Şimdi Ara

Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.091
Cevap
11
Favori
121.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lyrazed

quote:

Orijinalden alıntı: carannir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carannir

arkadaşlar kasayla ilgili garip bir sorunum var. çözemedim bir türlü. Söyle ki:

kasaya ait fanları çalıştıran güç kablosunu psu ya taktığımda açıkken her şey normalken bilgisayarı kapattığımda kasadaki fanları işlemci fanı da dahil ki onu direkt anakarta bağladım çok düşük devirde çalıştırıp duruyor. yani anladığım kadarıyla sürekli çok düşük voltajda besleyip duruyor kasa fanları. o güç bağlantısını söktüğümde doğal olarak kasa fanları çalışmıyor ve hiç bir sorun olmuyor. farklı kablo ve psu bağlantı noktası denedim fakat sonuç alamadım

Problemin kaynağı power gibi diyeceğim ama şunu sorayım. pc yi kapattığınızda cpu fanıda dönüyor mu? veya ön panel fan kontrolcünün gücü kesince cpu fanıda duruyor mu?

Öncelikle şunu belirteyim sistemimden tek değiştirdiğim kasadır. Psu dahil hepsi eski ve önceden böyle bir sorunum yoktu.
    Kasadaki fanları çaliştıran güç bağlantısını takmadığım zaman işlemci fanı da olması gerektiği gibi sistemi kapattığımda duruyor. Fakat o bağlantıyı yaptığımda kasadaki tüm fanlar işlemci fanı da dahil bilgisayar kapalıyken kendiliğinden calışıp duruyor.

o zaman ön panelde arıza var. O şekilde kullanırsan alev alabilir örnekleri mevcut.

ne diyorsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Xallez

Kasa perşembe günü elime geçti ancak incelemesini paylaşabilmek bugüne kısmet oldu.Kasa hakkındaki görüşlerimi resimler ile birlikte belirtmek isitiyorum.

Kasa standart olarak köpük korumalı bir kutudan çıkıyor.
     Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü
    Pleksi kapak çizilmemesi için içeriden ve dışarıdan jelatin koruma ile kaplanmış.
     Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü

Üst bölmede 23 cm'lik siyay ledsiz bir fan bulunuyor.Oldukça sessiz bir fan.Ayrıca bu resim üst bölmeye 360 mm radyatör takma imkanını merak eden arkadaşlar için bir fikir oluşturacaktır.Izgaralı yapı 27 cm uzunluğunda.
    5,25 yuvalarının kilit mekanizmaları için tıklayın
    Kasanın üst bölmesini yakından görmek için tıklayın
    Hdd kızakları
    Kasanın hdd kızakları metal bir yapıya sahip.Hard diski takmak için kasa yanında gelen 4 adet vidayı kullanmak gerekiyor.Ayrıca titreşimleri önlemek için vida yuvalarına sessizleştirici malezme kullanılmış.
    Bu kasada en çok beğendiğim bölgelerden biride pci slotlarının kilit mekanizmaları.Mandalı yukarı doğru çektiğinizde slot kapağı yerinden kolayca çıkıyor.Gene bu slotlara ekran kartı,ses kartı vs. takıtığınızda mandalı aşağı doğru kapatıyorsunuz ve bağlı bulunduğu kol donanımınızı çok güvenilir bir şekilde tutuyor.
    Kasa içerisinde 2 adet fan filtresi ile geliyor.Bunlardan biri kasa içerisinde alt bölmedeki fonksiyonel fan yuvasında yer alırken,diğer fan filtresi ise psu fanının altında yer alıyor.Psu fanının filtresini temizlemek için çok kolay bir şekilde yerinden çıkartabiliyorsunuz.
    Kasanın yan kapağına 4 adet 120 mm-140mm fan takmak mümkün.İsteğe bağlı olarak tek bir 230 mm fan takabilmek için de gerekli bağlantı noktaları mevcut.Ancak kasanın yan kapağında fan filtresi bulunmuyor.
    Kutu içeriğinden ise kullanım klavuzu,montaj için gerekli vidalar ve 1 adet 220V kablosu çıkıyor.
    Bu bölmenin resmi biraz bulanık çıkmış.Ellerim biraz fazla titriyor da (:
    5,25 kapaklarını yerinden çıkartabilmek için yan tarafı dışarı doğru çekiyorsunuz ve istediğiniz kapağın mandalını kaldırarak kapağı çıkartabiliyorsunuz.Evine sık misafir gelenler için kasanın kurcalanmaması adına böyle bir gizli bölme güzel düşünülmüş.
    5,25 kapaklarının sökülme mekanizması için tıklayın
    Kasanın tavanın'da 5 adet yaprak bulunuyor.Alienware kasalarınıda andıran yapraklar kasa havalandırması için avantaj sağlıyor.Kapalı halde iken bir bütün gibi duran kasanın tavanı, sürgüsünü çektiğinizde 5 parçaya bölünerek hem agresif bir görüntü oluşturuyor,hemde kasanın tavanında konumlandırılmış olan 230 mm lik fanın içerideki sıcak havayı dışarı atabilmesine olanak sağlıyor.
    Kasa içinin montajı bitmiş hali aşağıdaki gibidir.24 pin güç kablosu arka taraftan doğru yetişmediği için ön taraftan içerisinden bağlantıyı.Bu nedenle ufak bir kablo kalabalığı söz konusu.Arka bölmedeki kablo saklama konusundaki performansımın yorumunu size bırakıyorum.
     Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü  Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü

Vee kasanın montajı bitmiş hali.Burda ben susuyorum artık
     Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü

Kesinlikle f/p açısından mükemmel bir kasa.
    Sonuç olarak kasaya
    Montaj ferahlığı ve kablo saklama açısından 10/9
    Tasarım olarak 10/10
    Soğutma olarak 10/10
    Malzeme kalitesi açısında 10/8 veriyorum.

Ayrıca ek olarak kasanın başka bir sitede ki incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Not : Bazı resimleri direk link olarak vermek zorunda kaldım çünkü,fotograf makinesi dik tutarak çektiğim resimler simage formatına uymadı.
    Not 2: Kasanın değişimi için prosedüre aykırıda olsa, 10 günlük bayram tatili boyunca beklememem için perpadaki mağzalarından direk elden değişim yapan ve kasa hakkındaki tüm sorunlarımı çok hızlı bir şekilde çözen Cüneyt beye teşekkür ediyorum.Teknobiyotik.com'dan alışveriş yapmak isteyen arkadaşlar gönül rahatlığıyla yapabilirler.Firma gerçekten müşteri memnuniyetine önem veriyor.

Aerocool Xpredator kullanıcıları listesi
    1- Xallez
    2- Psychø
    3- -ExTReMe-
    4- RichardRose
    5- freemen41
    6- i-Vtec
    7- FirstSoldier_Hawk
    8- iquana
    9- dday57
    10- Alkımm
    11- fuujinsan
    12- shelby25
    13- damn2u
    14- mAgnAtwc
    15- faruksch
    16- ladikli4
    17- oem84
    18- PROOF#
    19- egemen54
    20- MrTech
    21- Bassplayerr
    22- cix_anka
    23- hilmi fatih
    24- dodomoco
    25- raceaway (evil black)
    26- kofonur
    27- 2kol3bacak
    28- blackpanter
    29- ozican0148
    30- wolleskaan
    31- GoldPunch
    32- SacrificeDreamer
    33- Cihad57
    34- Sonicman
    35- dalakci
    36- maximreality
    37- metalic_wampire
    38- gOkO
    39- kesikbas
    40- -Deadmau5-
    41- lastzombie
    42- cileri33
    43- .:Romeo_Redline:.
    44- DaRk_BeeR
    ( Listeye adını yazdırmak isteyenler bana pm ile ulaşabilirler. )

Buda imzamızdır arkadaşlar.İsteyen kullanabilir

[center][image]https://store.donanimhaber.com/d0/79/f4/d079f4380f0c9e76544e796a94bc3d6e.png[/image][b][size=1][link=http://forum.donanimhaber.com/m_44450417/tm.htm]"AEROCOOL XPREDATOR KULLANICILARI"[/link][/size][/b] 
    [/center]

İmzayı hazırlayan mhmt06 ya teşşekkür ederiz.

bu kasa mı yoksa cooler master hafx mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: YigitColak

Hafx ile kıyaslanmaz bana göre hafx 2 gömlek üstün.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YigitColak

Hafx ile kıyaslanmaz bana göre hafx 2 gömlek üstün.

Haf-x aldım dediğiniz gibi daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YigitColak -- 3 Mart 2013; 19:43:44 >
  • arkadaşlar kasanın düzgün resimlerini anca çekebildim gecikme için özür dilerim

• Aerocool X Predator 2. el olarak arıyorum eğer satmak istiyen olursa istanbul içinden talip olabilirim :)
  • beyler aerocool xpredator white edition aldım tavandaki fanın led i çalışmıyor ne yapabilirim? bir de şöyle bir soket boşta kaldı üzerinde şunlar yazıyor

1 5V
    1 +D
    1 -D
    1 GND

bu yazıların üzerinde bulunan soket tam olarak ne işe yarıyor tavandaki led le bağlantısı varmı? ve bu soket nereye takılacak?
  • yukarıdaki resimde birinin white edition kasası var ve tavandaki fanda led var kendi mi takmıs yoksa? cünkü bende demin kasanın içine baktım o fotodan sonra 4 tane led direği gördüm tavandaki fanın hemen arkasında. birde o kablo ne işe yarıyor demin bahsettiğim şu üzerinde şunlar yazan:

1 5V
    1 +D
    1-D
    1 GND
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.m.z

yukarıdaki resimde birinin white edition kasası var ve tavandaki fanda led var kendi mi takmıs yoksa? cünkü bende demin kasanın içine baktım o fotodan sonra 4 tane led direği gördüm tavandaki fanın hemen arkasında. birde o kablo ne işe yarıyor demin bahsettiğim şu üzerinde şunlar yazan:

1 5V
    1 +D
    1-D
    1 GND

Usb kablosu
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.m.z

yukarıdaki resimde birinin white edition kasası var ve tavandaki fanda led var kendi mi takmıs yoksa? cünkü bende demin kasanın içine baktım o fotodan sonra 4 tane led direği gördüm tavandaki fanın hemen arkasında. birde o kablo ne işe yarıyor demin bahsettiğim şu üzerinde şunlar yazan:

1 5V
    1 +D
    1-D
    1 GND

alıntı yaparak yazsan daha çabuk cevaplardım. normalde yukardaki fan ledsiz. ben yukarıya aercool silentmaster alıp taktım, yani sende bir sorun yok.
    bir de bahsettiğin kablo anladığım kadarıyla ön panelden gelen usb kablosu. onu anakarttaki yerine takınca ön panel usb lerini kullanabiliyorsun.
  • Kasamdaki fan kontrolcü problemi için inventusa mail attım onlara ulaştırmam sonucunda servise gönderceklerini söyledi ve istanbula çok uzağım sizce değermi buna ? Kargo masrafına fan kontrolcü alınırmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

Kasamdaki fan kontrolcü problemi için inventusa mail attım onlara ulaştırmam sonucunda servise gönderceklerini söyledi ve istanbula çok uzağım sizce değermi buna ? Kargo masrafına fan kontrolcü alınırmı ?

Kasayı komple göndermene gerek yok.

Üst paneli yollasan yeter ( Sor bence. Bana teknobiyotik üst kapağı yollayın ama gönderdiğiniz resimlerde jaklar kırık. Kullanıcı hatası ücreti ile tamir olur dedi. Ben de zaten bunu resimlerin altında belirttiğimi sadece o parçanın fiyatını sorduğumu belirttim. 20$+KDV fiyat çıkardılar. Havale yaptım onlar da board u gönderdi. 42,5TL havale yaptım bu arada. Çoğu fan kontrolcüden hesaplı bir fiyat. ). Ayrıca kargoyu bildiğim kadarı ile inventus karşılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

Kasamdaki fan kontrolcü problemi için inventusa mail attım onlara ulaştırmam sonucunda servise gönderceklerini söyledi ve istanbula çok uzağım sizce değermi buna ? Kargo masrafına fan kontrolcü alınırmı ?

Kasayı komple göndermene gerek yok.

Üst paneli yollasan yeter ( Sor bence. Bana teknobiyotik üst kapağı yollayın ama gönderdiğiniz resimlerde jaklar kırık. Kullanıcı hatası ücreti ile tamir olur dedi. Ben de zaten bunu resimlerin altında belirttiğimi sadece o parçanın fiyatını sorduğumu belirttim. 20$+KDV fiyat çıkardılar. Havale yaptım onlar da board u gönderdi. 42,5TL havale yaptım bu arada. Çoğu fan kontrolcüden hesaplı bir fiyat. ). Ayrıca kargoyu bildiğim kadarı ile inventus karşılar.

Teşekkürkler.
    Sorayım inventusa kargo işini.

• Teknobiyotikten almıştım bende duman attı soldaki fan kontrolcü askere gidicektim mail attım askerden sonra gönderseniz olur dediler askerden geldim sadece üst paneli yollayın dediler yolladım.4 gün sonra sıfırını yolladılar sorun yok.
  • Selam arkadaşlar bende yeni pc topluyorum ve Aerocool'un Kasasını alıcam bu Xpredatör'ün kırmızı versıyonu varmıs onu alsam memnun kalırmıyım acaba ?
  • Arkadaşlar yan panele 4 tane 120mm fan taktım xilence. Yalnız fanların iki tanesini Fan B1, Fan B3 soketine diğerinide Fan A1, Fan A3 soketine taktım bi tanesine de 4 pinlik güç kablosu taktım. Yalnız fan kontrolcüsü sadece alttaki 2 fanı kontrol ediyor ne yaptıysam hepsini kontrol ettiremedim. Fan kontrolcüm mü bozuk acaba?
  • Arkadaşlar bendede aynı kasa var ön panelden gelen fan kontrol kablolarını nereye bağlayacağım bir müslüman yardım etsin :)
    anakart : Asus P9X79 DELUXE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vega55 -- 6 Nisan 2013; 0:42:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vega55

Arkadaşlar bendede aynı kasa var ön panelden gelen fan kontrol kablolarını nereye bağlayacağım bir müslüman yardım etsin :)

Direk fanların 3 pinlik soketlerine takıyorsun FAN 1A falan yazan yerlere yani. Herhangi bir fana da molex bağla güç için tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

quote:

Arkadaşlar bendede aynı kasa var ön panelden gelen fan kontrol kablolarını nereye bağlayacağım bir müslüman yardım etsin :)

Direk fanların 3 pinlik soketlerine takıyorsun FAN 1A falan yazan yerlere yani. Herhangi bir fana da molex bağla güç için tamamdır.

Fan 1 A ile başlayan 3 tane Fan 2 B ile başlayan 3 tane var ben ön fanı FanB2 ye bağladım Üst fanı Fan 1 A ya bağladım Doğru mu
    ayrıca ön panelden gelen bir kablo daha var üzerinde
    5V
    D-
    D+
    GND
    yazıyor deluxe kutusundan ona benzer mavi aparat çıktı ondada
    5V
    P-
    P+
    GND
    yazıyordu uclarını birleştirdim anakarta takacak yer bulamıyom acaba power reset kabolarını taktığım bölümemi takacağım yoksa üstte başka bir arkadaş usb kalbosu diye cevap vermiş anakartta usb girişine mi bağlayacağım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

quote:

Fan 1 A ile başlayan 3 tane Fan 2 B ile başlayan 3 tane var ben ön fanı FanB2 ye bağladım Üst fanı Fan 1 A ya bağladım Doğru mu
    ayrıca ön panelden gelen bir kablo daha var üzerinde
    5V
    D-
    D+
    GND
    yazıyor deluxe kutusundan ona benzer mavi aparat çıktı ondada
    5V
    P-
    P+
    GND
    yazıyordu uclarını birleştirdim anakarta takacak yer bulamıyom acaba power reset kabolarını taktığım bölümemi takacağım yoksa üstte başka bir arkadaş usb kalbosu diye cevap vermiş anakartta usb girişine mi bağlayacağım

Fanların kablolarını nereye taktığın çok önemli değil. A grubundaki fanlara hangi fanı takarsan onları kontrol edersin, aynı şekilde B grubuda öyle. Ben öndeki 24cm fan'ı anakarta taktım. Üsttekinide anakarta taktım. Arka egzos u B grubuna bağladım yan kapaktaki 2 fanıda B grubuna bağladım. Diğer iki fan ise A grubunda. 24cm lik fanlar full devirde dönsede bişey olmaz ses yapmıyorlar ama ufaklar yapıyor. BU arada o soketleri en iyisi sen anakartın kitapçığından bak ben o şekilde bulup taktım montaj yaparken. Bende bilmiyorum tam olarak ne olduklarını.

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.