Şimdi Ara

Ağ Kurulumu İle İlgili Dökümanlar.. (KENDİ YAZIM) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
32.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herşeyi yaptım ama ağı gösteremedim?

    IP adresleri tek rakam farklı dns yok ama karsıda ki pc de yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: prokizya

    Herşeyi yaptım ama ağı gösteremedim?

    IP adresleri tek rakam farklı dns yok ama karsıda ki pc de yok

    çünkü böyle yapılmaz.Bunun doğrusnu bin defa anlattık.
  • nicaleus, verdiğin bilgiler için teşekkür edrim.İşe yaradı ve ağ kurulumu ile dosyaları paylaştırabildim.
  • güzel ve yararlı bilgi bilmeyenler için güzel bir kaynak olucaktır eline sağlık...
  • ellerine sağlık arkadasım da bırsey soracam ben ıkı makınamı bağladım bır tanesıne internet verıyorum dığer makınamada bu bılgısayar uzerınden ınternet vermek ıstıyorum bunun ıcın ağ kurdum fakat ağ işaretının yanında ünlem işaretı var sınırlı ağ dıyor ikinci makınam 1. makınamın sabit disklerını goruyor ama ınternete gıremıyor ne yapöalıyım???
  • kross kablo çok güzel kullanılıyor ama gigaabit eternet yoksa çok hızlı değil ben baya bir kullandım isteyen olursa yardımcı olabilirim

    benim sorum şu olacak bir hevesle aldığım 8 portlu swichle bir ev ağı kurmak istiyorum.ağda paylaşım yapabiliyorum ama multiplayer oyun oynayamıyorum

    ne yapmalıyım ana bilgisayar mı oluşturmalıyım
    ne yapmalıyım
  • Arkadaşlar ben access pointle bir arkadaşıma internet verdim. bu arkadaşımın evinde iki bilgisayar var bilgisayarlardan biri usb wireless adaptörle access pointden internet alıyor.Ben konuda anlatıldığı gibi cross kabloyla iki bilgisayarı birbirine bağlamaya çalışıyorum fakat bağlandı yazıyor ama ben internet veremedim interneti paylaştıramadım bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen bana yardım etsinler.

    TEŞEKKÜRLER
  • çok güzel paylaşım saol
  • ne kadar uğraştın buna emeğe saygı
  • banada böle bi biligler lazımdı saol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: poloclassic

    arkadaşlar merhaba soracaığm şeyin konusu buramı bilemiyorum ama kafamı çok meşgul ediyor ve rahatsız oluyorum.Ben pc me format attım format atmadan önce internete giriyordum..format attıktan sonra ethernet i okumuyor ama diğer laptop da normal girebiliyorum yani etherneti pc me taktığımda ışık yanmıyor modem in cd sinden yüklemeye çalıştım fakat orda da diyorki network yüklü deil ve ya takılmamış mı ne diyor arkadaşlar ne olursunuz yardım edin...




    kardeşim sanırım sorunun driverlerden internetin driverinin yüklememendenkaynaklanıyor onları yüklersen sorun düzelir diye tahmin ediyorum aynı sorun bende de oldu , dizüstüne format attıktan sonra , internete girmeye çalışmıştım girememiştim , daha sonra driverini yükledim sorun düzeldi




  • quote:

    Orjinalden alıntı: xpclient

    *ben şöyle bişey yaptım.masaüstü pc(xp) den ethernet kartı ile notebook(vista) a doğrudan kablo ile bağladım.
    *masaüstünde ''ev ya da küçük iş yeri ağı kuru'' seçtim.
    *2. adımda bu bil.doğrudan nete bağ.ağımdaki diğer pcler bu pc üzerinden nete bağlanırı seçtim
    -böyle yapınca ağ bağlantılarına Ağ köprüsü kurdu.Ve masaüstü nete bağlıyken,notebook lada nette gezinebiliyorum.
    -fakat benim amacım masaüstünden notebook a film falan aktarmak.bunu yapamadım


    yapamama nedenin büyük ihtimalle aynı çalışma grubu kurmayışındandır.

    Ama anlamadığım nokta sen masaüstü pc ne çift ethernet kartı mı taktın nasıl yaptın ki hem doğrudan notebook int'e bağlanıyor hemde pc ile note book bağlı ???

    çift ethernet kartı takılıysa birinden internete bağlı olduğundan ip si sorun değil ama diğer ethernet kartı ip yi nerden alıyor ??? elle yapılandırma yaptıysan ok ama o zamanda zaten verdiğin ip aslında olmadığından notebook u görmemen doğal .

    Ayrıca bi şey daha eklemek istiyorum .Adsl router la switch arasında cross kablo zorunlu ve hatta ilk girişe takılmalı diyenler olmuş .1.cross kablo performansını artırıyor olabilir ama düz kablo da sorunsuz çalışıyor. hatta sadece router-switch arası değil switch-switch arası içinde düz kablo kullanılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tofan1975 -- 31 Aralık 2007; 21:25:50 >




  • Arkadaşlar konunun biraz uzağında bi sorum olucak.ben evden işyerini görmek istiyorum.bunun için dvr programıda var.ama bağlantıyı hamachi ile sağlıyorum.görüntüyü alabiliyorum ama kasıyor.bağlantıyı hamachi ile olmayıp normal bir statik ip adresi ile yaparsam yine kasma yapar mı ? hız olarak ne farkeder? statik ip'nin artısı nedir?bilenler yazarsa sevinirim..teşekkürler
  • arkadaşlar teşekkür edenlere bende teşekkür ederim.
    firewall olayını neden bu kadar dert ettiniz bilmem?
    bunu bir tecrübemden dolayı yazdım. firewall üzerinden dağıtılan ağda anlık da olsa kesilmeler sözkonusu olur. firewall derken de yazılımı değil router firewall ı kastediyorum. hem size bişey söyleyeyim. ben firewall kullanmıyorum. buyur benim disklerime ulaş.
    ayrıca, firewall açıkken ağımdaki multiplayer oyunlarda zaman zaman kesinti yaşayabilirsin en basit örnek olarak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 2 Ocak 2008; 5:28:45 >
  • Öncelikle herkese selamlar ve herkesin yeni yılı kutlu olsun.
    Çok fazla zamanım olmadığı için başlık başlık dolaşamadım o nedenle sorunumu buraya yazacağım.
    Çalıştığım şirketin bir kısım bilgisayarları yenilendi. Eski ağ sistemi Windows 95-98-XP Pro şeklindeyken yeni ağ sistemi Windows 98-XP-Vista şeklinde oldu. Malesef şirkette 2 adet Windows 98 işletim sistemli bilgisayar kaldı. Yazıcılar Vista kurulu bilgisayar üzerinden paylaşıma verildi. XP-Vista paylaşımında sorun yaşamadık ancak 98 yüklü olan bilgisayarlar bırakın yazıcıyı görmelerini ağdan hiç bir bilgisayarı da görmüyorlar. Donanımsal olarak herşeyleri tamam. Zaten yeni bilgisayarlar geldiğinde o bilgisayarlara hiç dokunulmadı. İki bilgisayarda ağdan internete çıkıyorlar ancak ağdaki bilgisayarları göremiyorlar. Yazıcılara bağlanıp çıktı alabilmemiz lazım.
    IP adresleri vermeyi denedim, bilgisayar isimleri ile ağ isimlerini kontrol ettim hepsi tamam. Windows 98'den Vista-XP'den oluşan bir ağı nasıl görebilirim?Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.




  • Güzel bir anlatım, teşekkür ederim ancak şöyle de bir sorum olacak. Evimde bir laptop, bir de desktopum var. Bu iki bilgisayarı kablosuz modem üzerinden birbirine bağlayabilir miyim? Ayrıca desktopta XP, laptopta ise Vista yüklü. Biraz zor olacak galiba ama yine de sorayım dedim? Nasıl yapabilirim acaba bunu?
  • eline sağlık dostum güzel çalışma
  • yazdıkların için çok sağol. ben iki masaüstü bilgisayarını hubyoluyla bağlamak istiyorum fakatbirinde vista diğerinde de xp var ve vista olan xp deki dosyaları görebiliyor fakat xp vistadaki dosyaları göremiyor. bu sorunun sebebi nedir
  • cok saol
  • eline saglik dostum cok isime yaradi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.