Şimdi Ara

ADSL Modemlerde Port Açma (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
139.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BİG KİNG

quote:

Orijinalden alıntı: meret

Big King,
    www.portacmak.com sitesinde U-torrent için nasıl port açılacağını anlattım. Sitede anlattığım 4 maddeyi atlamadan sırayla yapın. Uygulama olarak P2P ve U-Torrent seçin.

Abi verdiğin sitedeki gibi yaptım hatta ss lerinide koydum ama sonuç son resimde gördüğün gibi başarısız...

U-Torrent çok kolay port açılan bir uygulamadır. Sitede yazdığım 4 maddeyide sırasıyla atlamadan yaptın mı? 4. maddedeki Port Testi yaptığında OPEN yazdı mı? Yazdıysa portları doğru açtın demektir, daha fazla portları kurcalama hata başka yerdedir. Eğer Not Open or not reachable yazdıysa bir yerde hata yaptın demektir. Tekrar yapmanı öneririm.

Meret ;)

• verdiğim resimlerdeki gibi not open yazdı.
  • Big King,
    Şu resimleri nereye koyduğunu bir görebilsem bakacamda...
    Meret ;)
  • quote:

Big King,
    Şu resimleri nereye koyduğunu bir görebilsem bakacamda...
    Meret ;)

Gözükmüyor mu aşağıdakiler?

ADSL Modemlerde Port Açma

• Big King,
    Onları görüyorum. Benim sorduğum benim sitedeki 4. maddede anlatılan Port Test işlemi sonunda çıkan OPEN veya Not Open or not reachable kısmı.
    Anladığım kadarıyla sen sitede yazan 4. maddeyi yapmamışsın. Yapıp sonucunu bana iletirsen yardımcı olmaya çalışırım.
    Abartılı ölçülerde koyduğun resimlerin olduğu mesajını silmende yarar var boş yere alan kaplamasın. 50 yaşını geçmiş olabilirim ama hala ekranda yazanları okuyabiliyorum.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 28 Şubat 2010; 15:28:07 >
  • quote:

Big King,
    Onları görüyorum. Benim sorduğum benim sitedeki 4. maddede anlatılan Port Test işlemi sonunda çıkan OPEN veya Not Open or not reachable kısmı.
    Anladığım kadarıyla sen sitede yazan 4. maddeyi yapmamışsın. Yapıp sonucunu bana iletirsen yardımcı olmaya çalışırım.
    Abartılı ölçülerde koyduğun resimlerin olduğu mesajını silmende yarar var boş yere alan kaplamasın. 50 yaşını geçmiş olabilirim ama hala ekranda yazanları okuyabiliyorum.
    Meret ;)

/>

• 192.168.1.1 IP adresli routerde (B-Router diyeceğim) 192.168.1.4 IP nolu bilgisayar için yaptığınız port açma işlemi doğru yapılmış.
    Siz 1982.168.56.1 IP adresli bir modem (A-Modem diyeceğim) üzerinden internete bağlanıyorsunuz. Yani kısaca iki cihaz var sisteminizde. Bu nedenle standard işlem sonuç vermiyor.
    192.168.56.1 IP adresli A-Modemin bulunduğu ağda B-router için verilmiş 192.168.56.X benzeri bir IP adresi (192.168.1.1 dışında) olması lazım.
    Yaptıklarınıza ilaveten 192.168.56.1 IP Adresli A-Modemden 192.168.56.X IP nolu routere yönlendirme yapılması gerekli. Biliyorum deneyimsiz kullanıcılar için kafa karıştırıcı bir anlatım oldu. Umarım XBOX için açtığın portlar çalışıyordur.
    Zaten bu yüzden siteye modem-router-bilgisayar şeklindeki sistemler için anlatım koymuyorum. Deneyimsiz kullanıcılar büyük site ve apartmanların, iş yerlerinin ağlarını karıştırıp başlarına bela alıyorlar.
    Meret ;)

• quote:

192.168.1.1 IP adresli routerde (B-Router diyeceğim) 192.168.1.4 IP nolu bilgisayar için yaptığınız port açma işlemi doğru yapılmış.
    Siz 1982.168.56.1 IP adresli bir modem (A-Modem diyeceğim) üzerinden internete bağlanıyorsunuz. Yani kısaca iki cihaz var sisteminizde. Bu nedenle standard işlem sonuç vermiyor.
    192.168.56.1 IP adresli A-Modemin bulunduğu ağda B-router için verilmiş 192.168.56.X benzeri bir IP adresi (192.168.1.1 dışında) olması lazım.
    Yaptıklarınıza ilaveten 192.168.56.1 IP Adresli A-Modemden 192.168.56.X IP nolu routere yönlendirme yapılması gerekli. Biliyorum deneyimsiz kullanıcılar için kafa karıştırıcı bir anlatım oldu. Umarım XBOX için açtığın portlar çalışıyordur.
    Zaten bu yüzden siteye modem-router-bilgisayar şeklindeki sistemler için anlatım koymuyorum. Deneyimsiz kullanıcılar büyük site ve apartmanların, iş yerlerinin ağlarını karıştırıp başlarına bela alıyorlar.
    Meret ;)

Eve gittiğimde tekrardan bir deniyeceğim.Teşekkürler.

• Denedim yine olmadı.
  • xbox ip' yi otomatik mi alıyor? 192.168.56.1 için port yönlendirme yapmamışsın ki; niye port açılsın. cihazının ip' si için port açmayı dene.
    açılmazsa, cihazın ip' sini elle verebiliyorsan elle ver. veremiyorsan, ki o ip' yi modemden nasıl alıyor acaba? garip.
    her neyse olmadı modemin ip' sini ve dhcp aralığını xbox' a uydur bari. mesela 192.168.56.254 modem ip' si dhcp aralığını da ..56.1 / 56.253 arası yap.
    dmz mod var mı modeminde? xbox' ı dmz' ye bağladın desem ama yok olamaz. üç tane lan ip için port forward yapmışsın, xbox' ın lan ip' si için birşey yok.
    olmaz böyle.

• The souls migration,
    Sanıyorum Big King modem+router şeklinde bir sistemden internete bağlanıyor.
    Bu konuyu sitede yada burda anlatacağım ama çekiniyorum. Deneyimsiz insanlar apartmanların, sitelerin internet sistemini kurcalayıp içine edecekler. Evlerde sadece router özellikli modemler kullanılıyor, onlar içinde sitede anlattıklarım yeterli. Ama apartman/site/işyeri vb. bir modemi oluyor onunla internete bağlanıyorlar, belli yerlere bu modeme bağlı routerler koyuyorlar yada evlere direk hat veriyorlar. Evdekilerde bu hatta router bağlayıp evde birden fazla bilgisayarla internete ethernetle yada wireless bağlantı ile bağlanıyorlar.
    Bu tip sistemlerde internete bağlı modemden router olarak kullanılan cihaza port açılması, sonrada bu router cihazdan bilgisayara port açılması gerekiyor. Deneyimsiz kullanıcılar bunu yaparken internete bağlı modeme girmek istiyor şifreleri kurcalıyor bir şekildede girerlerse modemin setupını kurcalarken aparmanın sistemini bozabiliyorlar. Geçen birisine MSNde anlattım. Arkadaş kurcalamış, aparmanda tüm internet bağlantısı gitmiş. Beni aradı Abi apartmandan dayak yiyeceğim nasıl düzeltirim diyor ;)
    Bu tip durumlar beni endişelendirdiği için benim site veya donanimhaber forum gibi herkesin ulaşabileceği yerlerde bu konuda bilgi vermeye çekiniyorum.

Meret ;)

• bence bu konuda bilgi vermeli. ayrıca o xbox mu virual box mu neyse varsayılan ağ geçidine ulaşamıyor. bu durumda, dhcp' si sanki disable gibi geliyor bana.
    önce o aletin ağ üzerinde bağlantı kurması gerekir. henüz bağlantıyı sağlayamamış. önce bunu yapmalı.

ya zaten dhcp kapalı diyor. ip' de elle girilmiş bir ip o zaman. dhcp' yi bir enable yap bakalım bağlansın ağ geçidine. veya ağ geçidi için ip girrken, aletin lan ip' sini de elle gir.
    mesela 192.168.1.6 gir xboxa ip olarak
    gateway için de 192.168.1.1 yaz.
    dns için de 192.168.1.1 yazacaksın.

sonra bakalım derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 3 Mart 2010; 0:10:50 >
  • The souls migration,
    BİG KİNG'in sistemini bilmeden ahkam kesmek istemiyorum. Çünkü arkadaşta Virtual Box falan da var. Gerek duyarsa bize bilgi verir.
    Meret ;)
  • güzel paylaşım teşekkürler
  • Lineage2 yi unutmussunuz eklerseniz sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dum4nisT

Lineage2 yi unutmussunuz eklerseniz sevinirim :)

İsteğiniz üzerine Lineage II siteye eklenmiştir.
    Meret ;)
  • slm mert senden bir istegim olcak ben hl server kurdum karsı tarafata oyuna gırıyor ama map degıstıremıyorum adsl modermın portu kapalı oldugu için açamadım bana yardımcı olurmusun ınca ım204w portaçmak sitesinden yapmaya calıstım ama beceremedım sureklı hata verıyor your port is not open or not reachable ! hatasını verıyor sizden cevab beklıom .......
  • Port Açma İşlemini 4 aşamada, sırasıyla, atlamadan ve sitede (www.portacmak.com) yazdıklarımı okuyarak yapmanız gerekir.
    1)- Uygulamanın kurulu olduğu bilgisayarın Yerel Ağ (LAN) IP adresini Sabit IP (Static IP) yapmak gerekir.
    2)- Windows Güvenlik Duvarı ve kullandığınız antivirüs programında port açmak istediğiniz uygulama için izin vermeniz gerekir.
    3)- Modemin setupına girerek modemde port açmak lazım.
    4)- Yapılan işlemleri doğru yapıp yapmadığınızı ve portların açık olup olmadığını anlamak için Port Test yapmak gerekir.

Eğer 4 maddeyi sırasıyla, atlamadan yaptığınız halde Port Test sonucu "Not Open or Not Reachable" yazıyorsa, maddelerden birini yanlış yaptınız demektir, okuyarark tekrar yapın. Sitedeki tüm anlatımlar denenmiştir, sonuçta "Not Open" yazıyorsa mutlaka siz işlem sırasında bir hata yapmışsınızdır. "OPEN" yazana kadar tekrar baştan yapın. Mutlaka Port Test işlemini uygulamanız kapalıyken yapın ve Port Test işlemi sırasında doğru port nosu ve protokolü yazdığınızdan emin olun.

Eğer Port Test sonucu "OPEN" yazıyor ve siz hala uygulamada port hatası mesajı alıyorsanız. Modeminizin Portlarıyla oynamayın uygulamadaki hatayı gidermeye çalışın. Kurduğunuz server, oyun, uygulamada vb. için yaptığınız ayarlarda sorun vardır.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 1 Haziran 2010; 15:00:10 >

• PES 2010 içim aşağıdaki linki okumanızda yarar var.
    http://www.peslife.com/forum/pes-2010-pro-evolution-soccer-2010-genel-sohbet/63741-pes2010-online-nasil-oynanir-c-kayit-game-id-konami-id-ve-ayarlar-rehberi.html
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 12 Mayıs 2010; 12:23:51 >
  • yardımlarından dolayı meret abiye teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.