgimdir. şimdi mesela biraz daha geriye gidersek 3 kıtaya hükmedenyüce atam KSS (kanuni sultan süleyman han hazretleri) zamanında da hiç araba yoktu o zaman senin mantığına göre. |
|
Aynen refah seviyesinin göstergesi sürekli makarna yemektir. Ben protein oranı yüksek diye tam buğday makarna yiyorum çok refahım |
|
Almanya ile kendini kıyaslama hastalığı bitmiyor. Almanyada sigortali tam 45 milyon insan çalışıyor. Türkiyede 25 milyon. Türkiye'de dünyanın en büyük 1000 firmasından 4 ü türk firması Almanların 100 ün üzerinde. boş konuşmayalım, işimizi iyi yapmaya çalışalım. |
Benzer içerikler
- ina triger seti yorumları
- continental eco contact 6 yorum
- atmosferik motora turbo takılır mı
- honda civic fd6 multimedya tavsiye
- 77 kw kaç beygir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı