arkadaşlar ağ kuramıyorum lütfen yardım edin. Bir tane masaüstü Pc bir tane laptop'um var. Masaüstü pc'yi usb kablonet modemle internete bağlıyorum. Bir tane cross kablo aldım ve bu kabloyu masaüstü Pc'ye bağladım diğer ucunu da laptop'a bağladım. Yani masaüstünü ana makine yapıp laptop'u onun üzerinden internete bağlamaya çalıştım ama hiç bir şekilde bilgisayarlar birbirini görmedi. laptop interete de girmedi. ip leri önce otomatik yaptım. olmayınca da manuel olarak verdim. ağ geçidini ana bilgisayarın ip si olarak ayarladım olmadı. Ana makine de iki tane bağlantı görülüyor biri usb kablonet bağlantısı diğeri ethernet bağlantısı. ipleri otomatik yapınca laptop otomatik ip alamıyor ama manuel olarak ayarlayınca bağlantı sağlandı diyor ama birbirini görmüyor. usb internet bağlantısını paylaşıma açtım. ayarları otomatik.
ip adress: 195.174.3.27 subnet mask: 255.255.0.0 default gateway: 195.174.3.27
dns servers: 212.58.3.2 195.175.37.14
laptop ethernet bağlantı ayarları: ip adress: 195.174.3.28 subnet mask: 255.255.0.0 default gateway: 195.174.3.27
dns servers: 212.58.3.2 195.175.37.14
yaptım. bir sürü ip, rakam, dns denedim hiçbiri olmadı.
Yalnız ilginç bir şey oldu. Usb modemde bir de ethernet çıkışı var. Cross kabloyu bir de burdan taktım ve diğer ucunu da laptopa bağladım. usb olayı zaten ana makineye bağlıydı. manuel olarak ip girdiğimde bilgisayarlar birbirini görmeye başladı ancak laptop internete bir türlü giremedi. modemin router özelliği yok ama iki bilgisayarı da modeme bağlayınca makineler birbirini gördü ama laptop interneti alamadı. laptopu tek başına ethernetle modeme bağlayınca da gateway alamıyor otomatik. çok karışık bir durum yani. lütfen bana yardımı olun. delirmek üzereyim.
Selam kardeş, öncelikle kablonun CROSS olduğundan emin ol. Sonra kabloyu 2 bilgisayara tak, Kablo modemi girdiğin makinanın ağ ayarından USB modem üzerine sağ tıkla paylaşıma gel, bu bağlantıyı paylaşmak istiyorum u seç sorarsa ETHERNET i göster. Tüm bunları yaparken elle girdiğin ipleri ve DNS leri silmeyi unutma ilk başta. Bu durumda USB ile alınan DIŞ IP, Ethernet üzerinden 192.168.0.x ile laptopa paylaştırılacak. Laptopun otomatik olarak 192.168.0.x şeklinde ip alması lazım. Problem olursa yaz..
Kolay gelsin..
NOT: Cross max 5mt
şimdi crossla iki makina yapcaksan ağ bağlantılarıma gir sol tarafta ev veya küçük işyeriağı kur'a bas
ileri, ileri, hayır yap karşına çıkacak penceredeki seçenekler basit
interneti paylaşacak makine için ilk seçeneği seçip ileri diceksin bağlanacak makine içinse ikinci seçeneği seçip ileri dieksin
son aşaması da bulunacakları ağ adıdır ortak bir ağadı yaz ikisine de, yani aynı ad yeniden başlat
arkadaşlar ben zaten bu söylediklerinizi denedim. hiç bir şekilde laptop'um otomatik ip alamıyor. Gateway de alamıyor. otomatik olmuyor yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme