Şimdi Ara

afyon'daki aşure izdihamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    “Afyonkarahisar belediyesi vatandaşlara aşure ikramında bulunurken izdiham çıktı.”
    https://twitter.com/aykiricomtr/status/1685557770764926976?t=JzJVQvuvSPZP91msW7NiDA&s=19

akıllara gelen video

afyon'daki aşure izdihamıNecati Koçakyoutube
    Eminönü baklava izdihamı değil sanki TWD seti
    https://www.youtube.com/watch?v=ba_7UrikWxE&t=113s&ab_channel=NecatiKo%C3%A7ak

• Bu görüntülerin akparti ile, fakirlik ile, zenginlik ile ilgisi yok. Bizim toplumun ekseriyeti kırsal zihniyetlidir. Sokağa çıkıp 10 şehirliye dedesini sorsak 9.5 i çoban olduğunu söyler.

Türk milleti kırsaldan kente aşırı bir hızda göç etti ve aşırı bir şekilde maddi olarak zenginlesti. Bu maddi zenginlesmeyi zihniyet zenginlesmesi takip edemedi. Hala devam ediyor.

Çarpık kentleşme, nezaketsiz insanlar, kirli sokaklar ve dediğim gibi fakirlikle ilgisi olmayan yığınla kötü meziyet. Bunu aşmanın iki yolu vardır. Birincisi kaliteli bir eğitim ile bir nesli diğer nesilden bıçakla keser gibi ayırmak, ikincisi zamana bırakıp dünyayı keşfetmelerini beklemek.

Söylemeye gerek yok. Eğitimin bırakın iyileşmeyi var olanı daha da kötü hale getirdiği ortada. Yapılacak şey en az bir yüzyıl daha bekleyerek medeniyetin keşfini izlemek.

Şimdi belki birileri itiraz edecek. Eskiden böyle değildi diyecek. Eskiden de böyleydi. Hatta Osmanlı zamanında anlatılan nezaket, zerafet, efendilik, saygı vb hikayeler, kıssalar köylü için değil şehirli, çok kültürlü kent yaşamını benimsemiş bir avuç Müslüman ve Gayrimuslim için geçerli. O da İstanbulda dar bir bölgede.

Canınızı sıkmayın. Böyle bir şey bizim de önümüzde yapılsa yüzde 80imiz aynı davranış paternini sergilerdik.
  • afyon'daki aşure izdihamı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu görüntülerden utanıyorum. İnsanların bedava ya da ucuz dağıtılan her üründe birbirine girmesine, izdiham oluşmasına utanıyorum. Keşke o insanlar da bunu sorgulasa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teyzem elinin lezzetini katmak istemiş

• aşureye uruk hai saldırısı gerçekleşmiş...

• Gençler bilmez tüp kuyruhları vardı, diyen kesim aşureyi avuçlarıyla kazandan toplayıp yoğurt kutusuna koyuyor. afyon'daki aşure izdihamı  Ey gidi eyyy. Türkiye Yüzyılı şahane.

• Aşure zengin işi oldu artık:)) Eskiden herkes yapıp dağıtırdı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesir macunu dağıtımı ve baklava dağıtımı videoları favorimdir. Aşure hafif kalmış.

• Bu görüntülerin akparti ile, fakirlik ile, zenginlik ile ilgisi yok. Bizim toplumun ekseriyeti kırsal zihniyetlidir. Sokağa çıkıp 10 şehirliye dedesini sorsak 9.5 i çoban olduğunu söyler.

Türk milleti kırsaldan kente aşırı bir hızda göç etti ve aşırı bir şekilde maddi olarak zenginlesti. Bu maddi zenginlesmeyi zihniyet zenginlesmesi takip edemedi. Hala devam ediyor.

Çarpık kentleşme, nezaketsiz insanlar, kirli sokaklar ve dediğim gibi fakirlikle ilgisi olmayan yığınla kötü meziyet. Bunu aşmanın iki yolu vardır. Birincisi kaliteli bir eğitim ile bir nesli diğer nesilden bıçakla keser gibi ayırmak, ikincisi zamana bırakıp dünyayı keşfetmelerini beklemek.

Söylemeye gerek yok. Eğitimin bırakın iyileşmeyi var olanı daha da kötü hale getirdiği ortada. Yapılacak şey en az bir yüzyıl daha bekleyerek medeniyetin keşfini izlemek.

Şimdi belki birileri itiraz edecek. Eskiden böyle değildi diyecek. Eskiden de böyleydi. Hatta Osmanlı zamanında anlatılan nezaket, zerafet, efendilik, saygı vb hikayeler, kıssalar köylü için değil şehirli, çok kültürlü kent yaşamını benimsemiş bir avuç Müslüman ve Gayrimuslim için geçerli. O da İstanbulda dar bir bölgede.

Canınızı sıkmayın. Böyle bir şey bizim de önümüzde yapılsa yüzde 80imiz aynı davranış paternini sergilerdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 31 Temmuz 2023; 8:33:59 >

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    afyon'daki aşure izdihamı
  • Bedava sirke baldan tatlıdır...

• kaç kilolıkmuşki izdiham olmuş.

• Müslüman adam sıraya girer. Sıraya girerken de sağına soluna iyice bakar, birinin önüne geçmeyim hakkını yemeyeyim diye. Ondan sonra verileni alır, efendice yer.

Not: Müslüman adamdan kasıt ihtiyacı olan Müslüman adamdır. Yoksa parası olan Müslüman canı çektiyse bile der ki, ihtiyacı olanlar yesin. Gider kendi de pastanede yer.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

Müslüman olmak ile ahlaklı olmak ayrı şeyler. Biz bunu çözemiyoruz. Bunu çözsek her şey düzelecek.

Müslüman olunca ahlak download edilmiş olmuyor.

Ahlaklı olmak için de Müslüman olmaya gerek yok.

• Bu kitlenin yoğun yaşadığı her bölgede olur. Şaşıran var mı?

• Kesinlikle. Şöyle birşey var müslümanların çoğunluğu kitabı anladığı dilde okumuyor ve dini namaz kıldım bitti gitti sanıyorlar. İnsanlara çevreye karşı zerre saygıları yok.

Müslümanlar İslamiyeti düzgün temsil etmediği için islamiyete ve inananlara karşı büyük bir önyargı oluşuyor. Bu anti islamın büyüme sebebinin sebebi aslında İslamiyet değil inananlar.

• Saldır öyleyse Müslümanlığa. 70 yıldır işe yaramadı, belki bundan sonra yarar (!)

Gel bak sana bir bilmece sorayım. Diyelim ki Ali diye biri var. Normal bir insan ama ama kendini çok yakışıklı zannediyor. Ben Ali'ye yakışıklı olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Bir de biri daha var, yakışıklılığa saldırıyor. (yani sen yakışıklı değilsin demiyor. alinin yakışıklı olduğunu kabul ediyor, yakışıklı olmaya saldırıyor. ali de vay be ben ne yakışıklıyım diyor, bu beni kıskandığı için böyle yapıyor diyor. fikrine daha çok sarılıyor. parantez içini ekleme ihtiyacı hissettim. belki anlarsın diye)

Yokoşoklo do neymiş?

Bu devirde yokoşoklo mu olur?

Yokoşokluluğın gitabını **** yazmış.

.

.

.

Kim bu? Dediğim gibi, bol şanslar. 70 yıldır denediniz bu kafayla 700 yıl daha denersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 31 Temmuz 2023; 16:40:25 >
  • Karı bir de eliyle sıyırıp dolduruyor. Rezillik, görgüsüzlük. Bu da fakir görgüsüzlüğü işte.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

Müslüman adam sıraya girer sağına soluna bakar vs yazmışsın. Müslüman olunca ahlaklı mı olacaksın da sıraya giriyorsun. Ben sana bunu ifade ettim ama sen İslam'a saldırmak diyorsun. Kelime-i Şehadet getiren kişi hemen ahlaklı mı olacak? Müslüman olmayanlar ahlaksız mı?

Müslüman adam sıraya girer o zaman bu videodakiler Müslüman değil mi diyorsun? Ama saldıran ben oluyorum.

İslam ahlak getirmez. Hiçbir din ahlak getirmez. İslam'a göre normal olan bazı şeyler sana göre ahlaksızlık bile olabilir.

En basitinden başka konuda biri ile tartıştık. Akraba evliliği sapıklıktır, ahlaksızlıktır diyordu. (Kendisi Müslüman) Oysa İslam'da süt kardeş ile evlenmek bile yasakken mesela bir kuzen ile evlenmek yasak değildir. Şimdi nerede İslam'dan gelen ahlak. Ama yok bunları deyince İslam'a saldırmış oluyorum.

Bilmecenden de bir şey anlamadım. 70 yıl denediğim bir şey de yok. Müslüman olanların çoğu kendilerini ahlaklı sanıyor ama değiller. Ben onları ahlaklı hale getirmek için İslam ahlaklı olmayı emreder diyerek yalan söyleyemem. Neyse onu yazıyorum.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi saçma bir tamlamayla ifade edilen ders ile beyni yıkanmış bir millet var. Dersin ismi saçmalık, yoksa din eğitimi elbette verilebilir. Din ile Ahlak birbirinden bağımsızdır. Bunu anlatamadık ve millet anlamadığı için mesela laikliği ahlaksızlık olarak gördüler. Laik adam dinsiz olur, dinsiz adam ahlaksız olur dediler.

Kendilerini ahlaklı, laikliği savunanları ahlaksız gördüler. Kendileri çaldı torpil yaptı, kalitesiz iş yaptı, görgüsüzlük yaptı yaptı da yaptılar ama Müslüman oldukları için Ahlaksız olacaklarını düşünmediler halbuki dibine kadar ahlaksız oldular. Sonra her şeyi bir başörtüsü ve mini eteğe getirip işten sıyrıldılar. Sonuç ne oldu baş örtülü ama bir ton makyaj ile vücut hatları belirgin yeni nesiller meydana geldi. Umurlarında mı değil. Çünkü default olarak ahlaklı görüyorlar kendilerini ama değiller.

Sen kalkıp Müslüman adam sıraya girer diyorsun. Hayır girmek zorunda değil. Girmiyor diye de bunlar Müslüman değil diyemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 1 Ağustos 2023; 8:48:49 >

• 💯

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.