Şimdi Ara

ADSL Mİ KABLONET Mİ -- ANKETT !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://forum.donanimhaber.com/m_15758178/tm.htm

oraya yazdıgınız yorumu buraya kopyala yapıştırın arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anti-clioo -- 11 Temmuz 2007; 18:01:50 >

• arkadaşım bunu boşuna açmışsın çünkü kablointernet açık ara her zaman öndedir.
  • bu konu çok tartışıldı.

kablo internette kopma yok,hız kaybı yok o yok bu yok. adsl deki dertlerin hiçbiri yok.

statik ip olayından dert yananlar da kara kara düşünmesin.çok kolay şekilde istediğiniz zaman ip nizi değiştirebilirsiniz.
  • "Kesinlikle kablo internet" dedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bo$$_HoGG

bu konu çok tartışıldı.

kablo internette kopma yok,hız kaybı yok o yok bu yok. adsl deki dertlerin hiçbiri yok.

statik ip olayından dert yananlar da kara kara düşünmesin.çok kolay şekilde istediğiniz zaman ip nizi değiştirebilirsiniz.

KOPMA YOK MU VAR MI ŞİMDİ

BENİM BAZI ARKADAŞLAR ŞİKAYETÇİ İSTANBUL/BEŞİKTAŞTA OTURUYO ARKADAŞ KABLONET KULLANIYO (512K) HAFTANIN 2 GÜNÜ İNTERNET YOK DİYO KOPUYOMUŞ ALLAH ALLAH
  • peki kablonet'in tarifeleri ne kadar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmirli mert

peki kablonet'in tarifeleri ne kadar?

http://online.turksat.com.tr/tarife.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turknet mi Netspeed mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kopuyor evet, kopmuyor değil. Ama öyle iki gün internet yok şeklinde bir durum yaşanmıyor. Yaşanan bir iki yer varmış, ben de duydum. Ancak ADSL'deki sorunları da düşünecek olursak bu devede kulak kalıyor. Ben de İstanbul/Kartal'da oturuyorum. Arada kopukluklar oluyor. 4-5 günde 1, 10'ar saniyelik kadar. Üstelik gürültü yüzünden hat kopması gibi bir durum da yok. (Bu genellikle ADSL'de p2p programları fazla bağlantı kurdukları zaman yaşanan kopma durumudur.)

256 ile cfossppeed gibi bi program kullanmaksızın aynı anda 29kb/s downloadla 5-5,5 kb/s upload yapılabiliyor. 512 ile de eMule'da 11 upload verirken 57-58 download yapılabiliyor. HTTP download 256'da 30-31 kb/s, 512'de de 59-61 kb/s arası değişiyor. Pingler de ADSL'e göre oldukça düşük.

• Kablonet'i tek geçerim
  • 2 senedir aynı şeyler var ama şunu sölim ist beyoğlu tarafında oturuyorum ve adsl bu zamana kadar beni yarı yolda bırakmadı ki ben genelde pc başında olan biriyim ve net sürekli kullanımda.Anladığım bu bölgesel sorunlar var kablo net içinde öle kimi hiç sorun yaşamadım derken diğeri yaşadım diyo gayet normal.

Bide tarifeleri adam gibi olsa tam olcak yaa neyse :)
  • bence adsl,
    en azından şimdi hızlanacağını ümit ederek adsl diyorum(:
  • ümraniyedeyim burayada gelse keşke şu an bizim mahallede yokmuş.çok üzüldüm
  • ADSL
  • ben adsl kullanıyorum ancak kablonet daha iyi gibi.
  • Tabiki kablo

D/L hızı olarak ortalamada adsl den %3-5 daha hızlı.
    Pingleri daha iyi.
    D/L yaparken upload yapmanız taktirde D/L ınız ölmez yani çift taraflı transferi gayet rahat yapabilirsiniz.

Tek kötü yanı statik IP gerçi bunun iyi ve kötü yanları olarak sıralanabilir maddeleri var.

Bağlantı kopmaları hat stabilitesi olaylarına gelince onu burda konuşmak gereksiz çünkü tamamen bölgesel olaylar. Yok kablo rezalet, yok adsl rezalet diyenleri direk kulak çünkü bunları söyleyen insanlar olaya dar açı gözlükle bakmaktan öteye gidemiyorlar, hatların bölgeden bölgeye değiştiğini göremiyorlar, kendi bölgesinde öyle diye heryerde öyle zannediyorlar.

Bunun haricinde tabiki ADSL veya kablo almadan kendi bölgeniz dahilinde bir araştırma yapın...

Ben şahsen ikisinide yıllarca kullandım ikiside hat stabilitesi açısından iyiydi (yani benim bölge ikisi açısından da şanslı) diğer özelliklerede bakınca kesinlikle kablo derim

• ip sürekli aynı kalmıyor istediğin zaman değiştirebilirsin.

yöntemi belli.

cmd yazıp ipconfig /release yazıp modemin elektrik fişini 10-15 saniye çekip kabloyu tekrar taktığınızda ip numaranız değişmektedir. yani okadar takılacak bişey yok.istediğiniz zaman bu yöntemle ip nizi değiştirebilirsiniz ki adsl deki ip değiştirmeyle aynı zamanı alıyor.

ayrıca kablonun rezalet bi hali yok.o eskidendi.adsl in hiçbir avantajı yok benim görüşüme göre.
  • şahsen ilk kablo nete geçtiğim günlerde sürekli kopuyordum bizim caddede tek ben kablonet kullanıyormuşum bizim buranın şebekesini daha yeni kurmuşlar bende aradım müşteri hizmetlerini bu ne biçim iştir dedim adsl den problemlerinden dolayı kabloya geçtim pişman oldum vereceğiniz hizmet bu kadar mı falan diye estim biraz, saat 22:30 civarıydı yarım saat sonra aşağıdan sesler gelmeye başladı bi baktım kablocular gelmiş kutuyu açmış bişeyler yaptılar o günden beri bir daha kopmadım... o günden beri bir kere modemin ipsini değiştirmem gerekti merkezi arayıp değiştiriliyor ip /release ile falan ethernet bacağındaki ip değişir, modemin dış bacağındaki ipyi değiştirmek için merkezi aramanız gerekiyor.. ve değiştirme işi 1 dakikadan ibaret modemi resetleyin dediğinde fişi çekip takıyorsunuz vede değişiyor... bende sadece bir kere bunun için modemi kapattım açtım yaklaşık 4-5 aydır kopma yaşamadım dakikalık bile olsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopar -- 12 Temmuz 2007; 19:48:32 >
  • Hem kablonet hem adsl kullandım. Kablonet hem hız hem ping olarak daha iyi. Yalnız benim diyeceğim ; tek bir bilgisayar kullanıyorsanız maksimum verim elde edersiniz. Evinde birden fazla bilgisayarı olanlara tavsiye etmiyorum. Ben problemler yaşadım bu yüzden. Ama benim kabloneti asıl bırakma sebebim fiyatların yüksek olmasıydı. 128 kablonete 256 adsl'den fazla ödüyorduk.
    Şimdi fiyatlar çok makul düzeylerde ve telekom indirimlerine paralel olarak indirimler yapılacaktır. 29 ytl'ye 256 sınırsız bağlantı sunuyorlar. Ben telekomdaki indirimlere paralel kablonet fiyatlarında da düzenlemeler bekliyorum. Umarım telekomun 1024 49 ytl sınırsız ve kablonetin 512 29 ytl sınırsız fiyatları olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glyph -- 12 Temmuz 2007; 19:58:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Glyph

Hem kablonet hem adsl kullandım. Kablonet hem hız hem ping olarak daha iyi. Yalnız benim diyeceğim ; tek bir bilgisayar kullanıyorsanız maksimum verim elde edersiniz. Evinde birden fazla bilgisayarı olanlara tavsiye etmiyorum. Ben problemler yaşadım bu yüzden. Ama benim kabloneti asıl bırakma sebebim fiyatların yüksek olmasıydı. 128 kablonete 256 adsl'den fazla ödüyorduk.
    Şimdi fiyatlar çok makul düzeylerde ve telekom indirimlerine paralel olarak indirimler yapılacaktır. 29 ytl'ye 256 sınırsız bağlantı sunuyorlar. Ben telekomdaki indirimlere paralel kablonet fiyatlarında da düzenlemeler bekliyorum. Umarım telekomun 1024 49 ytl sınırsız ve kablonetin 512 29 ytl sınırsız fiyatları olur.

1mbit 29 ytl deniliyo kablonette

• quote:

Orjinalden alıntı: anti-clioo

1mbit 29 ytl deniliyo kablonette

Nerede deniyor ? Link verir misin ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.