Şimdi Ara

AFRİKALİLAR İÇİN NİYE ÜZÜLÜYORUZ Kİ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
9.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Bazen çok saçma konuşuyorsunuz. Adamlar ölmemek için savaşıyor senin ekonomine mi üzülsünler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-280666920

    Bazen çok saçma konuşuyorsunuz. Adamlar ölmemek için savaşıyor senin ekonomine mi üzülsünler
    herkes ölmemek için savaşır

    çok kişi bazen saçma konuşur
  • Sıradan bir ekonomiye sahip insanın, kalkıp Afrika'ya yada x bir ülkeye üzülmesi zaten çok mantıklı bir olay değil...Bulunduğumuz ülke şartlarında ortalama bir gelire sahip kişi, kalkıp 5 6 tane çocuk yapsın bakalım, çok uzağa gitmesine gerek yok Türkiye içinde Afrikayı yaşar...

    Konuyu açan arkadaşta bunu diyor, dünyanın neresinde olursanız olun, benzer bir yaşam tarzını benimserseniz zaten sıkıntılı bir hayat yaşarsınız.

    Ülkemizde bile illa denk gelmişsinizdir, adamın 5 6 çocuğu var tek maaşla geçinmeye çalışıyorlar, tv programlarına katılıp yardım talep ediyor. Ortada çocukların olması olayı dramatikleştiriyor fakat arkadaş, 1 2 çocuk oldu ve korunmayı bilmiyorsun kalk orada bi sor doktora ya, de yani benim neden çocuğum oluyor, biz sevişmek istiyoruz fakat çocuk istemiyoruz bu nasıl olur diye bir sor...

    Afrika'nın böyle olmasınında sebebi bu işte, cehalet...Fakat adamlar o kadar hızlı çoğalıyor ki, insani ihtiyaçlarını karşılamaktan eğitime sıra gelmiyor.




  • Albino hastası olan siyahileri yakıyorlarmış içinde cin var diye. Daha neleri var neleri. Afrika bir cehennemdir. Zaten zeka araştırmaları da gösteriyor ki Afrika'da çoğu toplumun zeka ortalaması 60'larda. Maymun demek ırkçılık ama zeka düzeyleri neredeyse aynı. Maymun demişken hatırlatayım: Afrika'da çoğu maymun depresyondaymış, sebebi de tecavüzlermiş (Afrikalı insan tarafından gerçekleştirilen cinsel aktivite). Maymun deyince kızıyorlar ama bir de yaptıklarına bak zeka seviyelerine tükürdüklerim. Genelleme yapmıyorum bu arada, Afrika'da da on numara insanlar çoktur, zeki olanları da. Ben çoğunluğuna bakıyorum.
  • AKPARTİLİLER İÇİN NİYE ÜZLÜYORUZ Kİ? diye okudum.

    Sağol güzel ülkem, kafa dağıtmak istediğimde bile her taraftan siyasete maruz bıraktığın için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üşenmeyin Okuyun




    14 Afrika ülkesi Fransa'ya koloni vergisi ödemeye devam etmektedir ....

    Sekou Toure/Gine, 1958 yılında bağımsızlığını ilan edip Fransız kolonilerinden biri olmaya devam etmeyeceklerini açıkladıklarında Paris'te oturan elit beyefendiler bu duruma çok sinirlenirler. Hissettikleri kızgınlığın neticesinde Gine'de bulunan Fransız yönetimi ülke içerisinde bulunan her şeyi, bütünüyle yakıp yıkarak Fransız kolonisi olarak kalmanın avantajlarını göstermek istediler.

    Üç bin Fransız ülkeyi aniden terk etti. Yanlarına alabildikleri mülklerini götürürken geride bırakmak zorunda kaldıkları her şeyi yaktılar: okullar, kreşler, idare binaları parçalanmıştı; otomobiller, kitaplar, ilaçlar, araştırma labrotuvarlarının ekipmanları, traktörler ya bilerek parçalanmış ya da çeşitli şekillerde sabotaja uğramış; atlar, inekler ve her türlü çiftlik hayvanı öldürülmüş, ambarlarda bulunan yiyecekler ise yakılmış ya da zehirlenmişti.

    FRANSA MÜDAHALE ETTİ VE DEVLET BAŞKANI ÖLDÜRÜLDÜ

    Ortaya çıkan tablo bir zamanlar "Fakir ama özgür olmayı zengin köle olmaya tercih ederim" sloganını tekrar eden Afrika'nın elitlerinin derin bir sessizliğe bürünmelerine sebep oldu. Batı Afrika'da ufak bir ülke olan Togo Cumhuriyeti'nin ilk başkanı olan Slyvanus Olympio Fransa ile orta bir yol bulmayı başardı.

    Olympio, ülkesinin daha fazla Fransız kolonilerinden biri olarak kalmasını istemiyordu ve De Gaule paktını imzalamadı. Bununla birlikte ülkesinin Fransa'ya 'koloni vergisi' ödemesini de kabul etmişti. Bunu yapmasının tek sebebi, Fransızların ülkeyi terk ederken her şeyi yakıp yıkmalarını engellemekti. Vergi 1963 yılında ülke bütçesinin %30'una yakını bir miktarı ödemeyi gerektiriyordu.

    Yeni bağımsız Togo'nun finansal durumu ise tam manasıyla sallantıda idi. Olympio bu dengesizliği aşmak için ulusal para birimine geçmeye karar verdi. Togo'nun kendi parasını basması fikrinden hoşlanmayan Fransa ülkeye askerlerini geri gönderdi ve ülkenin ilk seçilmiş başkanı Olympio öldürüldü. Başkanı vurduğu söylenen, eski Fransız Yabancılar Lejyonu ordusundan çavuş Etienne Gnassingbe, bu başarısı nedeni ile yerel Fransız elçiliği tarafından 612$ parayla ödüllendirildi.

    Olympio'nun rüyası bağımsız, kendisine yeten ve kendisine güvenen bir ülke inşa etmekti fakat, Fransızlar bu fikirden hoşlanmamışlardı.

    30 Haziran 1962, Mali Cumhuriyeti'nin ilk başkanı, Modiba Keita sosyalist ekonomi hakkında bilgi edindikçe Fransızların ülkeleri üzerindeki yükünü daha iyi anlamaya başladı ve koloni ortak para biriminden çıkarak kendi parasını basmak istediğinde başına benzer şeyler geldi. Bu seferki Fransız Yabancılar Lejyonu'nden üsteğmen Moussa Traore, başkan Keita'yı öldürdüğünde tarih 29 Kasım 1968'i gösteriyordu.

    Fransa, Afrika'nın halk tarafından seçilmiş başkanlarını öldürürken yabancılar lejyonunu kullanmayı tercih ediyordu.

    1966'da Orta Afrika Cumhuriyeti başkanı, Jean-Bedel Bokassa, yeniden 1966'dan Yukarı Volta (şimdilerde Burkina Faso) Cumhuriyeti'nin başkanı Maurice Yameogo, 1972'de Benin Cumhuriyeti başkanı Hubert Maga'nın koruması öldürüldü.

    Son 50 yıldır 26 Afrika ülkesinde toplam 67 tane darbe oldu, bu ülkelerin 16 tanesi eski Fransız kolonilerinden, darbelerin %61'i bu ülkelerde gerçekleşti.

    2014 yılında 14 Afrika ülkesi Fransa'ya koloni vergisi ödemeye devam etmektedir ve ulusal rezervlerinin %85'ini Fransız Merkez Bankasına ödeyerek, Fransız Maliye Bakalığı'nın kontrolüne bırakırlar. Yaklaşık olarak 500 milyar dolar civarı olan bu paranın yattığı hesap üzerinde ödemeyi yapan ülkelerin hiç bir tasarrufları bulunmamaktadır. Her sene bu paranın %15'ini paraya ihtiyaçları olursa geri alabilirler. Daha fazlasına ihtiyaç duyacak olurlarsa Fransız bankalarından borç alabilirler.

    Fransa'ya 1961 yılından itibaren koloni vergisi ödemekte olan Afrika ülkeleri; Benin, Burkina Faso, Guinea-Bissau, Ivory Coast, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Cameroon, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo-Brazzaville, Ekvatoryal Gine ve Gabon.

    Jacques Chirac'ın söylediği gibi; "Afrika olmadan Fransa, hızla bir üçüncü dünya ülkesi haline gelecektir."

    Ve...

    François Mitterand, "Afrika olmadan, Fransa'nın 21.yy'a gelindiğinde bir tarihi olmayacaktır....

    SiliconAfrica adlı sitede Mawuna Remarque KOUTONIN imzası ile yayınlanan makale çeviren: Şıvan Okçuoğlu..(Serdar Özbosnalıoğlu)




  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Eee 2000 2019 arasindaki 500 milyon fazla nufusu da fransa mi gidip yaptı?

    Sömürgecilik konusunda degiliz suan onlarin kendi hatalarini elestiriyoruz emperyalizm dunyanin bir gerçeği

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daimon88

    Albino hastası olan siyahileri yakıyorlarmış içinde cin var diye. Daha neleri var neleri. Afrika bir cehennemdir. Zaten zeka araştırmaları da gösteriyor ki Afrika'da çoğu toplumun zeka ortalaması 60'larda. Maymun demek ırkçılık ama zeka düzeyleri neredeyse aynı. Maymun demişken hatırlatayım: Afrika'da çoğu maymun depresyondaymış, sebebi de tecavüzlermiş (Afrikalı insan tarafından gerçekleştirilen cinsel aktivite). Maymun deyince kızıyorlar ama bir de yaptıklarına bak zeka seviyelerine tükürdüklerim. Genelleme yapmıyorum bu arada, Afrika'da da on numara insanlar çoktur, zeki olanları da. Ben çoğunluğuna bakıyorum.
    Eskiden insanın zeka ortalaması düşüktü gene.Sosyo ekonomik şartlarla alakalı
  • Sa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batsın bu dünya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dünyada adına en çok üzülecek şey insanlar sonrada insanlık.
  • Egemenlik hakları yoktur. Düşünme ortamları yoktur.

    Ulan bırakın afrikayı daha suyun olmadığı doğu köyleri var. İnternet desen ha hı diyecek kitle var. Demek ki neymiş gelişmek istemeyen kafa, uyandırmak istemeyen sömürücüler..

    Dedelerimin 10 ar tane çocuğu var. Niye?? Çünkü köyde bir kaç mal ve bir kaç dönüm tarla ile yıllar geçmez. Allah insanlara organ vermiş. Onlarda kullanıyor. Haramda değil dinen. Yani anlayacağınız ortam. Siz bu kafayı anlayamazsınız çünkü damdan düşenin halini....

    Bu konu global bir konudur. Çinde tek çocuk olayı var misal. Kaynaklar hızla tükenmek üzere. Burada yağılacak en önemli şey evladının kendinden daha iyi ortamı varsa evlat sayını belirle işidir. Misal şehir hayatının bunaltıcılığı ve hayat pahalılığı sebebiyle 3 çocuk yapmak herkesin harcı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakir ülkelerin hepsi Müslüman. Bu fakirlik hep Müslümanlıktan kaynaklı. Azimi öldürüyor şükür/nasip/kısmet/alnımıza böyle yazılmış meselesi bu yüzden de aç kalıyorlar böyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Afrikalılar kendi destekledikleri sistemin bir parçası aslında. Herkes hakettiğini yaşıyor, daha fazlası değil.

    Savaş istersen savaş çıkar, barış istersen barış olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A773460ED

    Fakir ülkelerin hepsi Müslüman. Bu fakirlik hep Müslümanlıktan kaynaklı. Azimi öldürüyor şükür/nasip/kısmet/alnımıza böyle yazılmış meselesi bu yüzden de aç kalıyorlar böyle.
    hayatında şükür eden istediği şey olmadığında nasip diyen kaç tane samimi kişi gördün?

    dinle gram alakası yok ki afrikanın yarısı da hristiyan
  • Tamamen doğru ve mantıklı bir harekettir. Eli şeyinde ergen tayfası anlayamaz ama tabiatın kanunları icabı böyle.
    İnsan gelişimi sürecinde avcılık ve toplayıcılıktan sonra tarım ve yerleşik hayat başlar daha sonrasında ise bildiğimiz sanayi ve teknoloji devri gelir. Afrika toplumları tarım ve hayvancılık aşamasında kaldılar. Son derece zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarına rağmen endüstriyel bir gelişim göstermediler çünkü hepimizin bildiği gibi iliklerine kadar sömürüldüler. Bu yüzden tarım toplumunda kaldılar ve bilindiği üzere ciddi beden gücüne dayanır. Ne kadar çok kişi o kadar çok güç mantığından dolayı üreme güdüsü Avrupa milletlerinden çok daha güçlüdür. Eve tek bir yevmiye girerse kimse doymaz ama 5 yevmiye girerse kendilerini geçindirirler. Meseleyi öğrenci eviyle açıklayayım: bir öğrenci tek başına bir evi döndüremez ama 5 öğrenci bir araya gelince burslarıyla ev kirasını öder yer içer. Aynen bu mantıkla Afrikalı bir ailede tek kişi geçinemez illa ki çok çocuk olacak çalışacak sürünerek de olsa hayatlarına devam edecekler. Yoksa hepsi ölür.
    Günümüzde öyle bir düşünce tarzı oluştu ki 65 yaş üstü sırtımızda kambur ölsünler çocuk sakat engelli mi doğacak öldür fakir misin sen zaten ölmelisin. Böyle bir şey olunca refaha kavuşacağını düşünen bir çok geri zekalı genç var. Eğer böyle bir şey meydana gelseydi o toplum bir kaç yıl içinde kendi kendine yok olacaktı. Zaten mümkün olsaydı batı milletleri bunu yapardı. Toplumun devam edebilmesi için bu kesimlere de ihtiyacı var.
    John Verdon gözlerini sımsıkı kapat adlı romanında bir psikolojik deney anlatır: Normal psikolojik yönden sağlıklı insanlara elma soyan bir insanın olduğu videoyu izletirler video sakin bir şekilde devam ederken elma soyan adam birden elini keser ve izleyicilerin de içi burkulur fakat aynı deneyi sosyopatlarla yaptıkları zaman içlerinin hiç burkulmadığı hatta bazılarının da izlemekten zevk aldığı gözlenmiş. Bizi insan yapan sadece beynimiz ve vücudumuz değil. Evet bunlar da lazım ama duygularımız vicdan ve merhametimiz de olmak kaydıyla.
    Umarım niçin üremek gerektiğini ve sömürülen bu insanlara karşı merhamet acıma duygusu beslememiz gerektiğini anlatabilmişimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Su anda Gabon- Port Gentil yakınında calısıyorum.
    Sizin üzüldügünüz o afrika daki fiyatlardan biraz bahsedeyim size
    Herhangi bir ikinci el araba türkiye den daha ucuz genelde toyota var dacia filan göremezsin burada.
    Alkol fiyatları TR'den az 1 litre absolute 80 tl civarı
    Sigara ve su inanılmaz pahalı 1.5 litre pet yaklasık 8 tl sigara paketi 30 civarı
    Yeme içmeye gelince eger ki brie , mastedam , gouda gibi peynirler alacaksanız fransızdan gelen kilo basına 15000 xfa ödersniz ki 150 tl filan
    Et kısmına gelelim 1 kilo antrikot 100 tl civarında
    Dısarıda ortalama bir restaurant da yiyecegniz yiyecek 100 tl gibi bir rakama geliyor

    Gelelim komik kısmına bir sirkette aylık minimum maas 400,000 xfa kendisi 600 euro gibi bir rakam bunu alan kişiler genelde super vasıfsız calısanlar ve bu kişileri ASLA İŞTEN ATAMAZSINIZ. İşten atmak gibi bir salaklık mı yapıldı adam maasının 20 katından fazla tazminat alıyor. Hükümet ne kadar kötü bile görünse kendi vatandasını koruyor. Mesai saatleri sabah 7-11, 14-16 arası seklinde günde 6 saattcik
    Bu bahsettigim yer Afirkanın en fakir yerlerinden birisi

    Cameroon, Kongo gibi yerleri saymıyorum bile. Tabi fakir yerler var kıtada. Nedeni heryerin orman ya da çöl olması.

    Şimdi TR ye bakalım heryerimiz temiz su kaynagı, birzamanlar üretimimiz vardı, her yer tarıma uygun turistik , ..... daha da sayılır. Sonuc? minimum maas burdan dusuk, vergiler fiyatlar efsane, çalışma saatlerimiz esnek (07-19.00 haftada gun)

    Kimse bu dunyada TR gibi biryer varken baska bir yer için üzülmesin.




  • Afrika da nüfus öyle böyle artmıyor. 2100 yılında lagos un nüfusunun 88 milyon olması bekleniyor. Evet bir şehrin nüfusundan bahsediyorum. Diğer afrika şehirleri de aşırı büyüyecek Nijerya nın nüfusu 800 milyon olacak öngörüler göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xwernediti

    Tamamen doğru ve mantıklı bir harekettir. Eli şeyinde ergen tayfası anlayamaz ama tabiatın kanunları icabı böyle.
    İnsan gelişimi sürecinde avcılık ve toplayıcılıktan sonra tarım ve yerleşik hayat başlar daha sonrasında ise bildiğimiz sanayi ve teknoloji devri gelir. Afrika toplumları tarım ve hayvancılık aşamasında kaldılar. Son derece zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarına rağmen endüstriyel bir gelişim göstermediler çünkü hepimizin bildiği gibi iliklerine kadar sömürüldüler. Bu yüzden tarım toplumunda kaldılar ve bilindiği üzere ciddi beden gücüne dayanır. Ne kadar çok kişi o kadar çok güç mantığından dolayı üreme güdüsü Avrupa milletlerinden çok daha güçlüdür. Eve tek bir yevmiye girerse kimse doymaz ama 5 yevmiye girerse kendilerini geçindirirler. Meseleyi öğrenci eviyle açıklayayım: bir öğrenci tek başına bir evi döndüremez ama 5 öğrenci bir araya gelince burslarıyla ev kirasını öder yer içer. Aynen bu mantıkla Afrikalı bir ailede tek kişi geçinemez illa ki çok çocuk olacak çalışacak sürünerek de olsa hayatlarına devam edecekler. Yoksa hepsi ölür.
    Günümüzde öyle bir düşünce tarzı oluştu ki 65 yaş üstü sırtımızda kambur ölsünler çocuk sakat engelli mi doğacak öldür fakir misin sen zaten ölmelisin. Böyle bir şey olunca refaha kavuşacağını düşünen bir çok geri zekalı genç var. Eğer böyle bir şey meydana gelseydi o toplum bir kaç yıl içinde kendi kendine yok olacaktı. Zaten mümkün olsaydı batı milletleri bunu yapardı. Toplumun devam edebilmesi için bu kesimlere de ihtiyacı var.
    John Verdon gözlerini sımsıkı kapat adlı romanında bir psikolojik deney anlatır: Normal psikolojik yönden sağlıklı insanlara elma soyan bir insanın olduğu videoyu izletirler video sakin bir şekilde devam ederken elma soyan adam birden elini keser ve izleyicilerin de içi burkulur fakat aynı deneyi sosyopatlarla yaptıkları zaman içlerinin hiç burkulmadığı hatta bazılarının da izlemekten zevk aldığı gözlenmiş. Bizi insan yapan sadece beynimiz ve vücudumuz değil. Evet bunlar da lazım ama duygularımız vicdan ve merhametimiz de olmak kaydıyla.
    Umarım niçin üremek gerektiğini ve sömürülen bu insanlara karşı merhamet acıma duygusu beslememiz gerektiğini anlatabilmişimdir.
    Pek anlatamadin

    Çünkü afrika ulkelerindeki halk tarimla falan da gecinmiyor

    Pek cok yeri irak suriye seviyesinde

    Botlarla gelen multecilere bak ellerinde akilli telefonlar var yani zannettigin gibi avcilik toplayicilik doneminde yasamiyorlar

    Ayrica baya bi hakaret etmissin aynen iade ediyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: captainace

    Su anda Gabon- Port Gentil yakınında calısıyorum.
    Sizin üzüldügünüz o afrika daki fiyatlardan biraz bahsedeyim size
    Herhangi bir ikinci el araba türkiye den daha ucuz genelde toyota var dacia filan göremezsin burada.
    Alkol fiyatları TR'den az 1 litre absolute 80 tl civarı
    Sigara ve su inanılmaz pahalı 1.5 litre pet yaklasık 8 tl sigara paketi 30 civarı
    Yeme içmeye gelince eger ki brie , mastedam , gouda gibi peynirler alacaksanız fransızdan gelen kilo basına 15000 xfa ödersniz ki 150 tl filan
    Et kısmına gelelim 1 kilo antrikot 100 tl civarında
    Dısarıda ortalama bir restaurant da yiyecegniz yiyecek 100 tl gibi bir rakama geliyor

    Gelelim komik kısmına bir sirkette aylık minimum maas 400,000 xfa kendisi 600 euro gibi bir rakam bunu alan kişiler genelde super vasıfsız calısanlar ve bu kişileri ASLA İŞTEN ATAMAZSINIZ. İşten atmak gibi bir salaklık mı yapıldı adam maasının 20 katından fazla tazminat alıyor. Hükümet ne kadar kötü bile görünse kendi vatandasını koruyor. Mesai saatleri sabah 7-11, 14-16 arası seklinde günde 6 saattcik
    Bu bahsettigim yer Afirkanın en fakir yerlerinden birisi

    Cameroon, Kongo gibi yerleri saymıyorum bile. Tabi fakir yerler var kıtada. Nedeni heryerin orman ya da çöl olması.

    Şimdi TR ye bakalım heryerimiz temiz su kaynagı, birzamanlar üretimimiz vardı, her yer tarıma uygun turistik , ..... daha da sayılır. Sonuc? minimum maas burdan dusuk, vergiler fiyatlar efsane, çalışma saatlerimiz esnek (07-19.00 haftada gun)

    Kimse bu dunyada TR gibi biryer varken baska bir yer için üzülmesin.
    ABI GABONDA GDP PER CAPITA YANI KISI BASINA DUSEN MILLI GELİR TÜRKİYEDEN FAZLALAN

    AHSHGDSHSJJSUSGDSHSK ÇILDIRIYORUM HSNSJDJSJ.


    BIZ NE YASIYOZLAN BU ÜLKEDE

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.