Şimdi Ara

ADSL Modemlerde Port Açma (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
139.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • port açarken ip'yi statik ip yapıyoruz peki prot açtıktan sonra düzeltmemiz mi gerekiyor. zira ben statik ip ile bağlanmak istemiyorum nete.
  • LAN IP (yerel ağ IP, 192.168.x.x vb) adresimizi değişmesin diye sabit IP yapıyoruz. Bu IP değeri internetten görülmez bu nedenle neden Sabit IP ile internete bağlanmak istemediğinizi anlamadım. WAN IP (internet IP, 88.x.x.x vb) ile karıştırmayın.
    IP Adres konusunu anlamak için aşağıda linkini verdiğim yerde basit bir anlatım yapmıştım, okumanızda yarar var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32077714/mpage_1/f_/key_//tm.htm#32077714
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 27 Ocak 2010; 3:07:26 >
  • slm arkadaşlar bende yaksu sw 550 modem var.utorrent için port açmak istiyorum.ama nasıl yapılıcağıı bilmiyorum.yardım ederseniz sevinirim.
  • Modeminizin menülerinin resimleri yok elimde. Aşağıda yazdıklarımı sırasıyla yapıp her çıkan menünün remini alıp bana gönderirsen siteye eklerim, başkalarıda yararlanır.
    1) Yukarda Advanced tıklayın.
    2)Çıkan menüde soldaki listeden Securtiy altında Port Forwarding tıklayın.
    3) devamı siteki YAKSU S200 ile aynıdır.
    Resimleri e-mail ile göndermeni bekliyorum.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 28 Ocak 2010; 19:45:14 >
  • senin tarif ettiğin şekilde yerler yok advenced setup var altında firewall, routing, nat, qos, wlan, adsl gibi yerler var bu arada mail adresin ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursadkose

senin tarif ettiğin şekilde yerler yok advenced setup var altında firewall, routing, nat, qos, wlan, adsl gibi yerler var bu arada mail adresin ne

YAKSU SW-550 modemi siteye ekledim yararlanabilirsin.

Meret ;)
  • meret, çalışman muhteşem olmuş. gerçekten çok açıklayıcı. fakat bir sorun var, model CXC-150'yi eklememişsin. ben de tamamalayamadım port açma işini. bir an önce cevap yazarsan çok sevinirim. bir de cevabını e-posta adresime gönderirsen daha çok sevinirim (:
    aydinkaran91@hotmail.com (hatta meseneye de ekleyebilirsin)
  • Hatırladığım kadarıyla Netmaster CxC 150 kablo modemdir ve port açmanıza gerek yoktur. Sadece Windows güvenlik duvarı ve kullandığınız antivirüs programında uygulamanız için izin vermeniz yeterlidir.
    Meret ;)
  • hmm.. bu ilginç. ben warcraft oynuyorum da internetten; oyun kurmak istiyorum fakat kimse giremiyor, sayın meret. 6113 yaptım o zımbırtıyı, adı ne hatırlayamadım... güvenlik duvarını da kapatıp giriyorum fakat sonuç aynı... acaba diyorum söylemek istediğinizi biraz daha açık anlatabilir misiniz?..
    teşekkür ediyorum.
  • Eğer kablo internet kullanıyorsanız, modeminizde kablo modem olur (yani TTNET ve ADSL modem değil). Bu durumda port açmanız gerekmez.
    Siz nereyi 6113 yaptınız, daha doğrusu adını hatırlıyamadığını zımbırtı nedir.
    ADSL modemlerde Warcraft için TCP ve UDP protokolüyle 6112-6119 arası port nolarını açmanız gerekir.
    Sizde sadece windows güvenlik duvarı ve kullandığınız antivirüs programında warcraft için izin vermeniz yeterlidir.
    Sitede nasıl yapacağınızı detaylı anlattım.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 9 Şubat 2010; 18:13:49 >
  • merhaba, ben daha ilk başta takılıyorum cod mw2 ve utorrent için port açmak istiyorum ilk defa ethernetli modem kullanıyorum (1 haftadır) o yüzden beceremedim
    sabit ip alamıyorum sitedeki "documents and settings/merets pc" yazan yer bende "users/ozan şeklinde (siyah cmd ekranından bahsediyorum) bunu nasıl documents settings e çevireceğim işletim sistemim windows 7 ipconfig /all yazınca farklı şeyler çıkıyor sitedki boşlukları doldurmamı sağlayacak bilgileri vermiyor
    ekleme: modemim inca im-204 (kablolu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 10 Şubat 2010; 9:02:14 >
  • Master_Evil,
    Benim bilgisayarımın adı MeretPC olduğu için bende öyle çıkıyor, sende de senin bilgisayarının adı çıkıyor. Bu son derece normal. Windows 7 de bir sürü şey çıktığı için IPv4 değeri yukarda kalabilir. Çıkan siyah DOS ekranını biraz yukarı kaydırısanız IP Adresinizin (IPv4) değerini (192.168.1.2 vb.)göreceksiniz. Sitede 2 tane Inca 204 var, birisi size uyacaktır. Uymazsa bana sizin modemin menü resimleri olan bir email atın yardımcı olmaya çalışırım.
    Meret ;)
  • hocam benim sorunumda yeni tp link w9001g marka modemler ilgili. internette bir sorun yok fakat aynı anda utorenti açarsam modemde adsl ışığı yandığı halde 1 dakikada bi kopmalar oluyor. normalde internet warken internet ışığı ve wlan yanıp sönerken. o dediğim durumda internet ışığıda sabit kalıyor yanlız wlan yanıp sönüyor. port açmam bu sorunu çözermi. saygılar
  • Utorrent için bir türlü port açamadım yardımcı olabilecek birisi var mı yada bu mesajı nereye yazmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİG KİNG -- 21 Şubat 2010; 14:14:47 >

• Big King,
    www.portacmak.com sitesinde U-torrent için nasıl port açılacağını anlattım. Sitede anlattığım 4 maddeyi atlamadan sırayla yapın. Uygulama olarak P2P ve U-Torrent seçin.
  • Lacivert25,

U-Torrent benzeri programlar internet bağlantınızı yoğun olarak kullanır, U-torrentden birşey indirirken internette diğer uygulamaları çalıştırmakta zorluk çekersiniz. U-Torrent için Big King nickli arkadaşa söylediklerimi yapın yoksa U-Torrentten verim alamayabilirsiniz.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 22 Şubat 2010; 23:38:56 >
  • hocam portu a.tım sorun aynen devam eediyor normal ethernet kartından bağladım eski modemle sorun yok şimdi büyük ihtimal modemde sorun gold dan almıştım bi götürüp sorcam nedendir die belki sorunludur.

quote:

Orijinalden alıntı: meret

Lacivert25,

U-Torrent benzeri programlar internet bağlantınızı yoğun olarak kullanır, U-torrentden birşey indirirken internette diğer uygulamaları çalıştırmakta zorluk çekersiniz. U-Torrent için Big King nickli arkadaşa söylediklerimi yapın yoksa U-Torrentten verim alamayabilirsiniz.
    Meret ;)
  • merhabalar meret zamanını ayırıp burada bizlere yardımcı oldugun öncelikle sana teşekkür ederim allah razı olsun..benim bir problemim var ve anlıyabileceğini düşünüyorum ki zaten sende yardımcı olamazsan ümidimi kescem..benim EXPER EWM-01 modemim var ve voobly adlı site üzerinden online age of empires oynamak istiyorum.sitenden gereken herşeyi yaptım. Sabit ıp adresimi aldım, güvenlik duvarımı kapattım (modemde dahil) ve portlarımı açtım ama herhangi bi oda da oynamak istediğimde host hariç diğer oyuncuları 30 ping olarak görüyorum ve oynayamıyorum.muhtemelen modem ara yüzünden ayarlamam gereken biryer var ama 1 haftadır uğraştığım halde bir türlü yapamadım.portları düzgün açtığıma ve diğer işlemleri sırası ile yaptığıma eminim.yardımcı olursan çok sevinirim.kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: meret

Big King,
    www.portacmak.com sitesinde U-torrent için nasıl port açılacağını anlattım. Sitede anlattığım 4 maddeyi atlamadan sırayla yapın. Uygulama olarak P2P ve U-Torrent seçin.

Abi verdiğin sitedeki gibi yaptım hatta ss lerinide koydum ama sonuç son resimde gördüğün gibi başarısız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muca_dele

merhabalar meret zamanını ayırıp burada bizlere yardımcı oldugun öncelikle sana teşekkür ederim allah razı olsun..benim bir problemim var ve anlıyabileceğini düşünüyorum ki zaten sende yardımcı olamazsan ümidimi kescem..benim EXPER EWM-01 modemim var ve voobly adlı site üzerinden online age of empires oynamak istiyorum.sitenden gereken herşeyi yaptım. Sabit ıp adresimi aldım, güvenlik duvarımı kapattım (modemde dahil) ve portlarımı açtım ama herhangi bi oda da oynamak istediğimde host hariç diğer oyuncuları 30 ping olarak görüyorum ve oynayamıyorum.muhtemelen modem ara yüzünden ayarlamam gereken biryer var ama 1 haftadır uğraştığım halde bir türlü yapamadım.portları düzgün açtığıma ve diğer işlemleri sırası ile yaptığıma eminim.yardımcı olursan çok sevinirim.kolay gelsin...

Her şeyi yaptım demişsin ama 4. maddedeki Port Testi yaptığında OPEN yazdı mı? Yazdıysa portları doğru açtın demektir, daha fazla portları kurcalama hata senin bağlantından yada diğer sebeplerden oluşuyor demektir.
    Eğer Not Open or not reachable yazdıysa bir yerde hata yaptın demektir. Tekrar yapmanı öneririm.

Meret ;)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.