Şimdi Ara

Adana'da 4 Metre Çanak İle Astra (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
25.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beni de tek katlı bahçeli eve taşındıracaksınız valla hi rahat rahat çanak kurmak için...

    Hocam 4-5 metre çapında bir çanak kaça maloluyor bir onu sorucam?

    Bir de bu çanağa birden fazla LNB takıp çanağın yönünü bir yerde sabitleyip hiç oynamaksızın hangi aralıktaki uyduları rahatlıkla izleyebiliriz?

    Sanırım odak Sirius(nordic) olmalı. (İzmir için Astrayı odaklamak gerekmemesi lazım, 1,5 metre çanakla Astra 1H'den sinyal alnıyor bildiğim kadarıyla) Ve de muhtemelen de 5 derece Lnbsi ile 7 derece full sorunsüz gelecektir. Acaba 7'derece odak olsa 5 nordic dahil 5 ve 9 derecelerden sinyal alınır mı tek lnb ile?

    Son soru da 5 veya 7'ye odakladığımızda bu ebatta bir çanak aparat ile 42 dereceden de sinyal alır gibi geliyor doğru mudur?

    Kafamdaki tahmin 7 batı, 1 batı, 5-7-9-13-16-19-23-39-42 derecelerden birine odaklayıp diğerlerinden de rahatlıkla sinyal alacağımız yolunda doğru mu düşünüyorum?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer5.20

    Sayın next-Urla arkadaşım. Yazınızdan uydu sistemleri satıcısı bayi olduğunuz anlaşılıyor.Ancak çok kısa yazınızdan istifade etmek mümkün değildir.1.70 m'lik çanak antenle ASTRA 19.2 E den nasıl oluyorda 800 ün üzerinde şifreli ve şifresiz yayın alınabildiğini söylüyorsunuz?.Bizzat siz 1.70 lik çanak antenle 800 ün üzerinde TV yayınımı alabiliyorsunuz,yoksa bu söylediğiniz başkalarının iddiaları veya duyumlarınızmı?Bakınız sizinde bildiğinizi tahmin ettiğin şu siteye tekrar bir bakınız: "http://www.lyngsat.com/astra19.html ".Bu ASTRA uydusu üzerindeki frekanslar ben 1992 den beri bildim bileli hep aynı frekanslardır.Ordada görüleceği üzere verilen TV program listesinin en son güncellenme tarihi 08.10.2009 dur.Bu son duruma bakarsak şifreli şifresiz yayınların tümü 500 ü az geçkindir.Şu anda analog yayınlar bizi ilgilendirmemesine rağmen hadi 40 adet analog yayınlarıda ilave etsek 600 ü ancak geçer.Siz 800 ün üzerinde hemde 1.70 lik antenle TV lerin alındığını söylüyorsunuz.İşin içinde bizzat olan bir profesyonel olarak beni aydınlatır ve 19 senedir tam çözemediğim şu ASTRA'yı ve özelliklede şifreli kanallar olan ispanyol,fransız ve diğer kanalların açılımı konusunda yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.Bu işler için sadece anten yeterli olmayıp başka alet ve ekipmanlarmı gerekmektedir?Selamlar.NOT:İzmir'e yakın olsa idim size gelirdim.Ancak ben Marmara bölgesindeyim.



    http://www.lyngsat.com/astra19.html Verdiğiniz linkte paket yayınlarda vardır. Örneğin 12285 V Orange frekansında tek kanal gibi gözükmektedir ama o frekansta 16 kanal vardır. Kanal sayısına oradan ulaştıysanız orada kanalların tamamı yok. Paket yayınlardan ORANGE paketi içinhttp://www.lyngsat.com/packages/orangeastra.html tüm paketleri incelemek içinsehttp://www.lyngsat.com/packages/europe.html linklerine bakmanız gerekir...

    Acaba kanal sayısı konusunda referans noktası olarak verdiğiniz linki almanız yatıyor olabilir mi? Yok taratıp da o civarda kanal buluyorsanız bir tuhaflık var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer5.20

    Evet,28.2 E yönündeki Astra 2A/2B/2D uydusundaki frekanslardan gelen kanalları full alıyorum.Esasında birkaç ay öncesine kadar 19.2 E'deki Astra 1H/1KR/1L/1M üzerindeki frekanslarıda gündüzleri full alırken şimdi yukarıda saydığım frekanslar gündüzleri gelmeyip ancak gece 20.oo den sonra gelmeye başlıyarak yine full frekans alımı oluyor.19.2 deki astradan bu frekanslar içinde sinyal alıpta şimdi gece dahi hiç sinyal alamadığım frekans 11.832 dir.Dikkat edilirse daha eski yıllarda 19.2 deki astranın adı 1C/1E gibiydi..Bu uydu iyice yaşlandığından, görüleceği üzere hemen yanına diğer yeni uydular yerleştiriliyor olacakki "KRLM" gibi harflere kadar gelmişler.Tabi bu sırada eski uydu üzerindeki frekanslar yeni uydulara taşınırken transponder açısı farklılığı yüzünden alabildiğimiz birkaç frekans bu yüzden alınamıyor olabilir. Astra 19.2, tüm uydular içinde en popüler olanı olduğu ve şifresizlerin daha fazla alınabildiği uydu olduğu için bu uydudayımdır.Eskiden modüller ve change kartlar sayesinde şifrelilerinde çoğu çözülebiliyordu.Daha sonra uyducular bu modüllere yazılım atıp karta gerek kalmıyorken,direkt receivere yeni yazılımlar atıp,modüllerede gerek kalmamıştı. C Cinema'ların, Canal +'ların,C + Cine'lerin,
    taquilla'lar gibi kanalların açılımını yapabilen yazılımlar atabildikleri için bu 19.2 Astra çok cazipti.Ancak şimdi yeni şifrelendirmeler yüzünden artık bu paketlerin açılım yazılımını yapamıyorlar.28.2 Astra'daki kanalların çoğu ise hep ingiliz kanalları ,burdada çok şifreli kanal var.Ama uyduculara bu kanalları seyretmek istiyorum ne yapmam lazım diye sorduğumda,ya yapılacak birşey yok diyorlar, yada yasal kartlardan temin edeceksiniz diyorlar.Yasal kart işide açıkçası çok pahalı olduğu ve her yerde bulunmadığı vede yeterli bilgi sahibi olan çıkmadığı için işime gelmiyor. Bunların şifrelerini kırmak için siz ne yapıyorsunuz?.Öğrenebilirmiyim?.Hangi bölgedesiniz.Astra 28.2 ile daha çok ege böldesi ilgilenmekte galiba?Astra 28.2 nin şifreli kanallarının çözüm şeklinden bahsedecek başka arkadaşlarında fikirlerinden istifade etmek isterim.Daha evvelde dediğim gibi,sadece TV yayınları değil çok kaliteli ses veren bazı radyolarda beni çok ilgilendirmektedir.Bazı paket radyo programlarıda şifreli olduğu için her türlü müzik yayını yapan bu radyolarıda dinleyememekteyim.


    28.2'deki malum paket cccam ile çözülmektedir.Bana göre dünyanın en iyi paketi sanırım budur. herşey var yok yok.




  • aktivasyon
  • Sayın lazer5.20 Çağatay Soyhan arkadaşım

    Çok değerli paylaşımınız için teşekkür ederim. Yaptıklarınız ve koleksiyonunuz için ellerinize sağlık diyorum. Hayatımın 20 yılı Hollanda'da geçtiği ve 1985'te Türkiye'ye döndükten sonra TRT dışında Adana'da sadece Suriye TV'leri ile İncirlik Hava Üssü radyosu AM bandından alınabildiğinden, çok sıcak havada da İsrail ve Lübnan TV yayınlarını VHF/UHF antenle izlenebildiğinden amacım UYDU YAYINLARINI izlemekti. 1990 yılının sonunda Adana'da Seyhan Belediyesi yansıtıcı antenle başta RTL Plus olmak üzere bazı yayınları 1-2 yıl süreyle yayınlamaya başladı. 1994 yılında da askerliği yaptığım Balıkesir'de çanakları görünceye kadar fazla birşey yapmadım ama ondan sonra çok kısa sürede ve mesleğimin elektronikçi olmasından da ötürü UYDU YAYINLARI dünyasına daldım. İlk yedek subay maaşımla 3 adet 150 cm'lik çanak aldım, sonra LNB, 2 adet 12V switch, kablo, F konektör, boylamları öğrendim, hepsini ezberledim, izin alıp Adana'ya gittim, çanakları kurdum, Eutelsat 13 derece ve 16 dereceye ayarladım, bir de Türksat 1B'ye.

    Sonra 4 metrelik tek parça ÇANAK ANTEN'i gördüm. Aldım. Kamyonla Adana'ya taşıdım, halatlarla çatıya çektik. Halen orada duruyor. Aradan 15 yıl geçti, en az 10 yıl ASTRA yayınlarını sorunsuz izledim. Bazı frekanslar geldi, bazıları gitti. ASTRA 1G ve 1H en kuvvetli uydular oldu, 1E ve 1F bana pek yaramadı, 1K/1L de öyle ama 1M geniş bir yayın alanı getirdi.

    Çanak nedeni ile Adana'da tanındım, emniyet müdürlüğü çanağı kayıt etti. Adana Kablo TV Merkezine davet edildim. Onların 7 metrelik Sinop Radar Çanağı ile ASTRA'yı analog olarak kusursuz izlediklerini gördüm (!). DigiTex alacaktım ama param yoktu. Evlenmenin arefesindeydim. Sonra digital yayınlar başladı ve 2000'li yıllarda ben her gün ASTRA izledim, bildiğim yabancı dilleri unutmadım, Avrupa ve özellikle Almanya hakkında hep daha fazla bilgi sahibi oldum.

    1,5 ay önce taşındım.

    Apartmanda 4 metrelik çanak için yer yoktu. Ben de 160 cm'lik bir çanak taktım, şu anda ASTRA HOTBIRD TURKSAT ve NILESAT izliyorum, çanak dünyasından kopmadım. 4 metrelik çanak ("baboş") hâlâ duruyor, eniştem izliyor ama satılık. Arzu edene 2000 USD'ye verebilirim.

    Çanak olmasaydı şu andaki ben, ben olmazdım. Bu kadar bilgi, eğlence, gelişme ve kültür gücü bu çanak sayesinde gözlerimin önüne geldi.

    Saygılarımla,

    Taner Göde

    www.guventercume.com.tr




  • formu aktive edemiyorum.
  • Resimler için sayın @lazer5.20 teşekkürler.

    Özellikle çanak platformu ile ilgili yaptığı çalışmasından etkilenmemek mümkün değil !...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Kasım 2009; 11:41:25 >
  • Formda erişim izniniz yok yazıyor.Aktivasyonum iptalmi edildi bilmiyorum.Bu yüzden diğer arkadaşlarada yazma imkanı bulamadım.Beni bilgilendiren ve çanak anten resimleri için teşekkür eden arkadaşlara bende teşekkür ederim.
  • Uydu dünyasına ve çanaklara gösterilen ilgi ve emeğin karşılığında elde edilen başarı için tek kelime ile bravo diyorum.
  • Bu astra uydusunun ne özelliği var acaba herkes bunu övüyor? Bir de İstanbul'dan bu uyduyu nasıl seyredebilirim? Kaç metrelik çanak gereklidir acaba? 90'lık çanağın yönünü değiştirsem izleyemez miyim?
  • Sayın Turgut bey,Bilindiği üzere 19.2 E deki Astra 1 uydusu üzerinde çok çeşitli ve popüler olmuş çoğunluğu Alman,fransız ve ispanyol kanalları ile diğer ülke kanallarını içermektedir.Şifreli kanallarının çokluğunun yanısıra şifresiz kanallarının çokluğuda dikkat edilecek bir özelliğidir.28.2 E deki diğer Astra 2 deki uydu ise daha çok ingiliz kanalları içerikli bir uydudur.Şifreliler şifresizlerden daha çoktur.Ben TV ve radyo kanal çeşitliliği,HD ve stereo ile birlikte db Digital ses kalitesinin daha yüksek olması itibariyle 19.2 E deki Astra'yı tercih ediyorum.Her iki uydununda footprinti Türkiyeyi tam kapsamamasına rağmen 1.50 lik çanak antenlerlede kısmen alınabilmektedir.Söz konusu bu uydular için konuşursak çanak antenin çapının büyümesiyle birlikte alınan frekansların çeşitliliği artmakta,sinyal seviyeside yükselmekte,dolayısı ile 1.50 lik antende kesik kesik gelen bazı resimler sinyalin daha bol alınmasıyla birlikte düzelmekte ve kalitede yükselmektedir.Örneğin Hotbirt uydusundan gelen sinyalleri zayıflatmak için bilerek anteni kaydırıp receiverin sinyalmetresinde görülen kazancı % 30 lara kadar getirseniz bile resimde en ufak bir bozulma,yani kesik kesik görüntüleme olayı yaşanmamaktadır.Fakat Astra 1 de receiverın sinyalmetresindeki kazanç bu uyduda %40 lara düştüğünde resim ve seste kesilmeler ve bozulmalar olmaktadır.Bu yüzden 90 cm'lik bir antenle Astralardan birkaç kanalın dışında doğru dürüst
    yayın alınacağını sanmıyorum.Bu aralar Hotbirt uydusunda ses ve görüntüsü bozuk onlarca italyan kanalının doldurulmuş olması ise Hotbirt2e hiç yakışan bir durum değildir.




  • @lazer5.20 Bilgi için teşekkürler...
  • Uydu yayınları benim için çok önemli. Taşındıktan sonra 4 metrelik çanak anten eski evde kaldı... Fena üzülmüştüm buna ama yapacak birşey yoktu. Tercih yapmam gerekiyordu ve 1993'te Balıkesir'den Adana'ya kamyonla getirdiğim çanaktan yollarımı ayırmak zorunda kalmıştım. 1.5 metrelik çanakla ASTRA'yı bir seviye izleyebiliyordum, ProSieben, Sat1, KabelEins ve ZDF izleyebiliyordum, benim için çok önemli bazı proğramlara ulaşabiliyordum...

    Bu gece itibariyle onlar da gitti... Sinyal sıfır! Teşekkürler ASTRA...!!!

    Geriye HOTBIRD'de ARD, ZDF, RTL ve RTL2 kaldı. 1000 kanaldan 5 kanala düştüm. ZDF'de MIAMI VICE dışında izleyebileceğim pek birşey kalmadı, hatta hiçbirşey kalmadı. Ne diyelim, kısmet buraya kadarmış...

    Sanırım İstanbul'daki arkadaşlar daha iyi bir sinyal alabiliyorlar. Adana'da bazı şeylere yakınız ama çoğu şeylere de uzağız ne yazık ki...

    4 Metrelik Çanağı

    - herhangi bir kişiye satacağım
    - bir tanıdığa hediye edeceğim veya
    - iletişim fakültesine hibe edeceğim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde
    .

    4 Metrelik Çanağı

    - herhangi bir kişiye satacağım
    - bir tanıdığa hediye edeceğim veya
    - iletişim fakültesine hibe edeceğim...


    Sizin ve lazr5.20 nickli arkadaşın anlattıklarından çok etkilendim ve pek çok şey öğrendim.
    Her ikinize de teşekkürler.
    Çanağı bir devlet iletişim fakültesine hibe ederseniz ihtimal çok daha iyi olacaktır.
  • Sayın Taner Göde.Bahsettiğiniz benzer bir sorunu bir süredir yani şu son bir iki aydır bende yaşamaktayımdır.Bazı 4 - 5 frekans gece gelmemesine rağmen gündüz yine full gain olarak gelmektedir.Esasında bizler hep geceleyin sinyallerin kuvvetlendiğini aksine gündüzleyin sinyallerin daha zayıfladığını bilir ve taşhis etmişizdir.Benim izlenim ve tesbitlerime göre ASTRA merkezden zaman zaman Transponder ayarlamaları yapmaktadırlar.İşte tam bu esnada alabildiğimiz bazı sinyaller aniden yok olmaktadır.Örneğin 12012,12032,12051,12070,12110,12129,12148 frekanslar geçen sene bendede birden ve tamamen kaybolmasına rağmen aşağı yukarı 1 ay sonra her gün gözle görülür derecede sinyaller yavaş yavaş yükseldi ve yine full gain seviyesine ulaştı.Şimdi sizinde dediğiniz gibi bazı birkaç sinyali gece alamamama rağmen gündüz alabilmekteyimdir.Bir aralar alıpta şimdi uzun süredir hiç alamadığım ,sıfır sinyal seviyesi çeken iki frekans şunlardır:11817 ve 11836.Bunun haricinde sorun şimdilik yok. Adını ve sanını duymadığımız kadar çok şifresiz alman kanalı çıkmaktadır.Geçenlerde ozan ünal adlı arkadaşın söylediği dreambox 500S cc cam aldım.Çok karışık işlemleri vardı ve pekte bu işlerden anlıyan olmadığı için sorun yaşadım.Sorun hem "klon" olması nedeniyle hemde satış sonrası hizmetin olmaması nedeniyleydi .Ayrıca görüntü ve ses itibariyle şu anda benim kullandığım Topfield cihazı ile aralarında mukayese kabul etmiyecek kadar çok menfi fark vardı.Bu dream box'u aldığım yere iade ettim.




  • Hayalimdeki çanak
  • Ali GÖDE Yİ tanıyormusun soyadı benzerliğimi,
  • dehşet bir şey...:)
  • peki bunlarla dijitürk'ü dsmart ı felan rahatlıkla izleyebiliyormusunuz yani şifresini çözmesinde yardımcı oluyormu büyüklüğü büyük olmasındaki amaç nedir tek elembi iletüm dünyadaki kanallarımı izliyorsunuz gerçekden devasa goccaman :))
  • hayır arkadaşım büyük olmasının sebebi daha fazla yayın almak astra uydusunun yayın alanı ülkemize uzak gelmektedir ve tüm kanallar alınamamaktadır oyuzden astra uydusu için çanak anetn boyutları 90cm ile 7m arasında değişir yayınların tamamını almak içim minimum 5m çanak gerekmektedir oyuzden bu çanaklar kullanılmaktadır diğer uydular içinde aynısı geçerli
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.