Şimdi Ara

Ağın geç gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.
    Windows 8.1 e geçtim yeni.Öncesinde var mıydı emin değilim ama şöyle bi sıkıntı yaşıyorum. Bilgisayarda ssd mevcut ve windows çok kısa sürede hazır hale geliyor. Ama sağ alttaki simgelere ağ bağlantıları çok yavaş geliyor ve ben chromu açabilsem bile internete bağlanamıyorum. Kablolu kullanıyorum ve masaüstü bilgisayarım. Bu bahsettiğim olay büyük ihtimal ethernet driverının yavaş açılmasından dolayı oluyor. Aslında bi sıkıntı yaratmıyor benim için. Bahsettiğim gecikme belkide saniyeler. Ama işte dokunuyor

    Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.



  • yusufahmet16 Y kullanıcısına yanıt
    Daha önce driverin yavaş yüklenmesi diye bir şey hiç duymadım. Varsa bile benim bundan haberim yok. Muhtemelen ağ cihazlarınızdan birinden gelmesi gereken hazır komutu için beklemede kalınıyor, burada da iki tür sorun olma ihtimali söz konusu. Ya ağ cihazlarınızdan bir tanesinden fiziksel sıkıntı var yada ağ cihazına erişim için kullanılan kabloda. En kolay yol kablolama olduğu için mümkünse yeni ve sağlam olduğu bilinen bir kablo ile deneme yapmanız yerinde olacaktır. Kablodan bir çözüm alamazsanız kullandığınız ağ cihazlarınızı kontrol etmeniz yerinde olur. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

    NOT: Kablonun sağlam olduğundan emin olsanız bile değiştirmenizi öneriyorum. Özellikle son 3-4 yıldır satılan RJ 45 jakların tamamı Çin malıdır. Normalde altın kaplama olası gerene bu jaklar paslanması ile meşhur bildiğimiz demirden imal edildikleri için sık sık korozyon yaparlar, en azından 2- 3 yılda bir yenilenmesini öneririm, bilginize.




  • yusufahmet16 Y kullanıcısına yanıt
    Aynı modemden diğer bilgisayarlar hızlı bağlanıyor mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.