Şimdi Ara

Ağlamak isteyenler tıklasın (SS) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
9.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlığı okur okumaz bir karşılaştırma olduğunu anladım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendili aldım geldim.

Ağlamak isteyenler tıklasın (SS)

Almanya'da ya da diğer gelişmiş ülkelerde yaşayan insanların ne kadar rahat ve yüksek standartta yaşadıkları ispatlandıkça, bunun gibi iktidar yanaşmaları rahatsız olur, hemen yalanlar uydurmaya başlarlar. Aslında ne iş yaptıkları belli : hepsi devletten ballı maaş ya da ihale alan haram yiyicilerdir. Düzen bozulmasın diye korkuları ortada.

• Araba tabiiki zorunlu ihtiyaçaraban yoksa istediğin saatde dışarı çıkamıyorsun, toplu taşınmada sürünme olayını değinmeyeceğim bile.Acil işin çıkar taksi olmaz. Birgün hastaneye gidicez taksi çağırıyoz taksi kalmamış birgün avm den çıkıcam taksi kalmamış sıra bekliyorum. Şehir içi ulaşım dert , uzun yolculuk dert. Her işini Toplu taşımaya göre ayarlamak zorundasın kısıtlamaya bak birde bunu savunan tipler var Ağlamak isteyenler tıklasın (SS) 

Taksiler desen zaten dökülüyor hijyen sıfır, her işim düştüğümde ya başka araca küfür ediyorlar yada sigara içiyorlar yada kafalarına göre camları full açıyorlar.

Birgün avmden çıktım taksiye bindim kemer ötüyor neden bilmiyorum arka koltuktayım ''şu kemeri bi yuvasına oturtsana Demin çoçuğuyla biri bindi amk kısa mesafe için kemer takıyor amk bozuk zaten'' diye söyleniyor sonra sigarada yaktı sormadan.

Zaten toplu taşımaya düşmeyi kabul ediyorsa bir birey selamlaşmayacağı insanlarla uzun uzun toplu taşımalarda sürünüyorsa ya parası yoktur kendini avutuyordur yada loserdır.

Önceden lan derdim millet avrupa yakasına işine neden arabayla gidiyorlar trafiği çekiyor bu kerizler derdim şimdi anladım asıl keriz benmişim , toplu taşımayı çekeceğime kendi aracımda köprü trafiği çekerdim bende.Ağlamak isteyenler tıklasın (SS) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 11 Ocak 2021; 2:44:20 >

• Araba önceden lükstü belki ama şuan iyi kötü bir araba olması şart. 100 gün lazım olmaz ama 1 gün öyle bir lazım olur ki.

2011 senesinde arkadaşım reno 19 almıştı evin önüne getirdiği gün akşamı çocuğu hastalandı iyi ki aldım bu arabayı dedi.

Asıl konuya gelirsek ağlanacak bir şey yok, ektiğin neyse onu biçersin. Almanya 2 dünya savaşında yenildi dümdüz oldu şuan dünyanın en büyük ekonomilerinden biri. Bunu üretimle sanayiyle becerdiler helal olsun dememiz lazım. Bizim ülke içinse bunu sadece devlet olarak söylemiyorum bugün hangi kişi Türkiye'de işini güzel yapıyor ? Herkes kolay yoldan zengin olmak peşinde 3 e alıp 13 e satıyım köşeyi dönüyüm diye bekliyor. Kimse bir şey üretmiyor üretse bile yaptığı işin hakkını vermiyor. En basitinden eve çağırdığın usta bile banyo eğimini veremiyor iş yapmadan parayı alıp kaçıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Doorycigim araba karin doyurmaz eger taksici veya oto kiralamaci degilsen. Araba refah seviyesinin gostergesi olmaz. Passata binmekle adam olunmaz. Araba zorunlu temel ihtiyac degildir hava su ekmek ve maaş gibi.

Kuru ekmek yiyorsa aç değildir diyenin kitlesi bunun gibiler işte.

Orijinalden alıntı: yharf

Sen bir x5le mekana gir bakalım adam olunuyor mu olunmuyor mu. 18 yaşlarındayken arkadaşın x5i vardı herhangi bir mekana girdiğimizde daha o yaşlardayken garsonlar gelip abi özel masa ayarlayım mı vs derlerdi.

tabi hayatım boyunca bunları görmesem ben de arabayla adam olunmaz diye gezerdim orası ayrı :)

O zaman senin arkadaşın adam değil 🙂

Sor bakayım o arkadaşına mekânda abi çekenler gecede seni ne kadar çarpıyordu diye

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt

18 yaşındayken seni ciddiye alan var mıydı kardeş? Ben ne diyorum sen ne diyorsun. O yaşlarda böyle bir saygıyı geç seni dinleyen var mıydı bana bunu söyle.

Sen normal bir arabayla pahalı bir mekana git bakalım. Çarpmak için bile yüzüne bakmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yharf -- 11 Ocak 2021; 13:26:44 >

• Returncugum burada seviyesizlik yok ki. Hakaret yok, argo yok, asagilama ve kucuk gorme yok. Olani oldugu gibi ele almisim. Belki yazarken kafam guzel oldugundan veya ilaclardan surc-u lisan etmis olabilirim. Sonucta guzelce tartisma yordamina girmisiz. Videodaki saygideger huseyin abim maddenin ve maneviyatinin arasindaki iliskiyi dusundum, bir kagida aktardim ve kendime yol cizdim... demis. Maslowun piramidini dusun araba orada var mi ? Konfor alanini genisletiyor ve zamandan tasarruf yapmani saglayan bir nesne.

Bizler passatlara,bmw ve mb lere binmiyoruz. Gokdelen ve plazalarda ayda 8-10 bin para kazanip cevremizdekileri kullanarak egolarimizi tatmin etmiyoruz. Benzinli arabalara binip ingiliz sirketlerini kalkindirmiyoruz. Tuvalet temizlemeyi Türklere mübah goren, arabalarımıza tapıyorlar diyen Alamanlari kalkindirmiyoruz.

Her insanin her bireyin altinda bir araba olsa sence yollar ne durumda olur ? Araba fiyatlari ve akaryakit fiyatlari taban olsa ?

Ağlamak isteyenler tıklasın (SS)

• yharf Y kullanıcısına yanıt
    Kafede çalışırken yalan olmasın Teknosa'nın Karadeniz bölge müdürü ara ara gelirdi. Bir keresinde yağmur yağıyor şemsiye kalmamış adamı karşılayacaz. Bizim garsonlardan biri koca Algida şemsiyesini kaptı adamı içeri geçirdi. O gün adam bir çay içti asgari ücretin 600 700 falan olduğu zaman 100 lira bahşiş verdi. Arabayla adam olunmaz ama tabii ki bir mekana gidince çalışanlar kim daha çok bahşiş verir diye hesap eder ona göre davranır. İlk izlenim her zaman önemli. Benim için hiç önemli değil çok itibar görmek ama bazısının hoşuna gidebilir. Mekandakilerin çıkarı olmasa kimse öyle özel ilgilenmez. 18 yaşında kız ortamı yapayım deyip kızları o mekana götüren bir kişiyi düşünürsek win-win oluyor.

Özetle seni itibarlı yapan şey araba değil arabanın simgelediği maddi gücün.
  • Aga yetti bunlar ya
  • quote:

Sen bir x5le mekana gir bakalım adam olunuyor mu olunmuyor mu. 18 yaşlarındayken arkadaşın x5i vardı herhangi bir mekana girdiğimizde daha o yaşlardayken garsonlar gelip abi özel masa ayarlayım mı vs derlerdi.

tabi hayatım boyunca bunları görmesem ben de arabayla adam olunmaz diye gezerdim orası ayrı :)

Garsonun gelip abi ozel masa ayarliim demedi mi adamlik?

18 yaşındayken seni ciddiye alan var mıydı kardeş? Ben ne diyorum sen ne diyorsun. O yaşlarda böyle bir saygıyı geç seni dinleyen var mıydı bana bunu söyle.

Sen normal bir arabayla pahalı bir mekana git bakalım. Çarpmak için bile yüzüne bakmazlar.

Işte onu 18 yaş değil paranın sayesinde elde ediyor. Bende arabamla her yere girip çıkıyorum. Ilgi görüp görmemek benim için önemli şeyler değil

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

eeee ben ne anlatıyorum? İyi araba iyi para demek bunda anlamayacak ne var? Amerikayı yeniden keşfedenlerde bugün. Tebrikler

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.