Şimdi Ara

ADSL Modemlerde Port Açma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
139.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • port acmak ıcın sıtede anlattıgınız gıbı tcp/ıp ozellıklerıne gırdım aldım sızın resımdekı ıp yazdım ve oyle bı hata verdı ıste kullndıgım modem tp-link td-8816

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaban18 -- 16 Aralık 2009; 9:19:32 >
  • Beyaban18,
    Çok özel ayarlar dışında altağ maskesini girmeni sitemez modemler, zaten otomatik gelir. Sanıyorum sen alt ağmaskesi değeri girmeye çalışmışsın bir yere.
    Siteye bakarak tekrar yaparsan hatanı bulursun. Sitedeki bilgiler denenmiştir.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 19 Aralık 2009; 13:25:11 >
  • baylarwww.portacma.net adresi olduguna eminmisiniz.... oyle bir site yok
  • Win7 için ne yapmalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frequen z

baylarwww.portacma.net adresi olduguna eminmisiniz.... oyle bir site yok

Vardı dostum vardı.
    www.portacma.net günde 1500-2000 hit alırdı.
    PKKlıları affedenlere küfür ettim diye saldırdılar. Yasal zorunluluklar sebebiyle kapatmak zorunda kaldım.
    Şimdiwww.portacmak.com oldu. Sitenin adını değiştirdim.

yagami131,
    Win 7 için Sabit IP almayı siteye ekledim, yararlanabilirsiniz, port açma işlemleri WindowsXP ve Vista ile aynı zaten.

Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 21 Aralık 2009; 17:14:35 >

• Abi çok teşekkür ederim, sayende doğru düzgün download yapabiliyorum artık.
  • Hocam teşekkürler emeğine sağlık.

Fakat benim modem yüzünden ben biraz zorlanıyorum bi türlü beceremedim.Tp-link modem var bende.Geçen port açmaya çalışırken internet gitti elim ayağıma dolandı sistem geri yükleme yaptım.

Modem ayarlarını explorer da bi sayfa uzerinden yaptığım için biraz karışık geldi bana.

He bu arada hocam çalıştırdan cmd yaptığımda zaten ipv4 adresi gibi bi yer var orda 00.00.000.00..0 hepsi sıfır çıkıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagami131 -- 21 Aralık 2009; 18:22:36 >
  • yagami131,
    IPv4 adresin 00.0..0. vb. çıkmasında bir gariplik var. TP-Link modemlerde sık sık sorun yaşandığını görüyorum. Forumda modeminle ilgili yazılanları okumanda yarar var. Bilgisayarının LAN IP adresini (192.168.1.2 vb.) Sabit IP yaparken modemin LAN IP adresini (192.168.1.1) yazarsan internette kopma olur.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 22 Aralık 2009; 2:06:09 >
  • Peki buna nasaıl bi çözüm bulunacak acaba ?Daha tp-link modemi olup torrent kullanan birine denk gelmedim.Port açmadan da çok yavaş yukluyo..
  • meret abi benimde bir sorum olucak zyxel p-660-t1 v2 modem kullanıyorum sitenizdeki bütün işlemleri gerçekleştirdim yalnız en son modem ayarlarında bir türlü p-660-t1 v2 nin altındaki ağ seçeneklerini getiremiyorum şifre değiştirmek için modemi resetliyorum ve şifreyi değiştiriyorum yine gelmiyor ne yapabilirim bu konuda bilgi sahibi değilim portu emule için açmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: meret

Arkadaşlar,

Daha önce ADSL Modemlerde Port açma işlemini, portacma.net sitesinde Türkiye'de piyasada bulunan modemlerin tamamına yakınında, değişik uygulamalar (P2P Paylaşım, Oyun, Remote Desktop, Güvenlik Kamerası, FlatCast vb.) için Türkçe ve resimli olarak anlatmıştım. Ancak siteye yapılan saldırılar sonrası domain name ve server değişikliği yapmak zorunda kaldım. Ülkeme sahip çıkmanın bedeli benim için ciddi zaman ve para kaybı oldu. Hep bu Ülkeden alacak değiliz ya. Fidan gibi gençler canlarını verirken bizim zamanımızın, bir kaç yüz dolarımızın lafımı olur.

Bundan sonra aynı katkıyıwww.portacmak.com sitesinde sürdüreceğim.

Meret ;)

hocam eline koluna sağlık.. bu çok iyi oldu ne zamandır kapalı zannediyordum siteyi..

• yaw Meret abi 3- uygulamayı şeçin falanda torrent niye yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plunder

yaw Meret abi 3- uygulamayı şeçin falanda torrent niye yok

Uygulama olarak P2P ve Utorrent seç.
    Meret ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: meret

quote:

Orijinalden alıntı: Plunder

yaw Meret abi 3- uygulamayı şeçin falanda torrent niye yok

Uygulama olarak P2P ve Utorrent seç.
    Meret ;)

Teşekkürler abi programlara bakmışım
  • d-link 2640u modemim var internette hiç sorunsuz dolaşabiliyorum, herhangi bir kopma flaan da olmuyor. Ama online oyunlarda kopuyorum serverdan. MEsela warcraft oynarken sürekli disconnect yiyorum. İlk başta battle'a girsem de ping düşük çıkıyor, 10 dk olmadan ping uçuyor ve disconnect yiyorum. Port açıp oyun host ettiğimde de oyun bir süre sonra serverdan düştüğünden kimse oyna giremiyor, battledan düşmeden dolarsa oyun sorunsuz oynuyoruz ama oyun bittiğinde anlıyorum ki battledan düşmüşüm mesajlaşmaları dahi aslında görmemişim ama oyun oynanıyor yani host ediliyor. Sence nedir modemin sorunu, web sorunu yok wireless da açık ve ok çalışıyor ama battle pvgn vs. online oyunlarda gümlüyor.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pat -- 29 Aralık 2009; 0:35:39 >
  • pat,
    Bahsettiğin sorun genelde modem ısınmalarından kaynaklanır. Bu nedenle modemin ve adaptörünün ısınıp ısınmadığını kontrol etmende yarar var. Oyuna başlamadan Amerikadaki serverlarla speedtest yap (http://www.speedtest.net/), Kopma olduğunda hemen aynı serverla tekar speedtest yap. Bakalım sorun var mı?
    Meret ;)
  • meret abi bişey sorucam

utorrent için zoom x4 modemimden port açıyorum ama bir türlü bağlanabilir görünmüyorum nerde yanlış yaptığımıda bulamıyorum.Az once yeni bir port numarasıyla yaptım yeşil oldu torrent fakat kısa bir süre sonra tekrar ünlem işareti geldi.neden yapamıyorum acaba birde site de (portacmak.com) zoom x4 setup sayfasında Virtual Server yok sanıırım NAT diye bir buton var ordan açıyoruz portu (portforward.com dan baktım birazda).Yardımcı olursan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerasuslu -- 1 Ocak 2010; 15:10:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

meret abi bişey sorucam

utorrent için zoom x4 modemimden port açıyorum ama bir türlü bağlanabilir görünmüyorum nerde yanlış yaptığımıda bulamıyorum.Az once yeni bir port numarasıyla yaptım yeşil oldu torrent fakat kısa bir süre sonra tekrar ünlem işareti geldi.neden yapamıyorum acaba birde site de (portacmak.com) zoom x4 setup sayfasında Virtual Server yok sanıırım NAT diye bir buton var ordan açıyoruz portu (portforward.com dan baktım birazda).Yardımcı olursan sevinirim.

ZOOM 4X modemlerin iki sürümü var. Birisi X4-5551 diğeri X4-5551A siz diğerine bakmışsınız. Sitede her ikiside var.
    Aşağıdaki linke girip Torrent sayfasının resmine bakın. Orda hangi seçeneklerin işaretli olduğuna dikkat edin.
    http://www.portacmak.com/Uygulamalar/P2P/UTorrent/UTorrent.shtml?uygulamalar=p2p&C=Uygulamalar%2FP2P%2FUTorrent%2FUTorrent.shtml
    Meret ;)

• Meret, süper olmuş site helal olsun eline koluna sağlık.

Ben jdownloader ile download yapıyorum. Senden ricam siteye jdownloader'ı ekleyebilir misin?

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar benim modemim WR941ND ve port açmaya çalışıyorum Borderlands adlı oyun için. Ne yaptıysam olmadı. Pc portları görmüyor yada port açık değil. Firewall olarak esetin demo sürümü var ve bildiğiniz gibi onda da firewall yok. Ne yapmalıyım ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.