Şimdi Ara

Ağ Kurulumu İle İlgili Dökümanlar.. (KENDİ YAZIM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
32.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düz yapmanız yeterli. Hupsız,Switchsiz bir makineden diğer makineye bağlantı için Cross kablo Bağlantısı yapmak gerekir.
  • Ayrıca Tek ethernet portlu bir Adsl modemi iki yada daha fazla pc ye bağlamak için swich (Hub) kullanmalısınız ve ADSL modem ile Swich arasındaki kablonun Cross olması gerekmektedir... (Swichinde ilk portuna takılması gerekmektedir kablonun.)
  • şimdi ben iki pc yi bağladım modemle 4 portlu modemle birisinde hiçbir sorum yok normal internete falan giriyo fakat diğer makinaya kabloyu takınca sınırlı bağlantı diyo önce sonra ip sini elle veriyom yerel ağ bağlantısı bağlı diyo fakat ne diğer bilgisayarı görüyo nede internete giriyo yardımcı olursanız sevinirim bide internet explorer ı açınca önce altta proxy ayarları algılanıyor diyo sonra sayfa görüntülenemiyor çıkıyo
  • bir süreliğine üst konu olmuştur...
  • teşekkürler ii olmuş
  • devamını bekliyoruz wifiler için
  • Gerçekten faydalı. Teşekkürler
  • ARkadaşlar benim bir sorum var 100 mbps lik ethernet kartları var fakat dosya aktarırken nedense hep 1500kb/sn ile yolluyor. Bu rakamın en az 10000kb/sn civarı olması gerekmez mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

ARkadaşlar benim bir sorum var 100 mbps lik ethernet kartları var fakat dosya aktarırken nedense hep 1500kb/sn ile yolluyor. Bu rakamın en az 10000kb/sn civarı olması gerekmez mi?

emin değilim ama, muhtemelen makinelerindeki harddisklerin hızı darboğaz yapıyordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcok

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

ARkadaşlar benim bir sorum var 100 mbps lik ethernet kartları var fakat dosya aktarırken nedense hep 1500kb/sn ile yolluyor. Bu rakamın en az 10000kb/sn civarı olması gerekmez mi?

emin değilim ama, muhtemelen makinelerindeki harddisklerin hızı darboğaz yapıyordur.

peki darboğazdan etkilenmemek için bir yol var mı?
  • 2 hub arasıda cross kablo kullanıldığını bilmiyodum,iyi oldu.
  • Bu cross kablo dediğiniz benim modem ile eterneti bağladıgım kablo mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

Bu cross kablo dediğiniz benim modem ile eterneti bağladıgım kablo mu?

arkadaş gayet açık anlatmış,modemden ethernet kartınıza gelen kablo standart,crossover olan arada herhangi bi anahtarlama cihazı olmadan direct bağlantı esnasında kullanılıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anarchy

quote:

arkadaş gayet açık anlatmış,modemden ethernet kartınıza gelen kablo standart,crossover olan arada herhangi bi anahtarlama cihazı olmadan direct bağlantı esnasında kullanılıyor..

şifreli mi konuşuyorsunuz ben anlamıyorum..arkadaşın yazdıgında çok teknik terim kullanarak renk diziminden bahsetmiş..ben bilmiyorum hub nedir cross nedir..

ben şimdi iki pcyi bağlamak için standart dediğin kabloyu kullanamaz mıyım..yani modem üstünden(biri usb digeri standart dediğin kabloyla) bağlanamazmıyım gidip cross kablo mu almalıyım..

ya da bu cross dediğin kablo modeme gereksinim duymadan 2pcyi birbirine bağlamak için mi..

• quote:

quote:

quote:

şifreli mi konuşuyorsunuz ben anlamıyorum..arkadaşın yazdıgında çok teknik terim kullanarak renk diziminden bahsetmiş..ben bilmiyorum hub nedir cross nedir..

ben şimdi iki pcyi bağlamak için standart dediğin kabloyu kullanamaz mıyım..yani modem üstünden(biri usb digeri standart dediğin kabloyla) bağlanamazmıyım gidip cross kablo mu almalıyım..

ya da bu cross dediğin kablo modeme gereksinim duymadan 2pcyi birbirine bağlamak için mi..

arkadaşım aslına bakarsan kendi sorularının cevaplarınıda kendin vermişsin. modeme bi bilgisayarı bağlamak için elbette bildiğimiz standart kabloyu kullanacaksın,kross kabloyu kullanacağın 2 yer var; 1.si 2 pc arasında herangi bi anahtarlama cihazı olmadan direkt olan bağlantıda,2.si 2 adet ağ anahtarlama(hub,switch) cihazını birbirine bağlarken.

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşım aslına bakarsan kendi sorularının cevaplarınıda kendin vermişsin. modeme bi bilgisayarı bağlamak için elbette bildiğimiz standart kabloyu kullanacaksın,kross kabloyu kullanacağın 2 yer var; 1.si 2 pc arasında herangi bi anahtarlama cihazı olmadan direkt olan bağlantıda,2.si 2 adet ağ anahtarlama(hub,switch) cihazını birbirine bağlarken.

senin yazdıklarından modemle pc bağlantısı yapan kablonun cross kablo olmadıgını anlıyorum..standart kablo diye adlandırmışsın..

modemle bir bilgisayarı bağlamak için standart dediğin kabloyu kullanacagım biliyorum..

benim sordugum modem üzerinden biri usb biri standart dediğin kabloyla birbirine bağlayamaz mıyım?bu şekilde internet paylaşımı yapıyorum..peki oyunları multiplayer oynayabilr miyim..bunun için cross dediğin kabloyu mu kullanacagım?

bu sorum açık değil mi?anahtarlama cihazı dediğin nedir..benim sorum standart dediğin kablo modem +usb ile multiplayer oyun oynamam mümkün mü yoksa bu cross dediğin kablodan mı kullanmam gerek..

• senin yazdıklarından modemle pc bağlantısı yapan kablonun cross kablo olmadıgını anlıyorum..standart kablo diye adlandırmışsın..

modemle bir bilgisayarı bağlamak için standart dediğin kabloyu kullanacagım biliyorum..

benim sordugum modem üzerinden biri usb biri standart dediğin kabloyla birbirine bağlayamaz mıyım?bu şekilde internet paylaşımı yapıyorum..peki oyunları multiplayer oynayabilr miyim..bunun için cross dediğin kabloyu mu kullanacagım?

bu sorum açık değil mi?anahtarlama cihazı dediğin nedir..benim sorum standart dediğin kablo modem +usb ile multiplayer oyun oynamam mümkün mü yoksa bu cross dediğin kablodan mı kullanmam gerek..

Mümkünüdür hocam mümkündür,senin demek istediğin sanırım modemine bir usb birde ethernet olmak üzere 2 pc bağlayacaksın ve bunlar arasında ağ kurarak dosya paylaşımı,multiplayer oyun gibi olaylar yapmak istiyosun,kablo modemler hakkında fazla bilgim yok ama teknik olarak mümkün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarchy -- 26 Kasım 2007; 12:27:54 >

• arkadaşlar merhaba soracaığm şeyin konusu buramı bilemiyorum ama kafamı çok meşgul ediyor ve rahatsız oluyorum.Ben pc me format attım format atmadan önce internete giriyordum..format attıktan sonra ethernet i okumuyor ama diğer laptop da normal girebiliyorum yani etherneti pc me taktığımda ışık yanmıyor modem in cd sinden yüklemeye çalıştım fakat orda da diyorki network yüklü deil ve ya takılmamış mı ne diyor arkadaşlar ne olursunuz yardım edin...
  • xp ile vistayı birbirine nasıl bağlarızı şöyle güzel bir şekilde anlatan kimse yok..workgroup dene xp cdsini tak onu dene bunu dene hepsini denedim...ama sorun çözülmüyor..baştan sona xp ile vistada nasıl ağ oluştururumu anlatan bir link var mı?
  • inanmak çok güç ama arkadaş C yi ve D'yi doğrudan paylaşıma açmış ve antivirüs ve firewall ların kapatılmasını önermiş.
    Herkes emeğe saygı deyip eyvallah çekmiş ve admin arkadaş tutmuş üstkonu yapmış
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.