Şimdi Ara

ADSL Modemlerde Port Açma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
139.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Artık Teamviewer veya MSN ile bilgisayarınıza bağlanıp yardım yapmıyorum. Çok suistimal eden oldu.

Meret ;)
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitbjk -- 15 Mayıs 2009; 22:52:37 >
  • slm kardeşim ben sitende anlattığın sabit ip ve port açma işlemlerini eksiksiz yaptım ama u torrent te hiçbir değişiklik yok yine 30 kb i geçmiyor onuda bulursa indirme hızı.ne yapabilirim başka ayrıca kontrol ettim port açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitbjk -- 15 Mayıs 2009; 23:26:43 >
  • yigitbjk,

µTorrent açıkken aşağıda sarı üçgen içinde dikkat (ünlem) işareti yerine yeşil yuvarlak içinde "ok" tiki çıktıysa, yada port test portlar için OPEN yazıyorsa benim bildiğim portlarla ilgili yapacak bişey yok. Bundan sonrası bağlantı hızınız ve torrent dosyasının kaynağı ile ilgili.
    Meret ;)
  • playstationnetwork için yapar mısın.
  • K®ATOS,

PS3 ve XBOXX360 için pek çok oyun var. Hepsini aynı anda ilave edemem. İstediğin oyun hangisiyse bana ilet senin istediğinden başlayayım.
    İmzana bakılırsa PS3 God Of War III oynuyorsun. Onu ilave ettim. Bak bakalım olmuş mu?

Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 11 Haziran 2009; 20:05:12 >
  • Güzel paylaşım.Yanlız bir sorunum var!Kiram 2 gün sonra bitiyormuş.Evsahibi kim, kirayı nereye yatıracağım,
    "ne ulen bu kira işi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 7 Temmuz 2009; 12:00:06 >
  • Arkadaşlar bu port acma olayı banada ılac olabırmı acaba ?

sınırsız adls var ust komsuyla beraber kullanıyoruz ben usb den oda normal kablodan alıyor baglantıyı modem aırtıes rt 103... herzaman olmuyor ama bazen baglantı kopuyor (modem userındekı ısklar yanmasına ragmen) msn de sorun gıderme yı yapdıgım zaman'' DNS IP adresını cozumleyemıyor dıyor'' bu soruna ılac ol olabılırmı veya baska yontemler varmı

saygılar
  • hellboy_7,

Bilgisayar ve modem USB kablosu ile bağlandığında, bu bilgisayar için modemde port açılmaz. Yani sana faydası yok.

Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 12 Temmuz 2009; 15:56:24 >
  • Çok teşekkürler. İşime yaradı baya bi.
  • Sayın meret sizden iki yardım istiyecektim silkroad oyunu için de port açılıyormu ve ben 4 portlu bir modem alacağım sizce en iyisi hızlısı ve sorunsuzu hangisi ve varsa tahmini bir fiyat veririseniz sevinirim Allah sizin gibi bilgili ve bilgisini bizim gibi aciz insanlarla payşan insanlardan razı olsun

Şimdiden çok Teşekkür ederim
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 27 Temmuz 2009; 16:09:27 >
  • Sizin açtıığınuz portu oraya girsek olmuyor mu yani? Ya da aynı marka/model modem kullanan başka birinini açrığı portu girsek olmuyor mu ?
  • port açmak ve port yönlendirme yapmak, her ikisi aynı mı yoksa ayrı bir uygulama mı oluyor?
    demek istediğim, her ikisi de ayrı ayrı mı uygulanıyor, yoksa tek tek de uygulanabilir mi?
  • @ meret

D-link 2640U modemimi anlattıgınız gibi port açma işlemini yaptım.Ama port kontrol programından kontrol ettigim zaman acılmamıs gözüküyor.Sizce sorun nedir?
  • Arkadaşlar,

Tatilde olduğum için bir süredir afk durumundaydım.

saliharslann,
    Benim sitede Türkiye'deki hemen tüm modemler var. Ticari bir site olmadığı için modem markası vermekten kaçınıyorum. Size tavsiyem ucuz fiyata satılan, çakma modemlerden kaçınmanız. Modemi seçerken modemin arkasında kimse var mı? ona bakın. Modemle ilgili firmware, sürücü, kullanım kılavuzu vb. bilgileri indirebileceğiniz, soru sorduğunuzda cevap alabileceğiniz sağlam bir web sitesi var mı ona bakın.

Sayeh-eh Khodah,
    www.portacma.k.com sitesinin özelliği size sade ama doğru bilgi aktarmaktır. Eğer sitedeki 4 maddeyi sırasıyla atlamadan yaparsanız sonuç alırsınız. Sitede LAN IP, Modem marka/model, ugulama vb. bilgileri doğru girdiğiniz sürece size sitede gösterilen port no vb. bilgileri girebilirsiniz. Tamamı denenmiştir. Denenmemiş olanlar zaten belirtilmiştir.

The souls migration,
    Port açmak, port yönlendirme, port forwarding aynı şeylerdir. Türkçe'ye port açma olarak girdi önce, daha sonra port forwarding kelimesinin tercümesiyle port yönlendirme denmeye başlandı.

song_31,
    Sitede anlatılan 4 maddeyide atlamadan yaptınız mı?

Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 19 Aralık 2009; 14:10:20 >

• dedıgınıziyaptım abı ama sole bı sey cıkıo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaban18 -- 14 Aralık 2009; 3:32:41 >
  • Cevabınızı anlayamadım.
    Lütfen
    hangi uygulama için;
    hangi modemde
    ne yaptığınızda bu mesaj çıkıyor bana iletin yardımcı olmaya çalışayım.
    Çünkü sizden altağ maskesi girmeniz istenmemesi lazım.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 15 Aralık 2009; 17:06:31 >
  • ya benim de bir sorum var. şimdi karalama değil de fikir alışverişi olarak değerlendirmesi açısından yazıyorum.
    aslında yukarıda " . " şeklindeki mesajımda yazmıştım sanıyorum ama bir sebepten dolayı silmişim o mesajı.
    muhtemelen port açılmıyor demiş olabilirim.

şimdi port forward için, mesela zyxel modem için düşünürsek source ip yani kaynak ip belirleme şansımız var.
    bunu nasıl yapıyoruz, firewall rules yani güvenlik kuralları oluşturarak. demek istediğim mesela biz fifa07 oynayacak olalım.
    bu durumda 3658 UDP / 10400-10499 TCP portlarını pc lan ip' sine port forward yaptıktan sonra senin vermiş olduğun örneğe uyarsak,
    ayrıca wan to lan yönünde izin verince port açmış oluyoruz ama port her kaynak ip' e açık oluyor.
    bence bu bilginin yanına oyun server' ı için ip aralığı girerek veya sadece karşı tarafın ip aralığını girerek, güvenlik kuralı oluşturmayı da ilave etmek öğretici olur.
    gerçi çoğu kişi bunun için uğraşmadan ya hamachi kullanır ya da firewall off yapar sanırım ayrı konu.

bu arada 662hw-d1 için de sitede verilen örneklemenin geçerli olduğunu not olarak belirteyim.

• The Souls migration,
    Bunu yaptığınızda diğer oyuncularında size bilgi göndermelerini istiyorsanız onların WAN IP nolarınıda ilave etmeniz gerek. Diğer oyuncuların WAN IP leri sabit olmayacağı için her seferinde tekrar ayarları kuracalamanız gerek. Bu nedenle oyun oynarken dediğini yapmak pek anlamlı değil bence.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 17 Aralık 2009; 4:58:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.