Şimdi Ara

Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.091
Cevap
11
Favori
121.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

quote:

Orijinalden alıntı: vega55

quote:

quote:

Arkadaşlar bendede aynı kasa var ön panelden gelen fan kontrol kablolarını nereye bağlayacağım bir müslüman yardım etsin :)
    anakart : Asus P9X79 DELUXE

Direk fanların 3 pinlik soketlerine takıyorsun FAN 1A falan yazan yerlere yani. Herhangi bir fana da molex bağla güç için tamamdır.

Fan 1 A ile başlayan 3 tane Fan 2 B ile başlayan 3 tane var ben ön fanı FanB2 ye bağladım Üst fanı Fan 1 A ya bağladım Doğru mu
    ayrıca ön panelden gelen bir kablo daha var üzerinde
    5V
    D-
    D+
    GND
    yazıyor deluxe kutusundan ona benzer mavi aparat çıktı ondada
    5V
    P-
    P+
    GND
    yazıyordu uclarını birleştirdim anakarta takacak yer bulamıyom acaba power reset kabolarını taktığım bölümemi takacağım yoksa üstte başka bir arkadaş usb kalbosu diye cevap vermiş anakartta usb girişine mi bağlayacağım

Fanların kablolarını nereye taktığın çok önemli değil. A grubundaki fanlara hangi fanı takarsan onları kontrol edersin, aynı şekilde B grubuda öyle. Ben öndeki 24cm fan'ı anakarta taktım. Üsttekinide anakarta taktım. Arka egzos u B grubuna bağladım yan kapaktaki 2 fanıda B grubuna bağladım. Diğer iki fan ise A grubunda. 24cm lik fanlar full devirde dönsede bişey olmaz ses yapmıyorlar ama ufaklar yapıyor. BU arada o soketleri en iyisi sen anakartın kitapçığından bak ben o şekilde bulup taktım montaj yaparken. Bende bilmiyorum tam olarak ne olduklarını.

anakat kitapçığında ön panelden gelen minik led power reset vs kabollarını taktığımız yerde de benzeri var fakat bendeki birleşik girişlerdeki ayrık
    bu bağsettiğim sistem ön panel girişleri
     Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü

buda anakartın genel girişleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vega55 -- 6 Nisan 2013; 17:41:48 >

• Arkadaş fan kontrol sorunu hala devam ediyor mu ben de bu kasadan almak istiyorum. 2 nanoxia 2 akasa fan var onları bağlasam sorun olmaz herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyline334

Arkadaş fan kontrol sorunu hala devam ediyor mu ben de bu kasadan almak istiyorum. 2 nanoxia 2 akasa fan var onları bağlasam sorun olmaz herhalde?

fan kontrol kablolarını @sorusorcam arkadaşın dediğine göre bağladım eksik parçalar var dvd rom kart okucuyu vs gibi onlar gelsin kasayı çalıştıracağım o yüzden çalışıp çalışmadığını biliyorum

quote:

Direk fanların 3 pinlik soketlerine takıyorsun FAN 1A falan yazan yerlere yani. Herhangi bir fana da molex bağla güç için tamamdır.

Herhangi bir fana da molex bağla demişssin ön panelden 2 tane molex girişi geliyor içlerinde 2 pin var onları bağladım onlar fan güç için değil mi ?

• quote:

quote:

Herhangi bir fana da molex bağla demişssin ön panelden 2 tane molex girişi geliyor içlerinde 2 pin var onları bağladım onlar fan güç için değil mi ?

Hocam dün arkaya 1 egzos fan daha taktım. A grubuna yan kapaktaki sol iki fanı B grubuna ise sağ iki fanı ve kasanın arkasındaki fanı bağladım. Molexleri takmadım fan sorunu çözüldü. Bütün fanlar şuanda kontrol edilebilir durumda. Sanırım molexler engelliyor bi şekilde fan kontrolünü. Sanırım o dediğin fana güç veren 2 pinlik molexler onların da 1 tanesini takmıştım tam aklımda değil akşam eve gidince bakabilirim. Ama onların fana güç veren molexler olup olmadığını bilmiyorum ben boşta durmasın diye takmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 8 Nisan 2013; 8:08:36 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam dün arkaya 1 egzos fan daha taktım. A grubuna yan kapaktaki sol iki fanı B grubuna ise sağ iki fanı ve kasanın arkasındaki fanı bağladım. Molexleri takmadım fan sorunu çözüldü. Bütün fanlar şuanda kontrol edilebilir durumda. Sanırım molexler engelliyor bi şekilde fan kontrolünü. Sanırım o dediğin fana güç veren 2 pinlik molexler onların da 1 tanesini takmıştım tam aklımda değil akşam eve gidince bakabilirim. Ama onların fana güç veren molexler olup olmadığını bilmiyorum ben boşta durmasın diye takmıştım.

fana molex takıldığını sanmıyorum çünkü 3 pinli girişlerden güç alıyor diye biliyorum ön panelden gelen 2 adet 2 uclu molexlerde kasanın ön panelindeki xpradator yazısı ve sağ ve sol taraflarındaki ledlere güç veriyor galiba daha kasayı çalışttırmak nasip olmadı bu akşam nükleer testlere başlıyorum :)

• yahu bu kasaya okadar para verdik ön panelde sağ taraftaki led çalışmıyor xpredator ve sol taraftaki led çalışıyor ön panelin altına elimi gezdirdiğimde molex kablosunun kesik oldğunu farkettim merak ettiğim konu ön panelden kaç tane molex bağlantısı geliyor bendekinde 2 adet molex bağlantısı geliyor her ikiside güç kablosuna bağlı eğer sizdekilerin 3 molex bağlantısı varsa bende 1 molex kablosu alıp bağlayacağım yok sizdede 2 molex geliyorsa bendeki kesilmiş molex kablosunu leğim yaptırcam...
  • xpredator x1 kasa aldım hepsiburada dan kasanın bir ayağı kırık geldi.kasayı iade mi etmeliyim yok sa basit bir ayak bulabilirmiyi.
    -Ayağı nereden bulacağımı bilmiyorum bu arada. Tavsiyeniz varmıdır.
  • Kasa almayı düşünüyorum ama karar veremedim. En önemli şey sessiz ve etkili soğutması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 7 Mayıs 2013; 9:24:54 >
  • @keps79
    Kasayı iade edin gitsin bence. Yada arayıp sorun kırık geldi diye.

@Lwd
    Xpredatorun sessizliği sizin taktığnız fanlar ile alakalı. 24 cm lik fanlar çok sessiz doğal olarak. Ama ben yan kapağa 4 tane 12 cm fan taktım, kontrolcüden full açınca jet uçağına afterburner vermişim gibi ses çıkıyor.
  • Xpredator alacağım yanında almamı tavsiye ettiğiniz birşey var mı? Fan olur fan kontrol olur vs. vs.
  • Beyler ben kasayı aldimda 750w power ile geleninden powerdan bir sürü kablo boşta kaldı ilk defa kasa topluyorum kasadan gelen led kablolari cart cürt nereye bağlayacam bunları yardım edermisiniz?

Anakart gigabyte 970-ud3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benide eklerseniz sevinir hocam bende kullanıyorum kasatı ve cidden cok güzel
  • Düşünen olursa sıfır XPREDATOR White Edition satmaktayım.

http://forum.donanimhaber.com/m_75101750/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 13 Mayıs 2013; 15:51:35 >
  • Arkkadaslar corsair h110 takabilen var mi? Herhangi bir islem yapmadan ust tarafa sigiyor mu? Egerbvsigmaz diyorsaniz, hangi 240mm all-in-one su sogutmadan almak lazim? Corsair, cooler master, thermaltake...
    Islemci 2700k olacak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üsteki fanı çıkardığınızda rahatlıkla sığar
  • Evet beyler haftasonu kasayı temizlemeye karar verdim. Kasanın ön fanını süngre gibi bişeyle kapatmışlar filtre görevi görsün diye ama hava girişini engelliyordu çok pis onu falan söktüm. İşte fotolar.

Yukarda o petekli sacı kenarlarından kıvırıp sokmuşlar onu sökmek çok zor değilmiş. Şöyle kenarlarını kıvırıp çıkartıyoruz.

Bu şekilde çıkıyor;

Çıkarıp temizlemeye bile girişmedim attım çöpe o kısım şuan boş zaten 3 tane ızgara var arka arkaya bide arada süngre olunca hava falan girmiyor.

Buda genel iç temizlik vs sırasında aldığım fotolar ;

• Arkadaşlar bilginiz olsun diye söyliyeyim. Aerocool Xpredator Full Tower Kasa içerinde Corsair H100i Pull/Push kullanabiliyor. Takması biraz zahmetli. Motanajdan sonra ramleri söküp takması biraz zor olabilir. G-Skill Ripjaws yüksek profil ramlerle oldukça rahat bir şekilde kullanıyorum.
    Üzerinde gelen fanlara ek olarak Corsair SP120 Performance Dual kit takılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamer_Kronos

üsteki fanı çıkardığınızda rahatlıkla sığar

Pekı takanı takılanı gordunuz mu. Bende de bu kasadan var ve h110 sıparısı verdım bıle. Yarın elımde olacak ınsallah takabılırım :) Eğer takabılırsem resımlerle beraber ataağım cunku bu soru yabancı forumlarda da cok sorulmus ve cevaplanmamıs pek:.... Takıpte kalın sonucu buradan bıldırecegım
  • Arkadaşlar demin 2 saat süren uğraşlar sonunda kasama h110 u takabildim. Yalnız çok amatörce oldu yoksa sığmıyordu. Şöyle açıklayayım durumu. H110 u üst ızgaraya bağlamaktan başka bi seçenek yoktur. Orada da önce radyatör sonra fan takılmak zorunda. vida delikleri tam oturmuyor. Otursa bile benım anakartım z77 m power ın ıslemcı pasıf sogutucu blokları fanın kasaya tam gırmesıne engel oldugu ıcın ıcerı tam gıremıyor. Bu durumda bız de kasanın ızgarasında bosluklardan 3 tane vıda ıcın delık bulup tutturup bağladık. Şuanda sistemimde kullanıyorum. Ama h110 ve bu kasa birbirine uymuyor pek söyliym. Kasaya takılabilecek delik delerseniz matkapla onda bile anakartınızın üst kısmından öteye sığmıyor. Ben fazla konuşmayayım resimler gayet açık.

Burası önemli
    anakartı kasanın ustune takarken kucuk sarı vıdalar vardır. Bunlardan ben yarım cm lık olan yanı uzun olanlar ıle bağlamışım kasaya. Ve boyle olunca da anakart kasanın arka kapagına 2 mm kadar yakın olmaktan alıkoyulmus olunuyor. Ve h110 bağlama konusunda sıkıntı yaşanmış oluyor. Tavsiyem resimlerde avucumda duran kucuk sarı anakart vıdalarından bağlamanızdır. Belkı fayda sağğlar.

Son resimde de anlaşılacağı gibi biz radyatoru yamuk bağladık ust ızgaraya. Zaten ızgaranın 230 mm ıcın genıslıkte delıklerı var. Radyatorun ıse 280*140 genıslıgı var.
     Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü Aerocool Xpredator Kullanıcıları kulübü

• Arkadaşlar bu da prime 95 ile aldığım sıcaklık skorları
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.