Şimdi Ara

Ağır hasar kayıtlı araç almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşim ilk aracını almak istiyor ehliyeti yeni sürüş bilgisi yok.

Suv araç istiyor beğeniyor otomatik vites

Ağır hasar kayıtlı araç bakıyor , sebebi ise nornal 2nci el araba alsada ben bunu sürterim vururum araba gene ağır hasarlı olabilir diyor.

Bundan dolayı ağır hasarlı bakıyor.

Örnek Seat arona 2022 , 1.280bin tl (45BİN DE) böyle bir 2nci el aracın pert olanına ne kadar vermek lazım

Bu aracın pert olanı aynısı 950 bin tl olsa almak mantıklımı sizce

Not: yazdıklarınızın ekran resmini alıp kardeşime göndereceğim , teşekkür ederim.

not 2 : arkadan kazalı airbag açmamış araba bakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 12 Eylül 2024; 22:16:37 >

• Aracın nasıl toplandığını bilmiyorsunuz Allah korusun büyük bi kaza vs olsa araç kardeşinizi koruyabilcek mi veya hava yastıklarını açacak mı açarsa düzgün bi şekilde açar mı?

sürekli arıza vs verirse kardeşiniz uğraşabilir mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • şu kafadan çıkın artık. kardeşiniz kendini değersiz biri olarak görüyorsa alsın ağır hasarlı. Allah korusun vurdu mu bari direkt gider öbür tarafa. bende 2006da ehliyet almıştım aracım yok diye kullanmıyordum. sıfır araç aldım 2021de, özel derste aldım iyi bi hocadan. youtubeda sağlam kanallar var. dikkat ede ede öğrendim bi yere de vurmadım çok şükür 3 senedir. her yere de girer çıkarım. arabada güvenlik önemli

• Kazayı bir defa yaparsın bir defa hava yastığı ve emniyet kemeri lazım olur. Dirençle kandırılmış çalışır mı?

• Ağır hasar kayıtlı araç almak yerine boyalı ve değişeni fazla olan uygun fiyatlı araç almak daha mantıklı bence. Herkes kasko yapmaz. Kasko yapan yerler yüksek fiyat ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Develerium -- 12 Eylül 2024; 18:46:49 >
  • Her ağır hasarlı araç bir değil ama çoğunluğu airbag açmıştır ve hakkıyla tamir edilmediği için bu araçlar ucuz oluyor. Ayrıca ön taraftan kazalı ise muhtemelen o aracın sürüşü tat vermez. 1mn civarı para vercekse hiç ağır hasarlı araçlara bakmasın ama bütçen atıyorum 400-500k'dır o zaman mantıklı olabilir çünkü o fiyatta ağır hasarlı olmayan arabadan da zaten çok bir güvenlik beklemezsin.

• Arkadaşlar merhaba
    Cevap için teşekkürler.
    Eklemeyi unutmuşum

Arkadan kazalı airbag açmamış araç bakıyoruz

@metintasci
    @büdününkasi
    @m_kucukaksoy
    @develerium
    @cricet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ağır hasarlı araç alınmaz. Yarı fiyatına satıyorsa alınır. 100 bin düşüğe satıyor diye ağır hasarlı araç alınmaz.

Acemi şoförüm diye ağır hasarlı istiyeceğine, boyalı değişen olan araba baksın madem. Ağır hasarlı olmasına gerek yok.

• Ağır hasarlı araç piyasası da laşka oldu hasarsızla aynı fiyatlar yazılıyor nasıl yapıldıkları belli değil öte yandan ağır hasarlı olmayıp bir iki değişeni olan yetkili servisde tamir görmüş aynı fiyata araçlar var onu alırdım
    Bu arada Seat arona değil perti hasarsız olanını da almazdım

• Bir araç neden ağır hasarlı olur onu yazayım. Sonrası almak ya da almamak size kalsın.

Diyelim ki 1 milyonluk bir araba kaza yaptı. Bu araba kasko firması tarafından kazadan önceki durumuna getirilmek zorunda. Bireysel kullanıcının böyle bir zorunluluğu yok. O yüzden bireysel kullanıcının cepten yaptıracağı bir arabayı yetkili servise çekip layığı ile onartması düşük ihtimal. Biz kasko üzerinden gidelim.

Kasko aracı yetkili servise çektirdi diyelim. Yetkili servis hasarlı en ufak parçayı dahi değişim yazar ve kasko firması buna itiraz edemez çünkü kazadan önceki haline getirmek zorunda. Tampon arkasındaki köpük bile yazılır. Haliyle liste biraz kabarır. Zaten "Sigorta şişirmesi" diye yazılan şişirme de aslında budur. Aracın layığı ile onarılmasıdır.

Diyelim ki yetkili servis 400 bin liralık bir masraf çıkardı. Kasko firması aracı hasarlı haliyle kaça satabilir bunun tespitini yapar. Diyelim ki aracı hasarlı haliyle 650 bine satabiliyor. O zaman araç sahibine 1 milyon ödeyip (Buradaki pazarlığı hesaba katmıyorum gereksiz dallanıp budaklanmasın), arabayı 650 bine satarsa 350 bin lira zararla dosyayı kapatır. Aksi takdirde 400 bin lira ödeme yapması gerekecekti. Buradan şunu anlıyoruz, bu araba layığı ile onarılır ise sağlamından pahalıya geliyor. Bu arabayı alan kişiler ise bu arabadan kâr edebilmek için bu arabayı sadece görüntüyü kurtaracak kadar onarır. Yani o tampon arkası köpükler falan yerine konulmaz. Sonra en ufak tampon dokundurmasında tamponununuz kırılır. Sadece görünen yerler onarılır görünmeyen yerlere hiç el sürülmez. Çünkü adam o arabayı 650 bine aldı, en fazla 850-900 bine satabilecek (Çünkü artık ağır hasar kaydı işlendi), o arabayı bırakın 350-400 bin lira harcamak, 200 bin lira harcarsa bile zararda sayılır. O yüzden olabilecek en ucuz şekilde onarılır. Araç arkadan kazalı olsa da fark etmez, belki önden kazada günü kurtarır ama onarım kalitesi konusunda şu Audi güzel bir örnek:

Smoke Motionyoutube
    https://www.instagram.com/smoke_motion/ -Audi A6 3.0 TDI Quattro | Ağır Hasar Kayıtlı | Long-Term | Heavy Damage
    https://www.youtube.com/watch?v=L40GE7DNEfw&feature=youtu.be

• goodorevil kullanıcısına yanıt

hocam güzel bilgiler teşekkürler. yetkili serviste yapılmış ise ağır hasarlı araç almak daha güvenli olur diye anladım.

bu durumda satıcından istenilmesi gereken şey yetkili servis raporu olup olmadığı.

• Ben bu kafayı tam anlamıyorum. İlla araba aldın acemisin diye kaza yapmak garanti mi? Değişen boyalı alınır da ağır hasarlı mantıklı değil.

• ağır hasarlı da alınabilir bol bol boyalı da.

ağır hasarlıda dikkat edin kasko yapmak isterse çok yüksek rakam çıkabilir, kaskosuz kullanmak zorunda kalabilir.

az bi fark varsa boyalı ama ağır hasarlı olmayan tercih edilebilir. fark çoksa ağır hasarlı alınır binilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.